Mt6573 sahte iphone 4 telefon icin rom yukseltme mumkun mu?

Sponsorlu Bağlantılar

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
Mt6573 sahte iphone 4 telefon icin rom yukseltme mumkun mu?
Bütün çin malı taklit iphone modelleri mediatek marka telefonlar icin ipuclari rom çöken cihazlari kurtarma gibi bilgi paylasimi konusu...Bütün paylasimci arkadaslara tesekkurler.mt6573 android

Kerim.

Kerim.

Üye
telefonum icin rom varmidir ki?pek bilinmeyen bir telefon sanirim:hmmm

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
telefonum icin rom varmidir ki?pek bilinmeyen bir telefon sanirim:hmmm

Biraz öyle kardeş . Piyasada bir çok değişik firmanin ürettiği sahte iphonelar var ama bu en iyisi. tüm fonksiyonlari calisiyor mediatek üretimi sadece onu biliyorum

Kerim.

Kerim.

Üye
benim bildigim goapple en iyisiydi ama:allalla:

bendegel

Üye
Arkadaşım aynı telefonda bende de var. Ben de aynı sevdaya düştüm. Formlarda oldukça fazla denebilecek araştırma yaptım. Risk olmadan gelişim olmayacağı felsefesiyle gerekirse telefonu bile harcamaya göze aldım. "MTKdroidTools" programıyla yedek alınabiliyor Bir kaç yedek aldım. Araştırırken İphone 4s mtk 6573 Ram buldum (bu sitenin adresini vermeyeceğim çünkü:) ve bunu yükledim. Çihaz elma logosunda kaldı ve bilgisayar telefonu tanımamaya başladı. Bu arada bunu İstanbul, Ankara ve memleketim Antalya da bazı telefon tamircileriyle görüştüm. Bu konuda bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bunun üzerine iş başa düştü deyip araştırmaya devam ettim. Her türlü telefon üzerindeki tuşları deneyerek recovery moda alamdım. Tek bulduğum açma/kapama ve ses - (kısma) tuşuyla MEDİATEK yazısı geliyor ama oradan ileriye gitmiyor. Bu da bir işe yaramadı. Bu arada bulduğum bir özellik daha söyleyeyim. Bir çok arkadaşın işine yarayacağını düşünüyorum. Eğer telefon kendisini kilitlerse Bir kürdan alın bir ucunu biraz koparın (çok sivri olmasa iyi olur) ve o ucu Kulaklık girişine sokun bataryanın elektriğini kesiyor ve telefon kapanıyor. Bunu yaparken bir şey daha keşfettim. Telefon bilgisayarda (bağlı olduğu zaman) ses çıkarıyordu. Yani tam elektriği keserken bilgisayar tanıyor ama hemen tanımaktan vaz geçiyordu. Buradan hareketle araştırmalarıma devam ettim ve Kürdanla kulaklık girişinde elektriği kapalı tutarak aynı anda ses+ ve açma kapama tuşuna basılı tuttum 2-5 saniye sonra kürdanı çektim (diğerlerine basmaya devam ederek) bilgisayar com portta gördü. Sürücü istedi sürücülerini yükledim. Şimdi Aygıt yöneticisinde "USB single Port (Com3)" olarak görüyür. ve telefonla iletişimi kurmayı başardım. (Bu arada com3 numarası farklı usb girişine göre değişiyor. Yani com3 olmayabilir) Smart Phone Flash Tool Programını com 3 ayarladım dowload ve Readback bölümünden yedeklerimi yükledim ama sonuç alamadım. Ama araştırmaya devam ediyorum. Sonucu buraya yazacağım. Ayrıca bu anlattıklarımda anlaşılmaya bir şey olursa sorularınızı da elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım. Sanırım bu telefonda bu noktaya gelen yoktur. Bu başlığı açan arkadaşlar gibi olanlara bu yazdıklarımın yararı olabilir diye düşündüm ve bunları paylaşmaya karar verdim.

revenge53

Üye
bendede bu meletten var.bende çökerttim :) hiçbirşekildede kaldıramadım.recovery moddan formatladım nafile.mediatek menusunden clear flash yaptım nafile.bataryayı söküp tekrar taktım nafile.cihazı adb olarak tanıtamadım tam gormedıgınden rom flashlayamadım.rom dosyaları elimde.flashtoolla atılıyor ama pc görmüyor cihazı.BOX yanı jtag şeklinde kalkarmı bilmiyorum.anakartta işlem için belli pinler bırakılmış.tek çarem orası

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım aynı telefonda bende de var. Ben de aynı sevdaya düştüm. Formlarda oldukça fazla denebilecek araştırma yaptım. Risk olmadan gelişim olmayacağı felsefesiyle gerekirse telefonu bile harcamaya göze aldım. "MTKdroidTools" programıyla yedek alınabiliyor Bir kaç yedek aldım. Araştırırken İphone 4s mtk 6573 Ram buldum (bu sitenin adresini vermeyeceğim çünkü:) ve bunu yükledim. Çihaz elma logosunda kaldı ve bilgisayar telefonu tanımamaya başladı. Bu arada bunu İstanbul, Ankara ve memleketim Antalya da bazı telefon tamircileriyle görüştüm. Bu konuda bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bunun üzerine iş başa düştü deyip araştırmaya devam ettim. Her türlü telefon üzerindeki tuşları deneyerek recovery moda alamdım. Tek bulduğum açma/kapama ve ses - (kısma) tuşuyla MEDİATEK yazısı geliyor ama oradan ileriye gitmiyor. Bu da bir işe yaramadı. Bu arada bulduğum bir özellik daha söyleyeyim. Bir çok arkadaşın işine yarayacağını düşünüyorum. Eğer telefon kendisini kilitlerse Bir kürdan alın bir ucunu biraz koparın (çok sivri olmasa iyi olur) ve o ucu Kulaklık girişine sokun bataryanın elektriğini kesiyor ve telefon kapanıyor. Bunu yaparken bir şey daha keşfettim. Telefon bilgisayarda (bağlı olduğu zaman) ses çıkarıyordu. Yani tam elektriği keserken bilgisayar tanıyor ama hemen tanımaktan vaz geçiyordu. Buradan hareketle araştırmalarıma devam ettim ve Kürdanla kulaklık girişinde elektriği kapalı tutarak aynı anda ses+ ve açma kapama tuşuna basılı tuttum 2-5 saniye sonra kürdanı çektim (diğerlerine basmaya devam ederek) bilgisayar com portta gördü. Sürücü istedi sürücülerini yükledim. Şimdi Aygıt yöneticisinde "USB single Port (Com3)" olarak görüyür. ve telefonla iletişimi kurmayı başardım. (Bu arada com3 numarası farklı usb girişine göre değişiyor. Yani com3 olmayabilir) Smart Phone Flash Tool Programını com 3 ayarladım dowload ve Readback bölümünden yedeklerimi yükledim ama sonuç alamadım. Ama araştırmaya devam ediyorum. Sonucu buraya yazacağım. Ayrıca bu anlattıklarımda anlaşılmaya bir şey olursa sorularınızı da elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım. Sanırım bu telefonda bu noktaya gelen yoktur. Bu başlığı açan arkadaşlar gibi olanlara bu yazdıklarımın yararı olabilir diye düşündüm ve bunları paylaşmaya karar verdim.

KArdesim selamlar. Allah razi olsun su reset olayini bulmussunya cok super ben de diyordum ara sira kitleniyor telefon ya sarj bitene kadar bekliyorum (neden bi reset dugmesi yok diye dusunup duruyordum) . ya pili lehimden sokup tekrar lehimliyordum acilmasi icin :D

Benim suanda 2 problemim var telefona format atiyorum 130 kusur mb bos yer oluyor . ilk gun sonra bi kac gun icinde kendi kendine hic program falan yuklemeden ustelik, hafiza agzina kadar doluyor sadece 20mb kaliyor ki en ufak bi oyun program yukleyim diyorum hafiza yok diyor. Yaptigim arastirmalar; deneme yanilma yoluyla root browser programi ile hafizadaki dosyalari silerek lazim mi degil mi diye anlamaya calistim. Gordum ki bi tane "core" klasoru var icinde de bi kac tane core dosyasi var 50-60 duruma gore 80mb tutuyor. onlari siliyorum telefon rahatliyor hafiza formattaki gibi bosaliyor ama bi kac gun sonra kendi kendine yine olusuyor bu dosyaneden olusur nasil engellenir bulmaya calisiyorum. 2.si GPS anteni yok sanirim kulaklik takili olmadan uydulari cekmiyor ( belki bu bilgi isinize yarar ) ben ilk aldigimda gps yok sanmistim ama tesadufen gordum ki kulaklik takiliyken gayet guzel cekiyor uydulari .bir sekilde arka kapaktaki antene gps i baglamaya calisiyorum ama suana kadar ilerleme yok malesef.

Simdi lite bi rom ariyorum ama bulunacak gibi pek degil. iletisimde kalalim el birligi ile belki biseyler daha bulabiliriz arkadaslar..

erhank98

erhank98

Üye
dostum sen ne yaptın ya kürdan felan :D
Türk aklı nelere kadir :D

- - - Eklendi - - -

KArdesim selamlar. Allah razi olsun su reset olayini bulmussunya cok super ben de diyordum ara sira kitleniyor telefon ya sarj bitene kadar bekliyorum (neden bi reset dugmesi yok diye dusunup duruyordum) . ya pili lehimden sokup tekrar lehimliyordum acilmasi icin :D

Benim suanda 2 problemim var telefona format atiyorum 130 kusur mb bos yer oluyor . ilk gun sonra bi kac gun icinde kendi kendine hic program falan yuklemeden ustelik, hafiza agzina kadar doluyor sadece 20mb kaliyor ki en ufak bi oyun program yukleyim diyorum hafiza yok diyor. Yaptigim arastirmalar; deneme yanilma yoluyla root browser programi ile hafizadaki dosyalari silerek lazim mi degil mi diye anlamaya calistim. Gordum ki bi tane "core" klasoru var icinde de bi kac tane core dosyasi var 50-60 duruma gore 80mb tutuyor. onlari siliyorum telefon rahatliyor hafiza formattaki gibi bosaliyor ama bi kac gun sonra kendi kendine yine olusuyor bu dosyaneden olusur nasil engellenir bulmaya calisiyorum. 2.si GPS anteni yok sanirim kulaklik takili olmadan uydulari cekmiyor ( belki bu bilgi isinize yarar ) ben ilk aldigimda gps yok sanmistim ama tesadufen gordum ki kulaklik takiliyken gayet guzel cekiyor uydulari .bir sekilde arka kapaktaki antene gps i baglamaya calisiyorum ama suana kadar ilerleme yok malesef.

Simdi lite bi rom ariyorum ama bulunacak gibi pek degil. iletisimde kalalim el birligi ile belki biseyler daha bulabiliriz arkadaslar..
internet geçmişini temizle muhtemelen sorunun duzelır muhtemelen
eskiden ınternette takılırken hergun artıyordu benımde yer kalmıyordu 1 ay ıcınde telefonun 5730 du net gecmısını temızleyınce telefon ferahlamıstı bı dene

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
dostum sen ne yaptın ya kürdan felan :D
Türk aklı nelere kadir :D

- - - Eklendi - - -

internet geçmişini temizle muhtemelen sorunun duzelır muhtemelen
eskiden ınternette takılırken hergun artıyordu benımde yer kalmıyordu 1 ay ıcınde telefonun 5730 du net gecmısını temızleyınce telefon ferahlamıstı bı dene

Yok kardes internete girmedigim halde bu sorun var . bi program hatasi ama hangi program onu bulamiyorum telefonun kendi yazilimi ile alakali hic bisey kurmasam da yine oluyor yani

mahsel

Üye
arkadaşlar herşey ii guzel size tavsiyem bendede 4s android var aynı kopya ve cok hızlı fabrıka ayarlarına döndürüyorum hiç bir sorun yaşamıyorum ve bu telefonlerın işletim sistemi varklı her program yaramıyor ancak bu işi ii cözenler istanbul aldıgım tel se 2 yıl garantili hiç bir sorun yaşamadım ancak 32 gb sd card sadece isim listesi olarak kullanabiliryorsun bu sorunu cözebilen varmıdır..

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar herşey ii guzel size tavsiyem bendede 4s android var aynı kopya ve cok hızlı fabrıka ayarlarına döndürüyorum hiç bir sorun yaşamıyorum ve bu telefonlerın işletim sistemi varklı her program yaramıyor ancak bu işi ii cözenler istanbul aldıgım tel se 2 yıl garantili hiç bir sorun yaşamadım ancak 32 gb sd card sadece isim listesi olarak kullanabiliryorsun bu sorunu cözebilen varmıdır..

KArdes sorunu tam anlamadim isim listesi olarak derken tam ne sordun ?aciklarsan yardimci olmaya calisiriz

Ali58_58

Ali58_58

Üye
yok arkadaşım sen ona hiç rom arama :D

revenge53

Üye
kulaklık jack ın sonunda reset tuşu var usta.kürdan yuada sivri bişeyle sıfırlıyosun.benım cıhaz çöktü.flashtolla romu kurduk ama gene nafile açılmıyor :D

deadspeca

Üye
Merhaba gecen ay sahte iphone 4 aldim. Model numarasi mt6573 olarak gorunuyor. android 2.3.5 yüklü. Telefonda iphone temasi var gayet de güzel özellikleri var. Acaba bu telefona en son android yüklenebilir mi? Mevcut romu nasil backup alabilirim. ( rom manager ve clockword yüklemeye calistim ancak orada model listesi cikiyor rom yedeklemeden once orada bu model olmadigindan hangisini sececegimi bilemedigim icin devam edemedim. Bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.
kardeş rom yükseltsen bile telefon desteği kalkar çok arıza yapar standart olarak kullan...

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
kardeş rom yükseltsen bile telefon desteği kalkar çok arıza yapar standart olarak kullan...

Zaten artik vazgectim bi tane buldum ama riskli hic acilmayacak hale de gelebilirmis.o yuzden mevcut duruma bi kac rotus yaptim suanda guzel oldu.

Oncelikle minitoolpartition programi ile sd karti 2 ye boldum. 6gb ve 1gb olarak. Sonra tele de reset atip sifirladim. link2sd programini yukleyip otomatik linkle sd kartin 2. bolumunu telefon hafizasi olarak ayarladim. 2-3 oyun android asistant, link2sd, oto tel kaydi,sms sifreleme,root browser,wahtsapp, wechat vs gibi bi cok uygulama da kurdum. suanda tel bellegi 130mb bos :D takilma falan da gitti seri seri calisiyor suanda.tel hafizasinin neden kendi kendine doldugunu da cozdum. hill climb raceing oyunundan kaynakliymis.o oyunu oynarken olusuyor onu da girip siliyorum rootbrowser ile doldukça. Ayrica link2sd nin menusunden ise yaramayan cin klavyesi olsun sosyal eklentiler olsun kaldirdim bu telefondan olan arkadaslara tavsiyelerim bunlar . ara sira kitlenme disinda sorun kalmadi e bu fiyata bu kadar ozellikli cihaz icin o kadar da olsun diyorum artik. yazditgim programlarin apk lari yedek aldim.isteyen olursa link koyabilirim.

revenge53

Üye
bna biri bu cihazın orjnal rom dosyalarını verebilrimı acaba.sistem dosyalarını.flashhtol ile yazılım atıcam.yada başka rom öneri.şuan cihaza bir rom attım ekran renkleri birbirine bulaştı :) orjinal romu bulamıyorum

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
forumdan bir arkadaş gooapple v5 3g diye bu cihazdan kitledi de bana, var mıdır rom yükseltme veya stabil çalıştırma konusunda birşeyler yapabilmiş olan?

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
forumdan bir arkadaş gooapple v5 3g diye bu cihazdan kitledi de bana, var mıdır rom yükseltme veya stabil çalıştırma konusunda birşeyler yapabilmiş olan?

sunlari yukarda yazmistim kardes benim baya isime yaradi tavsiye ederim..

Oncelikle minitoolpartition programi ile sd karti 2 ye boldum. 6gb ve 1gb olarak. Sonra tele de reset atip sifirladim. link2sd programini yukleyip otomatik linkle sd kartin 2. bolumunu telefon hafizasi olarak ayarladim. 2-3 oyun android asistant, link2sd, oto tel kaydi,sms sifreleme,root browser,wahtsapp, wechat vs gibi bi cok uygulama da kurdum. suanda tel bellegi 130mb bos :D takilma falan da gitti seri seri calisiyor suanda.tel hafizasinin neden kendi kendine doldugunu da cozdum. hill climb raceing oyunundan kaynakliymis.o oyunu oynarken olusuyor onu da girip siliyorum rootbrowser ile doldukça. Ayrica link2sd nin menusunden ise yaramayan cin klavyesi olsun sosyal eklentiler olsun kaldirdim bu telefondan olan arkadaslara tavsiyelerim bunlar .

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
android 4.0 sürümüne yükseltme mümkün mü peki biliyor musun?

bir de önce bilgisayarın görmesi gerek sanırsam cihazı ancak usb den bağlayınca sürücüleri yükleyemiyor

revenge53

Üye
android 4 yok usta.işlemciden dolayı drivelreri felan uyumsuz.belki uğraşan biri pportlayabilir ama yok.şuan 2.3.6 romunun orjinaldosylaarı lazımbana. parrrot cihazın yalınz

Üst Alt