telefon alırken hiç 41 mp kamerası olsun diyen görmedim 5 den sonrası yeterli. işte bu yüzden nokia storelar bomboş sinek avlıyo
harbi ne adamlar var şu saatten sonra şu cümle kuruluyorsa pes doğrusu...neymiş kimse 41mp kamerası olsun demiyormuş.Ulen Nokia zaten bu cihazı 41mp olsun diye yapmadıki?Önce pureviewi öğren.Pureviewin amacı bir telefonla çekilebilecek en iyi 2mp-5mp-8mp fotoğraf çekmektir zaten...kayıpsız zoom ve 38mp fotoğraf çekmekte yan özellikleridir.Ana özellik pureviewdir.Bu cihazı alanlar tanesi 15mb tutan 38mp fotoğraf koleksiyonu yapmayacak heralde....
Konuya dönecek olursak symbiandan androide geçmiş arkadaşlarımda aynısını söylüyor ve android deneyimlerimide baz alırsak katılıyorum.Android java ile yazılmış bir sistem.Zaten bu yüzden daha kolay program yazılabiliyor.
Sendeki bu durumun asıl nedenini kendimce şöyle değerlendiriyorum.symbian pc tadını daha iyi veriyor.Çünkü cpu ile direkt ilişkili ve nerde nasıl tepki vereceğini sezebiliyoruz.Ancak android sanki flash program gibi çalışıyor.Emülatör gibi yani aradaki fark işte bundan kaynaklanıyor.Bunu yazıya dökmek ve anlatabilmek oldukca zor ama temel nokta symbianın windows gibi tepkisinin olması temel nokta...