üniversiteyi kazananlar için devlet yurdu (kyk yurdu) bilgisi ve diğer barınma yerleri hakkında...

Sponsorlu Bağlantılar

Havvali

Havvali

Üye
    Konu Sahibi
üniversiteyi kazananlar için devlet yurdu (kyk yurdu) bilgisi ve diğer barınma yerleri hakkında...
evet arkadaş üniversiteyi kazandınız ve nerede kalacağınız gündemde...
*Eve çıkarsanız sadece size düşen masraf (3 arkadaş bir evde kalacaksınız) 120tl-200tl ev kirası + 50tl-150tl doğal gaz + 50tl haftalık yiyecek + 15tl-30tl elektrik + 10 tl-20tl su + okul ev arası uzaksa yol parası + yemek olmadığında dışarıda yediğiniz miktar + diğer ihtiyaçlar+(ilk ay için ev eşyası) ki eve çıkanlar babalarından hatırı sayılır miktarda para almak zorundadır her ay...
*özel yurtlar : 350-600 tl arasında fiyatları değişir
*cemaat yurdu : aylık muammadır duruma ve yaptığınız acıtasyona göre fiyatı 100-300 tl arasında değişir hizmet açısından özel yurttan fazla bi farkı olmayanlarda mevcuttur
*cemaat evleri: fiyatı 150-300tl arasında değişir... Bu konuda eleştiri yapmayacağım ya da övmeyeceğim. Ama durmadan evde sıkı yönetimde yaşamayı seviyorsanız bunu seçin.
*kyk yurtları:
1) genel yurtlar :
Odalar 4-6-8 kişiliktir. Her odada bir tane piriz vardır (eskiden yoktu yeni yeni takılıyor artık) yataklar ranzadır. Tuvalet, banyo, lavoba ortak kullanımdadır. Kendiniz ait bir dolap vardır bilgisayarınızı, cep telefonuzu kullanmak serbestir, internet kafesi çamaşırhanesi, kantini içindedir yada sosyal tesislerindedir. En geç 24.00 yurtta olmalısınız parmak izi sistemi vardır.
Depozito(yurtta çiktığınizda bu parayı geri alırsıniz ilk kayıtta verrsinız) : 175tl
Aylık ücret: 100tl
Yemek imakanı olarak devlet size her ay 180tl verir bu size hediyedir para ödemezsiniz
2.Yarı özel(yüksek ücretli)kyk yurdu:
Benim hastası olduğum yurt tipi. Odalar 3 kişi, engelli öğrencilerin ki tek kişi. Odada banyosu, lavobası, tuvaleti vardır. Yataklar bazadır, her bazanın baş ucunda komıdin ve piriz vardır. Odada ortalam 9 tane piriz 9 tane lamba (masa lambaları hariç) vardır. Herkese ait bilgisayar masası tipinde çalışma masası vardır üstünde rafı ve kitaplığı vardır. Büyük bir dolap size aittir. Ve mini buz dolabı, tv imkanıda gelecektı ama karsıyım odada tvye. 24 saat sıcak su imkanı mevcuttur. Sosyal tesislerde ınternet kafe,çamaşırhane, kantin, yemek hane oyun sahaları vs. Vardır.
Üreti :
Depozito:250 tl
Yurt ücreti aylık: 156tl
Devletın size hediye ettiğı yemek kuponu 180tldir
Yarı özel yurt tanıtımı için bu videoyu izleyebilirsiniz...

- - - Eklendi - - -

not: eğer kyk gidecekseniz kaydınızı eylülün 15den sonra yaptırma imkanınız varsa 15den sonra yaptırın çünkü eylül ayının ücretinin yarısını alırlar 15inden sonra. Ve depozito + eylül ücreti peşin götürün kayıt sırasında orası devlet yurdu yarın getireyım sonra getireyım muhabeti olmaz. Kayıt ücreti 6tl, kimlik ücreti 6 tldir ekstra 12tl verirsiniz ilk kayıtta...

• Beğen
Tepkiler: babagazi

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Teşekkürler Bilgiler İçin Dün Öncelikli Yüksek Ücretli Yurtları Seçtim Bakalım

Havvali

Havvali

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler Bilgiler İçin Dün Öncelikli Yüksek Ücretli Yurtları Seçtim Bakalım

Rica ederim... Merak ettiğin bişey olursa kyk hakkında sorabilirsin bildiğim kadar cevap veririm

benighted

benighted

Üye
bu ev kirasi nerede oyle ben 500 altinda zor buldum izmitte

Havvali

Havvali

Üye
    Konu Sahibi
3 arkadaş eve çıkacak olursan sana düşen ev kirası o mesela sizin tuttğunuz evin kirası 600tldir 3 kişi paylasınca sana düşen 200tl olur...

benighted

benighted

Üye
simdi anladim aslinda ev ve ozel yurt ayni fiyata denk geliyor yillik masrafi tabi avantajlari farkli evde yemek bulasik camasir falan ugrasacaksin yurtta ise ugrasmayacaksin ancak eve ciktiginda zgursun uyman gereken kurallar olmayacak yurtta ise disiplin icinde olacaksin

Havvali

Havvali

Üye
    Konu Sahibi
simdi anladim aslinda ev ve ozel yurt ayni fiyata denk geliyor yillik masrafi tabi avantajlari farkli evde yemek bulasik camasir falan ugrasacaksin yurtta ise ugrasmayacaksin ancak eve ciktiginda zgursun uyman gereken kurallar olmayacak yurtta ise disiplin icinde olacaksin

Aynen öyle kardeşim... Gönül isterdiki herkes eve çıksın olmuyor işte. Bu yüzden yurt ön planda kalıyor ee yurtta kalacaksak devlet yurdu daha avantajlı oluyor

ismail

ismail

Üye
ben yurtta kalırım sorun yok :D
Lisede de kaldım yeteki çıksın :D

Tuvalet Pompası

Üye
Ben yari özel kyk da kalmıştim 3 gün esenyurttakinde dehşet biryer. Hersey var çok rahat yemekleride güzel :) ınternet kafe bile var yurtta. Bizim kaldığımız oda 5 kişilikti odalarda priz falan var. 1 tane çalışma masası eşya dolapları küçük buzdolabı şohben tuvalet banyo hersey var. Ama bulunduğu bölge ıyi değildi :) bilen bilir.

LeoFrankLy

LeoFrankLy

Üye
Kyk yüksek ücretli yurt çıkarsa bana hayatta eve çıkmam. Acaba yedek felan çıkarsa napıcaz :) sonradan yüksek ücretliye girebilirmiyiz

- - - Eklendi - - -

ben yurtta kalırım sorun yok :D
Lisede de kaldım yeteki çıksın :D

Sende bendensin :D

ismail

ismail

Üye
Kyk yüksek ücretli yurt çıkarsa bana hayatta eve çıkmam. Acaba yedek felan çıkarsa napıcaz :) sonradan yüksek ücretliye girebilirmiyiz

- - - Eklendi - - -

Lise yurdu çok iyidi :)
olanak olarak kötüydü ama arkadaşlık olarak bombaydı :D

LeoFrankLy

LeoFrankLy

Üye
  • Beğen
Tepkiler: ia.phlvn
ismail

ismail

Üye
aynen :) o kadar iyiydiki ne kadar kötü alışkanlık varsa hepsi edindim harikaydı:D:D

Sen batmışın arkadaş :)
Bizim harbiden iyidi :)
Ortamda herkes birbirine güvenirdi :)
Biraz saygı sorunu vardı bazlıları eziliyodu ama ona yapcak bişeyim yoktu :(
Ben dolabımı kitlediğimi hatırlamıyorum

LeoFrankLy

LeoFrankLy

Üye

Sen batmışın arkadaş :)
Bizim harbiden iyidi :)
Ortamda herkes birbirine güvenirdi :)
Biraz saygı sorunu vardı bazlıları eziliyodu ama ona yapcak bişeyim yoktu :(
Ben dolabımı kitlediğimi hatırlamıyorum

O benim içinde öyleydi çünkü dolabımın kilidi yoktu

ismail

ismail

Üye
çalınma oldu mu?

ismail

ismail

Üye
sen batmışın neyse :D

karayel90

karayel90

Üye
Bende Kykdan yurt başvurusundada bulundum ama çıkmazsa Ayfon Kocatepe Üniversitesinin Kendi Özel üniyurt diye yurdu varmış hemen kampüsin içindeymiş oraya yerleşmeyi düşünüyorum

Havvali

Havvali

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

Evet dilekçeyle geçersin normal yurttan olmazsa dilekçe werirsin yarı özele sırayla alıyorlar sıran gelince kayıt yaptirrsn...

ismail

ismail

Üye
Bende Kykdan yurt başvurusundada bulundum ama çıkmazsa Ayfon Kocatepe Üniversitesinin Kendi Özel üniyurt diye yurdu varmış hemen kampüsin içindeymiş oraya yerleşmeyi düşünüyorum

Onlarada başvuru yapman gerekmiyor mu?

Üst Alt