Samsung Galaxy S Advance Kullanıcılar Kulübü Ana Konu( Her Türlü Yardım Ve Destek )

Sponsorlu Bağlantılar

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
    Konu Sahibi
root lu ve CWM yüklü bende cocore yüklemelimiyim, yüklenemenin artıları nelerdir. birde yükleme şekli lütfen :)
ben kesinlikle ve şiddetle tavsiye ederim anlatım çok kolay cwm yüklü ise cocooke 5.6. olan dosyaları da recoveri mod ile yükle yükle çok faydası var bunun artıları rehber menü filan kasmaları gideriyor cihazın işlemci hızı artıyor yani iyi bir şey memnun kalacaksın bir zararı yok

- - - Eklendi - - -

Cocooke nedir dostum bilmiyorum.
Yükleme işleminde bir hata olacağınıda sanmıyorum çünkü tefarruatlı birşey yok. Odine yazılımın gösteriyosun kabloyu telefona bağlayıp start diyorsun başka yaptığımız birşey yok.

evet haklısın dostum peki ya 2.3.6 da yine böyle miydi eğer böyle değil ise geri dön istersen , senin adına üzüldüm bir çok kişi yükledi senin dediğin kadar şarj sorunu yaşayan yok

darkleader

darkleader

Üye
evet haklısın dostum peki ya 2.3.6 da yine böyle miydi eğer böyle değil ise geri dön istersen , senin adına üzüldüm bir çok kişi yükledi senin dediğin kadar şarj sorunu yaşayan yok

2.3.6 da az gidiyordu ama bu kadar değildi.
Donanımsal bir arıza var herhalde.
Olmazsa satarım telefonu. Yapacak birşey yok. :D
Edit.

Birşey daha sormak istiyorum mesaj sesleri falan en son ayarinda olmasına rağmen çok düşük. Acaba ozel bir kod girerek ayarlama gibi bir şansımız var mi

Edit.
2.3.6 ya geri döndüm.Telefon resmen uçuyor :) 4.1.2 benim için kötü bir deneyim oldu.
Artık Türkiye icin 4.1.2. gelsede yüklemem.

Yardımlarınız icin çok tesekkur ederim çok sağolun.

fsagcan

Üye
cocooke 5.6. indirdim yükledim, telefon gözle görülecek şekilde hızlandığını fark edebiliyorsunuz. kesinlikle tavsiye ederim yüklemenizi,

ama şu var
cocooke 5.6. versiyonunu indirip yüklediğim halde kernel sürümünde 5,0 yazıyor. anlamadım nedendir.

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
    Konu Sahibi
cocooke 5.6. indirdim yükledim, telefon gözle görülecek şekilde hızlandığını fark edebiliyorsunuz. kesinlikle tavsiye ederim yüklemenizi,

ama şu var
cocooke 5.6. versiyonunu indirip yüklediğim halde kernel sürümünde 5,0 yazıyor. anlamadım nedendir.

hımm kernel cocoore E-5.6.2 diye yazması lazım tekrar sırası linkleri yeniden indir tekrar kur istersen garanti olsun

- - - Eklendi - - -

2.3.6 da az gidiyordu ama bu kadar değildi.
Donanımsal bir arıza var herhalde.
Olmazsa satarım telefonu. Yapacak birşey yok. :D
Edit.

Birşey daha sormak istiyorum mesaj sesleri falan en son ayarinda olmasına rağmen çok düşük. Acaba ozel bir kod girerek ayarlama gibi bir şansımız var mi

Edit.
2.3.6 ya geri döndüm.Telefon resmen uçuyor :) 4.1.2 benim için kötü bir deneyim oldu.
Artık Türkiye icin 4.1.2. gelsede yüklemem.

Yardımlarınız icin çok tesekkur ederim çok sağolun.

dostum senin için ben bir daha batarya testi yaptım evet haklıymışsın telefon kapalı iken ve %100 dolu ilken ilk bir saat içinde bende %92 oldu ki bir çok uygulama arka planda çalışmadığı halde sizde %10 azalması normalmiş , ben açıkken çoğu zaman şarj ediyorum o zaman böyle bir sorun yok
İstatikler:İlk açılış %3 ve %4 civarı şarj harcıyor bu normal ama sonrası 5dk sonra %96, 10dk sonra %95 , 15dk sonra %94 yarım saat sonra %93 tam bir saat sonra hiç bir görüşme ve teli kurcalama yapmadığım halde %92 oldu sonra düzeldi , şarj kendine geldi %92 de iken , tam bir saat sonra baktığımda %91 oldu . Demek ki telin ilk açılışı acayip şarj harcıyor neyse artık idare edeceğiz ben yine de memnun um jelly bean dan

ses olayında da haklısın eskiye göre mesaj sesleri filan biraz daha sesi az çıkıyor ama onunda çözüm yolunu buldum ilk sayfaya ekliyorum güzel bir uygulama

• Beğen
Tepkiler: darkleader

fsagcan

Üye
I9070ZCLPB çin sürümü çıkmış, fark varmıdır farkı diğerlerinden acaba, gerçi Türkçe de olmayabilir.

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
    Konu Sahibi
sanmıyorum artık başka ülkelerde yavaş yavaş romlar çıkıyor bu cin de çıktı galiba ayrıca xx ile başlamıyor türkçe dil desteği yoktur

fsagcan

Üye
anladım, bir sorum daha olacak müsade varsa,
bu Jb yi ilk yüklediğimde telefon numaraları ayrı çıkıyordu yani 0532 111 1111 gibi şimdi ise 0532111111 gibi oluyor, bunun bir ayarımı var,
son olarak ta , mesala bir bankacılık şirketi ile görüşürken tuşlama yapıyoruz, kart numarası vs. ekranda o numaraları göremiyorum numara pedi açıkken,

darkleader

darkleader

Üye
anladım, bir sorum daha olacak müsade varsa,
bu Jb yi ilk yüklediğimde telefon numaraları ayrı çıkıyordu yani 0532 111 1111 gibi şimdi ise 0532111111 gibi oluyor, bunun bir ayarımı var,
son olarak ta , mesala bir bankacılık şirketi ile görüşürken tuşlama yapıyoruz, kart numarası vs. ekranda o numaraları göremiyorum numara pedi açıkken,

Numara ile alakalı sıkıntı bir ara bende de olmuştu daha sonra düzelmişti.

Ben 2.3.6 ya döndüm kafam rahat. Eğer akıllı telefon kullanırken takılmalar anlamsız hatalar yaşıyorsanız,telefondan hiç bir tad alamıyorsanız akıllı telefon kullanmanın bir manası yok. Eğer sıkıntılar sizde de fazla ise bence sizde 2.3.6 ya dönün.

fsagcan

Üye
Numara ile alakalı sıkıntı bir ara bende de olmuştu daha sonra düzelmişti.

Ben 2.3.6 ya döndüm kafam rahat. Eğer akıllı telefon kullanırken takılmalar anlamsız hatalar yaşıyorsanız,telefondan hiç bir tad alamıyorsanız akıllı telefon kullanmanın bir manası yok. Eğer sıkıntılar sizde de fazla ise bence sizde 2.3.6 ya dönün.

aslında çok haklısın da bir kere denedin, telefon çöktü diye dibim düştü, tırsıyorum açıkçası. bu gibi ufak tefek sorunlardan başka problemim yok, cocore den sonrada telefonda gözle görülür hızlanma oldu, JB e devam yani

uzman arkadaşlara söyle bir sorum olacak,
ben telefona CWM 10. sürümünü yüklemiştim, ve recovery e girdiğimde CWM vardı, cororedeki sürüm probleminden dolayı cocore son sürümü olan 5.3 mü 5.6 yı yüklediğimde recoverye girdiğimde diğer recovery TWRP mi (ismi yanlış olabilir) o vardı, ama ben cocorenin CWM sini yükledim,
şimdi cocorenin TWRP sini indirip onumu yüklemeliyim ?

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
    Konu Sahibi
aslında çok haklısın da bir kere denedin, telefon çöktü diye dibim düştü, tırsıyorum açıkçası. bu gibi ufak tefek sorunlardan başka problemim yok, cocore den sonrada telefonda gözle görülür hızlanma oldu, JB e devam yani

uzman arkadaşlara söyle bir sorum olacak,
ben telefona CWM 10. sürümünü yüklemiştim, ve recovery e girdiğimde CWM vardı, cororedeki sürüm probleminden dolayı cocore son sürümü olan 5.3 mü 5.6 yı yüklediğimde recoverye girdiğimde diğer recovery TWRP mi (ismi yanlış olabilir) o vardı, ama ben cocorenin CWM sini yükledim,
şimdi cocorenin TWRP sini indirip onumu yüklemeliyim ?
hocam cwm10 da bir çok uygulama çalışmıyor sen nasıl yükledin ne yaptın ki ben xda dan baktım kamera , radio filan sorunlu diyordu yüklemedim ama sana şunu söyleyeyim cocoore 5.6.2 kesinlikle kusursuz ve problemsiz hem hızlı hem de şarj az yiyor ben bundan çok memnun um herkese şiddetle tavsiye ederim

soruna gelecek olursak siz cwm10 nun üstüne kurmuşsunuz sorun ve problem çıkması normaldir neyse cocoore de cwm işlemci ile alakalı twrp ise recoveri mod ile alakalı ama sadece cwm yi kurupta twrp yi kurmaz isen acayip bir şekilde telefon hızlanıyor ve şarj yiyor ama üstüne twrp yide kurunca şarj normale dönüyor sebebini tam olarak bende anlamadım ama xda kullanıcılara bakıyorum hep bu şekilde kullanıyorlar.

nazmi28

nazmi28

Üye
Hocam valla ben root la google haritaymış e mail miş 2 telefondada car curt programları kaldırdım 2 telefondada senin resimde oldugu gibi...

bende 9070p ye rootlaama yaptım sayfanın basındakı root la fakat tıtanıum backupla senın gıbı bende bır cok uygulamayı sonlandırdım fakkat telefon ısınıyor algılama gecıkıyor ,,,,epey sorun yasadım factorı reset fallan da attım ...olmuyor...

sen nın nasıl sen nasıl bır uygulama kullandın dondurmak ıcın ...root dosyan aynımı

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
    Konu Sahibi

bende 9070p ye rootlaama yaptım sayfanın basındakı root la fakat tıtanıum backupla senın gıbı bende bır cok uygulamayı sonlandırdım fakkat telefon ısınıyor algılama gecıkıyor ,,,,epey sorun yasadım factorı reset fallan da attım ...olmuyor...

sen nın nasıl sen nasıl bır uygulama kullandın dondurmak ıcın ...root dosyan aynımı

hocam root dosyasını yükledikten sonra mı böyle oldu yoksa ilk yazılımı(jelly bean romu) yüklediğinde mi böyle idi ?

hardal00

hardal00

Üye
Hocam valla ben root explorer la kaldirdim isinma olmadi ama sarj seviyesi cok sıkinti bende

Red.Eye.

Red.Eye.

Üye
S2 için jelly bean geldi s advance içinde uzun sürmez herhalde
Geldiğinde uğraşmamak için
Eğer daha önce telefonunuza
Odin aracılığıyla bir farklı bir ülkeye ait yazılım
yüklediyseniz Kies'in telefonunuzda yazılım
yükseltmediğine dair bir uyarı alırsınız. Bu durumda yapacağınız işlem ise CSC kodunu değiştirmek
olacaktır. Bunun için yapmanız
gerekenler *#272*İMEİ# tuşlarını kodlamak
olacaktır. Karşınıza çıkan seçeneklerden "TUR"
seçeneğini uyguladığınız an telefonunuz Kies
tarafından yazılım güncelleme desteğine devam edecektir.

nazmi28

nazmi28

Üye
model 9070p bu modelın romunda da donma sorunu var...ısınmada oluyor zaman zaman
donma olayını cozebılen var mı

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
    Konu Sahibi
Hocam valla ben root explorer la kaldirdim isinma olmadi ama sarj seviyesi cok sıkinti bende

hocam benim cihaz yurtdışı şarj gayet iyi bende ama biraz xda yı kurcaladım bu şarj problemi olanlar için bir uygulama var biraz inceledim istersen bu linke bak işine yarayabilir

ZALAZULA

ZALAZULA

Üye
Arkadaşlar Merhaba. Öncelikle Bizi yeni bir konuda toplayan ve her şeyi net ve kolay yapabileceğimiz şekilde anlatmış olan gonuldostu82 hocama teşekkür etmek istiyorum. Böylesi çok güzel olmuş :) Herkesin eline Emeğine sağlık. Benim merak ettiğim bi konu var size onu sormak istiyorum.
S Advance'im için uygulamasını kullanmak istiyorum. Uygulamayı Telefonuma kurdum neyse, bir adette USB OTG kablo edindim. Fakat USB Host Controll uygulamaları veya birkaç farklı denemem ile sürekli yanıtsız kaldım. "USB Host driver NOT found!" bu OTG olayı şuan tanımlı değil maalesef. Bunu nasıl tanımlarım diye biraz xda da araştırdım ama net bişey bulamadım. Tek bulabildiğim Kernel ile olabileceği ve birilerinin bu iş üzerinde çalıştığı... Sizlerinde bu konu hakkında bilgisi varmıdır acaba??

İyi Forumlar.

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
    Konu Sahibi
hımm hiç duymamıştım bu uygulamayı ama biraz erken ve acele davranmışsın hocam daha beta sürüm ve sorun problem çıkması normal diyor 2.3.6 içinmiş jelly bean içinde olabilir gibi ifade kullanılmış yani kesin değil şimdi benim sana sormak istediğim hangi romu kullanıyorsun ve data kablosunu nereden buldun her kablo bu uygulama için uyumlu olmayabilir bir de sorun ve problemler için xda formundan dan bildirin diye link vermişler üzgünüm kullanmadığım bir şey için bu kadar yardımcı olabilirim gerisi beni aşar :(

ZALAZULA

ZALAZULA

Üye
hımm hiç duymamıştım bu uygulamayı ama biraz erken ve acele davranmışsın hocam daha beta sürüm ve sorun problem çıkması normal diyor 2.3.6 içinmiş jelly bean içinde olabilir gibi ifade kullanılmış yani kesin değil şimdi benim sana sormak istediğim hangi romu kullanıyorsun ve data kablosunu nereden buldun her kablo bu uygulama için uyumlu olmayabilir bir de sorun ve problemler için xda formundan dan bildirin diye link vermişler üzgünüm kullanmadığım bir şey için bu kadar yardımcı olabilirim gerisi beni aşar :(

4.1.2 JB kullanıyorum cocore 5,6, sizi takip ediyorum ;)
Aslında hocam şöyle diyim benim sorunum uygulama ile ilgili değil. Google Görsellere "USB HOST OTG kablo" yaz göreceksin hocam. standart bir kablo, benim sorunum Usb host otg driverim yüklü değil. Uygulama bazında düşünme hocam, mesela kabloya usb bağlıyoruz usb içindekini görüyoruz veya kablosuz klavye mouse bağlayıp kullanabiliyoruz. S3lerde NOTE'larda oluyormuş JB romlarında.

Sadece bu kadarda değil, HDTV/MHL Adapter & Bluetooth Keyboard & Mouse ile neler yapmışlar..

Red.Eye.

Red.Eye.

Üye
Ne yazıkki s advance usb otg yi desteklemiyor

Üst Alt