Praktica TP8 ve TP8.1 için Google Play Store Sorunu [Çözüldü]

Sponsorlu Bağlantılar

Konuyu yararlı buldunuz mu?

• Evet

Kullanılan: 0 0.0%
  • Biraz

• Hayır

• Kullanılan toplam oy
    0
  • Anket kapatılmış .
ahmetyusuf99

ahmetyusuf99

Üye
    Konu Sahibi
Praktica TP8 ve TP8.1 için Google Play Store Sorunu [Çözüldü]
Herkesin bildiği gibi Praktica tabletler lisanssız android kullanıyor. Ve haliyle Google Play Store ve Gmail gibi uygulamalar yüklü olarak gelmiyor. Ve siz yüklediğinizde ise girdiği gibi kapanıyor. Çözümü bende.

Aşağıdaki linki indirdikten sonra talimatları uygulayın ve Google Play'e kavuşun.

TP 8 için:
1.Linkteki dosyayı indirin.
2.İçindeki img dosyasını bir klasöre çıkartın.
3.Alttaki 2 dosyayı da indirin ve çıkarın.

4.Usb kablo ile tableti bilgisayara bağlayın ve tabletinizi kapatın.(Not: Şarjınızın %30 üzerinde olduğundan emin olun yoksa işlem sırasında tablet kapanırsa geri dönüşü olmayacaktır. Sorumluluk bana ait değildir.)
5.Ses kısma (-) tuşuna basılı tutun.
6.Elinizi ses kısma tuşundan çekmeden bir iğne yardımıyla arkadaki reset tuşuna sadece bir kez basın.
7.Bilgisayarınız bir sürücü yüklemeye çalışıp başarısız olduktan sonra elinizi ses kısma tuşundan çekin.
Daha sonra:
XP için Bilgisayarım'a sağ tık>Özellikler>Donanım>Aygıt yöneticisi
Win7 için Bilgisayarım'a sağ tık>Özellikler>Aygıt Yöneticisi (Solda)
Orada Bilinmeyen aygıt göreceksiniz.
Bilinmeyen aygıta sağ tıklayıp Sürücüyü (Yazılımını) Güncelleştir'e basın.
XP için:
Hayır, bu kez değil'i seçin.
İlerleyin ve
[Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş)]'i seçin
İlerleyin ve [Bu konumlarda en iyi sürücüyü ara] seçin.
Sonra alttan [Çıkarılabilir ortamda ara (Disket, CDROM)] tikini kaldırın.
Ve [Arama şu konumu da içersin:]i tikleyin.
Gözat'a basın. İndirdiğiniz Driver dosyasındaki klasörlerden PCnize uygun olanı ordan seçin ve ilerleyin.
RK29 veya benzeri bir driver ismi gelmesi gerekiyor.
Win7 için:
[Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara] yı seçin.
Hiçbirşeye ellemeyin sadece [Gözat]'a basın ve İndirdiğiniz Driver dosyasından PCnize uygun olan klasörü seçin ve ilerleyin. RK29 veya benzeri bir driver ismi gelmesi gerekiyor.
8.Yazılım yükleme programını çıkardığınız yerden bulun ve açın.(RKBatchTool.exe)
9.Alttaki PRK1 yazısının yeşil olması gerekiyor. Değilse Driver ayarlarını kontrol edin. FW yol: yazan yerin sağındaki Yükle butonuna basın. Verdiğim ilk linkteki Market Update dosyasını seçin.(8.1inch_market_update.img)
10.Güncelleye basınız dediğinde Güncelle butonuna basın.
Hayırlı olsun. Tablet açıldığında marketi yüklü göreceksiniz. Wi-Fi veya VINN modemle bağlanıp Markete giriş yapın gerisini kendi halleder ve Google Play Store'a dönüşür.

TP8.1

1.Linkteki dosyayı indirin.
2.İçindeki img dosyasını bir klasöre çıkartın.
3.Alttaki 2 dosyayı da indirin ve çıkarın.

4.Usb kablo ile tableti bilgisayara bağlayın ve tabletinizi kapatın.(Not: Şarjınızın %30 üzerinde olduğundan emin olun yoksa işlem sırasında tablet kapanırsa geri dönüşü olmayacaktır. Sorumluluk bana ait değildir.)
5.Ses kısma (-) tuşuna basılı tutun.
6.Elinizi ses kısma tuşundan çekmeden bir iğne yardımıyla arkadaki reset tuşuna sadece bir kez basın.
7.Bilgisayarınız bir sürücü yüklemeye çalışıp başarısız olduktan sonra elinizi ses kısma tuşundan çekin.
Daha sonra:
XP için Bilgisayarım'a sağ tık>Özellikler>Donanım>Aygıt yöneticisi
Win7 için Bilgisayarım'a sağ tık>Özellikler>Aygıt Yöneticisi (Solda)
Orada Bilinmeyen aygıt göreceksiniz.
Bilinmeyen aygıta sağ tıklayıp Sürücüyü (Yazılımını) Güncelleştir'e basın.
XP için:
Hayır, bu kez değil'i seçin.
İlerleyin ve
[Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş)]'i seçin
İlerleyin ve [Bu konumlarda en iyi sürücüyü ara] seçin.
Sonra alttan [Çıkarılabilir ortamda ara (Disket, CDROM)] tikini kaldırın.
Ve [Arama şu konumu da içersin:]i tikleyin.
Gözat'a basın. İndirdiğiniz Driver dosyasındaki klasörlerden PCnize uygun olanı ordan seçin ve ilerleyin.
RK29 veya benzeri bir driver ismi gelmesi gerekiyor.
Win7 için:
[Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara] yı seçin.
Hiçbirşeye ellemeyin sadece [Gözat]'a basın ve İndirdiğiniz Driver dosyasından PCnize uygun olan klasörü seçin ve ilerleyin. RK29 veya benzeri bir driver ismi gelmesi gerekiyor.
8.Yazılım yükleme programını çıkardığınız yerden bulun ve açın.(RKBatchTool.exe)
9.Alttaki PRK1 yazısının yeşil olması gerekiyor. Değilse Driver ayarlarını kontrol edin. FW yol: yazan yerin sağındaki Yükle butonuna basın. Verdiğim ilk linkteki Market Update dosyasını seçin.(8.1inch_market_update.img)
10.Güncelleye basınız dediğinde Güncelle butonuna basın.
Hayırlı olsun. Tablet açıldığında marketi yüklü göreceksiniz. Wi-Fi veya VINN modemle bağlanıp Markete giriş yapın gerisini kendi halleder ve Google Play Store'a dönüşür.

İkisinin arasındaki fark linklerdir...
Bu adımları uyguladığınızda cihaz garanti kapsamından çıkar. Eski haline döndürmek için aynı yöntemleri uygulayın sadece FW yol: kısmının sağındaki yükle butonuna bastıktan sonra 8.1inch_market_update.img yi değil verdiğim linkteki .imgyi seçin ve bu kadar. Bunu uyguladığınızda cihaz garanti kapsamına girer.

Alıntı değildir 2 saat uğraşarak yazdım. Beğenseniz yeter. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
En yakın zamanda kendi uploadım olan yedek rapidshare linkleri eklenecektir.

• Beğen
Tepkiler: akdayican, ysn1453 ve ahmetqd

78erhan78

Üye
hocam o dediğin yazılımı yükleyince cihaz açılmıyor ekranda karıncalanmalar oluyor.Hiçbiryerde yanlışlık yapmıyorum yazılım bozuk.7 inç olanı yüklediğimde cihaz açılıyor ama ekran 7 inç olarak.Normal yazılımıda geri yükleniyor fakat bu yazılım yüklendiğinde aynı bozuk bir tv ekranı gibi oluyor cihaz başka bir link bişey var mı?

ahmetyusuf99

ahmetyusuf99

Üye
    Konu Sahibi
Cihazınız TP8 mi TP8.1 mi? Başka sitelere baktığımda oralarda da yorumlarınızı gördüm. 7 inch indirdim derken
sitesinden mi indirdiniz o romu. Oradaki 7 inchlik rom işine yaramaz. 8 inch olan işe yarıyor. Ben kendi tabletimde sorunsuz kullandım marketi. Yanlış yaptığın bir yer vardır.

dabduwab

Üye
arkadaşım emeğine sağlık iyi bir çalışma bu tablet ile ilgili sorunlarımın 1si idi senin sayende bu sorunu çözdüm. Benim başka bir sorunum daha var eğer biliyorsan paylaşır mısın? 2. sorunum şu proxy sunuculu yerden kullanıcı ve şifre ile internete bağlanmam gerekiyor fakat opera mobile ile proxy sunucuya bağlandım ama kullanıcı adı ile şifreyi giremiyorum. proxy programlarıda çalışmadı bir bakarsan yada biliyorsan paylaşırsan sevinirim saygılar.

rockwoodtr

Üye
Öncelikle tebrik ediyorum.benimde sorunum çözüldü.Çok denedim ama root edemedim prakticayı.Yapabilen varsa anlatsın lütfen.

aslansado

Üye
ya kardeş eline sağlık ama aynı karıncalanma bende de oldu tp8 kullanıyorum su anda hic acılmaz oldu bazen karıncalanıyor reset atıyorum bazende sol ust kosede penguen resmi gelior evet komik ama gercek bunlar ne yapmalıyım :(

- - - Eklendi - - -

ya kardeş eline sağlık ama aynı karıncalanma bende de oldu tp8 kullanıyorum su anda hic acılmaz oldu bazen karıncalanıyor reset atıyorum bazende sol ust kosede penguen resmi gelior evet komik ama gercek bunlar ne yapmalıyım :(

ahmetyusuf99

ahmetyusuf99

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım emeğine sağlık iyi bir çalışma bu tablet ile ilgili sorunlarımın 1si idi senin sayende bu sorunu çözdüm. Benim başka bir sorunum daha var eğer biliyorsan paylaşır mısın? 2. sorunum şu proxy sunuculu yerden kullanıcı ve şifre ile internete bağlanmam gerekiyor fakat opera mobile ile proxy sunucuya bağlandım ama kullanıcı adı ile şifreyi giremiyorum. proxy programlarıda çalışmadı bir bakarsan yada biliyorsan paylaşırsan sevinirim saygılar.
Proxy sunucuyla ilgili pek bir bilgim yok. Ama araştırıp bulmaya çalışayım. Bulursam bilgilendiririm.

- - - Eklendi - - -

Öncelikle tebrik ediyorum.benimde sorunum çözüldü.Çok denedim ama root edemedim prakticayı.Yapabilen varsa anlatsın lütfen.
Prakticaların hiçbirine henüz root yapılmıyor. Yöntemi çıktığında anında paylaşacağım.

tkonuk

Üye
Çok teşekkür ederim. çalıştı ve uygulamarı google play store den yükleyebi
liyorum

ahmetqd

Üye
ben root ettim praktica tp 8 var bende . rootunu isterseniz paylaaşabilirim . rootlu rom yükledim .

rockwoodtr

Üye
Paylaşırsan iyi olur...

demduam

demduam

Üye
dostum pratika 8.0 in market update .img dosyasını paylaşırmısınız

8.0 yok

corbyybroc

corbyybroc

Üye
TP10 İçin Yaparmısın 3G siz olan

ysn1453

ysn1453

Üye
Teşekkürler Ayrıca Birçok özellik de sayenizde çalışır olmuş
Kod:
Root
yapan arkadaşım [SUP]ahmetqd[/SUP] programı paylaşabilirmisiniz

ysn1453

ysn1453

Üye
___

ysn1453

ysn1453

Üye
___

ysn1453

ysn1453

Üye
root konusunda paylasim olursa sevinirim

78erhan78

Üye
Cihazınız TP8 mi TP8.1 mi? Başka sitelere baktığımda oralarda da yorumlarınızı gördüm. 7 inch indirdim derken
sitesinden mi indirdiniz o romu. Oradaki 7 inchlik rom işine yaramaz. 8 inch olan işe yarıyor. Ben kendi tabletimde sorunsuz kullandım marketi. Yanlış yaptığın bir yer vardır.

hocam bendeki tp8 olan model andobabadanda sizin verdiğiniz linktende ayrı ayrı denedim ama sonuç aynı ekran tv ekranı gibi karıncalı olarak kalıyor ve eski romu yüklemek zorunda kalıyorum.

Dediğim gibi yanlışlıkla 7 inç olanı yüklemiştim bundan önce orda tablet 4.0 olarak açıldı ama ekran 7 inç görünümündeydi.Sonra 8 olanı indirdim o siteden açılmadı daha sonra bu yazıyı buldum burdan tekrar indirip denedim sonuç aynı anlamadım nasıl bir iş.

Zaten burdaki sitenin verdiği img ile sizin verdiğiniz aynı img dosyası

ama açınca 8.1 diyor bilmiyorum.Ben bir türlü açamadım tableti hata bende olsa zaten 7 inç olanı ve eski romuda yükleyemezim.Ama yanlışlamaylada olsa 7 inç olanı yükledim ve tablet çalışıyor ama ekran ufakBu konulardada bilgi sahibiyim yanlış yaptığımı düşününmüyorum ama tablet o verdiğiniz dosyayı yükleyinde karıncada kalıyor açılmıyor.

crunch7801

Üye
market updatesi indirme linkinde parola istiyor parola nedir??

mmmelek

Üye
ilk verdiğin linkten (market update ) indiremedim lütfen yardım

Üst Alt