Nokia nin kurtulusu.

Sponsorlu Bağlantılar

santorsawyer

santorsawyer

Üye
    Konu Sahibi
Nokia nin kurtulusu.
Nokia dan yapilan son aciklamalarda, daha once sektorun devi olan nokia'nin artik olmek uzere oldugu anlasiliyor.

Nokia 2012 yılı üçüncü çeyrek sonuçları bir önceki çeyrekten
daha kötü bir tablo ortaya çıkardı.

Bana gore nokia windows ile anlasacagina android kullansaydi tekrar belini dogrulturdu.

Goruslerinizi almak isterim. Bana gore nokianin tek kurtulusu Android sistemdir.

Sizce?

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Arkadaş bi konu açmış ve görüşlerinizi almak istemiş.
Tartışma ve hakaret olmadan eleştirilerinizi yapınız.
Keyifli forumlar.

• Beğen
Tepkiler: anılbaran
aleranol

aleranol

Üye
dostum nokia androide geçemezdi çok fazla sebebi var bunun şimdi bunları anlatamam. Ayrıca nokia geleceği düşünen bir şekilde potansiyeli çok yüksek olan wpyi seçti. Tıpkı samsungun android ile yükselmesi gibi nokiada wpde yükselecek ve ilerlemesini sağlayacak. Ayrıca sadece kullanarak bile para alıyor daha ne olsun. Wp yi kullanması 4yıl sonra nokia için çok iyi olacak. Ozaman da deriz artık birara nokia batıyordu falan diye.:)

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
badmus

badmus

Üye
bende katiliyorum arkadasa once android sonra wp olabilirdi. microsoft nokiayi bi cesit test olarak goruyor. telefonlari deneme amacli kullaniyor.

aleranol

aleranol

Üye
ayrıca neden tek android ki? Androidde 500+ telefon modeli varken wp ye bir bakın isterseniz. Yada apple ve nokianın modellerine. Sence ha gisi gerçekte en çok kullanılan? Apple ı çıkart istersen zengine ve çok küçük bir bilgili kesime satıyor.

- - - Eklendi - - -

bende katiliyorum arkadasa once android sonra wp olabilirdi. microsoft nokiayi bi cesit test olarak goruyor. telefonlari deneme amacli kullaniyor.

alakası yok dostum nasıl deneme amaçlı? Prototip yapar denerdi. Nokia yeni bir sistemle kalkınacak bakın görürsünüz.

amcalu1

amcalu1

Üye
Kendi symbian Bellesi varken ona benzer bir sisteme geçmesi saçma olurdu wp le nokia eski gücüne gelecek zaten

badmus

badmus

Üye
alakası yok dostum nasıl deneme amaçlı? Prototip yapar denerdi. Nokia yeni bir sistemle kalkınacak bakın görürsünüz.

o zaman 1. nesil wp cihazlara neden wp8 gelmeyecek?

- - - Eklendi - - -

Kendi symbian Bellesi varken ona benzer bir sisteme geçmesi saçma olurdu wp le nokia eski gücüne gelecek zaten

tabi haklisiniz ama arayüz benzerligi mutlaka olacaktir ama iki isletim sistemi birbirinden cok farklilar.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
Bence nokia android kullanmış onu bunu kullanmış değil de, yüksek kaliteyi en optimum fiyata satarsa belini doğrultur. Yoksa son kozları gidiyor yavaş yavaş.. Önceden nokia isim satardı şimdi akıllı telefon pazarında madara durumda.. Toparlanması için bence her zaman en son teknolojiye ayak uydurması gerek. Bakıyoruz Lumia920 adreno 225 var rakiplerine bakıyoruz Lg Optimus G adreno 320 yi çıkartmış ve satıyor (güney kore). Htc One X5 ve J Butterfly modellerini çıkartmak üzere modeller adreno320, Samsung ve Apple zaten Qualcomm'un çipleriyle kafa kafaya çipler üretiyor. Bakalım yaşamadan göremeyiz ama bence gelecek şuan nokia için bulutlu ve karanlık görünüyor. Lumia920 alacaktım vazgeçtim ki bu zamana kadar hep nokia kullandım yaklaşık 11 tane sıfır telefon aldım nokia dan ilk defa farklı markaları düşünüyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Admin
o zaman 1. nesil wp cihazlara neden wp8 gelmeyecek?

- - - Eklendi - - -

tabi haklisiniz ama arayüz benzerligi mutlaka olacaktir ama iki isletim sistemi birbirinden cok farklilar.

1.nesil wp telefonlara wp8'in gelmemesi tamamen cekirdek degişikligiyle ilgili. Cekirdek degişikligi olan sistemler guncelleme olarak verilemez. Bunu yapabilmek icin cihaza teknik malzeme ile mudahele edilerek yukleme yapilmali.

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları ve anılbaran
badmus

badmus

Üye
Bence nokia android kullanmış onu bunu kullanmış değil de, yüksek kaliteyi en optimum fiyata satarsa belini doğrultur. Yoksa son kozları gidiyor yavaş yavaş.. Önceden nokia isim satardı şimdi akıllı telefon pazarında madara durumda.. Toparlanması için bence her zaman en son teknolojiye ayak uydurması gerek. Bakıyoruz Lumia920 adreno 225 var rakiplerine bakıyoruz Lg Optimus G adreno 320 yi çıkartmış ve satıyor (güney kore). Htc One X5 ve J Butterfly modellerini çıkartmak üzere modeller adreno320, Samsung ve Apple zaten Qualcomm'un çipleriyle kafa kafaya çipler üretiyor. Bakalım yaşamadan göremeyiz ama bence gelecek şuan nokia için bulutlu ve karanlık görünüyor. Lumia920 alacaktım vazgeçtim ki bu zamana kadar hep nokia kullandım yaklaşık 11 tane sıfır telefon aldım nokia dan ilk defa farklı markaları düşünüyorum.

haklisin kardesim. 5800 dan sonra nokiadan sogudum. bakiyorum millet androide geciyor. nokia halâ symbian en son nokianin windows phoneden devam edecegini ogrendim ve sgs3 aldim. ama nokia androide gecse hic dusunmeden nokia alirim.

- - - Eklendi - - -

1.nesil wp telefonlara wp8'in gelmemesi tamamen cekirdek degişikligiyle ilgili. Cekirdek degişikligi olan sistemler guncelleme olarak verilemez. Bunu yapabilmek icin cihaza teknik malzeme ile mudahele edilerek yukleme yapilmali.

pekii neden bunu nokia dusunemedi?

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Belle ile Android'in neresi benzer Allah aşkına.Android'ten 1-2 widget aldı diye Symbian Android'e benzemez.Bunun tarayıcısı var, marketi var Symbian'daki en temel problem olan bazen takılmalar ve kapamalar gibi büyük problemleride var.E zaten satılan telefonlara bakarsak bir akıllı telefonu akıllı telefon yapan, satılmasını sağlayan unsurlar bunlar.Android'e geçmesi konusunda ise bana kalırsa konuyu açan arkadaş tamamen yanılıyor.İlk olarak Nokia eşit -ve hatta Samsung lehine olan- bir ortamda rakip firmaların f/p ürünleri ile yarışamazdı.Fakat Windows Phone platformunda heleki Microsoft ile olan anlaşmaları ile bırak yarışmayı diğer firmalara nefes aldırmayacak imkanı var tabi bunu değerlendirmek, değerlendirebilmek Nokia yöneticilerinin zekalarına kalmış bir durum.Ayrıca Lumia 920'ye gelen yorumlara bakarsak Nokia'nın son zamanlarında yaptığı belkide tek doğru seçimin Windows Phone olduğunu anlayabiliyoruz.Microsoft'un Nokia'yı kullanması konusuna gelirsek hem Nokia Microsoft'u hemde Microsoft Nokia'yı kullanıyor zaten olması gerekende bu.Her ikiside bu işten kar ediyorlar ve birbirlerine şu durumda bağımlılar.Nokia'nın adam akıllı para harcamadan geliştirilecek bir işletim sistemine, Microsoft'un ise diğer çok platforma telefon üreten ve Wp'ye fazla önem göstermeme ihtimali olan firmalardan ziyade kendisine bağımlı olacak bir üreticiye ihtiyacı vardı.Sonuç olarak her ikiside birbirlerine bağımlı durumdalar şuan.Eğerki Nokia Android'i seçmiş olsaydı -ki bu kafadan kaybettiğini kabullendiğini gösterirdi- şuan bırak Lumia 920 gibi bir cihazı Galaxy Note 2 standartlarında bir telefon yapsa bile bir çok kişi tarafından alternatiflere tercih edilecek ve istediği satışları elde edemeyecekti.

- - - Eklendi - - -

haklisin kardesim. 5800 dan sonra nokiadan sogudum. bakiyorum millet androide geciyor. nokia halâ symbian en son nokianin windows phoneden devam edecegini ogrendim ve sgs3 aldim. ama nokia androide gecse hic dusunmeden nokia alirim.

- - - Eklendi - - -

pekii neden bunu nokia dusunemedi?

Şuan bile Wp7.8 için alt segment cihazlar üretmeyi düşünüyor ki alt segmentte Wp8 değil 7.8 olacak.Bu durumda Nokia en mantıklısını yaptı 1. nesil Lumia'lar ile Windows Phone'u tanıttı ki Nokia'dan önce Windows Phone'dan şuankinin %1'i kadar söz edilmiyordu.Üstüne güçlü cihazlarını getirdi, getirecek ve 1. nesil Lumia'ların fiyatlarını düşürerek alt, orta-alt segmente sunacak.Böylece düşünülmemiş bir durum olmamış olacak.

Seglopsi

Seglopsi

Üye

dediğim gibi benim için donanım önemli bu saatten sonra. artık devir mobil cihazlara döndüğüden dolayı hangi işletim sistemini kullanmıştan ziyade bence donanım ve pilgücü önemli.

papakudioflu

papakudioflu

Admin
burada sanki wp8'i nokia 1.nesil lumialara vermiyormuş gibi hava var ama bu bir teknik imkansizlik. Ayrica nokia wp sistemine karşi android os'yi savunurken sanki androidin her yeni surumu mevcut butun modellere verilmiş gibi konuşuluyor. Android 4.1 jb varken neden hala 4.0.4 ile telefon cikiyor. Gerci gingerbreadli bile cikiyor ya o da ayri bir mesele. Lumia900'ü saymazsak diger lumialar ve wp kullanan diger markalarin cihazlari cikali iki yila yaklaşti ve bu cihazlarin hepsi wp7.8 guncellemesini ureticileri veya operatorleri verirse teknik olarak alabilecek. iki yillik cihazlardan kac tanesi androidin son surumunu alabilecek.

• Beğen
Tepkiler: 61semih
amcalu1

amcalu1

Üye

Belle ile Android'in neresi benzer Allah aşkına.Android'ten 1-2 widget aldı diye Symbian Android'e benzemez.Bunun tarayıcısı var, marketi var Symbian'daki en temel problem olan bazen takılmalar ve kapamalar gibi büyük problemleride var.E zaten satılan telefonlara bakarsak bir akıllı telefonu akıllı telefon yapan, satılmasını sağlayan unsurlar bunlar.Android'e geçmesi konusunda ise bana kalırsa konuyu açan arkadaş tamamen yanılıyor.İlk olarak Nokia eşit -ve hatta Samsung lehine olan- bir ortamda rakip firmaların f/p ürünleri ile yarışamazdı.Fakat Windows Phone platformunda heleki Microsoft ile olan anlaşmaları ile bırak yarışmayı diğer firmalara nefes aldırmayacak imkanı var tabi bunu değerlendirmek, değerlendirebilmek Nokia yöneticilerinin zekalarına kalmış bir durum.Ayrıca Lumia 920'ye gelen yorumlara bakarsak Nokia'nın son zamanlarında yaptığı belkide tek doğru seçimin Windows Phone olduğunu anlayabiliyoruz.Microsoft'un Nokia'yı kullanması konusuna gelirsek hem Nokia Microsoft'u hemde Microsoft Nokia'yı kullanıyor zaten olması gerekende bu.Her ikiside bu işten kar ediyorlar ve birbirlerine şu durumda bağımlılar.Nokia'nın adam akıllı para harcamadan geliştirilecek bir işletim sistemine, Microsoft'un ise diğer çok platforma telefon üreten ve Wp'ye fazla önem göstermeme ihtimali olan firmalardan ziyade kendisine bağımlı olacak bir üreticiye ihtiyacı vardı.Sonuç olarak her ikiside birbirlerine bağımlı durumdalar şuan.Eğerki Nokia Android'i seçmiş olsaydı -ki bu kafadan kaybettiğini kabullendiğini gösterirdi- şuan bırak Lumia 920 gibi bir cihazı Galaxy Note 2 standartlarında bir telefon yapsa bile bir çok kişi tarafından alternatiflere tercih edilecek ve istediği satışları elde edemeyecekti.

- - - Eklendi - - -

Şuan bile Wp7.8 için alt segment cihazlar üretmeyi düşünüyor ki alt segmentte Wp8 değil 7.8 olacak.Bu durumda Nokia en mantıklısını yaptı 1. nesil Lumia'lar ile Windows Phone'u tanıttı ki Nokia'dan önce Windows Phone'dan şuankinin %1'i kadar söz edilmiyordu.Üstüne güçlü cihazlarını getirdi, getirecek ve 1. nesil Lumia'ların fiyatlarını düşürerek alt, orta-alt segmente sunacak.Böylece düşünülmemiş bir durum olmamış olacak.

arayuzunden bahsediyorum benzerlik tıpatıp aynı demek değildir

CasuS_87

CasuS_87

Üye
bencede tek kurtuluş android :) motorola, lg gibi markalar son 2 yıl içerisinde android ile yükseldiğine göre nokıa androidle hiçte zorlanmadan yükselebilirdi :)

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Merhaba saygı değer arkadaşlar;

Yorumların hepsini okumadım :) ama bende düşüncelerimi belirtmek isterim :)

Nokia sağlamlık açısından iyi hoş güzel, görünüm açısından da iyi yani..

Nokia yeni yeni bu pazara yani akıllı telefon pazarının kolay bir pazar olmadığını anladı ve bu pazara yeni yeni ısınıyor gibi (bana göre).

WP: Nokia'nın bi açıklaması şuydu yanıltmış gibi olmayayım da; ''WP yeni bir sistem, biz WP'a geçerek yolumuzu belirledik sektörde 3'lü rekabet olması açısından da WP tercihimiz oldu'' böyle bir açıklama.

Nokia WP ile yavaş yavaş can buluyor mu bulmuyor mu bilemem; ama ilk yorumlarda da belirtildiği üzre ilk WP'lu cihazların sürümleri WP8'e keşke ama keşke yükseltilseydi, hani en azından ilk WP'lu cihazlar çıkarırken, WP8'in de mobil sektörde yer alacağı düşünülerekten bir strateji uygulansa ve de ona yönelik bir üretim sağlansa imiş, böylece ilk WP'lu cihaz alanlar bir hayal kırıklığına uğramazdı !

ANDROİD: Android iyi hoş güzel övülen bir sistem, hiç kullanmadım ama tatmakta isterim ne yalan söyleyeyim :)

Daha önceden Google; Nokia'ya teklif sunmuş Android'e geçmeleri için lâkin Nokia bu teklifi kabul etmediğini beyan etmiş..

Nokia, android gibi gözde bir işletim sistemi ile yoluna devam etseydiii, açıkcası bunu düşündürücü buluyorum, Nokia bir cihaz üzerinde Android gibi gözde bir işletim sistemi ilginç ama kulağa hoş geliyor, ama bilemiyorum, Android Nokia cihazlarda nasıl yer edinir nasıl barınır, kullanıcılar nasıl karşılar bilemiyorum.

Sonuç olarak; Nokia kararını vermiş inanarak WP işletim sistemine geçişini yapmış, eğer ki Nokia eski başarısına WP ile ulaşacak ise hakkında hayırlısını dilemek düşer bana,
amaaaa; olur da gidişi iyiyi işaret etmez ise, Nokia'nın Android gibi bir sisteme geçmesini doğru bulurum, çoğu kişi sisteminden dolayı cihaz değiştiriyorlar yani, o yüzden dolayı WP ile başarı elde edemezse Nokia, Android'e de geçmeye tövbeli ise, ya symbian'a hayat öpücüğü verecek, ya da MeeGo'ya kalp masajı yapacak, bütün duygu ve de düşüncelerim bunlardan mütevellittir :)

Kerim.

Kerim.

Üye
bence de androide gecse cok iyi cihazlar yapip samsungu bile geride birakabilirdi ama bakalim wp ile ne olacak.sahsen ben kendi adima soyliyeyim android den wp'ye gecmem.belki ilerde wp gelisir ama simdi gecmem.

MaxipmaN

Üye
ya arkadşalar andoridin kralı şu an samsung kimse android işletim sistemli olarak samsungu geçemez tek kurtuluş android diyenlere şaşıyorum

Kerim.

Kerim.

Üye
ya arkadşalar andoridin kralı şu an samsung kimse android işletim sistemli olarak samsungu geçemez tek kurtuluş android diyenlere şaşıyorum

nokia eger androide gecseydi tahtlar degisebilrdi kardesim:oke:

• Beğen
Tepkiler: 61semih
papakudioflu

papakudioflu

Admin
olan olmuş şirket kararini vermiş ve uygulamaya da koymuş. Şu andaki durumu nedir. Evet wp ile şu anda cok başarili degil ama symbianla devam etseydi durum ne olurdu herkes az cok tahmin eder. Tabi haziran ayindaki geliştirici etkinliginde mevcut wp cihazlara wp8'in yerine wp7.8 gelecegi soylenmeseydi de ios'ta oldugu gibi wp8 gelicegi fakat kirpilmiş olarak gelicegi hikayesi soylenseydi durum şu anda cok farkli olurdu. ios'un destegini her firsatta ovuyoruz da iphone 3gs ile hatta iphone 4 ile 4s'in aldigi ios6 guncellemesi arasinda dunyalar kadar fark var. Wp8 olayinda microsoft hata yapmiştir.gelecek guncellemenin ismi wp7.8 yerine wp8 olsaydi ama apple'in yaptigi gibi kirpilmiş olsaydi şu anda birinci nesil wp cihazlari mevcut satişlarinin belki de iki kati satilirdi. Fakat wp8 gelmeyecegi haberi 4.5 aydir wp cihaz satişlarini onemli olvude etkiledi

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları ve Esendağlı