Lumia 920 ve HTC 8X'in Fiyatı Belli Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zappinger

Üye
1300den fazla vermez kimse artik nokiaya

Placebo-

Placebo-

Üye
Sadece birinci sorunu ben yanıtlamak istiyorum.
-Samsung, bazı telefonlarına neden jb veremediyse nokia'da ondan veremedi. Bu nokia'nın değil ms'nin suçu. Microsoft wp7 ile wp8 arasında çekirdek değişimi oldu. Buda yazılımla 7'den 8'e geçmeyi engelledi. Yani yazılımla olabilecek bir şey olsaydı çoktan verirdi.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Necati bu kadar wp8 li nokialar hakkında övunuyorsun 2-3 soru sorimde cevapla bakalım;

1-) Neden lumialarin ilk modellerine (900-800) wp8 gelmiyor nokia dalgamı geciyor insanlar ile.
2-) Madem bu kadar lumia hastasiydin neden n9 alıpta nitroid ile Android kuruyorsun.
3-) Lumia satiş rekoru kırdı diyorsun ne kadar sattı gecen 5m okudum acaba daha fazlamı? Hatırlatmak isterim (Galaxy S3) 30m na yakın sattı .
4-) Windows 8 mi Yüklü gelıyor telefonlar yoksa Mangomu yüklü geliyor. Madem windows 8 li telefonlar cıktı yenı oyunlar neden onalara gelmiyor bu kadar büyük ilgi gördüyse.

Dip not: Amacim nokiayi kötülemek degil sadece(Lumia 920) benimde cok hoşuma giden bir telefon ucuz olsaydi bende alıcaktım ama cok pahali sadece kafamdakı soruları cözmek istiyorum.

Hemen cevaplayayım kardeşim..

1) Wp8 in güncelleme olarak verilmemesi sadece Nokia nın Lumia cihazlarına has bir durum değil hiçbir wp 7 veya 7.5 li cihaz yükseltilemiyor bu sorunun kaynağı Microsoft tur,yazılımın çekirdeğini değiştirdiği için güncelleme olarak sunamıyor.
2)Lumia hastası falan değilim,farkındaysan taraflı yorum yapmıyorum bekleyip görelim diyorum,s3 ten iyidir uçar kaçar demedim yorumlarıma bakabilirsin. Şuan hastası olduğum tek telefon N9 dur,tek sistemde MeeGo 1.2 Harmattan'dır,android kurma amacım da sadece gece kafayı yastığa koyduğumda açıp oyun oynamaktır.
3)Satış rekoru kırdı diye bir cümle kurmadım,verdiğim linkteki habere bakarsan önsiparişlerde bütün telefonları geçmiş durumda. s3 ün 30 milyon sattığını henüz samsung açıklamadı,siz daha telefon çıktıktan bir ay sonra 20 milyon sattı dediniz,samsung 2 hafta sonra 10 milyonu hedefliyoruz dedi.
4) Telefonlar Windows Phone 8 yüklü gelecek ama Windows Phone 8 li telefonlar henüz satışta değil kardeşim,sadece önsiparişte şuan Microsoft 29 Ekimden önce satışa izin vermiyor,29 ekimde yapılacak olan Windows Phone 8 etkinliğinden sonra satış tarihleri belli olacak,sistem daha tanıtılmadığı ve satışa sunulmadığından oyunlar çıkarılmıyor ama Lumia920 lansmanında menüde asphalt 7 vardı mesela dikkat ederseniz.

Son olarak kardeşim,cihazlar haberdeki fiyattan asla gelmez emin ol,o telefon burda 1549 tl den satışa çıkacak..

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
CasuS_87

CasuS_87

Üye
Hobaa :D Anlaşıldı .. gene fiyat fazla bizce :)

avcitalip

avcitalip

Üye
şimdilik o fiyatı hakeden cihazlar olduklarını düşünmüyorum :evet:

Placebo-

Placebo-

Üye
Galaxy S3'e 1800 tl bayılıyorsunuz, l920'ye 1.500 tl fazla geliyor değil mi?
Oy oyyy...

erko merko

erko merko

Üye
Oy oyyy...

1500-1600 liraya galaxy s3 satan yerler mevcut :oke: Galaxy s2 ile eş seviyede donanıma sahip bir telefon için 1500 lira fazla.

Placebo-

Placebo-

Üye

1500-1600 liraya galaxy s3 satan yerler mevcut :oke: Galaxy s2 ile eş seviyede donanıma sahip bir telefon için 1500 lira fazla.

Lumia 900 tek çekirdekli eski bir işlemciye sahip buna rağmen videoda galaxy s3'ü internet, hız , açılış hızında yeniyor. Lumia 920 düşün..
Birde şu olay var; Lumia 920 deki S4 plus işlemci samsungun exynos'undan daha iyi bir işlemci nasıl olurda samsung daha iyi diyebiliyorsunuz..

Kerim.

Kerim.

Üye
Oy oyyy...

1800mü?1600desek:ehe.ayrica bu zevk meselesi.herkes l920yi sevmek zorunda degil.seven alsin sevmeyen almasin.bu kadar basit..

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

Lumia 900 tek çekirdekli eski bir işlemciye sahip buna rağmen videoda galaxy s3'ü internet, hız , açılış hızında yeniyor. Lumia 920 düşün..
Birde şu olay var; Lumia 920 deki S4 plus işlemci samsungun exynos'undan daha iyi bir işlemci nasıl olurda samsung daha iyi diyebiliyorsunuz..

İnternet hızında S3 daha önde Ezgi,ayrıca işlemci olarak Exynos daha önde ama Lumialardaki optimizasyon daha iyi. Yok yere tartışıyorsunuz cihaz satışa çıktığı gün karşılaştırma videoları yapılır zaten görürüz neyin ne olduğunu.

- - - Eklendi - - -

1800mü?1600desek:ehe.ayrica bu zevk meselesi.herkes l920yi sevmek zorunda degil.seven alsin sevmeyen almasin.bu kadar basit..

:evet:

Placebo-

Placebo-

Üye

Teknoloji markette gördüğüm fiyatları söylüyorum.
Zevk meselesi bir telefona çamur attıramaz. :) iki telefonda muazzam ama biri iyi biz bunu belirlemeye çalışıyoruz. Olay beğenip, beğenmeme meselesi değil yani..

- - - Eklendi - - -

İnternet hızında S3 daha önde Ezgi,ayrıca işlemci olarak Exynos daha önde ama Lumialardaki optimizasyon daha iyi. Yok yere tartışıyorsunuz cihaz satışa çıktığı gün karşılaştırma videoları yapılır zaten görürüz neyin ne olduğunu.

- - - Eklendi - - -

:evet:

Hayır özellikle inceledim ilk bağlanışta lumia önde. Sonradan işe şike giriyor. Ve S4 plus bildiğim kadari ile 28 nm oluşu ve a15mimarisi ile exynos'tan iyi. Testlere bakmak lazım. :hmmm

erko merko

erko merko

Üye

Bilmeden atıp tutmak buna denir sanırım :ah İnternet hızında s3 fark atar lumialara ayrıca galaxy s3'te ki işlemci daha iyi bunu tartışmam bile zaten.

Kerim.

Kerim.

Üye

Teknoloji markette gördüğüm fiyatları söylüyorum.
Zevk meselesi bir telefona çamur attıramaz. :) iki telefonda muazzam ama biri iyi biz bunu belirlemeye çalışıyoruz. Olay beğenip, beğenmeme meselesi değil yani..

heryerde 1600lira.daha gecen gun electro world,gold,carrefour gibi yerlerde 1600dü.isletim sistemleri farkli oldugu icin dogru duzgun karsilastirma yapamazsin.ihtiyaclara gore kimisi s3 alir,kimisi 920 alir.

- - - Eklendi - - -

ve sen l920ye fazla takilmissin sanki.baska telefonlari hep dusuk goruyorsun:hmmm

Placebo-

Placebo-

Üye

Bilmeden atıp tutmak buna denir sanırım :ah İnternet hızında s3 fark atar lumialara ayrıca galaxy s3'te ki işlemci daha iyi bunu tartışmam bile zaten.

Üstten gördüğün yorumu aynen kopyala, yapıştır sen. Hiç kendini yorma. :)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

Placebo-

Placebo-

Üye
heryerde 1600lira.daha gecen gun electro world,gold,carrefour gibi yerlerde 1600dü.isletim sistemleri farkli oldugu icin dogru duzgun karsilastirma yapamazsin.ihtiyaclara gore kimisi s3 alir,kimisi 920 alir.

- - - Eklendi - - -

ve sen l920ye fazla takilmissin sanki.baska telefonlari hep dusuk goruyorsun:hmmm

Telefona fazla hakaret edildiğini düşünüyorum. Gerçekten iyi bir iş başarmış ama kullanıcılar hala bunu yeterli görmüyor. -Türkler sadece-
Elbette Htc onex+ l920'den iyidir. Öyle midir? :)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
4 çekirdekli işlemci ile tek çekirdekli işlemci olmasına rağmen o kadar da fark yok. Unutmayın herşey donanım değildir,iyi optimize edilmiş yazılım her zaman daha avantajlıdır.

erko merko

erko merko

Üye

Üstten gördüğün yorumu aynen kopyala, yapıştır sen. Hiç kendini yorma. :)

Haha :) Bunlar bilindik şeyler biraz araştırsaydın eğer sende biliyor olurdun :oke: Donanım konusunda kimseden yardım isteyen biri değilim pc'de bile 3960x ve gtx 690 kullanıyorum render ve üst düzey oyun performansı için, telefondada benim için en önemli özellik cpu ve gpu olduğundan dolayı araştırıyorum sürekli ;)

Placebo-

Placebo-

Üye
Sen üstteki videoya bak bi önce. :)

erko merko

erko merko

Üye
Sen üstteki videoya bak bi önce. :)

İki telefon arasında yazılım farkı var adaletli bir test olması için aynı yazılımı kullanmaları lazım galaxy s3 ios,wp8 gibi bir sistem kullansaydı sonuç çok daha farklı olurdu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt