Cihanî Sultan
Üye
Nokia wp işine diğer markalarla yani wp'u kimsenin takmadığı 2010 sonunda girseydi iflas bayrağını çekerdi.
Bence Belle ile kaybettiği imajı kaybetmezdi.Üstüne hep hayalimiz olan windows phone'un yanında MeeGo da geliştirilebilirdi.
Ayrıca ben paylaştığın yazıları iyice düşündüm.Vardığım sonuç,Nokia Microsoft'un uşağı oldu ama Microsoft tarafından satın alınmadı.Microsoft'un dediği her şeyi yapıyor ama onun değil.Yani oğlu olmak yerine çırağı oldu.
- - - Eklendi - - -
Bu sırada Tizen da Android'in işini bitirir.
Bence Android'in daha çooook uzun bir ömrü var.

Üreticiler elbette Tizen platformu için de birbirleri ile kapışacaklardı, ancak yarısı Samsung tarafından geliştirilmiş bir sistemde diğer üreticilerin başarısının ne kadar büyük olacağı tartışmalı bir konudur. Bu konuda HTC'nin yarışabileceği kısım, eşit şekilde, Nokia, Samsung ve Huawei'li Windows Phone'dur. Android gibi değildir bu platform, bir iOS kalitesi vardır. Yamanmamıştır. Daha kaliteli olduğundan, burası daha önemli. LG ve Sony zaten telefon üreticiliği konusunda başarısızdı, isimleri pek duyurulmuyordu. Sony çok daha önde olsa da, bir Nokia, bir Samsung değil kesinlikle. Bu yüzden Tizen'a geçseler bile pek başarılı olmaz diye düşünüyorum.