L620 bir kaç soru

Sponsorlu Bağlantılar

Skrillexx

Üye
    Konu Sahibi
L620 bir kaç soru
Merhaba arkadaşlar size bir kaç soru sorucam yardım edenlere şimdiden teşekkürler...

Dün Lumia 620'yi aldım ama şarjı fazla dayanmıyor çabuk tükeniyor.Örnek vereyim;Dün saat 10'da elime aldım telefonu bu sırada şarjıda %99'du.Sonra saat 12.30'a kadar elimden dusurmedim hiç,sürekli karıştırdım telefonu çözmeye çalıştım. 12.30'da geriye kalan şarj %59'du,sizce bu normal mi ?

Birde mesajlara şifre koymanın bir yolu var mı ? Kardeşlerimin telefonumu karıştırıp mesajlarımı okumalarını istemem :) Ekran kilidi yaptımda kardeşlerim bulur şifreyi falan.

Birde telefon kapalıyken şarja taktımda telefon açılıyor.Kapalı durumdayken şarj olmuyor telefonun özelliği mi ? Yoksa telefonumda bir problem mi var ?

selcuk28

selcuk28

Üye
son sorunun cevabı evet. özellik mi nedir artık bilmiyorum ama o tüm wp telefonlarda öyle. bildiğim kadarıyla sadece smslere şifre koyamıyoruz şimdilik malesef. internette dolaştıysan veya oyun oynadıysan malesef sarj dayanmıyor pek. o yüzden bende de öyle o ve normal sanırım :)

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Hayırlı olsun :)

İlk şarjını şarj dolduktan sonra 6 saat daha şarda tutarak yaptınız mı? Eğer yapmadıysanız bir sonraki şarjını öyle yapın.

İlk 5 şarjınıza(imkanınız varsa 15 şarjınıza) özen gösterin,cihazın şarjı %5 ile %10 arasında kalınca şarja takın tam dolana kadar hiç kullanmayın.(yine imkanınız varsa prizden yapın)

Bu şekilde 10 15 şarjdan sonra pil performansınız artık oturmaya başlayacaktır.

İlk sefer olmasına rağmen bence gayet iyi.Ancak dediklerimi yaparsanız pil performansınıza katkıda bulunursunuz.

enterneoll

enterneoll

Üye
Hayırlı olsun :)

İlk şarjını şarj dolduktan sonra 6 saat daha şarda tutarak yaptınız mı? Eğer yapmadıysanız bir sonraki şarjını öyle yapın.

İlk 5 şarjınıza(imkanınız varsa 15 şarjınıza) özen gösterin,cihazın şarjı %5 ile %10 arasında kalınca şarja takın tam dolana kadar hiç kullanmayın.(yine imkanınız varsa prizden yapın)

Bu şekilde 10 15 şarjdan sonra pil performansınız artık oturmaya başlayacaktır.

İlk sefer olmasına rağmen bence gayet iyi.Ancak dediklerimi yaparsanız pil performansınıza katkıda bulunursunuz.

o olay eski nesil telefonlar için batarya doldu dediği an fişten çekin telefonunuzu.

pirenuri

pirenuri

Üye
Arda ya bir kaç şey eklemek istiyorum : İlk şarjlarda pek performans beklemeyin 1 hafta sonra kendiliğinden düzelir. Batarya performansı için wi-fi ve şebeke bağlantısını kullanmadığın zamanlarda açık bırakma. Altta çalışan uygulamanın az olmasına özen göster. Kullanmadığın hotmail hesaplarını kaldır yada güncellemeleri ben istediğimde şeklinde değiştir. Bunlar gerçekten batarya performansına etki yapıyor. Eğer çok mesajlaşan biriysen titreşimi kapatmanı tavsiye ediyorum ben de fark yapıyor.Ekran parlaklığını mümkün mertebe düşük ayarda tut. Bi hatırlatma bunun batarya performansıyla alakası yok ama ekran koruyucu almanı tavsiye ediyorum . Eğer başka kafana takılan bir şey olursa çekinmeden mesaj atabilrsin.

Skrillexx

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim arkadaşlar.İlk şarjımı 4 saat tutabildim 2. şarj etmemde 7.5 saat tuttum,şimdi sıra 3. şarjda.Ekran koruyucum var.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Teşekkür ederim arkadaşlar.İlk şarjımı 4 saat tutabildim 2. şarj etmemde 7.5 saat tuttum,şimdi sıra 3. şarjda.Ekran koruyucum var.

Tamam artık normal şarj edin. Prizden, %5 ile %10 arasında şarjınız kalınca şarja takın, %100 olana kadar cihazınızı kullanmamaya çalışın ;)

Bu arada eski telefonlar için denilen olay burada Nokia Lumia pil kalibrasyonu olarak geçiyor. ...'ümden element uydurmuyorum yani :kıskıs:

Kullanmadığınız zamanlar veri bağlantınızı yada 3G bağlantınızı kapatın,otomatik parlaklık ayarını kullanabilirsiniz.Arka plan görevlerinde istemediğiniz yada çalışmasına gerek görmediğiniz uygulamaları engelleyebilirsiniz.

Skrillexx

Üye
    Konu Sahibi
Tamam sağol :D

enterneoll

enterneoll

Üye

Tamam artık normal şarj edin. Prizden, %5 ile %10 arasında şarjınız kalınca şarja takın, %100 olana kadar cihazınızı kullanmamaya çalışın ;)

Bu arada eski telefonlar için denilen olay burada Nokia Lumia pil kalibrasyonu olarak geçiyor. ...'ümden element uydurmuyorum yani :kıskıs:

Kullanmadığınız zamanlar veri bağlantınızı yada 3G bağlantınızı kapatın,otomatik parlaklık ayarını kullanabilirsiniz.Arka plan görevlerinde istemediğiniz yada çalışmasına gerek görmediğiniz uygulamaları engelleyebilirsiniz.

çok ilginç o olay uzun süredir telefonlarda kullanılmıyor kabalık etmek istemedim :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt