[Yardım]15 gb 'lık oyunun depolanması yada bölünmesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
utkubilal

utkubilal

Üye
Merhaba, pc' nizin hard diski kac gb buyuklugunde?
Ve iki parcaya bolunmus durumdami?
Egerki boyle ise sistem diskindeki butun bilgileri diger diske koyduktan sonra format atin sadece sistem diskine atmis olursunuz diger diskinizdeki bilgiler aynen durur gecici bir cozum ama isinizi gorecektir saniyorum.

• Beğen
Tepkiler: Tuba

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba, pc' nizin hard diski kac gb buyuklugunde?
Ve iki parcaya bolunmus durumdami?
Egerki boyle ise sistem diskindeki butun bilgileri diger diske koyduktan sonra format atin sadece sistem diskine atmis olursunuz diger diskinizdeki bilgiler aynen durur gecici bir cozum ama isinizi gorecektir saniyorum.

D disk 2'ye bölünmüş durumda D diskinin boyutu 148 gb 100 gb boş alan var c diskide bir o kadar ancak format attığımda her iki disk birden siliniyor d diskini silme diye bir seçenek sunmuyor bana :(

Şu durumdan sonra Hard diskden başka çözümüm yok sanırım
Şu 50gb lik diski almayı düşünüyorum öncesinde :hmmm

utkubilal

utkubilal

Üye
Format atarken c ve d diye ayirim yapmiyormu pc
Ki yapmasi gerekir hangi diske kurmak istiyorsunuz diye, sizde c yi secip temizledikten sonra kurmaniz gerekir.

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Format atarken c ve d diye ayirim yapmiyormu pc
Ki yapmasi gerekir hangi diske kurmak istiyorsunuz diye, sizde c yi secip temizledikten sonra kurmaniz gerekir.

Sormuyor bi ekran görüntüsü verebilirim daha önce almıştım :)
sonrada c ve d diski sıfırlanmış ve bölünmüş olarak tamamlanıyor format...

Ekli dosyalar

utkubilal

utkubilal

Üye
Yanlis anlamadiysam siz kurtarma cd si veya programi ile atiyorsunuz formati, onun icin sormuyor.
Normak iso cd si ile kurdugunuzda soruyor hangi diske kurmak istiyorsunuz diye.

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Yanlis anlamadiysam siz kurtarma cd si veya programi ile atiyorsunuz formati, onun icin sormuyor.
Normak iso cd si ile kurdugunuzda soruyor hangi diske kurmak istiyorsunuz diye.

Aynen toshiba a500 1 f4 pc iso cd si pakedin içinde dahil değildi netten win7 kurulum cd sini indirmiştim ama yetkili servis recovery ile format atmam gerektiğini söyledi...

utkubilal

utkubilal

Üye
Hiiic gerek yok elinizde win 7 kurulumu varsa yoksada kolayca bulabilirsiniz:)
Pc nizle ayni versiyonunu lisans ta problem yasamazsiniz.
O sekilde kurulum yapin o zaman dedigim gibi yapabilirsiniz. D diskini hic bozmayin butun bilgileriniz kalsin orada.

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Hiiic gerek yok elinizde win 7 kurulumu varsa yoksada kolayca bulabilirsiniz:)
Pc nizle ayni versiyonunu lisans ta problem yasamazsiniz.
O sekilde kurulum yapin o zaman dedigim gibi yapabilirsiniz. D diskini hic bozmayin butun bilgileriniz kalsin orada.

Pc ile aynı versiyon derken ? Win7 ve kurulum için cd yi netten win7 olanını indirmiştim :hmmm
Peki
1-key isterse bu şekilde ben kendi pc me ait lisans kodunu girmem yeterli mi ?
2-İstenmeyen bir durum ile karşılaştım yapamadım olmadı format yarım kaldı recovery cd si ile düzeltebilir miyim durumu ?
3-Win7 cd si ile format attım oldu peki başka bir zaman recovery yapmak istedim yapabilir miyim?
4-Birde recovery yaptığımda tüm driverları kendisi yüklüyor ben bişey yapmıyorum :) Bu netten indirdiğim win7 cd si ile format attığımda driverları kendim manuel mi yüklemem gerekli ?

Çok soru sordum :D

utkubilal

utkubilal

Üye

Pc ile aynı versiyon derken ? Win7 ve kurulum için cd yi netten win7 olanını indirmiştim :hmmm
pc nizdeki yazılımın aynısı olması gerekir ( win 7 home premium mesela)
Peki
1-key isterse bu şekilde ben kendi pc me ait lisans kodunu girmem yeterli mi ?
pc nizin dışındaki key geçerlidir(kurduğunuz işletim sistemi aynı olduğu sürece)
2-İstenmeyen bir durum ile karşılaştım yapamadım olmadı format yarım kaldı recovery cd si ile düzeltebilir miyim durumu ?
recovery cd si ile düzeltilebilir, problem yaşamazsınız genelde:)
3-Win7 cd si ile format attım oldu peki başka bir zaman recovery yapmak istedim yapabilir miyim?
her zaman yapabilirsiniz.
4-Birde recovery yaptığımda tüm driverları kendisi yüklüyor ben bişey yapmıyorum :) Bu netten indirdiğim win7 cd si ile format attığımda driverları kendim manuel mi yüklemem gerekli ?
win 7 bütün driver' ları kendi kurar problem olmaz, çok nadir olmadığını varsayarsak pc nin kendi sitesinde model numarasını yazıp bütün driverları kullanabilirsiniz.
Çok soru sordum :D
sorun değil, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim bir sonraki formatta bu şekilde deneyeceğim :oke:

Polymath

Polymath

Üye
Dosyayı bölme sorunu çözüldümü bilmıyorum tam ama dosyayı winrarla bolebılırsınız.

• iso dosyasına sağ tıkla arşive ekle
  • Sıkıştırma yöntemi: Depola , Ciltlere böl,bayt: DVD+R: 4481 mb
  • tamam de parçaları oluşturmaya başlar
  • her bi parçayı 1 dvdye yazarsın
  • birleştireceğin zaman parçaları aynı klasöre kopyala, birine sağ tıkla buraya çıkart diyin.
Alıntıdır

veya
http://www.recepyilmaz.web.tr/winrar-ile-dosyalari-parcalara-bolmek-ve-sifrelemek

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
Dosyayı bölme sorunu çözüldümü bilmıyorum tam ama dosyayı winrarla bolebılırsınız.

• iso dosyasına sağ tıkla arşive ekle
  • Sıkıştırma yöntemi: Depola , Ciltlere böl,bayt: DVD+R: 4481 mb
  • tamam de parçaları oluşturmaya başlar
  • her bi parçayı 1 dvdye yazarsın
  • birleştireceğin zaman parçaları aynı klasöre kopyala, birine sağ tıkla buraya çıkart diyin.
Alıntıdır

veya
http://www.recepyilmaz.web.tr/winrar-ile-dosyalari-parcalara-bolmek-ve-sifrelemek

Teşekkür ederim deneyeceğim :oke:

• Beğen
Tepkiler: Polymath
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
tüh yaaa büyük bir arşivci olarak güzelim konuyu kaçırmışım.
nur abla kusura bakma ya :)

görseydim hemen çözümü sunardım :)
DVDye çekmek için winrarlar partlara ayırıp hata kaydı ekliyoruz. hata versede winrar onarılabiliyor.
partlara ayırmadanda winrarlayıp hata kaydı eklersenizde olur.

ayrıca alandan tasarruf etmek için. oyunu isodan çıkartım klasörler halinde winrar yapıp hata kaydı eklersek. %10-15 civarında boyuttta azalma yapabiliyor.

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
tüh yaaa büyük bir arşivci olarak güzelim konuyu kaçırmışım.
nur abla kusura bakma ya :)

görseydim hemen çözümü sunardım :)
DVDye çekmek için winrarlar partlara ayırıp hata kaydı ekliyoruz. hata versede winrar onarılabiliyor.
partlara ayırmadanda winrarlayıp hata kaydı eklersenizde olur.

ayrıca alandan tasarruf etmek için. oyunu isodan çıkartım klasörler halinde winrar yapıp hata kaydı eklersek. %10-15 civarında boyuttta azalma yapabiliyor.
Ablam önemli değil :)
Ama anlamadığım partlara bölmeden bildiğim şekilde iso dosyasına sağ tıkladım arşive ekle dedim rarladım 15 den 14.9 gb düştü belleğe sığmadı yinede Oğuz'un dediği gibi belleği ntfs biçimi ile biçimlendirdim oyunu belleğe attım ama formattan sonra rardan çıkartmadı dosya bozuk dedi ss yi daha önce paylaşmıştım...

Polymath arkdaşımızın dediği gibi mi diyorsun anlamadım da dediğini bölmek yerine blu ray cdler nasıl olur sence hiç kullandın mı onları bildiğimiz şekilde mi yazdırılıyor ?

Aslında öyle pek arşiv yapmam pc programları birkaç resim mp3 filan bellek yetiyordu
taki şu oyuna dek :D

- - - Eklendi - - -

Bu arada imzan çok güzel :oke:

ecel54

ecel54

Üye
winrar ile böldüğünde olmuyorsa flash belleki ntfs yerine exfat olarak biçimlendirip direk iso dosyasını at hata vermez.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bluray diskte normal disk gibi yazılıyor ama özel bluray writer lazım o disklere yazabilmek için.
pc de varsa bluray writer sorun olmaz ancak zannetmiyorum bluray writer olacagını aşırı pahalı bir alet çünkü :kop:

1 dediğim evet polymat ın dediği gibi ciltlere bölmek ama güvenli olması açısından hata kaydıda ekliyoruz.
herhangi bir hata durumunda onarım yapılabiliyor. ciltlere bölmedende hata kaydı eklenıp winrar yapılabilir.
ama işte yazdıgın gibi 15 gb dan 14.9 a düşmüş.

diğer bir dediğim ise dosyaları isodan çıkartmak. isoda winrar boyuttan kazanç çokaz yapar.
ancak isodan çıkınca %10 %15 civarında sıkıştırma yapar.
buda 15gb nın 13.5 GB civarına düşürür.
(içerikteki dosyalarada bağlı tabiki :ehe ) içinde bin dosyası varsa yüksek boyutlu yine sıkıştırma az olur.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
hasan nur ablanın verdiği linkteki blurayleri benim sürücüden yazabilirmiyim benim msi'yi biliyorsun :D

bu arada nur abla 4x diyor onun içinde 4 bluraymi var yoksa yazma hızımı o :D

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
bluray diskte normal disk gibi yazılıyor ama özel bluray writer lazım o disklere yazabilmek için.
pc de varsa bluray writer sorun olmaz ancak zannetmiyorum bluray writer olacagını aşırı pahalı bir alet çünkü :kop:

1 dediğim evet polymat ın dediği gibi ciltlere bölmek ama güvenli olması açısından hata kaydıda ekliyoruz.
herhangi bir hata durumunda onarım yapılabiliyor. ciltlere bölmedende hata kaydı eklenıp winrar yapılabilir.
ama işte yazdıgın gibi 15 gb dan 14.9 a düşmüş.

diğer bir dediğim ise dosyaları isodan çıkartmak. isoda winrar boyuttan kazanç çokaz yapar.
ancak isodan çıkınca %10 %15 civarında sıkıştırma yapar.
buda 15gb nın 13.5 GB civarına düşürür.
(içerikteki dosyalarada bağlı tabiki :ehe ) içinde bin dosyası varsa yüksek boyutlu yine sıkıştırma az olur.
Gülme yaa ne bileyim tamam neyse o iptal o zaman
hata kaydını nasıl yapacağım ?

- - - Eklendi - - -

hasan nur ablanın verdiği linkteki blurayleri benim sürücüden yazabilirmiyim benim msi'yi biliyorsun :D

bu arada nur abla 4x diyor onun içinde 4 bluraymi var yoksa yazma hızımı o :D

blueray öyle yazıyor resmin üzerinde :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
4x yazma hızı evet :oke: pakette 10 tane var.
hata kaydı yani kurtarma kaydını dosyaya sağ tıklayıp arşive ekle dedikten sonra açılan yerde sağ tarafta alttan 3. tik yeri

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
4x yazma hızı evet :oke: pakette 10 tane var.
hata kaydı yani kurtarma kaydını dosyaya sağ tıklayıp arşive ekle dedikten sonra açılan yerde sağ tarafta alttan 3. tik yeri
Deniyeceğim bu bölme işlemini D diskine format atmasam bile bu bilgi bana lazım çünkü diğer bilgisayara aktarımı kolaylaştıracak bu Teşekkürler Hasan :)

Teşekkürler yardımcı olan tüm arkadaşlara verdiğiniz bilgilerin hepsi değerli benim için :oke:

Bi sorun olursa yine yazarım konuya :utandım:

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt