Laptop da 2 ekran karti sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

malidurur

Üye
    Konu Sahibi
Laptop da 2 ekran karti sorunu
Laptopumda 2 tane ekran karti var(intel hd graphics 4000 ve nvidia geforce gt630m) ben bu ekran kartlarindan nvidia yi kullanmak isityorum ama bilgisayar intel i kullaniyor bi çözümmm var mi?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Nvidiayı bilgisayar tanıyor mu tanıttın mı?

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Pil tasarrufundan dolayı dahili iş gördüğü sürece sistem dahiliyi tercih ediyor. Güç tasarruf seçeneklerinde ekran kartı seçimi olması lazım. W7 mi kullanıyorsun yoksa xp mi?

ANIL

ANIL

Admin
Nvidianın optimus teknolojisi vardır. Nvidia ayarlarından bulabilirsiniz. Oradaki ayarlardan uygulamalara ekran kartı atayabilirsin.

malidurur

Üye
    Konu Sahibi
Nvidianın optimus teknolojisi vardır. Nvidia ayarlarından bulabilirsiniz. Oradaki ayarlardan uygulamalara ekran kartı atayabilirsin.

kardeşim onuda denedim olmadı

- - - Eklendi - - -

Pil tasarrufundan dolayı dahili iş gördüğü sürece sistem dahiliyi tercih ediyor. Güç tasarruf seçeneklerinde ekran kartı seçimi olması lazım. W7 mi kullanıyorsun yoksa xp mi?

güç tasarruf seçeneklerinde yüksek performans seçili w7 home basic kullanıyorum

- - - Eklendi - - -

Nvidiayı bilgisayar tanıyor mu tanıttın mı?

nasıl yani tanıttım mı

ANIL

ANIL

Admin
Herhangi bir oyuna sağ tıkladığında grafik işlemciyi çalıştır seçeneği gelmiyorsa Nvida Denetim Masası araç çubuğundaki Masaüstü açılır menüsünü genişletin ardından Masaüstü Bağlam Menüsü Ekle ve Bağlam Menüsüne "Grafik işlemci ile çalıştır" Seçeneğini Ekle şıklarını işaretleyin. Bunu yaptığınızda, istediğiniz bir uygulama motoruna sağ tıklayıp istediğiniz grafik işlemciyi seçme şansınız olacak.

malidurur

Üye
    Konu Sahibi
herhangi bir oyuna sağ tıkladığında grafik işlemciyi çalıştır seçeneği gelmiyorsa nvida denetim masası araç çubuğundaki masaüstü açılır menüsünü genişletin ardından masaüstü bağlam menüsü ekle ve bağlam menüsüne "grafik işlemci ile çalıştır" seçeneğini ekle şıklarını işaretleyin. Bunu yaptığınızda, istediğiniz bir uygulama motoruna sağ tıklayıp istediğiniz grafik işlemciyi seçme şansınız olacak.

oyuna sağ tiklayip dediğin işlemi gerekleştirmek istiyorum ama oyun bile açilmiyor

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
ANIL

ANIL

Admin
tıklıyorum ama olmuyor oyunu açılırken yine aynı hata ekran kartınız karşılamıyor diyor ...

Ekran kartını tanıtmamışsınız siz. İntelde olsa bile oyun açılır. Sürücüleri tekrar kurun.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Hangi oyunda deniyorsunuz?

Ayrıca oyunun simgesine 1 defa sağ tuş tıkladığınızda menünün kesinlikle açılması lazım.

Denetim masasında Nvidia nın programı kurulu mu?
W7 driverları kendisi otomatik kurmuşsa inteli kurup nvidiayı vga sürücü olarak tanımıştır.
Nvidia nın sitesinden kartınızı seçerek driverı kurunuz