Programlama Dili Öğrenmek İstiyorum. Ama Hangisi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
222112

222112

Üye
    Konu Sahibi
Programlama Dili Öğrenmek İstiyorum. Ama Hangisi?
Arkadaşlar programlama dili öğrenmek istiyorum. Hangisinden başlamalıyım? Sık kullanılan, kolay, stabil çalışan, bu dille istediğimiz problemi çözebilen programı kolayca yazabileceğim bi' dil tavsiye edin bana. Daha önce Python ile uğraşmıştım. Ama çok kullanılmadığını gördüm. Son bir not: Ilköğretim 8. sınıftayım.

u_cosar

u_cosar

Üye
bence en basit olarak visual basic den başla kullanımı kolay herhangi bir ihtiyacın olursa elinden geldiğimce yardımcı olurum.

222112

222112

Üye
    Konu Sahibi
Peki birşey sormak istiyorum Visual Basic'de kodlama yapılıyor mu yoksa grafiksel bir arayüz kullanarak mı program oluşturuyoruz?

u_cosar

u_cosar

Üye
Peki birşey sormak istiyorum Visual Basic'de kodlama yapılıyor mu yoksa grafiksel bir arayüz kullanarak mı program oluşturuyoruz?

hem kod hemde görsel arayüz

- - - Eklendi - - -

mesela bunun gibi arayüzü toolbox dan araçları seçip kendin sadece düzenlemesini yaparsın içinede kodu yazarsın bu kadar

222112

222112

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim kardeşim. Şimdi ben Visual Basic öğrenmem gerekiyor demek. Son iki sorum olacak.
1)Benim 400 mhz Celeron işlemcili 384 mb ram dvd okuyucu yazıcı 64 mb ekran kartı ve 5 gb harddiskli bilgisayarım var. Modifiye edilmiş XP sp3 var.(UltraXP) Ben bu bilgisayarda Visual Basic'i çalıştırabilir miyim?(Gimp 2.6 , Dream Weaver 8 , GTA3 , Counter Strike 1.6 bu bilgisayarda çalışıyor. Bazılarını yavaş çalıştırsa bile sonuçta çalışıyor.)

2)Visual Basic eğitimlerine nereden ulaşabilirim? Sizde kaynak var mı?

u_cosar

u_cosar

Üye
visual basic 6 yüklenebilir. indirek istersen burayı incele

222112

222112

Üye
    Konu Sahibi
Tamam. Teşekkür ederim.

ahmetc503

bende windows için herhangi bir uygulama yapmak istiyorum nerden nasıl başlamalıyım

u_cosar

u_cosar

Üye
bende windows için herhangi bir uygulama yapmak istiyorum nerden nasıl başlamalıyım

en basit dil olarak visual basic deneye bilirsin eğer bilgisayarın sistem özellikleri düşük ise visual studio 6 kurmanı tavsiye ederim eğer sistem ayarların iyi ise visual studio 2010 express kurabilirsin

ahmetc503

en basit dil olarak visual basic deneye bilirsin eğer bilgisayarın sistem özellikleri düşük ise visual studio 6 kurmanı tavsiye ederim eğer sistem ayarların iyi ise visual studio 2010 express kurabilirsin
sistem ayarlarım çok iyi hepsini çalıştırabilir sanırım fakat benim bu programlar hakkında hiç bilgim yok yani 0. seviyeyim ilk olarak nerden başlamlıyım programın kullanımına ait dersleri nerden bulabilrim bunun gibi konularda beni bilgilendirirseniz mutlu olurum teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: u_cosar
u_cosar

u_cosar

Üye

sistem ayarlarım çok iyi hepsini çalıştırabilir sanırım fakat benim bu programlar hakkında hiç bilgim yok yani 0. seviyeyim ilk olarak nerden başlamlıyım programın kullanımına ait dersleri nerden bulabilrim bunun gibi konularda beni bilgilendirirseniz mutlu olurum teşekkürler :)

internet te tam olarak öğrenemeyebilirsin ama şöyle söyleyeyim en iyi gösterenlerden biri bu kitap ilk başta çok ağır gelebilir ama daha sonra basitleşiyor.

ayrıca bu sayfadan ders takibi yapabilirsin.Anlamadığın bir konu olursa pm at elimden geldiğince yardımcı olurum.

ahmetc503

internet te tam olarak öğrenemeyebilirsin ama şöyle söyleyeyim en iyi gösterenlerden biri bu kitap ilk başta çok ağır gelebilir ama daha sonra basitleşiyor.

ayrıca bu sayfadan ders takibi yapabilirsin.Anlamadığın bir konu olursa pm at elimden geldiğince yardımcı olurum.
Orada bahsettigin Kitap'ı alıp bastan sona okuduktan sonra bir uygulama geliştirecek kadar bilgili olurmuyum acaba

u_cosar

u_cosar

Üye

Orada bahsettigin Kitap'ı alıp bastan sona okuduktan sonra bir uygulama geliştirecek kadar bilgili olurmuyum acaba

kitap aslında herşeyi detaylıca anlatmış şöyleki bütün toolbox araçları örnekler üzerinden anlatılmış ama dediğim gibi kitap birazcık ağır daha kolay kitaplar var mesela oturduğun bölgede nt mağazası veya kitapsan gibi kitapçılar varsa orada böyle kitaplar satılır kitabın içini kontrol edebilirsin.Ben bu kitapla kendimi geliştirdim.Tabiki bir çok yerden yardım da aldım ama şuan çok rahat basit yazılımlar yazabiliyorum.

memo-karadas

Üye
ben anadolu teknik lisesinde okuyorum programlama dili öğreniyorum acaba bana tavsiye edebileceğin kitaplar eğitim videolari örn. varmı? şimdiden tsk ederim sağol

• Beğen
Tepkiler: u_cosar

ceplebi

Üye
php :pro:

u_cosar

u_cosar

Üye
ben anadolu teknik lisesinde okuyorum programlama dili öğreniyorum acaba bana tavsiye edebileceğin kitaplar eğitim videolari örn. varmı? şimdiden tsk ederim sağol

programlama dili dersinde hangi dili öğrendin ?

fatih54102

fatih54102

Üye
yüksek hızlı visual basic 6.0 enterprise kurulum için vbyardim.tk sitesine üye olun kendi host a attığım arşivi yüksek hızda indirip kurun. Kurulum ayrıntıları resimli şekilde anlattım. Sorularınızı yine o siteden veya burdan ilgili kişilere sorabilirsiniz.

Not:bu saatten sonra vb öğrenilmez c++ python ya da java öğrenin.

222112

222112

Üye
    Konu Sahibi
yüksek hızlı visual basic 6.0 enterprise kurulum için vbyardim.tk sitesine üye olun kendi host a attığım arşivi yüksek hızda indirip kurun. Kurulum ayrıntıları resimli şekilde anlattım. Sorularınızı yine o siteden veya burdan ilgili kişilere sorabilirsiniz.

Not:bu saatten sonra vb öğrenilmez c++ python ya da java öğrenin.

teşekkürler

abandonware

abandonware

Üye
Teşekkür ederim kardeşim. Şimdi ben Visual Basic öğrenmem gerekiyor demek. Son iki sorum olacak.
1)Benim 400 mhz Celeron işlemcili 384 mb ram dvd okuyucu yazıcı 64 mb ekran kartı ve 5 gb harddiskli bilgisayarım var. Modifiye edilmiş XP sp3 var.(UltraXP) Ben bu bilgisayarda Visual Basic'i çalıştırabilir miyim?(Gimp 2.6 , Dream Weaver 8 , GTA3 , Counter Strike 1.6 bu bilgisayarda çalışıyor. Bazılarını yavaş çalıştırsa bile sonuçta çalışıyor.)

2)Visual Basic eğitimlerine nereden ulaşabilirim? Sizde kaynak var mı?

abi 400 mhz naptın ya :s valla zor çalıştırır ben sana diim; bu arada yardım alabileceğin siteler = planet source code, code project, msdn :oke:

- - - Eklendi - - -

eğer programlamayı hobi olarak yapacaksan visual basic 2010 (mutlaka 2010) kullan.

buyur bu siteden 3 mblik dosyayı indir; o dasya sistemine yaklaşık 300 mb indirir tahminen; fakat istiyorsan 12 september a kadar bekleyip vs 2012 yide indirebilirsin (tabii metro için geliştireceksen ;) )

bu arada tüm dilleri içinde bulundursun ben en üst sürümü kullanayım diyecek olursan visual studio 2010 ultimate i indir (yaklaşık 2,5 gb) fakat senin pc kasabilir.

son olarak register et ve "geliştiriciliğe hoşgeldin" s*eriali al: ardından şöyle bir maille karşılacaksın (hatta iş teklifleri bile gelebilir :oke:) :

- - - Eklendi - - -

bu arada harddisk 5 gb ise vs ultimate kuramassın; sebep = kurulduktan sonra 7 -8 gb oluyor; vb express ise yaklaşık 1 gb. son olarak; benim 2.0 ghz çift çekirdek + 3gb ramli bir masaüstüm var o bile visual studi o ultimate i kasıyor; bilgin olsun = önerim her zaman en son sürüm programlama yazılımlarıyla çalış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt