yaptım bir hata :|

Sponsorlu Bağlantılar

N. O. T. E. 2

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]
msssevim biraz fazla biliyorsun. 1000 bilsende 1 bilene sor demişler. sağolsun madness abi cevaplamiş. flash lite ile çoğu sitede izleyeviliyorsun aslında. sadece ilk çıkan siteler yerine 2. sayfaya da bakmak gerekli. ya da birsürü mobil siteden birini tercih etmek. s^3 te kasma demişsin ancak eğer cfw yani rom kursaydin kasma diyemezdin. ya da yavaşlama. androidden basit ve cok hizli bir arayüze sahip simbian. belli bir nit2 veya s3 olmasa bile benim emektar c7m o kadar hızlıydı ki neredeyse not2 ile yarışacaktı. ki 680mhz 1 cekirdek+256mb ram vs. ileri mimari+1600 mhz+4 çekirdek ve 2gb ramden bahsediyorum burada. aradaki inanılmaz symbian üstünlüğü bu kadar barizken hala kötü derseniz korsunuz. Eğer symbian kerneli tekrar yapılandırılarak 1 den çok çekirdeği ve yüksek ram oranı ni kabulnetseydi şu an insanlar zor da olsa oyun yazardı. sonuçta aşırı derece akıcı bir sistemden bahsediyoruz. simbianin 2 eksiği uygulama yazma sorunu ve eski kernele sahip olması idi. Eğer androidin kernel üzerinde çalışan bir emulator mantığı ile yaşayan sistem olduğunu bilmenizi isterim. ha ayrıca android 4.0 altı sistemler yaklaşık % 60 donanımı anca kullanabiliyor.

Arkadaşım c7 ile kıyasladığın telefonun farkındamısın daha once e7 kullandım 1 sene onceydi telefonu hic kapatmasam donma yuzunden en az gunde 2-3 defa kapatıyordum. Sonra s2 aldım aradaki farkı anlatmaya forum yetmez :) hic abartmıyorum kii 2.3 sistemdi simdi ise note 2 aldım. Aldığım telefonla s2 yi dahi kıyaslayamıyorum hız ve akıcılık konusunda. Sen kalkmıssın c7 ile note 2 yi kıyaslıyrsun symbianlar seninde dediğin gibi cok basit bir sistem olmasına rahmen kardesim bir telefon gunde resetlenip ayda bir iki kere formatlanırmı Allah aşkına. Telefonda fazla veride yuklu değildi ha kasılıyordu desem. Bir ust duzey android telefon kullanamdan kesinlikle kıyaslaman yanlıs ben kullandığım icin biliyorum symbianı. Oyun felan nedir ben androidde gordum. Karnel yukleyip symbianı hızlandırabilirsin ama unutmaki note 2 yi rootluyarak hızı 2.0 ın ustune cıkarabiliyorsun.

Arkadaşa demissin 1000 biliyorsan bile 1 bilene danıs diye ama senin yaptığın yorum cok ama cok yalnıs[/SIZE][/COLOR]

aleranol

aleranol

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]

Arkadaşım c7 ile kıyasladığın telefonun farkındamısın daha once e7 kullandım 1 sene onceydi telefonu hic kapatmasam donma yuzunden en az gunde 2-3 defa kapatıyordum. Sonra s2 aldım aradaki farkı anlatmaya forum yetmez :) hic abartmıyorum kii 2.3 sistemdi simdi ise note 2 aldım. Aldığım telefonla s2 yi dahi kıyaslayamıyorum hız ve akıcılık konusunda. Sen kalkmıssın c7 ile note 2 yi kıyaslıyrsun symbianlar seninde dediğin gibi cok basit bir sistem olmasına rahmen kardesim bir telefon gunde resetlenip ayda bir iki kere formatlanırmı Allah aşkına. Telefonda fazla veride yuklu değildi ha kasılıyordu desem. Bir ust duzey android telefon kullanamdan kesinlikle kıyaslaman yanlıs ben kullandığım icin biliyorum symbianı. Oyun felan nedir ben androidde gordum. Karnel yukleyip symbianı hızlandırabilirsin ama unutmaki note 2 yi rootluyarak hızı 2.0 ın ustune cıkarabiliyorsun.

Arkadaşa demissin 1000 biliyorsan bile 1 bilene danıs diye ama senin yaptığın yorum cok ama cok yalnıs

dostum bak sana nasıl anlatmam gerek bilmiyorum. not2 çıktıktan 1 ay sonra satın aldım. 2 . gün rootladim. Eğer bana bunu anlatacak isen yorum yapmıyorum.
1.not2 sistem olarak şişme yapmiyor deodexed rom faydası.
1+. symbian sistem ve kernel açısından dediğim gibi geride. bu da doğal olarak şişiyor.

2.not2nin donanım olarak bariz ve en basit hesaplarla bile yaklaşık 5 kattan fazla ek sistemler ile belki de 20 kat daha sağlam donanımı var. ancak c7nin menü geçişlerine filan kullanıcı değil eksik bulucu olarak bakar isen not2 altında kalan tüm ama tüm androidlerdeki gibi 0.5sn civarı ilk seçim gecikmsei yaşandığını fark edeceksin. yani oyundayken menu tuşuna basmak örnek olsun. ki not2 de dahi 0.1 sn civarı doğal düşünme süresi olarak bir bekleme söz konusu. bu c7 de 0.3 veya 0.5 arası değişmekte idi.

bu nekadar hafif ve hızlı bir sistem olduğunu gösteriyor simbiyanin. bir ios gibi modern kernele veya basitlige sahip olmasa dahi ona yetişen bir sistem.
3. hatırlatırim ben bu konuları 2 yıldır deli gibi araştırıyor ve inceliyorum. imkanım olsa (pc) uygulamalardaki beğenmediğim yerleri degistirecem ya da rom yapavam tekrar. Üstelik ben simbiyanı bu forumdaki ustalarimizin mesajlarının cogunu okuyarak öğrendim.
4. simbiyanda kernel yükleme Şansın ne yazık ki yok.android gibi açık kaynak olmadığı ve diğer engeller yüzünden bu mümkün değil. geliştirici kiti gerekli. zaten kastettigim firma tarafından 0dan yazılması yerine sağlam bölümü bozmadan eklemeler ya da çıkarmalar ile büyük değişim oluşturulması idi.
5. tek haklı olunan nokta aslında flaş lute ın yeterince iyi olmaması. nawynin dediklerini tekrar yazmayayim özet olarak zaman harcayarak uygun siteyi bulmak gerekliydi.

6.benim c7de yaklaşık 250 civarı tema vardı. ve ben sadece 2 günde bir reset atardım. işte vu da cfwnin can alıcı özelliği. ben c7yi hiçbir zaman s2 ile kiyaslamadim. Hız olarak neredeyse aynıydı çünkü. hatta c7 ana ekrnada bile 60fps gibi gözüküyor ve insanı mutlu ederken s2 ve hatta projectbutter a sahip olmayan tüm androidler (aosp hariç hepsi) hâlâ 30fps hızındalar.
oyun olarak androidin bariz üstünlüğü var.

özet
android oyun konusunda ve üstün açık kaynak kodlu olması sayesinde çok fazla modifikasyon ile uygun hale getirilebilir. ancak bu diğer sistemlerden daha risklidir genelde.
Symbian ise çok avantajlı olmasına rağmen artık avantajların hemen hepsini kaybetmiş durumda.
bayağı yazdım ya. okumadan geçersiniz ayıp olur :ehe
[/SIZE][/COLOR]

N. O. T. E. 2

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]

dostum bak sana nasıl anlatmam gerek bilmiyorum. not2 çıktıktan 1 ay sonra satın aldım. 2 . gün rootladim. Eğer bana bunu anlatacak isen yorum yapmıyorum.
1.not2 sistem olarak şişme yapmiyor deodexed rom faydası.
1+. symbian sistem ve kernel açısından dediğim gibi geride. bu da doğal olarak şişiyor.

2.not2nin donanım olarak bariz ve en basit hesaplarla bile yaklaşık 5 kattan fazla ek sistemler ile belki de 20 kat daha sağlam donanımı var. ancak c7nin menü geçişlerine filan kullanıcı değil eksik bulucu olarak bakar isen not2 altında kalan tüm ama tüm androidlerdeki gibi 0.5sn civarı ilk seçim gecikmsei yaşandığını fark edeceksin. yani oyundayken menu tuşuna basmak örnek olsun. ki not2 de dahi 0.1 sn civarı doğal düşünme süresi olarak bir bekleme söz konusu. bu c7 de 0.3 veya 0.5 arası değişmekte idi.

bu nekadar hafif ve hızlı bir sistem olduğunu gösteriyor simbiyanin. bir ios gibi modern kernele veya basitlige sahip olmasa dahi ona yetişen bir sistem.
3. hatırlatırim ben bu konuları 2 yıldır deli gibi araştırıyor ve inceliyorum. imkanım olsa (pc) uygulamalardaki beğenmediğim yerleri degistirecem ya da rom yapavam tekrar. Üstelik ben simbiyanı bu forumdaki ustalarimizin mesajlarının cogunu okuyarak öğrendim.
4. simbiyanda kernel yükleme Şansın ne yazık ki yok.android gibi açık kaynak olmadığı ve diğer engeller yüzünden bu mümkün değil. geliştirici kiti gerekli. zaten kastettigim firma tarafından 0dan yazılması yerine sağlam bölümü bozmadan eklemeler ya da çıkarmalar ile büyük değişim oluşturulması idi.
5. tek haklı olunan nokta aslında flaş lute ın yeterince iyi olmaması. nawynin dediklerini tekrar yazmayayim özet olarak zaman harcayarak uygun siteyi bulmak gerekliydi.

6.benim c7de yaklaşık 250 civarı tema vardı. ve ben sadece 2 günde bir reset atardım. işte vu da cfwnin can alıcı özelliği. ben c7yi hiçbir zaman s2 ile kiyaslamadim. Hız olarak neredeyse aynıydı çünkü. hatta c7 ana ekrnada bile 60fps gibi gözüküyor ve insanı mutlu ederken s2 ve hatta projectbutter a sahip olmayan tüm androidler (aosp hariç hepsi) hâlâ 30fps hızındalar.
oyun olarak androidin bariz üstünlüğü var.

özet
android oyun konusunda ve üstün açık kaynak kodlu olması sayesinde çok fazla modifikasyon ile uygun hale getirilebilir. ancak bu diğer sistemlerden daha risklidir genelde.
Symbian ise çok avantajlı olmasına rağmen artık avantajların hemen hepsini kaybetmiş durumda.
bayağı yazdım ya. okumadan geçersiniz ayıp olur :ehe

Erinmeden okudum yazdıklarını arkadasım sıkıntı yok dediklerinde haklısın benim dedigim notka symbianlar basit sistem olmasına rahmen neden bu kadar donma sorunları var androidde daha 1 kez bile batarya cıkarmak zorunda kalmadım. Ayrıca deodexe dedigin olay ne kısaca anlatırmısın sana zahmet[/SIZE][/COLOR]

PriZm

PriZm

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]
Ayrıca deodexe dedigin olay ne kısaca anlatırmısın sana zahmet

Androidde her uygulama yükledikçe .odex denilen Root/system/app ve Root/data/app bölümünde oluşturulan cache dosyaları var.Ancak bu dosyalar uygulamayı kaldırdıktan sonra bile gitmiyor.Sonraki android sürümlerinde bu özellik kapalı geliyor.Ancak uygulamalar öncekine nazaran biraz daha yavaş açılıyor.
[/SIZE][/COLOR]

mcnpl4

mcnpl4

Üye
flashlite kotu demissiniz de ben surekli film izliyodum hatta hdmi kablosu almistim televizyonda asiri kaliteli goruntu sunuyodu lite olmasina ragmen. buyuk oyunlari acarken sona yaklasinca beyaza donuyodu yine de facebookta okey acabiliyodu mesela. ama tarayici kotuydu parmagi gec algiliyodu takiliyomus gibi gorunuyodu bu yuzden

chatluck07

Üye
Nokia Lumia'ların şekli ve görünüşü çok hoş. Ama android den şaşma derim. Hem wp8 daha yeni kalkınmaya başladı :) Temple Run bile yeni geldi yani.