IDC: 2016′da yine iOS ve Android lider, WP gelişim ise yavaş olacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi
IDC: 2016′da yine iOS ve Android lider, WP gelişim ise yavaş olacak
Mobil arenada, akıllı telefon ve tablet segmentinde kıran kırana mücadele devam ediyor. Apple ve Samsung‘un başını çektiği segmentlerde hem ürün bazında hem de mahkeme salonlarında patent bazında devam eden mücadeleler bitecek gibi görünmüyor. Mobil platformda ki mücadelelerden bir tanesi de mobil işletim sistemleri arasında yaşanıyor.

Pazar araştırmaları ile tanıdığımıza IDC, akıllı telefon segmentinde mobil işletim sistemlerinin 2016 senesinde ki durumuna ait olan tahminlerini sundu. Buna göre Android 2012‘de yakaladığı %68.3 oranında ki pazar payını arttırmayacak, ancak önemli oranda da düşüş yaşamayacak, sadece%63.8 oranına gerileyecek. Google Android ile mobil platformun en güçlüsü olmaya devam edecek.
Windows Phone‘a baktığımızda ise 2016′da Windows Phone yüklü cihazlar %11.4 oranına gelmiş olacak. Microsoft‘un yavaş bir gelişim sergileyeceği kaydediliyor.Diğer taraftan Apple’ın iOS‘una bakacak olursak eğer şu an için %18.8olan pazar payı, 2016 senesinde %19.1 seviyesine gelecek. Apple pazar payını korumayı başarıyor.Bir başka mobil işletim sistemi ise Kanada kökenli üretici RIM’den geliyor.2013 başında yayınlanacak olan BB10 ile mücadelesini verecek olan RIM 2016 senesinde %4.1 oranına gerilemiş olacak.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
:aha: hmm ilginç bi tahmini istatistik olmuş + haber için :tşk:

Placebo-

Placebo-

Üye
Wp'nin daha hızlı olacağını düşünüyorum..

aleranol

aleranol

Üye
Bence ios buyuk kayıp verecektir ve wp de % 30 seviyelerine kadar ilerleyecektir. Android ise % 60 da kalır ve iosun modası sanırsam geçecek. Hatta ios %5 bile kalabilir bence.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
Bence ios buyuk kayıp verecektir ve wp de % 30 seviyelerine kadar ilerleyecektir. Android ise % 60 da kalır ve iosun modası sanırsam geçecek. Hatta ios %5 bile kalabilir bence.

bu ülkede zihniyet değişmedikçe çok zor.

gkcll

gkcll

Üye
tam tersi diye düşünüyorum artık Microsoft eski windows phone değil bu sefer kavgası büyük olacak çok yüksek gelişim yapacak

symbian.forever

symbian.forever

Üye
wp yıkacak ortalığı :pro:

Bihterziyagil

Üye
samsung böyle nam yaptıkça androidde iosta değer kaybetmez

SilentOne

SilentOne

Üye
+1 :oke:

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye

Haklısın ama özenti bir toplumumuz olduğu için en azından bu ülkede çok zor .

Black-killing

Black-killing

Üye
Bence IOS yavaş yavaş gerilerken windows baya ilerleyecek fakat Android ise küçük bir adam atacaktır.
Bu da benim tahminim

MaxipmaN

Üye
wp biraz daha iyi bir grafik çizecektir

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Bence de wp ilerler.

MrExpert

MrExpert

Üye
Apple böyle giderse çok fazla gerileyecek...

Türe

Türe

Üye
iOS "BÖYLE GİDERSE" yavaş yavaş düşecektir. WP hızlı olmasa da istikrarını sürdürür.

cyber

cyber

Üye
yalan

aleranol

aleranol

Üye
Valla çevremde 2 4s li arkadaş var 2sininde ağzının suyu akti not2yi görünce. Devir yavas yavaş değişiyor. Otobüste birgün şans eseri arka 5lide ben s3lu bir abi birde 4s li amca vardı. Tahmib edin ne oldu? S3lu abinin fazla ilgisini cekmez sadece 2-3kez göz ucuyla bakarken amcanin gozu sasi oldu redmen :)

Türe

Türe

Üye
Valla çevremde 2 4s li arkadaş var 2sininde ağzının suyu akti not2yi görünce. Devir yavas yavaş değişiyor. Otobüste birgün şans eseri arka 5lide ben s3lu bir abi birde 4s li amca vardı. Tahmib edin ne oldu? S3lu abinin fazla ilgisini cekmez sadece 2-3kez göz ucuyla bakarken amcanin gozu sasi oldu redmen :)

Aynen kardeşim afyon'da da herkesin elinde s3 telefondan soğuyorum artık :D

aleranol

aleranol

Üye
Evet ya 4 arkadadimda s3 hocamda s3 otobüste s3 alip ellerinden atasim geliyor artık niye tekim ben ya: :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt