Bazı Windows Phone 8 oyunlarında RAM kısıtlaması ortaya çıktı !

Sponsorlu Bağlantılar

afsinbeyyy

afsinbeyyy

Üye
    Konu Sahibi
Bazı Windows Phone 8 oyunlarında RAM kısıtlaması ortaya çıktı !

Microsoft'un tango güncellesiyle birlikte 256mb ram desteginin cihazlara getirilmesi bazı sorunları da beraberinde getirmişti. Bazı oyun ve uygulamaların sistem optimizasyonları düşük konfigürasyonlu cihazlara göre yapılmamış olması uygulamaların bu cihazlarda calışmasını engellemişti. Aynı sorun bu seferde 512mb ram'e sahip wp8 cihazlarda da olacaga benziyor.

512MB RAM taşıyan HTC 8S modeline Guns 4 Fire oyununu kurmaya çalışanlar en az 1GB RAM gerektiği uyarısıyla karşılaştılar ve oyunu kuramadılar. Ancak bu uyarı uygulama mağazasında yoktu. Muhtemelen aynı sorun Lumia 620 modelinde de yaşanacak.

Microsoft'un işletim sistemini yaygınlaştırmasında orta seviye cihazlara büyük görev düşüyor. Ancak bu tür kısıtlamalar tüketici ilgisini sistemden uzaklaştırıyor.

Tango güncellemesinde gelen eleştirilerin benzerinin eğer aynı strateji devam ederse WP8 ekosisteminde de yaşanacağını daha önce belirtmiştik.

Ancak Microsoft'un buna kısa vadede bir çözüm bulması neredeyse imkansız. Bu bakımdan orta seviye WP8 cihaz alanların da bu kısıtlamalar konusunda dikkatli olması gerekiyor. Tüm üst seviye uygulamaların bundan etkilenmediği belirtiliyor. Ancak beklentisi yüksek olan kullanıcılar için hayal kırıklığı olacaktır.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Orta seviye cihazlar için bu tür kısıtlamalar ciddi anlamda büyük hayal kırıklığına sebep olacaktır.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
1 gb Ram var ve Wp 8 Bunu çok verimli kullanıyor.Bence Pek bi problem arzetmez .

• Beğen
Tepkiler: n000k
komando04

komando04

Üye
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Genelde İşlemci gücü ve Gpu ister.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
inşallah kardeşim aksini düşünemiyorum bile, sonra milletin ağzına sakız oluruz.

Zaten şu şekilde bile gereğinden fazla düşmanı var.

Maradona demiş ya hani
Bir ülke de en nefret edilen takım o ülkenin en iyi takımıdır " diye Aynı şey Nokia için geçerli.

komando04

komando04

Üye
inşallah kardeşim aksini düşünemiyorum bile, sonra milletin ağzına sakız oluruz.

evet abi ama böyle bir şey olacağını zannetmiyorum çünkü piyasada henüz 1gb üstü ram'a sahip cihaz sadece not2 var herhalde

- - - Eklendi - - -

Maradona demiş ya hani
Bir ülke de en nefret edilen takım o ülkenin en iyi takımıdır " diye Aynı şey Nokia için geçerli.

katılıyorum sana kardeşim

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Umarım 920 de bu tip sorunlar çıkmaz

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Maradona demiş ya hani
:oke: Hiç duymamıştım.

- - - Eklendi - - -

evet abi ama böyle bir şey olacağını zannetmiyorum çünkü piyasada henüz 1gb üstü ram'a sahip cihaz sadece not2 var herhalde

Ben de zannetmiyorum ama ya olursa demeden de geçemiyorum işte. :(

Üst Alt