Android 4.0.4 Cyanogenmod 9 Rom (rc6 - 20.02.2013)

Sponsorlu Bağlantılar

burak.tolga

burak.tolga

Üye
beyler arco68 github ta 3.0 kerneli ayarlamış 1-2 gün içince 3.0 kernel jb geliyo hazır olun :D

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Sadık hocam mrb. Galaxy wonder cihazımda cm9 4.0.4 rc2 kullanmakta idim.Fakat orijinal rom dönmek istiyorum gerekli dosyaları indirdim. orj. rom dönme videosunu izledim. Fakat tel download mod alamıyorum. Warnıng hatası veriyor. Wipe data gibi işlemleri yapamıyorum.warnıng hatası verdiğinde ses kısma restart ses açma odin ile yükleme diyo.ses açmaya bastım ve odin ile orj. rom yükledim fakat tel açılış yazısı samsung kısmında kalıyor yadım edebilirmisiniz lütfen

Ya ben oraya recovery moddan wipe işlemlerini yapın yazıyorum.Siz hala wipesız rom atıyorsunuz.Birgün şu wipelar yüzünden brick olucak telefonunuz sonra anlıcaksınız.Recovery modu açın ve wipe işlemlerini yapın düzelir.

- - - Eklendi - - -

beyler arco68 github ta 3.0 kerneli ayarlamış 1-2 gün içince 3.0 kernel jb geliyo hazır olun :D

Ya niye herkes ısrarla yeni sürüm geliyo diye hevesleniyo.Daha 3.0 kerneli kamera sorunu çözülemedi siz hala yeni kernelli sürüm gelicek diyorsunuz.Milleti boşuna heveslendirmeyin.Yaptığınız yanlış bişey değil haber veriyorsunuz tamam ama sonra cm9rc3 yada cm10alpha4 çıkıp yine 2.6.35 ile gelirse hayal kırıklığına uğramayın.

burak.tolga

burak.tolga

Üye
arco kamerayla alakalı düzenleme yapmış zaten ondan söyledim büyük ihtimal kamerayı düzeltti yoksa kimseyi heveslendirmek için söylemiyorum gördüğüm kadarıyla kamerayı düzeltmiş son düzenlemeleri yapıyomuş..

görüldüğü gibi..

suleyman_77

Üye
BEYLER BEN BİŞEY SÖYLMEK İSTİYORUM BU DAHİLİ HAFIZA İLE TELEFONUN HAFIZASINI DEĞİŞTİRME KONUSUNDA telefona formatı telfonun hafızasından atılıyor videoda ben dahili hafızamdan attım ve format işi bitim telefonu rebootladıımda telefonumun ana hafızası benim 8 gb lık sd kartım oldu belki bu değiştirmek isteyenlere yardımcı olur

ceemkara

Üye
sadık hocam recovery mod geçemiyorum işte sorun orda zaten download mod aldıgımda warnıng hatası veriyo ve recovery mod geçemiyorum.

- - - Eklendi - - -

sadık hocam recovery mod geçemiyorum işte sorun orda zaten download mod aldıgımda warnıng hatası veriyo ve recovery mod geçemiyorum. 3 tuş kombinasyonu yapıyorum ve download mod alıyorum önceden gayet güzel download mod geçebiliyordum sorun yoktu hatta rom cm9 rom güncelledim kaç defa fakat su anda download mod alınca warning hatası veriyor ve sadece ses kısma reststart ses aç ma odin ile yükleme moduna geçiyor

Ya ben oraya recovery moddan wipe işlemlerini yapın yazıyorum.Siz hala wipesız rom atıyorsunuz.Birgün şu wipelar yüzünden brick olucak telefonunuz sonra anlıcaksınız.Recovery modu açın ve wipe işlemlerini yapın düzelir.

- - - Eklendi - - -

Ya niye herkes ısrarla yeni sürüm geliyo diye hevesleniyo.Daha 3.0 kerneli kamera sorunu çözülemedi siz hala yeni kernelli sürüm gelicek diyorsunuz.Milleti boşuna heveslendirmeyin.Yaptığınız yanlış bişey değil haber veriyorsunuz tamam ama sonra cm9rc3 yada cm10alpha4 çıkıp yine 2.6.35 ile gelirse hayal kırıklığına uğramayın.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
sadık hocam recovery mod geçemiyorum işte sorun orda zaten download mod aldıgımda warnıng hatası veriyo ve recovery mod geçemiyorum.

- - - Eklendi - - -

sadık hocam recovery mod geçemiyorum işte sorun orda zaten download mod aldıgımda warnıng hatası veriyo ve recovery mod geçemiyorum. 3 tuş kombinasyonu yapıyorum ve download mod alıyorum önceden gayet güzel download mod geçebiliyordum sorun yoktu hatta rom cm9 rom güncelledim kaç defa fakat su anda download mod alınca warning hatası veriyor ve sadece ses kısma reststart ses aç ma odin ile yükleme moduna geçiyor

Ya sen daha önceden telefonu recovery yada download moduna aldığına emin misin????? Çünkü daha önce birkez olsun telefonu doğru şekilde download yada recovery moduna almış olsan bu soruları sormazdın.Recovery moduna almak için "ses açma+home+power" yapacaksınız telefon kapalıyken.Download moduna almak içinde "ses kısma+home+power" yapacaksınız kapalıyken, sonra warning ekraı gelicek ve "volume up =continue" ve "volume down=restart" çıkacak.Daha sonra ses açmaya basıp download moduna gireceksiniz.Zaten warning ekranı gelmeden download moduna girmeniz imkansız.

KİMSE DAHA FAZLA BU KONU ALTINDA YADA ÖZELDEN YÜKLEME VEYA ORJİNAL ROMA DÖNME İLE İLGİLİ SORU SORMASIN.KONUDA HERŞEY AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE ANLATILMIŞTIR.

• Beğen
Tepkiler: erdi_s

loley00

Üye
Hocam bu ses yoneticisiyle yaptigimiz ayarlar sprit fm ve interten radyosu gibi uygulamalarda gecerli olmuyo bunun bi ayari varmi yada sprit fmde bas gucunu attirabilecemiz bi ayar varmı?

eros555

Üye
İyi geceler. Acil yardıma ihtiyacım var.
Az önce son sürümü kurdum telefonuma temiz kurulum yaparak, CWM ile.
Daha önce de kurmuştum temiz kurulum yapayım dedim. Önce ROM'u sonra GAPPS'ı kurdum, reboot yaptım ama CM9 animasyonu 15 dakikadır takılı kaldı, bir türlü açılmadı sistem.

erdi_s

erdi_s

Üye
İyi geceler. Acil yardıma ihtiyacım var.
Az önce son sürümü kurdum telefonuma temiz kurulum yaparak, CWM ile.
Daha önce de kurmuştum temiz kurulum yapayım dedim. Önce ROM'u sonra GAPPS'ı kurdum, reboot yaptım ama CM9 animasyonu 15 dakikadır takılı kaldı, bir türlü açılmadı sistem.

Biseyleri eksik yapmis olabilirsin. Ya da rom dosyasi hasarli olabilir romu tekrar indir sonra islemleri eksiksiz yapip tekrar yukle. Aksi halde sorun cikmaz. Sonra gelismeleri tekrar yazarsin ;)

eros555

Üye
Biseyleri eksik yapmis olabilirsin. Ya da romu tekrar indir sonra islemleri eksiksiz yapip tekrar yukle. Aksi halde sorun cikmaz. Sonra gelismelero tekrar yazarsin ;)
Daha önce de kurdum kardeşim. İşlemleri sorunsuz yaptım.

1)CM9 romunu ve CM9 gapps dosyasını indirin ve sd karta atın.

2)Telefonunuzu kapatın ve recovery modda açın.(Ses açma+home+güç tuşuna aynı anda basılı tutun)
3)Cwm kullanarak tam bir yedek alın.(backup and restore/backup)

4)Wipe data, wipe cache, advanced/wipe dalvik cache, mounts and storages/format system

5)cm9 rom dosyasını "install zip from sd card/choose zip from sdcard" yolunu izleyerek seçin.

6)cm9 gapps dosyasını "install zip from sd card/choose zip from sdcard" yolunu izleyerek seçin.

7)Yükleme tamamlanınca "advenced/fix permission" seçin.

8)Bütün işlemler bitince "reboot system now" tıklayın telefonunuz yeniden başlatılacaktır.İlk açılış uzun zaman alabilir bekleyin..

backup dışında hepsini yaptım zaten vardı backup. kaç defa rom yükledim ilk defa başıma geliyor, hayret.

erdi_s

erdi_s

Üye
Fix permission islemi yukleme tamamlandiktan sonra yapilmaz ki once yapilir

eros555

Üye
Eksik bisey yok yaptigin. Olmasi lazim ya
Tekrar kuruyorum bu sefer gapps'ı daha sonra kuracağım. Belki ondan olmuştur.
Gelişmeleri yazacağım. Teşekkürler gene de.

CM9 ekranı takıldı gene. Forumda online olan ve başına gelmiş olan yok mudur ?

erdi_s

erdi_s

Üye
)Kurulum Adımları:
a)CWM Recovery kullanın.
b)Telefonunuzu Recovory moda alın(Ses açma+home tuşu+açma/kapama)
c)"Wipe data", "wipe cache", "advanced/wipe dalvik cache" ve "advanced/wipe battery stats" secin.(telefonunuzdaki artık verileri siler).Mounts&storages menüsünden format system ve format cache secin.(Sistemi tamamen siler).(Ses açma-kısma tuşları ile aşağı tukarı hareket edin ve home tuşu ile seçin.)
d)Advanced menüsünden fix permissions secin.(Hafıza okuma ve yazma izinlerini ayarlar.)
e) install from sdcard seçenğine gelip indirdiğiniz CM9 romunu(update*.zip) seçin ve onaylayın.
f)Yükleme tamamlanınca yine aynı menüden indirdiğimiz diğer zip dosyasını (gapps*.zip) seçin
g)Yükleme tamamlanınca reboot system ile telefonunuzu yeniden başlatın ve açılmasını bekleyin.

erdi_s

erdi_s

Üye
Yazidigim adimlari izle. Ben boyle yapiyorum hic sknti olmadi

erdi_s

erdi_s

Üye
Sen fix permission yapmadan romu yukledigin icin olmustur oyle

eros555

Üye
Sen fix permission yapmadan romu yukledigin icin olmustur oyle

Doğru düzgün bir kurulum izahı yok galiba. Ayrıca daha önce de bu yöntemle yaptım diyorum. Senin yöntemle de yaptım gene takılı kaldı orada.

- - - Eklendi - - -

Tamam, oldu, yaptım. External SD kartımı iki partition yapmıştım, tek partitionlu sd carddan yükledim oldu.

ceemkara

Üye
Sadık hocam mrb.Özür dilerim benim hatam dalgınlık ile ses kısma+home+güç tuşuna basarak gimeye çalışıyormuşum.sizin dediğiniz gibi ses açma+home+güç tuşuna basarak recovery mod girdim ve talimatları yaparak orj. rom yükledim teşekkür ederim tamamen dalgınlık ve panik.

erdi_s

erdi_s

Üye

Doğru düzgün bir kurulum izahı yok galiba. Ayrıca daha önce de bu yöntemle yaptım diyorum. Senin yöntemle de yaptım gene takılı kaldı orada.

- - - Eklendi - - -

Tamam, oldu, yaptım. External SD kartımı iki partition yapmıştım, tek partitionlu sd carddan yükledim oldu.

He tamam o halde sıkıntı yok kardesim

blackcat67

blackcat67

Üye
cm9 rom düzenliyorum eklenmesi istediğiniz program falan varsa linkiyle birlikte yazın sizin istediğiniz gibi bi rom düzenlicem

knight97

knight97

Üye
cm9 rom düzenliyorum eklenmesi istediğiniz program falan varsa linkiyle birlikte yazın sizin istediğiniz gibi bi rom düzenlicem

Kardeş madem cm9 u duzenliyorsun. Mutlaka adobe flash player 11.1 koyacaksın. Ayrıca fm radyo,google maps koyabilirsin. Ve sesteki bir türlü gecmeyen ve kulagi tirmalayan cızırtıyı gecirebilecek bir engine veya program eklemelisin. Bravia engine ise yaramiyor defalaralca kurmama ragmn apolloda son sese alınca cok fena cızırtı var.

Üst Alt