valla ios android ikisini de kullandım android jb yi hala da kullanıyorum,jelly beanle gerçekten bir çok şey değişmiş ve güzelleşmiş android ama hala bir takım eksiklikleri var kullanımı hala biraz karmaşık,performans konusunda ics yi ikiye katladığını rahat söyleyebilirim. Wp 7.5 u da Ali abinin lumia900 de bir tur kullanmış biri olarak söylüyorum ki sistem gerçekten muazzam ben telefonu elime aldığımda kaç tane sayfa açıktı arkada neler neler oluyordu kinetik kaydırmada telefon gram yavaşlamıyor,arayüzü çok hoş ve herşey elinizin altında hiç sağ sola elleşmenize gerek yok,gerçekten güzel ama eksikleri mevcut onlarda wp8 de gideriliyor zaten.. Gelelim konu içinde yorumlarınızda geçen MeeGo ya.. Size şu kadarını söyliyim hani açık kaynak telefonla uğraşmayı seven falan diyorsunuz ya açık kaynak seven adam eline N9 aldığı zaman gidip bir android cihaza kolay kolay elini sürmez.. MeeGo gerçekten kullanım kolaylığı sadeliği tasarımı efektleri ve sınırsız özgürlüğüyle mükemmel bir sistem,Nokia sistemin başını yedi o ayrı ama Jolla dan ben ümitliyim.. N9 da yapabileceğiniz şeylerin sınırı yok,bir open kernel atın veyahut inception yapın overclocklayın cihazı,unrestricted ui ile bildirim çubuğunu istediğiniz gibi döşeyin tweak le cihazınızda normalde ulaşamadığınız şeyleri değiştirin ve daha neler neler.. Kısacası kimse gelip de android açık kaynak demesin bi kere sistem dosyaları kapalı.. Açık kaynak = MeeGo = N9 ..
bu da benim cihazın bildirim çubuğu varın gerisini siz düşünün.