Saflıkla alakası yok. Söz konusu davanın içeriğinden habersiz atıp tutmanında gereği yok. Kısaca özetleyim sizlere; Davada apple haklı olduğu halde dava düştü, sebebi mahkemedeki savcının apple'a ait teknolojinin satış oranlarında yani talepte bir fark yaratmadığını bu nedenle samsungun bu teknolojiyi patentsiz kullanmasında sakınca görmediğini belirtmesi ve bu yönde karar alınması bir ilktir. Sadece nokia değil diğer firmalarda itiraz etmeleri gerekirdi. Bir gün benzer bir olay onlarında başına gelebilir ve bu dava örnek teşkil ederse patent almanın bir manası kalmayacaktır! Nokia burda suskun kalmadı ve dava sonucuna itiraz etti. Bilen bilir şuanda telefonlarda standart haline gelen birçok teknolojinin patenti nokia ' a ait eğer bu davada itiraz etmese idi yarın birgün kendi teknolojileri de bu şekilde haksız kullanılabilirdi.
Şimdi burdaki patent haklarını savunmak için yapılan girişimler bile milletin gözünde nokianın samsungu karalama veya apple ' a yanaşması olarak yorumlanıyor üzülüyorum. Aslında bunda bizim türk teknoloji blogu yazarlarının hatası var, özellikle sdn ekibi nokia' a karşı oldukça acımasız ve taraflı. Herneyse Nokia burda daha öncede sölediğim gibi doğru olanı yapmış. Aynı şeyi samsung yapsa nokia haksız olsa yine samsungu tebrik ederdim. Kısacası burda önemli olan patent olayıdır. Ama bunu millet anlamamakta ısrar ediyor. Şimdi samsung'un superamoled ekranını patentsiz nokia ve apple kullansaydı bu konuşanlar o zaman neler derdi neler.
Nokia kullanıcısını kaybetti sözüne ilişkin lumia gerçekten kaliteli bir telefon ve hala hatrı sayılır kullanıcıları var. Ve senin nokiadan vazgeçmem diye düşünenler şeklinde yorumlaman saçma. Ben Lumia yı teknolojisi ve uygulamaları için aldım. Nokia olduğu için değil. Nokia alana ap.tal muamelesi yapmaktan vazgeçin kendinizi küçültüyorsunuz. Ayrıca tek kazanç kaynağı değil bugün nokia telefon üretmeyi bıraksa yine deli gibi para kaldırır patentlerinden. Piyasada standart hale gelmiş bütün teknolojiler nokia ya ait. Diğer firmalarda bu olmazsa olmaz teknolojileri kullandıkları sürece ki kullanmak zorundalar yoksa telefon satamazlar

nokia' a para ödemek zorundalar. Sadece wi-fi için yanılmıyorsam telefon başına 5€ ödeniyor. 3g & LTE (4g) vs.. sen hesap et.