En büyük kim?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
En büyük kim?


Futbol kamuoyunda herkes Real Madrid-Barcelona ve Ronaldo-Messi karşılaştırmalarını yapıyor. Kimileri Ronaldo’yu, kimileri ise Messi’yi tercih ediyor. Farklı bir platformda, çok benzer bir kapışma yaşanıyor. Dünya çapında milyonlarca hayranı olan video oyunu piyasasında PES ile FIFA arasındaki mücadele, bu sezon da büyük bir hızla devam ediyor. Aral İthalat aracılığıyla Türkiye’de satışa sunulan iki oyun, ‘taraftarlarını’ da heyecanlandırıyor.

Yasak: Derbileri evde yaşasınlar


Özellikle Play Station platformunda geçmişte en başarılı oyun olarak gösterilen kapağında Ronaldo’yu taşıyan PES’in tahtını, artık Messi’li FIFA ciddi şekilde sallıyor. İki oyunu da mercek altına aldığımızda PES, Türkçe olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca Beşiktaş ve Fenerbahçe, bu oyunda bulunuyor. PES’te, alışkanlık haline gelen ‘Master Lig’ özelliği de beğeni topluyor. Ancak oynanabilirlik denince FIFA bir adım öne çıkıyor. Otoriteler tarafından en iyi spor oyunu olarak gösterilen FIFA 13, yeni kariyer modu seçenekleri, daha gerçekçi oynanabilirliği ve güçlü grafikleriyle PES’i fazlasıyla zorluyor. Aral İthalat Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayşe Şenel Yasak, iki oyun arasında tatlı bir rekabetin yaşandığını belirtip, “Oyunseverler bu sene Real Madrid-Barcelona derbilerini beklemek zorunda değil. FIFA ya da PES ile derbi keyfini evlerinde de yaşayabilirler. Satışlar da futbol tutkunlarının bu oyunlara olan ilgisini kanıtlıyor” ifadesini kullandı.

Pes'in artıları


Türkçe... Ayrıca FIFA’nın aksine Galatasaray’ın yanı sıra Fenerbahçe ve Beşiktaş’la da oynama seçeneği sunuyor.

Bir önceki sürümüne göre oyuna gerçekçilik katılmış. Ayrıca antrenman seçenekleri, oyuncunun yeteneklerini geliştirmesini sağlıyor.

Master Lig özelliği, oyunseverleri konsol başına kilitlemeye yetiyor. Ayrıca Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Copa Libertadores’in lisansını aldığı için atmosferi oyuncuya yaşatıyor.

Fifa'nın artıları

Top kontrolü özelliği üst düzeyde. Oynanabilirlik ve akıcılığın PES’ten üstün olması, oyunseverleri FIFA’yı tercih etmeye yöneltiyor.

Futbolcuların gerçek zamanlı performansları haftalık olarak güncelleniyor. Örneğin formda bir Messi’nin özellikleri oyun içerisinde artış gösteriyor.

Yeni kariyer modu özelliğiyle transfer yapmak, takımı geliştirmek çok daha keyifli hale geldi. Bu da ekran başında sıkılmadan uzun saatler geçirmeye yetiyor.
 


arslansem

arslansem

Üye
FIFA bir tek Galatasaray'ı mı almış?
PES 2013 çok kalitesiz 2012 bundan kat kat iyiydi bence
 
haltie

haltie

Üye
Ben pes 2013 u çok begendim psde ama
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Ps3 oynayıcısıyım ...
Pes13 görsellik açısından iyi . Fifa yi henüz denemedim ...

Genel anlam da pes ciyim ben . :)
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
FIFA tabi ki.
 
jackalmami

jackalmami

Üye
Benim için Fifa, 2007'den itibaren bitmiştir. Pes ile tanıştığımız günden beri çok güzel giden bir ilişkimiz var. :utan
 
hmgurbuz2

hmgurbuz2

Üye
FIFA tabiki de..
 
benighted

benighted

Üye
forever fifa. Pes Fifa nin eline su bile dokemez
 
esokmen

esokmen

Üye
Zevkler renkler ve oyunlar tartisilmaz :) pes13
 
Jitou

Jitou

Üye
Tabiki Pes Grafikleri Fifadan daha kaliteli
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
forever PES 2010 :oke: :D
 
ismail

ismail

Üye
pesden adam olmaz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt