Android işletim sistemi yükselişine devam ediyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android işletim sistemi yükselişine devam ediyor
Akıllı telefon pazarında bir çok işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon modelleri satışa sunulurken, özellikle Google tarafından geliştirilen Android ön plana çıkıyor.

Bu işletim sistemi açık kaynak kodlu geliştirildiğinden, üreticiler kendilerine göre özelleştirebiliyorlar. Ayrıca Google Play Store gibi bazı mağazalar üzerinden de sunulan oyun ve uygulamaların çokluğu da kullanıcı yönünden tercih edilmesine neden oluyor.



Google'ın karşısında en güçlü mobil işletim sistemi ise Apple tarafından geliştirilen iOS olurken, bu işletim sistemi sadece firmanın geliştirdiği iPhone modellerinde kullanılmakta. Ayrıca daha sonra Microsoft Windows, Blackberry OS, Tizen OS gibi bazı mobil işletim sistemleri de geliyor.

Android, akıllı telefon pazarında oldukça önemli bir pazar payına sahip ve yükselişini sürdürüyor.

Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından bir rapor sunuldu ve baktığımızda 2016 3. çeyrekte Android %88 pazar payına ulaşmış durumda. Geçtiğimi sene aynı dönemde bu oran %84.1 seviyesindeydi.

Apple'ın iOS'u ise geçtiğimiz sene 3. çeyrekte %13.6 iken, bu sene aynı dönemde ise biraz gerileme göstermiş ve %12.1 seviyesine gerilemiş.

Akıllı telefon satışları açısından baktığımızda ise Android, 2016 3. çeyrekte geçtiğimiz sene aynı döneme göre %10.3 daha fazla olarak 328.6 milyon satmış. Apple ise iPhone satışlarında gerileme yaşadı ve geçtiğimiz seneye göre %5.2 gerileme ile 2016. 3. çeyrekte 45.5 milyon iPhone satışı gerçekleşti.
Android işletim sistemi yükselişine devam ediyor
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve hasan3472ty

MaxipmaN

Üye
2 senedir androiddeki gelişmeler güzel. hem stabilite sorunu çözüldü he de mağazadaki çöp uygulamalar bayağı ayıklandı.
 

Benzer Konular



Üst Alt