Sizce olurmu???

Sponsorlu Bağlantılar

maskelialbay

maskelialbay

Üye
    Konu Sahibi
Sizce olurmu???
Bilgisayarım Markası dell inspiron 1520

Özellikleri:

islemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz, 2001 Mhz, 2 Çekirdek,

RAM: 4GB
HARDİSK: 300GB
EKRAN KARTI: Nvidia GeForce 8400M GS

SUAN ÜSTÜNDE KURULU OLAN SİSTEM

WİN7 64 bit

ama ben bunu

win10 64 bit yapmak istiyorum sizce olurmu

@MAERKEK @DeV/AsA

• Düşünceli
  • Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve MAERKEK

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Bilgisayarım Markası dell inspiron 1520

Özellikleri:

islemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz, 2001 Mhz, 2 Çekirdek,

RAM: 4GB
HARDİSK: 300GB
EKRAN KARTI: Nvidia GeForce 8400M GS

SUAN ÜSTÜNDE KURULU OLAN SİSTEM

WİN7 64 bit

ama ben bunu

win10 64 bit yapmak istiyorum sizce olurmu

@MAERKEK @DeV/AsA
Olur tabi . Win10 bazı sürümleri daha az ram tüketiyor . @PALA. Daha iyi bilir . 1903'tü galiba . O sürümü kurarsanız gayet güzel çalışır.

Bazı geliştiriciler win10 için az ram tüketen versiyonunu yapmıştı . Onları da inceleyebilirsin

maskelialbay

maskelialbay

Üye
    Konu Sahibi
@PALA. BAŞKAN DAHA AZ RAM TÜKETEN SURUM NEDİR

PALA.

PALA.

Üye
Az bellek kullanan sürümler 1607 ve 1709 sürümleridir. Ancak şöyle bişey var bu birazda arkaplan uygulamalarına bağlıdır, bunları kapatırsanız ve fazla uygulama yüklemezseniz 1 gb sistemin kendisine yetiyor. Bu sürümleri yükledikten sonra güncellemeleri de kapatmanız gerekir malumunuz desteği bitmiş sürümler bunlar. Bunun yanında 32 bit olanlarıda var, belleği daha az kullanır ama 4 gb bellek ile 64 bit daha iyi olur.
Aslında bunu çok da abartmamak lazım, son çıkan sürümü bile yükleyebilirsiniz. Yüklemelerde diski komple silip temiz kurulum yapmanız gerekir.
W8.1 de kullanabilirsiniz yada W7 de olabilir. Bunların hiçbirine garanti veremeyiz (çok iyidir şeklinde), deneyerek sınamanız daha yerinde olur.
Bunlardan hariç w10 ltsb ve ltsc sürümleri var ama onlar normal kullanıcılar için değil, 3-9 ay kullanabilirsiniz, araştırıp deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK

Dobraokuyucu

Üye
Az bellek kullanan sürümler 1607 ve 1709 sürümleridir. Ancak şöyle bişey var bu birazda arkaplan uygulamalarına bağlıdır, bunları kapatırsanız ve fazla uygulama yüklemezseniz 1 gb sistemin kendisine yetiyor. Bu sürümleri yükledikten sonra güncellemeleri de kapatmanız gerekir malumunuz desteği bitmiş sürümler bunlar. Bunun yanında 32 bit olanlarıda var, belleği daha az kullanır ama 4 gb bellek ile 64 bit daha iyi olur.
Aslında bunu çok da abartmamak lazım, son çıkan sürümü bile yükleyebilirsiniz. Yüklemelerde diski komple silip temiz kurulum yapmanız gerekir.
W8.1 de kullanabilirsiniz yada W7 de olabilir. Bunların hiçbirine garanti veremeyiz (çok iyidir şeklinde), deneyerek sınamanız daha yerinde olur.
Bunlardan hariç w10 ltsb ve ltsc sürümleri var ama onlar normal kullanıcılar için değil, 3-9 ay kullanabilirsiniz, araştırıp deneyebilirsiniz.
Ltsc ile ltsb yi neden 3 9 ay arasi kullanabiliyoruz

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
O Makineyi Yorarsın Gerek Varmı? İlk Sorması Gereken Konu Bu Bence.

• Beğen
  • Düşünceli
Tepkiler: MAERKEK ve Silinen Üye 2625978
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Buldum baya stabil calisyor benimki
ben sırf sürücü yüzünden geri 8.1 e döndüm. ssd ye rağmen hantaldı scihaz tabi pro sürümleri kuruluydu. hoş 11 de de hantal ama en büyük sıkıntım seste tuhaf kasma mı dersin kesmemi dersin sorunlar oluyordu. yoksa kalırdı da mecbur döndüm
Mesaj birleştirildi:

Buldum baya stabil calisyor benimki
ben sırf sürücü yüzünden geri 8.1 e döndüm. ssd ye rağmen hantaldı scihaz tabi pro sürümleri kuruluydu. hoş 11 de de hantal ama en büyük sıkıntım seste tuhaf kasma mı dersin kesmemi dersin sorunlar oluyordu. yoksa kalırdı da mecbur döndüm

Dobraokuyucu

Üye
Mesaj birleştirildi:

Mümkündür bende Bluetooth u tanitamadim

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Mümkündür bende Bluetooth u tanitamadim
pro dan aşaği sürüm kullanmıyorum ha kullansamda hata dolu bakma. en iyisi makineleri değiştirmek :D 13.Nesile Geçtim ekran kartı 1070 ti ama çok oyun vs ile işim yok yetiyor şu anlık. satıp üstüne biraz ekleyip iyilerini almakta fayda var.

• Düşünceli
Tepkiler: Dobraokuyucu
PALA.

PALA.

Üye
Ltsc ile ltsb yi neden 3 9 ay arasi kullanabiliyoruz
Bunlar normal kullanım için değil, şirketlerdeki sabit sistemler içindir toplu lisanslama ve kısa süreli aktivasyonu destekler.

22h2 uzerinde stabil calisiyor bence kirpilmis sürüm kurmaya gerek yok
W10 artık yeni sürüm çıkarmıyor ve bu son sürümü gayet randımanlı çalışıyor. Kırpılmış w11 - 10 kayda değer bir farkı yok hatta sorun bile çıkabilir, en temizi orjinali yükleyip, ayar geçmek.

Dobraokuyucu

Üye
Bunlar normal kullanım için değil, şirketlerdeki sabit sistemler içindir toplu lisanslama ve kısa süreli aktivasyonu destekler.

W10 artık yeni sürüm çıkarmıyor ve bu son sürümü gayet randımanlı çalışıyor. Kırpılmış w11 - 10 kayda değer bir farkı yok hatta sorun bile çıkabilir, en temizi orjinali yükleyip, ayar geçmek.
Mak keyler ile aktive edilebilir mi peki ltsc ler

PALA.

PALA.

Üye
Mak keyler ile aktive edilebilir mi peki ltsc ler
Eğer uygun volum lisansın varsa neden olmasın. Ancak kişisel kullanım için ticari lisansa pek sıcak bakılmaz. Normal sürüm kişisel kullanım için daha mantıklı, optimizasyon yaptıktan sonra arada pek fark kalmıyor, hatta en son sürüm çok hafif geldi, Microsoft artık rahat bıraktı galiba :)

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu