İşte alanında en iyi 25 cep telefonu!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
    Konu Sahibi
İşte alanında en iyi 25 cep telefonu!!!
Londra 2012 ve muhteşem kapanış töreni şerefine, biz de cep telefonu olimpiyatları düzenlemeye karar verdik! Olimpiyatlar boyunca HTC, Apple, Samsung, LG, Nokia ve diğer üreticilerin telefonlarını 25 disiplinde karşılaştırdık. En uzun ömürlü pil kimde? En hızlı kim? Fotofinişte kim kazanacak?



25 disiplinde 25 altın madalya dağıttık. Tıpkı Olimpiyatlarda olduğu gibi sadece Galaxy S3 ya da iPhone gibi favoriler kazanmadı. Arada bazı sürpriz şampiyonlar da çıktı.






Kullanım: HTC One S



İşletim sistemi ve kullanıcı arayüzünün mükemmel birleşimi, çok kaliteli bir işçilik ve eşsiz bir performans. HTC One S her türlü kullanım engelini kolayca aştı ve altına ulaştı.



Donanım:1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, 4,3 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, WLAN-n, HSPA, 8 megapiksel kamera, A GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Android 4.0.3 - HTC Sense 4.0.





İşletim sistemi ve arayüz: HTC One S



Net bir navigasyon yapısı, sade bir kullanım ve pek çok pratik işlev. Android 4.0'ın HTC Sense 4.0 ile mükemmel uyumu. Bizce piyasadaki en iyi işletim sistemi/kullanıcı arayüzü kombinasyonu.



Donanım:1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, 4,3 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, WLAN-n, HSPA, 8 megapiksel kamera, microSD ile genişletilebilen bellek, A GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Android 4.0.3 - HTC Sense 4.0.





Ekran: Samsung Galaxy Note N7000



Samsung Galaxy Note N7000 5,3 inçlik dev bir AMOLED ekrana sahip ve şu anda piyasada bulunan en büyük cep telefonu. Ancak ekranın tek avantajı büyüklüğü değil. Yüksek çözünürlüğü ve kontrast kalitesi bu telefonu ekran kulvarının şampiyonu yaptı.



Donanım:5,3 inç Super AMOLED Plus dokunmatik ekran, 1,4 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Bluetooth, US





Dokunmatik: Samsung Galaxy S3



Samsung Galaxy S3 bu yılın en iyi Android telefonu. Şık tasarımlı telefonun 4,8 inçlik ekranı, hassasiyeti ve tepki süreleri sayesinde en iyi dokunmatik haline geliyor.



Donanım:4,8 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, 1,4 GHz dört çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Android 4.0 - Samsung TouchWiz.





Performans: Apple iPhone 4S



iPhone 4S neredeyse bir senedir piyasada ama performans açısından hala rakiplerinden önde. iOS ile mükemmel çalışan işlemcisi sayesinde mükemmel bir donanım/yazılım uyumuna sahip. Doğal olarak performans kategorisinde de altın madalyanın sahibi.



Donanım:3,5 inç LCD dokunmatik ekran, 1 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, Bluetooth, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: iOS 5.





Metin girişi: HTC ChaCha



Dünya SMS şampiyonu bu telefona sahip mi bilmiyoruz ama diğer disiplinlerde pek varlık gösteremeyen HTC ChaCha, metin girişi konusunda rakip tanımıyor.



Donanım:2,6 inç dokunmatik ekran, 800 MHz işlemci, mekanik klavye, HSDPA, WLAN, GPS alıcı, 5,1 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Android 2.3 - HTC Sense 2.1





Görünüm: HTC One S



Diğer akıllı telefonların hiçbiri böyle güzel bir işçiliğe sahip değil ve ele bu kadar güzel oturmuyor. HTC One S son derece şık tasarımı ve alüminyum arka kapağı ile üçüncü altınını kazanıyor.



Donanım:1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, 4,3 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, WLAN-n, HSPA, 8 megapiksel kamera, microSD ile genişletilebilen bellek, A GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Android 4.0.3 - HTC Sense 4.0.





Vücut kitle endeksi: Motorola RAZR



Sağlam donanımlı ince bir Android telefon. 7,1 mm kalınlığındaki RAZR'ın sadece kamera civarında göbeği biraz çıkıyor.



Donanım:1,2 GHz işlemci 4,3 inç AMOLED dokunmatik ekran, 8 megapiksel kamera/HD video kamera, GPS, WLAN-n, HSDPA, genişletilebilir bellek (microSD)Android 2.3.5 - Motoblur (4.0 güncellemesi çıktı).





Internet: HTC One XL



LTE desteği sayesinde çok hızlı Internet ve kaliteli bir web tarayıcı, HTC One XL'i Internet kategorisinin şampiyonu yapıyor. HTC One S serisinde de kullanılan hızlı çift çekirdekli işlemci de bu başarıya katkıda bulunuyor. Ancak incelememiz sırasında bir SIM problemi görmüş olduğumuzu da söyleyelim.



Donanım:1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, 4,7 inç Super LCD dokunmatik ekran, LTE, WLAN-n, HSPA, 8 megapiksel kamera, microSD ile genişletilebilen bellek, A GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Android 4.0.3 - HTC Sense 4.0.





Web tarayıcı: HTC One XL



Bir önceki kategoride de belirttiğimiz gibi HTC One XL'in tarayıcısı çok kaliteli. Web sayfalarında kayma görülmediği gibi zoom, aşağı/yukarı hareket, çifte tıklama gibi işlevler de sorunsuz çalışıyor.



Donanım:1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, 4,7 inç Super LCD dokunmatik ekran, LTE, WLAN-n, HSPA, 8 megapiksel kamera, microSD ile genişletilebilen bellek, A GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Android 4.0.3 - HTC Sense 4.0.





LTE: Samsung Galaxy S2

Avrupa'da piyasaya sürülen ilk LTE destekli akıllı telefonlardan. Bütün frekansları kullanabilen telefon son derece hızlı bir bağlantı sunuyor.



Donanım: 4,6 inç Super AMOLED Plus dokunmatik ekran, 1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN, LTE, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Android 2.3.6, - Samsung TouchWiz.





App Store: Apple iPhone 4S



Yüzbinlerce uygulama, üstelik neredeyse yarısı ücretsiz. Aradığınızı bulmak çok kolay, hem de güvenli. Apple'ın App Store'u, Google Play'in varlığına rağmen hala rakipsiz. Bu nedenle iPhone 4S bu alanda altın madalyayı hakediyor.



Donanım:3,5 inç LCD dokunmatik ekran, 800 MHz çift çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, Bluetooth, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: iOS 5.







Kamera: Nokia 808 Pureview



Resim kalitesi sözkonusu oldu mu Nokia 808 Pureview açık ara önde. En zorlu testlerde bile en yüksek puanları elde eden telefon, fotoğraf makinaları arasında yapılan değerlendirmelerde bile ön sıralarda yer alıyor.



Donanım: 4 inç AMOLED dokunmatik ekran, 1,3 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 41 megapiksel kamera, Bluetooth, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Nokia Belle OS.





Müzik: Samsung Galaxy S3



Samsung Galaxy S3, harika müzik yazılımı ve Music Hub sayesinde tam albümleri stream yoluyla dinlemenizi sağlıyor ve podyumun en yüksek basamağına çıkıyor.



Donanım:4,8 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, 1,4 GHz dört çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Android 4.0 - Samsung TouchWiz.





Radyo: HTC One X



HTC One X de müzikseverlere son derece kaliteli bir FM radyo sunuyor. Radyonun anteni çok güçlü. Tayvan'a bir altın madalya daha...



Donanım:1,5-GHz-Quadcore-Prozessor, 4,7 inç Super LCD dokunmatik ekran, WLAN-n, HSPA, 8 megapiksel kamera, microSD ile genişletilebilen bellek, A GPS alıcı, Bluetooth, USB, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Android 4.0.3 - HTC Sense 4.0.





Bellek: Apple iPhone 4S



64 GB'lik modeli ile bütün akıllı telefonlardan daha fazla dahili belleğe sahip iPhone 4S, ek olarak iCloud'da 5 GB yer sunuyor ve altınları üçlüyor.



Donanım:3,5 inç LCD dokunmatik ekran, 1GHz MHz çift çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, Bluetooth, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: iOS 5.





Navigasyon: Nokia Lumia 900



Nokia Lumia 900, Finli ekibin umut vaad eden canavarı. Navigasyon dalında da altını hakediyor. Diğer telefonların hiçbiri bu kadar güvenilir ve rahat bir navigasyon sunmuyor. Nokia'nın eşsiz harita işlevi sayesinde de yönünüzü bulmak için Internet bağlantısına ihtiyacınız kalmıyor.



Donanım:4,3 inç AMOLED dokunmatik ekran, 1,4 GHz tek çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, Bluetooth, GSM-Quadband, ücretsiz harita destekli offline navigasyon, İşletim sistemi ve arayüz: Windows Phone 7.5.





Bağlantı: Nokia E7



Nokia E7, Communicator serisinin mirasçısı ve 1,5 senelik bir telefon olmasına rağmen bağlantı arayüzleri konusunda rakipsiz. WLAN (b/g/n), HSPA, Bluetooth 3.0, HDMI, USB... Telefon bunların hepsini sorunsuz destekliyor. Belleğini genişletme imkanı yok ama cihaza bir USB bellek takarak veri alışverişi yapabiliyorsunuz. Kendi kulvarında altını kazanan telefon ne yazık ki eskimiş olmasına rağmen halen pahalı.



Donanım:4 inç AMOLED dokunmatik ekran, 680 MHz tek çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, Bluetooth, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Symbian3, Symbian Belle'e güncelleme imkanı.





Pil (Günlük kullanım): Samsung Galaxy S Plus



Biraz basit görünen Samsung Galaxy S Plus, gündelik kullanımın ne demek olduğunu iyi biliyor. Konuşma kalitesi ve pil ömrü gibi özellikleri dikkate aldığınızda bu telefon bütün rakiplerini geride bırakıyor.



Donanım:4 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, 1,4 GHz tek çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 5 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband, işletim sistemi Android 2.3 - Samsung TouchWiz (4.0 güncellemesi beklenmiyor).





Şarj süresi: Sony Ericsson Xperia arc



Hareketli bir yaşam sürüyorsunuz ve telefonunuzu her zaman şarj etme imkanı bulamıyorsunuz. Sony Ericsson Xperia arc tam size göre demektir. Cihazı 1.5 saat içinde tamamen şarj etmeniz mümkün.



Donanım:4,2 inç LCD dokunmatik ekran, 1,4 GHz tek çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband, işletim sistemi Android 2.3 - Sony Ericsson U (4.0 güncellemesi çıktı).





Pil (Online kullanım süresi): Sony Ericsson Xperia minipro



Sony'nin hem kendi, hem fiyatı küçük telefonunun online kullanım süresi oldukça uzun. Telefon sörf maratonunda 11 saatten fazla dayandı ve altını haketti.



Donanım:3 inç LCD dokunmatik ekran, 1 GHz tek çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband, işletim sistemi ve arayüz: Android 2.3, (Android 4'e güncelleme imkanı)- Sony Ericsson UI.





Pil (konuşma süresi): Samsung Galaxy Note N7000



Galaxy Note N7000'in dev ekranı, rakipleriyle başa çıkabilmesi için güçlü bir pil gerektiriyor. Konuşma sırasında ekran kapandığı için bu güçlü pil 12 saat dayanabiliyor. Rekor!



Donanım:5,3 inç Super AMOLED Plus dokunmatik ekran, 1,4 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband, işletim sistemi ve arayüz: Android 2.3, (Android 4'e güncelleme imkanı) - Samsung TouchWiz.





Konuşma kalitesi: LG Prada Phone 3.0



LG Prada Phone 3.0 sadece şıklığıyla değil, konuşma sırasındaki ses kalitesiyle de göz (ve kulak) dolduruyor. "Anlamadım, bir daha söyle", "Burası çok gürültülü" bu telefonla tarih oluyor.



Donanım:4,3 inç LCD dokunmatik ekran, 1 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband, işletim sistemi ve arayüz: Android 2.3, (Android 4'e güncelleme imkanı) - Prada GUI.





SAR (radyasyon) değerleri: Samsung Galaxy Note N7000



Samsung Galaxy Note N7000, SAR değerleri alanının tartışmasız kazananı oluyor. Cihazın SAR değeri kilo başına sadece 0,26 Watt. Karşılaştırma yapmanız için bir örnek verelim: LG Optimus Chic'in değerleri neredeyse bunun altı katı: 1,52 Watt/kg



Donanım:5,3 inç Super AMOLED Plus dokunmatik ekran, 1,4 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir bellek(microSD), Bluetooth, USB, GSM-Quadband, işletim ve arayüz: Android 2.3, (Android 4'e güncelleme imkanı)- Samsung TouchWiz.


Alıntı:chip
 
  • Beğen
Tepkiler: Bessonnitsa


StaLKeR-190E

StaLKeR-190E

Üye
Tasarım Olarak One S deil N9 Yada Lumia900 Olması gerekirdi Bence
 

Skysis

Üye
Güzel bilgiler :ehe
 
cyber

cyber

Üye
güzel bi konu olmuş :tşk:
 
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
    Konu Sahibi
hayır birçok kişiye mükemmel geliyor. Istersen bi anket konusu aç.
 

Elbek

Üye
Arkadaşlar SONY XPERİA S listede unutulmuş.. Özelliklerini arastırın.. Mükemmel bir cihaz.. Sony S'iniz varsa başka hiçbirşeye gerek yok ..
 
incitemfm

incitemfm

Üye
bu forumdakilere demek istemistim
 
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar SONY XPERİA S listede unutulmuş.. Özelliklerini arastırın.. Mükemmel bir cihaz.. Sony S'iniz varsa başka hiçbirşeye gerek yok ..

demek ki bu 25 alanın hiçbirinde "en iyi"si olamamış.


- - - Eklendi - - -

bu forumdakilere demek istemistim

bu zevk meselesi ki beğenilmeyecek bir cihaz değil lumia 900. Genel olarak sadece bu forum değil de geniş bir alanda da anket yapsan büyük ihtimal sonuçta 1. Lumia 900 veya iphone 4s olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: MasteLaa
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Konu cok guzel konu :) yalniz s2 nin ozellikleri yanlis yazilmis 4.6 inc ekran yazilmis 4.3 inc olacak bir de 1.5 ghz yazilmis 1.2 olacak..
 
MrExpert

MrExpert

Üye
Güzel bir çalışma olmuş...
 
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Donanım:4 inç AMOLED dokunmatik ekran, 1,3 GHz çift çekirdekli işlemci, WLAN, HSPA, A GPS alıcı, 41 megapiksel kamera, Bluetooth, GSM-Quadband, İşletim sistemi ve arayüz: Symbian Belle.

:hmmm
 
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
    Konu Sahibi
Konu cok guzel konu :) yalniz s2 nin ozellikleri yanlis yazilmis 4.6 inc ekran yazilmis 4.3 inc olacak bir de 1.5 ghz yazilmis 1.2 olacak..

evet birkaç yanlış var gözümden kaçmış. 808e çift çekirdek yazmışlar birde. Iphone 4s e de 800 mhz yazmışlar onu düzelttim


- - - Eklendi - - -

Güzel bir çalışma olmuş...

teşekkür ederim


- - - Eklendi - - -


evet birkaç yanlış vardı hatta iphone 4se 800 mhz yazmışlardı onu düzelttim ama bunlar gözümden kaçmış
 
  • Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye


evet birkaç yanlış var gözümden kaçmış. 808e çift çekirdek yazmışlar birde. Iphone 4s e de 800 mhz yazmışlar onu düzelttim


- - - Eklendi - - -



teşekkür ederim


- - - Eklendi - - -



evet birkaç yanlış vardı hatta iphone 4se 800 mhz yazmışlardı onu düzelttim ama bunlar gözümden kaçmış


4s zaten 800 dual olarak çalısıyo neyse çogumuz biliyoruz zaten bilmeyenler için konuda bilgi yanlısı olmasın maksat

:tşk:
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Konu guzel konu ama :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt