PriZm
Üye
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli dosyalar
Eklentileri görebilmek için Giriş yap veya üye ol.
kernel 3.8 de tam bu sorunlarla ilgili zaten. dalviğin ram kullanımı ya minimuma düşücek ya da android baştan yaratılcak. android tarihinin en büyük değişimi olucak bu kernel
Çok şey değişecek deniyo bakalim gorucez. artik sabredemiyorum
Androidde sorun yok.Dalvik'i java dan başka bir şey ile yapsınlar şuanki donanımlı telefonlar uçar.Ama tabi bilerek yapmıyorlar.Google donanım firmalarına telefon firmalarına ve kendisine daha fazla kar sağlıyor bu yöntemle.Win-Win.
Çok şey değişecek deniyo bakalim gorucez. artik sabredemiyorum
Apk javadan gelmedi canım benim.Etrafa cahil demeden önce kendine bak.
Android, dalvik olmadığı sürece tamamen linuxdur.Dalvik java ile kodlanmıştır.Android'in ara sıra teklemesıne neden olanda budur.
Başkalarına cahil demeden önce araştır derim.

Bir bakmisiz dalvik yok veya javasiz kodlanmis ,dualarimiz kabul olmuş
Evet epey bir performans artışı olacak ama dalvik java ile kodlandığı sürece max performans gösteremeyecek.
Bir bakmisiz dalvik yok veya javasiz kodlanmis ,dualarimiz kabul olmuş

En azindan minimumda calisisa. Şuan 460 civarinda RAM kaliyo bende bu 560 a filan cikar belki
Google ve android kullanan diğer firmalar paragöz oldukları sürece çok beklersin derim.![]()
En azindan minimumda calisisa. Şuan 460 civarinda RAM kaliyo bende bu 560 a filan cikar belki
Azaltılması mümkün.Ama java dan fazla birşey bekleme.
Pc den örnek vereyim.Minecraft tamamen java ile çalışmaktadır.Ufacık bir oyun olmasına rağmen 4 gb kadar ram, ve 4 çekirdek işlemciyi % 100 yiyebilmektedir.Crysis'ın bile kasmadığı,En baba sistemi bile zorlayacak türden bir oyundur.
Wp falan Hikaye sen elindeki kendine ait işletim sistemlerini bırak (Symbian, Megoo) Git yeni bir platformda boy göstermeye çalış. Wp ye geçişi için harcadığı zamanı ve parayı symbian ı geliştirmek için harcasaydı. Batıktan çıkma ihtimali daha yüksek olurdu bence
aynen katiliyorum kardesim sen lider oldugun zamanlarda elindeki hazir isletim sistemi symbiani gelistirme birak meegoya gec sonra meegoya da at kazigi androide gecme bitik windowsphone'a gec nokia androide gecmis olsaydi samsungla basabas rekabet icinde olacakti ama stephan elop resmen nokia'yi bitirdi nokia devri coktaaan bitti gecmis olsunWp falan Hikaye sen elindeki kendine ait işletim sistemlerini bırak (Symbian, Megoo) Git yeni bir platformda boy göstermeye çalış. Wp ye geçişi için harcadığı zamanı ve parayı symbian ı geliştirmek için harcasaydı. Batıktan çıkma ihtimali daha yüksek olurdu bence
Megoo nasıl bilemeyeceğim lakin symbian ile devam etmesi mümkün değildi. Oyunlarda pixel sayılıyor resmen symbianda ve çocuk oyunu gibi grafikleri var. En azından oyun performansı olarak wp bu konuda daha iyi.
Bu arada biri bana Dalvik olayını kısaca özet geçebilir mi?

Android tamamen linux tur ama uygulamalar java tabanli dalvikde okunur. İsteyen geliştiriciler linux native den calistirabilir. Cut the rop açe de bile nasil çok iyi calisiyoo diye soruyodum bende direk linuxdan calisiyomus demek
Meego saf Linux'tur. Yazılan kodlar direkt işlemci tarafından okunur.
Android ise yarı linuxtur. Yazılan kodlar işlemci tarafından okunması için aracı ve yardımcı kullanır. Oda dalvik diye geçer. Bir nevi emulator diyebiliriz yani. Karışık bir konu olduğu için anlatım bozukluğu varsada benden sonraki arkadaşlar saldıray abi modunda gerekli ve uzun açıklamaları yaparlar.![]()
Meego'yu geliştirseydi Nokia'dan kralı yoktu