Windows Phone'a neler olacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
driver derken. Gpu lumia 920 nin kalitesi nedir. Peki oyunlarda ram neden bunlardan daha onemsiz ben ramler de gerekli diye biliyorum. Yani 2 gb ram ile 1 gb aslında muazzam bir fark

tapatalk

tapatalk

Üye
driver derken. Gpu lumia 920 nin kalitesi nedir. Peki oyunlarda ram neden bunlardan daha onemsiz ben ramler de gerekli diye biliyorum. Yani 2 gb ram ile 1 gb aslında muazzam bir fark

RAM sıkınti olmuyo 1gb dan sonra GPU ve driverlar en onemlisi

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Cihazını alır almaz Windows 8 kullanıyorsan takvim,yapılacaklar gibi şeylerin hemen eşitlenecek.Kişi listen de öyle.

Ayrıca Office dosyaları için 2014'ün güz dönemini de beklemeyeceksin, işini de yanında taşıyabileceksin.Hatta PC ile senkronize olup evde yarım kalan işini Office sayesinde yolda tamamlayabileceksin.

512mb Ramli ve 1ghz işlemcili cihazda bile Asphalt 7'yi takılmadan oynatan işletim sistemini sen 1.5GHz işlemci ve 1Gb ram ile kullanacaksın

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper ve Web Designer
tapatalk

tapatalk

Üye
Cihazını alır almaz Windows 8 kullanıyorsan takvim,yapılacaklar gibi şeylerin hemen eşitlenecek.Kişi listen de öyle.

Ayrıca Office dosyaları için 2014'ün güz dönemini de beklemeyeceksin, işini de yanında taşıyabileceksin.Hatta PC ile senkronize olup evde yarım kalan işini Office sayesinde yolda tamamlayabileceksin.

512mb Ramli ve 1ghz işlemcili cihazda bile Asphalt 7'yi takılmadan oynatan işletim sistemini sen 1.5GHz işlemci ve 1Gb ram ile kullanacaksın

Bi düzeltme ortalama bi cihaz aspalth7 aciyo rahatlikla

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Ortalama derken onu da açalım :)

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Şahsen ben Nokıa fanıyım microsoft filan yalan benim için Nokıa ne yapıyorsa odur.İphone sevmem elime aldım bir kaç gün kullandım beğenmedim.Galaxy serisi güzel ama işletim sistemi hiç hoşuma gitmediği için onuda silmiştim kafamdan zaten güvenilirliği yok sağlamlığı yok bu telefonların Nokıa bir kere o güveni vermiş insanlara
Lumia 920 oyun olarak diğerlerinden geride olabilir ama wpstore da gayet güzel çok kaliteli oyunlar var.Tabi parana kıyıp almak istersen daha çok zevk alıcağından hiç şüphen olmasın.
Şimdi eğer 920den önce sony xperia z çıksaydı doğrusu ben onu alabilirdim benim için şuan lumia 920 ilk aşkım sony xperia ise flört edilecek birşey gibi :) eğer sen uygulamalara çok takılan uygulamalarla oyunlarla fazlasıyla zaman geçiren biriysen İLK önce bi wpstore bak derim bakalım istediklerini karşılayacak uygulama yada oyunlar var mı diye sonra lumia 920 mi yoksa sony xperia z mi diye karar ver derim :oke:
Son olarak Lumia 920yi seviyorsan onu istiyorsan zaten özelliklerini biliyorsundur.Arkadaşını alıp bir nokıa lumia 920yi karşılaştır hangisi aklına yatarsa onu al.Turkcell bayilerine git yada Nokıa bayilerine telefonu karşılaştır :)

alical33

alical33

Üye
ben sana z ye karşılık 920 öneririm ama oyun delisiyim dersen android wp8 den mağaza olarak çok önde ama android alacaksanda bence htc one ı bekle

PureFood

PureFood

Üye
Benim bu telefonda tek kafamı karıştıran şey şu adreno 205 olayı. yetersiz kalmaz umarım uzun bir süre..

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Adreno 225 abi :)

Bence gayet performanslı ama ilerde ne olur bilemeyiz.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
alical33

alical33

Üye
adreno 225 samsungun mali 400 üne mi eşitti ondan iyimiydi neydi s3 androidde fazla kasmazken 920 wpde hiç kasmaz diye düşünüyorum

IVI-Elia

Üye
adreno 225 samsungun mali 400 üne mi eşitti ondan iyimiydi neydi s3 androidde fazla kasmazken 920 wpde hiç kasmaz diye düşünüyorum

Bazı testlerse eşit bazı testlerde daha iyi çıkıyordu..

Gelelim konuya açık ve net konuşucam sebini şuan yazamam akşam ayrıntılı yazarım.Ya Lumia 920 ya da HTC One tabiki hepsinin sebebi var deiğim gibi ama şuan yazamam tekrar geleceğim...

alical33

alical33

Üye
Bazı testlerse eşit bazı testlerde daha iyi çıkıyordu..

Gelelim konuya açık ve net konuşucam sebini şuan yazamam akşam ayrıntılı yazarım.Ya Lumia 920 ya da HTC One tabiki hepsinin sebebi var deiğim gibi ama şuan yazamam tekrar geleceğim...

merakla bekliyorum

Jomolocco

Jomolocco

Üye
Xperia Z :oke:

yaren_dede

yaren_dede

Üye
Şu an için her uygulamanın aynısından onlarca yok mağazasında.

Oyun performansı çok iyi, işletim sistemi de çok hızlı ve stabil ancak mağazada çok fazla oyun yok, önemli oyunlar var.

Şimdilik çıkan en yeni uygulamaları kullanamayabilirsin.

Kamerası şahane.Donanımı da güzel.Dayanıklılığı da iyi.

Arkasında bugüne kadar herkesin kullandığı işletim sistemlerini yapan Microsoft var.Cihazın arkasında ise bugüne kadar herkesin en az bir defa kullandığı bir marka olan Nokia var.Diğer Windows Phone cihazların üreticileri ilgilenmezken Nokia güncellemeleri,uygulamaları ve özel anlaşmalarıyla bizlere tam destek oluyor.

Nokia'nın haritalarından bahsetmek isterdim ancak çooook çok uzun sürebilir.Çünkü iOS kullanan arkadaşımın bile Nokia maps kullandığını görmüştüm.

Drive+ ile navigasyon aramana gerek kalmayacak,ücretsiz ama lisanslı ve yenilenmeye devam eden navigasyonun olacak.

City lens(bilen göz) ile diğerlerinin yapamayacağı şeyi sen cihazını alır almaz yapabileceksin.Yine aynı şekilde barkod,QR okuyucuya sahip olacaksın.Ayrıca kamera ile yazıları tarayıp istediğin dile çevirebileceksin.

Üstelik bunları hiç uygulama yüklemeden yapacaksın.

Belki tuhaf sesler çıkaran uygulamadan 50 tane olmayacak ama gece arkadaşlarınla buluşup fotoğraf çektiğin zaman herkesin yüzünü görebileceksin.

Hareketli yerlerde(araba,kayak gibi) video çektiğinde titreme görmeyeceksin.

Herkesin elinde olmayan, merak edilen, potansiyeli çok yüksek bir işletim sistemi ve cihaza sahip olacaksın.

(Ben android tarafını hiç bilmediğimden onunla ilgili bir şey söyleyemedim, zaten onları duymak isteseydin konuyu buraya açmazdın ;)

İstersen bana WP,Microsoft yada Nokia Fan'ı diyebilirsin.Hoşuma da gider :good:)

on numara yorum olmuş dostum, şu anda telefoncuda olsam ve şu açıklamayı duysam telefonu alıp çıkmıştım :D
belki yakın zamanda bende lumia ailesine katılabilirim kafama yatmaya başladı :)

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Nokia Lumia 920'yi de Windows Phone 8'i de anlatmakla bitiremiyorum

O yüzden diyorum ki "Gel, Keşfet, Aşık OL!" İşte bu Lumia !

• Beğen
Tepkiler: man20, kaygisiz43, Web Designer ve 1 kişi daha
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Nokia Lumia 920'yi de Windows Phone 8'i de anlatmakla bitiremiyorum

O yüzden diyorum ki "Gel, Keşfet, Aşık OL!" İşte bu Lumia !

Cumhur Türkiye'de bir daha lumia tanıtımı olursa seni görevlendirsinler.Elinde telefonu olanlara bile yeniden aldırırsın :ehe

IVI-Elia

Üye
merakla bekliyorum

Lumia 920;

Farklı, renkli, hızlı...Bir sistemin stabilitesi bu kar mı iyi olur?

Cihazı elinize aldığınızda bunu fark edeceksiniz...Kilit ekranını kaldırıp o modern arayüze ulaştığınızda her an güncellenen ve sizi uyg. açma zahmetinden kurtaracak olan "live tile" ekranı size ilk başta değişik ve anlamsız gelebilir; ama daha sonra asla vazgeçemeyceksiniz...Ekranınıza uzaktan bir bakın o kutucuklar size her şeyi aktarmak için sürekli çalışıyor olacaklar.

Ve arayüzden devam edelim...Kişiler uyg. giriyorsunuz ( tüm uyg bu geçerli ) tek bir sayfadan oluşan bir arayüz yerine çok yönlü panaroma ve pivot uyg. size tüm içtenliğiyle rahat ettirmek için çalışıyor...Tekrar kişiler uyg. göz attığımızda ilk ekranda ister outlook(rehberinizi buraya kaydeder), ister facebook, ister twitter veya diğerler ister hepsi görebilirsiniz.Hafifce elinizi sola doğru sürükleince fecbook ve twitterın ana sayfası tek kaydırma ile karşınızda istediğinizi filtreleyebiliyorsunuz.Ya da her kişiyi açtığınızda onların sosyal platformadaki fotoğrafları, paylaşımları her şey karşınızda.Dahili bir Facebook Home ile geliyor zaten...

Asla takılma şişme yok.Klavyesi ise mühendislik harikası.Her şey mükemmel.E tabi bazı eksiklikler var.Ama bunlar kısa sürede giderilecek

donanım kısmında ise

kamera, puremotion2 hd+ ekran, sağlamlık gibi şeyleri söyleme ihtiyacı bile duymuyorum.

Ha not düşeyim de haritalar ücretsiz ama lisanslı navigasyonu ve nokia'ya özel yardımcı uyg. Uzun yıllar güncelleme garantisi...Polikarbon kasası sağlamlık konusunda hiç taviz vermiyor.Plastik gibi berbat değilken alüminyum gibi de bükülmüyor, çizilmiyor çizilse de belli etmiyor.Kablosuz şajı eldivenle kullanılan bilen ultra hassas ekranı ve şık tasarımı sizi etkiliyor.(Açıkçası beni beyaz rengi etkiledi tasarım diğer renk bu kadar güzel değil)

Fiyat konusunda diğer firmalar gibi 1999 Tlden çıkarıp birkaç ay içinde fiyatı çok düşüp kullanıcıları üzmek yerine 1649 tl çıkalı 6 ay oldu hala aynı fiyat...

Gelelim ONE'a

Windows Phone'u gördükten sonra beni etkileyen tek telefon.Beni etkileyen yeri FHD olması veya başka özelliği değil.Yenilikçi HTC özellikleri ve tasarımı şunu diyebilirim.Android daha stabil olsa ve htc one da daha iyi bir kamera çift led flash ve daha iyi bir yonga seti olsa lumia 920 aldığıma pişman olurdum.Ama olmadığına göre Lumia 920 "Gel, keşfet, aşık ol" Benim WP maceram Konya'da Türkcell mağazasında beyaz Lumia 920'yi görmemle başladı.WP'a çok sıcak bakmayan biriydim ama orada kendşni bana aşık etti çünkü keşfettim.

Ama şunu da unutmayın Lumia 920 kusursuz değil.En önemlisi ihtiyaçları göz önünde bulundurmaktır.Ama fikirlerimizi de değerlendirin.Kararınızı bizle paylaşım ama dediğim gibi bence Xperia Z almayın Lumia 920almazsanız bile HTC ONE alın...

• Beğen
Tepkiler: yaren_dede
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...