Galaxy W GT-i8150 Android 4.0.4 EHNDROIX Rom (Resmi Stabil Sürüm - 12.09.2012)

Sponsorlu Bağlantılar

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
ve ben hiç bişi anlamadm :D
sanırım işlemci modlarından yada voltaj derecelernden bahsediyorsun.. aslında ben stock kernelde de powersave falan her ne varsa elleyp degistirmedm çekindim.. hangisi ne işe yarar pek anlamıyorum..link teki site de ingilizce ...ve benm ingilzcemde eskisi kadar iyi degil malesef :S

Kısacası işlemcinin kullanımıyla ilgili farklı profiller.Şu şekilde açıklayayım:Bunların hepsi temelde işlemciyi belitilen frekanslar arasında kullanılır ama bu aralığı farklı şekilde değerlendirirler.Örneğin performans modu işlemciyi sürekli en yüksek değerde yada en yüksek değerin bir kademe altında kullanır.Powersave modu telefon kasmaya donmaya başlayıncaya kadar işlemciyi en düşükte tutar işlemcinin kaldırmadığı durumda bir kademe yukarı çıkartır yüksek enerji tasarrufu sağlar.Bunun gibi şeyler.

- - - Eklendi - - -

Bu akşam için benden bu kadar izninizle ben çıkıyorum.

enginizmir

enginizmir

Üye
v2 de sadece oc var dedin peki v1 i neden yuklemeliyim ? daha stabil ve iyi olan tarafı nedir.. v2 de sorun yada problemler nelerdir.. ve verdgnsitede bi çok kernel var liste halinde hangisini indirmeliyim ve kurmalıyım.. kernel atınca rom gidermi .. roottan çıkarmalımıyım telefonu gibi aklımda çok soru işareti var.. ben parasının ve işlemcinin karsılıgını almak istiyorum telefondan.. 1.8 yaparsak ehndroixte kasmaz olur ve bnde bolelilkle modern bi rom kullanmıs olurum değilmi ?? tşkrler

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Sana tavsiyem v2.2 yada v2.2 bfs surumlerinden birini kullanman.v1 gelistirici tarafindan butun testlerden gecirilmis ve stabil olduğu beyan edilmis bir kernel.Ancak diger surumler bfs cfs uv gibi biraz daha karmasik sistemleride barindirdigi icin hata riski daha fazla.Bfs islemcinin multitasking icin cfs ise on planda calisan uygulamalar icin yogunluklu kullanilmasi icin bir islemci kullanim ayari.uv ise undervolt yani dusuk voltaj islemi.Donanimin daha az enerji harcamasini sagliyor, isinmayi azaltiyor.Bu kerneller sadece ics yani cm9 ve turevleri icindir.Rebel romda calismaz.Kernel yuklemek bu romla ilgili sikinti yapmaz.Root u kaldirmaniza gerek yok.

enginizmir

enginizmir

Üye
Kerneli nasıl yüklüyeyım desem ayıp olurmu ??
Bildiğin üzere şuan rebel rom var bu kerneli yuklesem açılmıcak senin dedigine gore... once ehndroix yukleyip sonramı kernellemem lazım.. bu kernel 2.2 bfs olan ds karta atıp external yani harici cwm ile chose zip şeklindemi yuklemeliyim..

loley00

Üye
Sarj sizdede cok cabk azaliyomu takir takir iniyo yuzdeler:)

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Kerneli nasıl yüklüyeyım desem ayıp olurmu ??
Bildiğin üzere şuan rebel rom var bu kerneli yuklesem açılmıcak senin dedigine gore... once ehndroix yukleyip sonramı kernellemem lazım.. bu kernel 2.2 bfs olan ds karta atıp external yani harici cwm ile chose zip şeklindemi yuklemeliyim..

Öncelikle ehndroix yada cm9 romlarından birini yükleyeceksin.Daha sonra indirdiğin kernel dosyasını rom yükler gibi seçip yükleyeceksein.ister sdcarddan ister external sd den farketmez.Forfivonun kernellerini kesinlikle rebelrom ile kullanmayı deneme telefonunun brick olma ihtimali var.Uyumsuz kernel ve rom telefonu kötü bir duruma sokabilir.

- - - Eklendi - - -

Sarj sizdede cok cabk azaliyomu takir takir iniyo yuzdeler:)

Şarj sorunu herkesin şikayetçi olduğu bir problem.Özelliklede oc kernel kullanıyorsanız 1.8 işlemci bataryayı dahada çabuk tüketir.Tavisyem rom üzerinde gelen orjinal kerneli yada forfivo nun v1 kernelini kullanın ve işlemci max değerini 1.4 yerine 1ghz e çekin.Kullanım esnasında bir yavaşlığa sebeb olmaz sadece oyun oynarken yine 1.4 e çekin kasmaması için.Yada forfivonun 2.3 kernelini deneyin.Bütün elemanların çalışma voltajı düşürüldüğü için şarj daha fazla dayanır, ama aynı şekilde lcd voltajıda azaltılmış olduğı için ekran renkleri oldukça karanlık ve bütün doğallığını kaybetmiş gibi duruyor.

kerocan82

Üye
arkadaşlar bana da yardım edin lütfen... telefonu stock roma döndürdüm fakat rootlu değil ve root yapamıorum kabul etmio. cwm modda olduğu için. orjinal recovery moduna nasıll geçicem ?

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Odin ile stock rom flashlayin cwm recovery side kalkmis olacaktir.

enginizmir

enginizmir

Üye
tmmm ehndroix yukleyıp sonra v2 ile kernellicem.. Peki v1 kerneli stabil oldugu kanıtlanmıs birsey sizce v2 neden kurmalıyım v1 de oc olayımı olmuyor yada ne artısı var v2 nin v1 in sarjı da az kullandıgını duymustum .. ? ayrıca kernell sayfasında herkes remics die bir romdan bahsedior bn hiç bir fikrim yok o romla ilgili sen ne dersn ? tşkrlerr

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
tmmm ehndroix yukleyıp sonra v2 ile kernellicem.. Peki v1 kerneli stabil oldugu kanıtlanmıs birsey sizce v2 neden kurmalıyım v1 de oc olayımı olmuyor yada ne artısı var v2 nin v1 in sarjı da az kullandıgını duymustum .. ? ayrıca kernell sayfasında herkes remics die bir romdan bahsedior bn hiç bir fikrim yok o romla ilgili sen ne dersn ? tşkrlerr
REMICS romunu denemedim ancak hersey s3 gorunumu haline getirilmis bir rom.Genel olarak s3 temali cm9 romu gibi birsey.v1 kerneli oc ve uv desteklemiyor.Ve uzerinde gereksiz bircok sey var.V2.2 uzerinde oc ve uv destegi mevcut ayrica cfs ve bfs destegide mevcut.Yani bazi eklemeler ve cikarmalar var v2.2 de.Performans icin en iyisi v2.2 kerneli.Ama stabilite icin en iyisi romla birlikte gelen kernel veya v1.

- - - Eklendi - - -

Aslinda senin icin en iyisi v2.2 v1 ve orjinalini teker teker deneyerek kendin karar vermen.Kernel degitirmeden once yedek al.Orjinal kernele donmek istersen ihtiyacin olucak.

enginizmir

enginizmir

Üye
aslında s3 teması bence apexten daha iyi olabilir..senden rica etssem bir ara bu remicsi tecrübe edebilirmsn.sen bzm kadar ugrasmassın heralde :D senin onerin olan v2.2 bfc sanırım onunla deniyecem bi kaç güne ayrıca seçeneklerde 16 bit şeffaflık bide bir seçenek daha vardı onları işaretlersek daha performanslı olur diye bir sey okumustum sen ne dersn ? kernel içinde wipe data wipe cash yapılacakmıdır ?_ çk soru sordum ama aşırı faydalı oluyor çok teskrler.. umarım diger arkadaslarada faydalı oluyorumdur.. :)

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
aslında s3 teması bence apexten daha iyi olabilir..senden rica etssem bir ara bu remicsi tecrübe edebilirmsn.sen bzm kadar ugrasmassın heralde :D senin onerin olan v2.2 bfc sanırım onunla deniyecem bi kaç güne ayrıca seçeneklerde 16 bit şeffaflık bide bir seçenek daha vardı onları işaretlersek daha performanslı olur diye bir sey okumustum sen ne dersn ? kernel içinde wipe data wipe cash yapılacakmıdır ?_ çk soru sordum ama aşırı faydalı oluyor çok teskrler.. umarım diger arkadaslarada faydalı oluyorumdur.. :)

Evet v2.2 bfs benim onerim.Aslinda diger v2.2 yide kullanabilirsin ancak arkaplanda bazi uygulamalar calisirken dahi arayuz performansinin dusmemesi acisindan bfs isteklerine biraz daha uygun olacaktir.Yukleme oncesi yada sonrasi wipe islemlerine gerek yok sadece yukle.16 bit seffaflik nesneleri temizle ve kernel spamage secenekleri islemci ve ram kullanimi ve grafiksel islemleri azaltarak daha yuksek performans sunar ancak 16 bit seffaflik her ne kadar cpu ve gpu uzerindeki grafik yukunu azaltsada goruntu kalitesini dusuruyor.Menulerde goruntu kalitesi farki pek degisiklik yapmazken video izlerken yada oyun oynarken kendini hissettirir.Bu ayarlarin aktif olmasi icin yeniden baslatma gerekir.Zaten aciklamalarindada bunlar yaziyor.Yardim konusuna gelirsek en gec 1 ay sonra yine ayni konuda yardim isteyen birini gormezsem (ki kesin birisi cikar) belki inanirim birilerine yardimci olduguna :)

ceydonmez

ceydonmez

Üye
Beats Audio Ekoylayzer denilmiş ben goremedim

ceydonmez

ceydonmez

Üye
hmm ok

neron 1

Üye
ustalar rom u indirdim sd karta attım yukleme talimatlarını yaptım "install zip from sdcard/choose zip from sdcard", yapıyorum indirdigim romu tıklayınca ama dosya yok diyor neden acaba yardım ayrıca benım aldıgım cvm backup icinde aynısını soyluyor yardım

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
ustalar rom u indirdim sd karta attım yukleme talimatlarını yaptım "install zip from sdcard/choose zip from sdcard", yapıyorum indirdigim romu tıklayınca ama dosya yok diyor neden acaba yardım ayrıca benım aldıgım cvm backup icinde aynısını soyluyor yardım

monts & storage ksımından mount sdcard seçip tekrar deneyin.

Jok3rxl

Üye
Yüklediğim oyunları açamıyorum. Marketten indirdiklerim de sorun yok fakat siteden indirdiğim oyunları yükledikten sonra açılış ekranı geliyor ve oyun kapanıyor. Bunun çözümü var mı acaba? Silip tekrar yükledim, farklı sd dosyalarıyla denedim ama olmuyor bir türlü

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Farkli surumleri deneyin.Ve sd dosyalarini wifi ile indirmeye ozen gosterin.

Üst Alt