yorumlarınızı bekliyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hakan2635

Hakan2635

Üye
    Konu Sahibi
yorumlarınızı bekliyorum
merhaba arkadaşlar;

1-2 hafta içinde laptop almayı planlıyorum.

işlemci olarak corei5 mi yoksa corei7 mi alsam diye dusunuyorum. tabi butce max. 1700-1800 TL.

marka takıntım yok, sadece casper ve acer olmasın :)

lenovo z580 serisi sizce nasıldır?

ayrıca aşağıda linkini verdiğim samsung nasıl sizce? su an stoklarda yok ama fiyatı niye bu kadar düşük onu da anlamadım? bu model artık üretilmiyor mu yoksa?

teşekkürler
Hakan

hallil60

hallil60

Üye
Arkadaşım öncelikle i5 alma ısınma şikayeti çok oluyor.. bi bilgsayarcı olarak sana yardım edym hp öneririm garanti kapsamı diğerlerine göre çok güzel 2gb ekran karlı 4 çekirdekli bluetooth 500 gb hardisk 8 gb ram ve win 8 ensperia yüklü bi bilgsayar alablrsn model hp i7 al ve hızının yüksek olmasına dikkat et 2.70 yeter sana..

Hakan2635

Hakan2635

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım öncelikle i5 alma ısınma şikayeti çok oluyor.. bi bilgsayarcı olarak sana yardım edym hp öneririm garanti kapsamı diğerlerine göre çok güzel 2gb ekran karlı 4 çekirdekli bluetooth 500 gb hardisk 8 gb ram ve win 8 ensperia yüklü bi bilgsayar alablrsn model hp i7 al ve hızının yüksek olmasına dikkat et 2.70 yeter sana..

Bilgiler icin tesekkurler
Hp de isinma problemleri var diye duymustum ozellikle pavilion serisinde. Su an nasil isinma acisindan.

Hp de onerebilecegin model var mi belirttigin ozelliklerde

Tsk

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
linkini verdiğin cihazı bugün alacaktım sitede tükendi yazıyordu aradım teknosayı belki bulurum diye ümraniye şubesinde varmış son 1 tane kalmış o da teşhir ürünüymüş ekranı kırıkmış bu cihazı zaten 2000 liradan aşağıda bulman zor bir ara kipa 1800 küsüre düşmüştü bir de teknosa 12 mayıs kampanyasında 1300'e kadar düşmüştü onun dışında hep 2000 civarında eğer bütçeyi zorlayabilirsen aynı serinin 05tr olanını tavsiye ederim

o cihazı o fiyata daha bulman çok zor 2000 üzeri olacaktır linkte verdiğim cihaz hard disk olarak 750 daha düşük ama 7200 rpm disk dönüş hızı ayrıca işlemci hızı 2.40 fark olarak eğer alabileceksen bunu al derim yoksa bütçene uygun bu lenovoyu tavsiye ederim.

Uruloki

Uruloki

Üye
lenovo z580 i7 kullanıyorum freedos almanı öneririm win 8 e lanet okuyorumda

hallil60

hallil60

Üye
yok kardeşim ortalıktan duyma laflar onlar sen dizaynı ve özellikleri güzel hp i7 al derim..

• Beğen
Tepkiler: ahmett60
Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
merhaba arkadaşlar;

1-2 hafta içinde laptop almayı planlıyorum.

işlemci olarak corei5 mi yoksa corei7 mi alsam diye dusunuyorum. tabi butce max. 1700-1800 TL.

marka takıntım yok, sadece casper ve acer olmasın :)

lenovo z580 serisi sizce nasıldır?

ayrıca aşağıda linkini verdiğim samsung nasıl sizce? su an stoklarda yok ama fiyatı niye bu kadar düşük onu da anlamadım? bu model artık üretilmiyor mu yoksa?

teşekkürler
Hakan

Her kafadan ses cikar fakat her kafadan dogru ses cikmaz. Bunu sen kendin de arastirarak kesinlestirebilirsin. Mad Eagle arkadasimizin verdigi linklerdeki diz ustu bilgisayarlar guzel. Onlara ek olarak bende vaktimin yettigi kadariyla bir kac bilgisayar onerdim. Cok secenek kafani karistirmasin, sen begendiklerini Fiyat ve Donanim ozelliklerine gore siralama yap ve tekrar karsilastir, sorularini ona gore sor. Eminim dogru bir secim yapma olasiligin yuksek olacaktir.

Sunu da unutma bu elektronik cihazlar Allah(c.c) yapisi degil, kul yapisi. O nedenle su ariza yapar bu yapmazdiye bir kaide yok, sadece ariza verme yuzdesi dusuk markalar var. Bunlarida yapacagin secimlere gore sekillendirebilirsin. :oke:

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

Her kafadan ses cikar fakat her kafadan dogru ses cikmaz. Bunu sen kendin de arastirarak kesinlestirebilirsin. Mad Eagle arkadasimizin verdigi linklerdeki diz ustu bilgisayarlar guzel. Onlara ek olarak bende vaktimin yettigi kadariyla bir kac bilgisayar onerdim. Cok secenek kafani karistirmasin, sen begendiklerini Fiyat ve Donanim ozelliklerine gore siralama yap ve tekrar karsilastir, sorularini ona gore sor. Eminim dogru bir secim yapma olasiligin yuksek olacaktir.

Sunu da unutma bu elektronik cihazlar Allah(c.c) yapisi degil, kul yapisi. O nedenle su ariza yapar bu yapmazdiye bir kaide yok, sadece ariza verme yuzdesi dusuk markalar var. Bunlarida yapacagin secimlere gore sekillendirebilirsin. :oke:

Güzel ve fiyat olarak uygun cihazlar özellikle 3. sıradaki asusu düşünebilirsin. İşlemci hızı ve önbelleği iyi 750 gb hard disk boyutu önemli değil artık hariciler düştü önemli olan rpm'si 7200 rpm'ler pek bulunmuyor bu yönden artısı var. Ekran kartıda iyi şuan zaten bu sınıf notebooklarda genelde 630 var iyi bir kart güncel oyunları oynayabilirsin bazılarından kısman gereksede oynatır bu 635 630'un modlanmış hali gibi biraz daha iyi ondan çözünürlüğü düşük o da sorun yaratmaz :oke:

ibrahimoh

Üye
1700-1800 lirayı gözden çıkardıysan eğer kesinlikle i7 derim. i5 de ısınma problemi çok oluyor

MrExpert

MrExpert

Üye
1700-1800 lirayı gözden çıkardıysan eğer kesinlikle i7 derim. i5 de ısınma problemi çok oluyor

Bir çok kişi i5 lerin hepsini 4 çekirdekli sanıyor ama aslında i5 lerin çoğu 2 çekirdek ve core2 serisi ile neredeyse aynı performansı veriyor...

Uruloki

Uruloki

Üye

Bir çok kişi i5 lerin hepsini 4 çekirdekli sanıyor ama aslında i5 lerin çoğu 2 çekirdek ve core2 serisi ile neredeyse aynı performansı veriyor...

i lerin çoğu değil hepsi 2 çekirdek hyper threading teknolojisi ile bunu 2 ye katlıyrlar aynı olay i7 lerdede mevcut keza i3 lerdede

MrExpert

MrExpert

Üye

i lerin çoğu değil hepsi 2 çekirdek hyper threading teknolojisi ile bunu 2 ye katlıyrlar aynı olay i7 lerdede mevcut keza i3 lerdede

Sen hayatında hiç İntel in sitesine girmedin galiba ? Al sana örnek veriyim....

İ7 nin 4 çekirdekli versiyonlarından ....
ark.intel.com/m/products/71459

Buda i5 in 4 çekirdekli versiyonları...
ark.intel.com/m/products/65520

Senin dediğin sanal çekirdek o ilk çıkan dualcore serisinde vardı eğer i7 ler dediğin gibi çift çekirdekli olsalardı. Amd nin buldozer serisi 8 çekirdekli işlemcisini intel in çift çekirdekli i7 simi yenecekti ? Tabikide hayır
İ7 extreme serisi var 6 çekirdekli işlemciler yaklaşık 16mb önbelleği var ... Gerçekten dediğin çok komik Neden diye sorarsan 2000tl den başlıyan i7 extreme işlemcilerin çift çwkirdek demek hakaret olur ....

Bu yazdıklarımdan sonra hala inkar ediyorsan sen intelden daha iyi biliyorsun ozamn verdiğim linklere göz at :)

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
i7 lerin mobil islemcilerinden bazilari 2 bazilari da 4 cekirdekli. ornegin

2 cekirdekli

4 cekirdekli

Fazla birsey konusmaya gerek yok, linklerdeki islemcileri diger varyantlariyla inceleyerek karsilastirabilirsiniz.

Ayrica i5 ler cok isiniyor diyenlere ayrca bir sasiriyorum. i5 kullanan uretici sogutucuyu iyi dizayn etmezse tabi sogutmaz. Bende Asus N73SV i7 2670qm var isinmak ile yakindan uzaktan ilgisi yok.

Mantik olarak 4 cekirdekli bir islemcimi daha cok isinir 2 cekirdekli mi? ;)

MrExpert

MrExpert

Üye
i7 lerin mobil islemcilerinden bazilari 2 bazilari da 4 cekirdekli. ornegin

2 cekirdekli

4 cekirdekli

Fazla birsey konusmaya gerek yok, linklerdeki islemcileri diger varyantlariyla inceleyerek karsilastirabilirsiniz.

Ayrica i5 ler cok isiniyor diyenlere ayrca bir sasiriyorum. i5 kullanan uretici sogutucuyu iyi dizayn etmezse tabi sogutmaz. Bende Asus N73SV i7 2670qm var isinmak ile yakindan uzaktan ilgisi yok.

Mantik olarak 4 cekirdekli bir islemcimi daha cok isinir 2 cekirdekli mi? ;)

Arkadaş hepsine çift çekirdek demiş ben oyüzden yazdım birazda ;)

Uruloki

Uruloki

Üye
neyse boşverin ayrıca bulldozer serisinin win 8 deki performansına bakmanı isterim resmen yazılım farkı ortaya çıkmış bulldozerde

MrExpert

MrExpert

Üye
neyse boşverin ayrıca bulldozer serisinin win 8 deki performansına bakmanı isterim resmen yazılım farkı ortaya çıkmış bulldozerde

E tabi yazılım farkı var ancak kıyaslama yaparken yazılım değişkenin göz önüne alıp farklı farklı testler yapıp ortalama sonuca varılmakta tabi.

oska1989

Üye

S.A.arkadaşlar ben bu asus u düşünüyorum.batarya süresi 3 saat diyo sizce nasıl az gibi geldi bana.bir de freeDos lar çok uygun fiyat olarak ama windows yüklerken nasıl yapacaz maliyeti olur mu bize.yoksa kurulu gelenlerden alacağım.bilgilendirenlere şimdiden teşekkürler.

- - - Eklendi - - -

S.A.arkadaşlar ben bu asus u düşünüyorum.batarya süresi 3 saat diyo sizce nasıl az gibi geldi bana.bir de freeDos lar çok uygun fiyat olarak ama windows yüklerken nasıl yapacaz maliyeti olur mu bize.yoksa kurulu gelenlerden alacağım.bilgilendirenlere şimdiden teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt