İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

serinaga

serinaga

Üye
Arkadaşlar 1 saat kadar önce lumia 820'yi almış bulunuyorum yalnız şöyle bir sorum olucak sim kartım büyüktü kestirdim getirip takıyım dedim ama tam oturmadı yaylanıyo yane bende sonuna kadar ittirip bataryayı hemen kapadım sizde böyle mi yaptınız yane bir sıkıntı çıkarmaz dimi? inş. derdimi anlatabilmişimdir :)

Eğer SIM oturmasa idi hattın çalışmazdı, telefonda Alo diyip konuşuyorsan sıkıntı YOK ...

YkPkY

YkPkY

Üye
Bu arada temle run oyununu 1saat oynayabiliyorum.şarj fulken enerji tasarrufuna geçiyor.yani toplam da 6 saat kalabiliyor.böyle bataryamı olur
sizlerde nasıl arkadaşlar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Aynı demek isterdim ama değil :)

power_24

Üye
Bu arada temle run oyununu 1saat oynayabiliyorum.şarj fulken enerji tasarrufuna geçiyor.yani toplam da 6 saat kalabiliyor.böyle bataryamı olur
sizlerde nasıl arkadaşlar
Yok bir saat ta değil de ancak ful şarj yaptıktan sonra rahat 2 saat oynayabilirim.aslında sorun bence şarjdan ziyade çok ısınması problem oyun oynarken elimde patlayacakmış hissi veriyor ve buda fazlasıylan rahatsız ediyor insanı..

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yok bir saat ta değil de ancak ful şarj yaptıktan sonra rahat 2 saat oynayabilirim.aslında sorun bence şarjdan ziyade çok ısınması problem oyun oynarken elimde patlayacakmış hissi veriyor ve buda fazlasıylan rahatsız ediyor insanı..

Zaten ısınma ile şarj birbirini tetikleyen etkenler.
Isınma hızlandıkça şarj tüketimi de hızlanıyor.
Bunların temel sebebi de ekran faktörü ve kasanın polikarbon yapısından kaynaklanıyor.
Maalesef bu durumun yazılımla çözülmesi mümkün değil. Belki ekran ve parlaklık kullanımı biraz optimize edilerek süreç yavaşlatılabilir ama böyle kullanmaya alışmak zorundayız gibi duruyor. Alüminyum kasalı modeller çıktığında bir de onları test etmek lazım.:hmmm

YkPkY

YkPkY

Üye
Oooooffff offff

- - - Eklendi - - -

İce age village oyununu yükledim,oyun değerlendirmesini okudum,cihazı çok ısınttığı yorumlar yapılmış.bi oynayım dedim cihaz hemen ısındı ve dokunmatiği hemen dondu,soğumasını bekledim bayağı geri geldi.
Nokia hayal kırıklığına uğrattı beni.en dandik işlemciyi koymuş içine.
Bi deneyin hemen anlayacaksınız

- - - Eklendi - - -

Bi patlasa keşke.aman cebimde patlamasında.
tonla dava açarım vallaha

power_24

Üye
Aslında ısınma problemi yaşayan sadece bizişm lumialar değil arkasdaslar bakın alttaki linkteki forumada diğer telefonların ısınmalarından şikayetçiler.

alasulumurat

alasulumurat

Üye
Bende de aynı şekilde oldu. Şimdiye kadar sorun yaşamadım.

PureFood

PureFood

Üye
İlk yüklediğiimde yarım saat civarı ice age 2 oynadım, ısındı evet ama ne dondu, ne takıldı, ne akıcılıktan ödün verdi maşallah benimki...

IVI-Elia

Üye
Oooooffff offff

- - - Eklendi - - -

İce age village oyununu yükledim,oyun değerlendirmesini okudum,cihazı çok ısınttığı yorumlar yapılmış.bi oynayım dedim cihaz hemen ısındı ve dokunmatiği hemen dondu,soğumasını bekledim bayağı geri geldi.
Nokia hayal kırıklığına uğrattı beni.en dandik işlemciyi koymuş içine.
Bi deneyin hemen anlayacaksınız

- - - Eklendi - - -

Bi patlasa keşke.aman cebimde patlamasında.
tonla dava açarım vallaha

En dandik derken? İşlemci üreticisi Qualcomm ve üretim fabrikası TMCB..Qualcomm en büyük mobil işlemci üreticisidir.Ayrıca aynı yonga HTC WP telefonları,Blackberry Z10 gibi birçok cihazda kullanılıyor,

- - - Eklendi - - -

Ayrıca sadece ısınıyor ekranda veya başka bi yerde sorun yok..
.Isınmanın sebebi Polikarbon kasa (büyük oranda) Isıyı dışarı atamıyor içerde hapsediyor o da ısınmayı arttırıyor,Yoksa üst seviye her mobil işlemci her telefon ısınır.Sadece polikarbon kasa osıyı atamıyor..,

- - - Eklendi - - -

Dokunma sorunu yaşamadın,ısınınca

YkPkY

YkPkY

Üye
Vallaha benimkisi her aşırı ısınmada özellikle sıcak ortamda ekran dokunmatiği gidiyor arkadaşlar.nokia fancısı olarak maalesef muzdaribim.qualcom iyi Bi firma olabilir.ama talepler doğrultusunda firmaya göre üretim yapıp verir.bu intel içinde geçerli.en ii işlemcside var en ucuz ve sorunlusuda.ben bunu laptoplardada deneyip tecrübelendim.o marka iyi olacak diye bütün ürünleri ii olacak diye Bi kaide yok.
Nokia kurtarmak için bişey yaptı,onuda maalesef eline yüzüne bulaştırarak bizleri mağdur bıraktı

- - - Eklendi - - -

1.500 lira az paramı?

IVI-Elia

Üye
Vallaha benimkisi her aşırı ısınmada özellikle sıcak ortamda ekran dokunmatiği gidiyor arkadaşlar.nokia fancısı olarak maalesef muzdaribim.qualcom iyi Bi firma olabilir.ama talepler doğrultusunda firmaya göre üretim yapıp verir.bu intel içinde geçerli.en ii işlemcside var en ucuz ve sorunlusuda.ben bunu laptoplardada deneyip tecrübelendim.o marka iyi olacak diye bütün ürünleri ii olacak diye Bi kaide yok.
Nokia kurtarmak için bişey yaptı,onuda maalesef eline yüzüne bulaştırarak bizleri mağdur bıraktı

- - - Eklendi - - -

1.500 lira az paramı?

Abi MSM8960 en iyi S4 Plus yonga seti...Zaten daha Snapdragın S4 Pro 4 çekirdekli.Nokia koyabileceği en iyi yongasetini koydu.İki tane krait işlemcisi ve bunlar 28nm üretim sureciyle üretilmiştir.Bu puanın en yeni teknoloji(ARM işlemciler için) Yakında 22nm,ler geliyor.

- - - Eklendi - - -

Bu yonga setini HTCWP8X, BB Z10, Lumia 820 ve onlarca cihaz daha kullanıyor. MSM8960 dan daha iyi S4plus yok

Asus Transformer Pad Infinity (3G/4G version),[46]BlackBerry Z10,[47]HTC Windows Phone 8X(US/LTE Version), HTC Evo 4G LTE,[48]HTC Droid Incredible 4G LTE,[49]HTC One XL,[39]HTC One X (North America),[50] Motorola Atrix HD,[51]Nokia Lumia 820,[52]Nokia Lumia 920,[53]Panasonic Eluga Power,[54] Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8960 MDP/S,[55]Samsung Galaxy S III (select versions),[54]Samsung ATIV S, Sharp Aquos Phone sv (SH-10D),[54]Sharp Aquos Phone Zeta (SH-09D),[54]Sony Xperia GX,[56]Sony Xperia SX,[57]Sony Xperia V, Toshiba Regza Phone (T-02D),[54] ZTE V96,[58]Motorola Droid RAZR M, Motorola Droid RAZR HD, Motorola RAZR HD, Motorola RAZR MAXX HD, LG Spectrum II 4G (VS930), LG Escape (P870), LG Optimus LTE II, LG Motion 4G , ZTE Avid 4G , LG MS870 , LG Optimus F7]]]

- - - Eklendi - - -

GalaxyS3'un Amerika versiyonu da MSM8960 kullanıyor,,.

• Beğen
Tepkiler: YkPkY
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Arkadaşlar cihazınızı daha önce başka şarj aletiyle şarj eden oldu mu? Sorun çıkıyor mu?

alasulumurat

alasulumurat

Üye
Ben Universal arackiti ile çok şarj ettim hiç bir sorun yaşamadım

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar pc deki skype de Facebook çevrim içi olanları görebiliyoruz fakat telefonda neden göremiyoruz bilgisi olan var mı?

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Dışarıda satılan şarj aletleriyle yada farklı kablo ile deneyen var mı?

yasirtaha

yasirtaha

Üye
ardacumhur

ardacumhur

Üye

ben dükkan da n86nın şarj makinasını kullanıyorum 1:45 dakikada şarj hiçte sıkıntı yaşamadım

Teşekkür ederim elimde hama marka bir usb şarj aleti var bir de mini usb kablosu var ama sorun yaşar mıyım bilemedim.

yasirtaha

yasirtaha

Üye
Bilemiyorum benim kullandığım yinede orjinal Nokia şarjı bide çakma iphone şarjı vardı onda denedim o da 3 saatde şarj ediyor kablo benim kabloydu adaptör iphone 5 e ait ama yan sanayi

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Benim kullandığım yine iyi bir şarj aleti.Daha önce mp3 player'ım için kullanıyordum.

Üst Alt