Nokia'da Kan Kaybı Çok Ağır

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Ios her konuda lider .. sisteminde hızında satışında pazarında .. yineliyorum Ios her konuda lider

babamın malı değil, savunmuyorum doğruyu gerçeği söylüyorum .. kullanıyorum diye de değil , bu sistemlerin babası Symbian'dır Ios' un I'si , Android' in A' sı yokken Symbian vardı .. bunu milyonlarca insanı sömürürken düşünselerdi bu durumda olmazlardı

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Satılan cihaz sayısı ile android lider olabilir, normaldir çünkü kol saatlerine kadar android doldurdular :D
Ellerinden gelse 3310 lara bile android yükletip satarlardı o derece :D

Nokia şu elop u yollasa ve şu forumdan aklı başında herhangi birini başa getirse herhalde şuankinden daha iyi bir durumda olurdu :))

• Beğen
Tepkiler: Samsunspor
anılbaran

anılbaran

Üye
Bu tip konuların açılması artık kabak tadı vermeye başladı.Bazıları çok belli ediyor ne yaptıklarını konu için de ,onlara malzeme vermiş gibi oluyoruz.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Ios her konuda lider .. sisteminde hızında satışında pazarında .. yineliyorum Ios her konuda lider

babamın malı değil, savunmuyorum doğruyu gerçeği söylüyorum .. kullanıyorum diye de değil , bu sistemlerin babası Symbian'dır Ios' un I'si , Android' in A' sı yokken Symbian vardı .. bunu milyonlarca insanı sömürürken düşünselerdi bu durumda olmazlardı

Symbian kimseyi sömürmedi ki, sadece o dönemde gelişmeye bu kadar önem vermeleri gerektiğini göremediler. Tam da yeni işletim sistemlerinin çıkış döneminde çok geç kalmışlardı ki sistem yeniliği derdine düştüler.
Nokia s60v5 ve basmatik ekran ısrarını sürdürmese çok rahat kendini kurtarırdı ama anlayamadı.
Sonrasında S^3 cihazlarda Arm11 işlemcisini kullanmaktan vazgeçseydi yine çok kolay kurtulup piyasayı elinde tutardı, ama bunu da yapmadı :S
Symbian'ın kodlarını bi açar gibi yapıp geri kapattı. Geliştiricilerle dalga geçer gibi teşviklerde bulundu. Oyun üreticilerini küçümseyerek anlaşmalardan kaçındı. Ve zaten soğuyan geliştiricileri tamaman koparmak için "5 sene sonra desteğimizi kesicez" dedi.
Symbian'a desteği kesmeye niyetlenmeseydi Wp ve S^3 cihazları aynı anda piyasada satıp 2 farklı segmente hitap edebilirdi ama bunun yerine Symbian kullanıcılarını önce korkutup Android e geçmelerine sebep olup ardından da Wp ile tekrar geri çekmeye çalıştı.
Meego sistemini içten içe geliştirip S^3 ve Wp ye kaynak teşkil edecek bir maden ocağına çevirme şansı varken (ki şuanki Belle ve Wp sisteminde birçok özellik Meego ve Maemo nun gelişimi sayesinde oluşturulup diğer sistemlere entegre edilmiştir) onun da üzerine beton dökerek kapatmayı tercih etti.
Bunca hataya bindiği dalı baltalamaya ve farklı markaların fanlarının uğraşlarına rağmen Nokia nın hala ayakta olması gerçekten ilginç bir durum. Eğer ki şu hatalardan 1-2 tanesini diğer firmalar yapmış olsaydı şuan piyasada isimlerini duyamıyor olurduk. Bknz. Palm, WebOs gibi...

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Symbian kimseyi sömürmedi ki, sadece o dönemde gelişmeye bu kadar önem vermeleri gerektiğini göremediler. Tam da yeni işletim sistemlerinin çıkış döneminde çok geç kalmışlardı ki sistem yeniliği derdine düştüler.
Nokia s60v5 ve basmatik ekran ısrarını sürdürmese çok rahat kendini kurtarırdı ama anlayamadı.
Sonrasında S^3 cihazlarda Arm11 işlemcisini kullanmaktan vazgeçseydi yine çok kolay kurtulup piyasayı elinde tutardı, ama bunu da yapmadı :S
Symbian'ın kodlarını bi açar gibi yapıp geri kapattı. Geliştiricilerle dalga geçer gibi teşviklerde bulundu. Oyun üreticilerini küçümseyerek anlaşmalardan kaçındı. Ve zaten soğuyan geliştiricileri tamaman koparmak için "5 sene sonra desteğimizi kesicez" dedi.
Symbian'a desteği kesmeye niyetlenmeseydi Wp ve S^3 cihazları aynı anda piyasada satıp 2 farklı segmente hitap edebilirdi ama bunun yerine Symbian kullanıcılarını önce korkutup Android e geçmelerine sebep olup ardından da Wp ile tekrar geri çekmeye çalıştı.
Meego sistemini içten içe geliştirip S^3 ve Wp ye kaynak teşkil edecek bir maden ocağına çevirme şansı varken (ki şuanki Belle ve Wp sisteminde birçok özellik Meego ve Maemo nun gelişimi sayesinde oluşturulup diğer sistemlere entegre edilmiştir) onun da üzerine beton dökerek kapatmayı tercih etti.
Bunca hataya bindiği dalı baltalamaya ve farklı markaların fanlarının uğraşlarına rağmen Nokia nın hala ayakta olması gerçekten ilginç bir durum. Eğer ki şu hatalardan 1-2 tanesini diğer firmalar yapmış olsaydı şuan piyasada isimlerini duyamıyor olurduk. Bknz. Palm, WebOs gibi...
webOS'i çok severdim ya.Şekli çok hoştu.

Placebo-

Placebo-

Üye
Biri gider biri gelir. Kadro değişirse daha iyi olur hatta. Lumia 920 ile çıkışa geçecektir elbet. Ama bu haberin yayımlanması alacak olanları vazgeçirebilecek düzeyde. Görgüsüzlük yapıp hemen duyurmasaydı aytıldığını belki daha çok satabilirdi..

enterneoll

enterneoll

Üye
Nokia bitmiş ağlayanı yok :((

MrExpert

MrExpert

Üye
Zaten bir işe yaramıyorlardı pazarlamacıların gitmesi iyi olmuş...

SheFy

SheFy

Üye
konunun basligina bakiyorum. konu sahibine bakiyorum. hic sasirmiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~ ve CanKartaL
Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici

Geliştiricilerle dalga geçer gibi teşviklerde bulundu. Oyun üreticilerini küçümseyerek anlaşmalardan kaçındı. Ve zaten soğuyan geliştiricileri tamaman koparmak için "5 sene sonra desteğimizi kesicez" dedi.

sömürüden kastım işte buydu.. kendini tek, rakipsiz gördü.

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye

Seni ayakta alkışlıyorum kardesim; çok güzel yazmışsınız. Sanki bu yazıyı siz degilde ben yazmışım gibi hissettim. Aklımdakileri yazıya dokmussun tebrik ederim;)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Nokia'da dikişler teker teker sökülüyor :hmmm İlerde Nokia'yı arap şirketler satın almasa iyidir :kop:

Tommy Vercetti

Tommy Vercetti

Üye
arkadaş nokia da ne kan varmış kaybet kaybet bitmedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt