nokia satılıyormu yoksa ??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MertcaN9

MertcaN9

Üye
arkadaşlar inanın bana Nokia göründüğü kadar kötü yada bitmiş bataklğın içinde filan değil hala bu yarışta pazarda çok önemli bir paya sahip bir kere asla silinemeyecek bir adı var zaten akıllı telefon pazarında direnmesinin ayakta kalmasının en büyük sebebi budur o da geçmiş de ki yarattığı büyük etki ve en çok satılan telefonlarıdır ama devir değişti teknoloji değişti ama elop bir türlü ayak uyduramadı nokiaya farzı misal kim bilebilirdi ki samsungun mobil işletim sistemleri pazarında bu kadar zirveye ulaşacağı ? evet işletim sistemleri artıkm büyük rol oynuyor android sayesinde HTC,SAMSUNG gibi firmalar yok satıyor apple desen ülkemizde ki fahiş fiyatlara rağmen yok satıyor tüm bunların ışığında nokia yazılımsal olarak bu cihazlarla yarışamasada bana göre çok akıllı bir strateji ile kendine pazarda yer ayırdı. ne bu strateji her reklam filiminde hedef aldığı gibi öncelikle olaya tasarımdan bakıyorlar. yine farzı misal IPHONE 5 e gönderme yaptıkları bir reklamda IPHONE'nın her yeni serisinde kuyruğa dizilen vatandaşlar sıradan ve banel bir şekilde cihazlarını alıyorlar sanki bir mapushanedelermiş gibi canları sıkkın cihazın bir havası karizması var ama özgür değil sonra bir anda bir alıcı 'colour' yani renk diyor ve o anda işte reklam patlıyor lumia sahipleri geçiyor ekrandan işte buradan yola çıkarsak Nokia öncelikle bayan kitle ile erkek kitleyi hesaplıyor tasarıma o kadar önem veriyor ki alıcının eline yakışsın masaya koyduğunda gözler cihazda olsun diye düşünüyor lumia serisi misal her renk çeşidi var öyle ki forumda hangi renk alacağına karar veremeyen kaç kişi vardı gördük :) yine aynı şekilde N9. tüm bunlara bir de sağlamlık eklendi mi tadından yenmiyor. Iphone elinizden düşürmek hayatınızın hatası olur sonrasında yaşanacak servis sıkıntısı da cabası ama bir N9 bir lumia kendimden biliyorum ki çok dayanıklı. tüm bunların yanına microsft ile yakaladığı yazılımsal başarıyı da ekledik mi gelecek de NOKİA tekrar samsung gibi firmalar ile yarışacak düzeye gelecektir özellikle de gelecekte en yaygın mobil ekosistemini Microsoft olacağını varsayarsak. şu an tek sorun mağaza gibi ama o da düzelecek gibi ha düzelmedi mi. artık gerisi elopun istafısına kalmıştır bence. çünkü ben ilerde bu ince işçilik ve tasarımla giderse SAMSUNGA rakip olabilecek cihaz görmüyorum nokia dışında

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2392690
ka_za

ka_za

Üye
Analistleri ateistler die okudum
:D

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9

Samet.25

Satabilir nokia dusute sonucta samsung yapistirdi gidiyo ayrica bu telefon dunyasinda apple varken her marka duramaz ayakta ki nokia smbasianla devam ederken dahada zorlasiyo

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
şimdi basit bir kac rakam vericem o zaman kendiniz karar verebilirsiniz batiyor mu satiliyor mu ne oluyor.
Nokia hisseleri 52hafta önce 1.63$'dan işlem görüyordu. Nokia hisseleri dünü 4.22$ seviyesinden kapatti.

Nokia 2011 yilinda 11 milyon akilli telefon satişi gercekleştirdi. 2012 yilinda son ceyrek haric bu rakam 6milyonu lumia 8.5 milyon. Dorduncu ceyrekte 8-10 milyon civarinda satiş olacagi tahminleri var ama kesin degil. Bu durumda 2012 yilinda 15milyonun uzerinde akilli telefon satişi gercekleştirebilir.

2013 yılında tüm dünyada 75 ülkede 4G LTE şebekesi kullanima sunulacak ve bunlarin 51'inin altyapisi Nokia-Siemens ortakliginda yapilacak.

Yani nokia hisse bazinda %150 buyumuş,akilli telefon satişlarini da %50 arttirmiş.Dunyadaki lte altyapisinin %70'ine yakini bu firmanin ortakliginda yapilacak. Bu firma neden batar veya satilir. Biri bana bunu ogretirse cok mutlu olurum. İşin enteresan tarafi bu dedikodular hep mali raporlarin aciklanma doneminde alevleniyor.

24 ocak'ta nokia 2012 mali raporu yayinlanicak. O tarihe kadar soylenenlerin hepsi spekulasyondan oteye gecemez.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2392690
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
evet ben alıyorum :ah
Türkler mi uyduruyo bu haberleri :ehe

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Abi ben bu tür haberlere itibar bile etmiyorum... :hih:

alical33

alical33

Üye
    Konu Sahibi
Satabilir nokia dusute sonucta samsung yapistirdi gidiyo ayrica bu telefon dunyasinda apple varken her marka duramaz ayakta ki nokia smbasianla devam ederken dahada zorlasiyo
symbian demek istedin galiba ama nokia yoluna wp8 le devam ediyor ve ace kullanırkende apple ı savunman enteresan

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
ihtimal vermiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt