Hangi Telefon Alınmalı? IPhone 4s, Samsung Galaxy S3, HTC Sensetion XL, HTC One X.

Sponsorlu Bağlantılar

metehantoksoy

metehantoksoy

Üye
    Konu Sahibi
Hangi Telefon Alınmalı? IPhone 4s, Samsung Galaxy S3, HTC Sensetion XL, HTC One X.
Arkadaşlar telefon almaya karar verdim. Çok site okudum çok kara değiştirdim. Programcıyım. küçük ufak tefek programlarım var. kendimi geliştiriyorum. IPhone 4S alacaktım fakat lanet olası ios kapalı kutu. Android ise geliştirilmeye müsait. Alışkanlıklarım gereği çok müzik dinlerim ve müzik kalitesine önem veririm. Arasında kaldığım telefonları belirtiyorum.

IPhone 4s, Samsung Galaxy S3, HTC Sensetion XL, HTC One X.

HTC Sensetion Xl dememin nedeni Beats. Takdir edersiniz ki müzik zevkinden ödün vermek küstahlık olur TL'yi gözden çıkarınca. Samsung ve HTC'lerin hepsinin ekranı büyük. Çoğunu arkadaşlarımdan ufak tefek kullandım. IPhone'da film izlemek Samsung ve HTC'nin büyük ekranlarının yanında hikaye kalıyor. Galaxy s3 dememin nedeni kullanıcı düşkünü telefon. Kullanıcının hareketlerine duyarlı. Iphone ve HTC One X ise internet dehaları.

Benim için ön planda olanlar telefonun gücü(hızı), müzik kalitesi, ekran büyüklüğü,internet hızı.

Yardımlarınızı Fikirlerinizi bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Ekran büyüklüğü önemli ise One X öneririm son güncelleme ile S3 ü solladığını düşünüyorum.Ama dersen ki İphone olursa ekran benim için ekran sorun olmaz kesinlikle 4s derim..iOS kapalı kutu değil JB yapmaz isen ihyiyaçlarını rahat göremezsin kardeşim :tebessüm:

metehantoksoy

metehantoksoy

Üye
    Konu Sahibi
IOS ürkütücü bir işletim sistemi. JB'nin telefona çok zararı oluyor. Telefoncudan ipucu aldım. O da One X dedi. Programcılıkla uğraşan birinin Apple almaması gerekir dedi. Onun kurduğu cümleler karışık olan aklımı karmakarışık etti .)

TeAmo42

TeAmo42

Üye
one x in son güncellemesi çok başarılı diyorlar.

metehantoksoy

metehantoksoy

Üye
    Konu Sahibi
One X'den hiç müzik dinlemedim. Müzik kalitesinde saçmalamazlarsa One X'e bir +. :)

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
metehantoksoy

metehantoksoy

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 Hakkında zaten şüphelerim onu en arkaya atmaya yetti. Şu update meselesini araştırayım. Ama daha fazla kişiden farklı yorumlar beklemeliyim. Sadece hoşuma gidenlerle değil hepsiyle konuşmalıyım. Teşekkürler. Farklı cevaplar da beklemekteyim :)

SilentOne

SilentOne

Üye
işin garibi bnde one x i hiç gozum tutmadı yıllardır htc kullananlara soruyorum aklın varsa htc alma diyor dediler bana hem batarya değişmiyor hem hafıza kartı takılmıyor iphone alsam daha iyi bnce one x alıcağıma ama sunu diyeyim boyle telefonun inciğini cıncığını kurcuklamayı seviyorsan s3 yada one x tavsiyemdir ama geçenlerde teknosaya gittim one x ile s3 incelemeye ordaki adamla konuştum 2 telefonda 2bin tl sizce hangisini alırsam iyi olur dedim adam dedi muzik seviyorsan ve birazda güncelleme bekliyorsan hata düzeltmeleri ve şarj konusundada biraz sabır etmeyi istiyorsan one x dedi eğer foto mediya ve geçte olsa adam akıllı güncelleme veren telefon istiyorsan ve galaksi not ozellikleri dahil istiyorsan ayrıyetten başka hafıza kartları ve şarjının 14 saati vurmasını ve acil bişi olduqunda şarjının az kaldıqı zaman yedek batarya flen takmayı düşünüyorsan s3 dedi şahsen sansetion xl de alamyı düşünüyordum ama s3 ü gorunce vaz geçtim zaten adam dedi bide illa beats özelliklerini istiyorsan costum room larla port ediyorlar dedi garantiden çıkıyor costum roomla ama bi jig alırsın sıfırlarsın orjinal rom attım tamamdır dedi seçim senin zaten adam s3 kullanıyordu bayada tavsiye etti

StunnerDead

StunnerDead

Üye
Muzık + Internet + Açık kodları kullanmak +Ekran büyüklügu. := Htc One x :oke:

PriveT

PriveT

Üye
Yaa kardesim, eskiden tek renk, internetsiz, hatta sms bile atamayan telefonlara sahiptik. Buna ragmen telefonlar arasinda secim yapamiyorduk. Simdi valla kafam 1 milyon oluyor soyle bi telefon seceyim dedigim zaman :( Sirf bu yuzden yillarca eski n73`umu kullandim. Valla benim tavsiyem fazla arastirma, 1 gun sakin kafayla incele, hemen git al. Yoksa benim gibi yillarca telefonunu degistiremezdin :)

• Beğen
Tepkiler: DreaMagiC
MoonLife01

MoonLife01

Üye
s3 her türlü akar tavsiye ederim

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
one x'ten her yönden memnunum.

- - - Eklendi - - -

işin garibi bnde one x i hiç gozum tutmadı yıllardır htc kullananlara soruyorum aklın varsa htc alma diyor dediler bana hem batarya değişmiyor hem hafıza kartı takılmıyor iphone alsam daha iyi bnce one x alıcağıma ama sunu diyeyim boyle telefonun inciğini cıncığını kurcuklamayı seviyorsan s3 yada one x tavsiyemdir ama geçenlerde teknosaya gittim one x ile s3 incelemeye ordaki adamla konuştum 2 telefonda 2bin tl sizce hangisini alırsam iyi olur dedim adam dedi muzik seviyorsan ve birazda güncelleme bekliyorsan hata düzeltmeleri ve şarj konusundada biraz sabır etmeyi istiyorsan one x dedi eğer foto mediya ve geçte olsa adam akıllı güncelleme veren telefon istiyorsan ve galaksi not ozellikleri dahil istiyorsan ayrıyetten başka hafıza kartları ve şarjının 14 saati vurmasını ve acil bişi olduqunda şarjının az kaldıqı zaman yedek batarya flen takmayı düşünüyorsan s3 dedi şahsen sansetion xl de alamyı düşünüyordum ama s3 ü gorunce vaz geçtim zaten adam dedi bide illa beats özelliklerini istiyorsan costum room larla port ediyorlar dedi garantiden çıkıyor costum roomla ama bi jig alırsın sıfırlarsın orjinal rom attım tamamdır dedi seçim senin zaten adam s3 kullanıyordu bayada tavsiye etti

vay be demek böyle bilgililerde var :D
ben teknosaya one x sormuştum kız daha çıktığını bile bilmiyordu nexus one dediğimi sandı s2 verelim ondan iyi dedi. :D

• Beğen
Tepkiler: SilentOne
DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Merhaba hocam. Yazını okudum da dikkatimi çekti kimse yanlış anlamasın yanlış bilgilenmeyin diye açıklama yapma gereği duydum. Aklın varsa Htc alma diyenlere bir türlü ben rastgelmiyorum nedense :) Batarya nın değişmemesinin sana dezavantajı olduğu kadar yararını gözardı etmemek lazım eline aldığında ki o sağlamlık hissi örneğin. İphone ile kıyaslamak bana saçma geliyor bir defa sistemleri farklı bunu ayırt etmek gerekiyor. S3 ile One X kıyaslamayı anlarım ancak İphone ile olmuyor. Neden diceksiniz girin bir ios ve android tartışmalarını okuyun oralarda yeterince bilgi cümbüşü var ;) Hocam Teknosa da ki o konuştuğun adam konuşmuş ama boş konuşmuş bence ne kadar bilgiye sahip o konu tartışılır. One X hakkında yorumu doğru ancak foto ve multimediada da üstüne One X ten iyisi yok şu an. Şarj konusunda haklı S3 çok daha iyi ikisi de var sayılır bende. Jig alırsın sıfırlarsın demişler telefonu almadan önce bir jig bul sonra al bence. Bana sorarsanız One X çok daha üstün bir cihaz. Nedenine gelince yazımı sabırla baştan sona okursanız anlayacağınıza eminim. İlk başta bencmark yazılımları hakkında konuşmak istiyorum. Bu testleri ne kadar doğruluk düzeyi hakkında pek bilgi sahibi olmayabilirsiniz ancak bazıları gerçekten göz boyamaktan öteye gidemiyor. Bi örnekle açıklamak gerekirse şöyle: S3 te Mali 400MP Gpu su var ve 4 çekirdekli bi Gpu. One X te Nvidia GeForce Gpu su mevcut ve 12 çekirdekli. Testlere bakıyoruz ne oluyor S3 geçti ama neden nasıl. Cevabı basit Şu zamana kadar ki neredeyse bütün bencmark testleri 4 çekirdeğe kadar destek veriyor. Ne oldu bu sefer One X in Gpu sunun 3 te 2 si test edilmeden es geçildi ve geride kaldı. Adı ne oldu S3 ezdi geçti. Ama bunun doğru olmadığını kimin ezildiğini araştıranlar çok iyi bilir. İşlemciye gelirsek S3 ün işlemcisine kötü demeye hakkım yok ancak Samsungu firma stratejisi olarak insanları kandırmakla itham ederim. Ellerinde Arm Cortex A-15 mimarisi dururken böyle bir teknolojiyi S3 ile getirmek yerine ileriye saklıyorsa bana göre yanlış yapıyor. İleride ki telefonlara saklıyor da bu S3 ne olucak o zamana kadar iyi satılır bu da firma stratejisi. Sonuç ne oluyor Tegra 3 ile yarışıyor. Koy Arm Cortex A-15 görelim bakalım nasıl geçiyor ve o telefonu alalım. Tegra 3 ile karşılaştırmak gerekirse birbirine yakın iki işlemci ancak birbirine yakınsa ben firmaya bakar hangisi bana avantaj getirir diye incelerim ve Nvidia nın getirisini herkes görür oyun konusunda tartışmaya gerek yok. Bazı bencmark testlerinde geçilmesinin nedeni hala sistemin oturmayışı ama güncellemelerle nasıl bir konuma geldiğini sizlerde görüyorsunuz. Yani işlemci yönünden de One X derim. Kamera konusuna gelirsek eğer bu konuda netten araştırırsanız birçok karşılaştırma görmek mevcut ama bizzat elimle karşılaştırdığım noktayı söylemeliyim. One X herşeyi olduğundan çok daha güzel gösteriyormuş gibi çekiyor yani insanı gerçekten büyülüyor. S3 ise daha normale yakın ama One X in lens kalitesine yetişebileceğini hiç zannetmiyorum. Yani kamera bariz bir üstünlüğü var One X in. Altını çiziyorum sadece video izlemedim kendim elimde test ettim.İnternete gelirsek birçok siteyi aynı anda açtım gerçekten burda Samsungu alkışlıyorum sistemde nasıl bir düzenleme yapıp bu hale getiriyorlar anlamıyorum One X ten daha iyi olduğu bi kesin. Tasarım size kalmış. Ağırlık olayı çok garip bu konuya da deyineyim. One X daha hafif bir telefon değerlere göre ancak ikisini de elinize alın kesinlikle S3 daha hafif dersiniz nedeni yapısından kaynaklanıyor. Müzik konusunu konuşmaya gerek yok Beats Audio araştırın derim. Bu arada yeni nesil bencmark yazılımı yok mu diyebilirsiniz. Var kendiniz araştırıp bakabilirsiniz. Dead Trigger ın yapımında büyük rol oynayan Unity Motor u bilirsiniz onu kullanarak yapılan bir test adı: Miku Miku Bencmark. Sonuç olarak hangi telefon derseniz ; Bir bayan kullanıcaksa S3 daha çok yakışıyor gerçekten ama bir erkek kullanıcaksa One X tercihi olmalı. Ancak performans kullanışlılık falan işin içine girerse bayan erkek yakışma olayını geçip tereddütsüz One X almalısınız.

Dipnot : Ben neredeyse 1 yıldır telefonları takip ederim ve teknolojiye merakı olan biriyim. 20 gün önce One X aldım ve bu kararsızlıkların hepsinin içinde kaldım emin olun ama araştırınca herşeyi çok daha iyi anlıyorsunuz. S3 te arkadaşımda var bu şekilde test ettim bilginize merak edenler varsa :oke:

Teşekkür ederim herkese ve bir tartışmaya dönmemesi dileğiyle. Yanlışım varsa affola düzeltirseniz sevinirim hatta :)

- - - Eklendi - - -

Bu arada Fehmi kardeşim üstüne alınma direk yazdıklarımı alıntı yaptım ama genel konuştum samimiyetine sığınarak saygısızlık olduysa k.bakma :)

• Beğen
Tepkiler: hsynkckygcı@ ve SilentOne
PriveT

PriveT

Üye

Guzel anlatimindan dolayi sana, sana verdikleri terbiyeden dolayi da ailene tesekkur ederim.

• Beğen
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
adam döktürmüş ya:D

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
helal olsun adama güzel açıklama yapmış... :alkis

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
One X'den hiç müzik dinlemedim. Müzik kalitesinde saçmalamazlarsa One X'e bir +. :)

htc fanı değilim ama şunu bilmeni isterim çoğu müzik telefonunu kullanmısımdır 6 yasımda nokia xpress music serisini kullanmakla basladım ve şuanda htc one x kullanıyorum. Bütün xpress music serisini topla bitane one x etmez kardeşim. Beats Audio Akarrr :)

monibrasco12

Üye
htc fanı değilim ama şunu bilmeni isterim çoğu müzik telefonunu kullanmısımdır 6 yasımda nokia xpress music serisini kullanmakla basladım ve şuanda htc one x kullanıyorum. Bütün xpress music serisini topla bitane one x etmez kardeşim. Beats Audio Akarrr :)
kötü nokiayla onexi mi karşılaştırıyon kardo ya

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Gençler böyle mesaj yazmaktan zevk mi alıyorsunuz? :hmmm Konudan da anlaşılacağı üzere arkadaş tavsiye istemiş kişisel bilgi değil...

Üst Alt