StunnerDead
Üye
Yazan wp'u hem övmüş hem dövmüş.

Yazan wp'u hem övmüş hem dövmüş.

oyun ve uygulama eksiğini gidermek![]()
iyide bu kadar güzel denen bir sisteme neden oyun ve uygulama yok yada eksik?

elop amcaya sor![]()
kapalı wp ile açık meego neden karşılaştırılırki ikiside ayrı dünyalar.
Madem meego bu kadar iyi (kötü demiyorum) de n9'a beğenmediğiniz android kurmaya çalışıyorsunuz bunun mantığı nedir?
Şimdi Wp'nin ne olduğu ile ne alakası var ? Görende kötü bir şey yapılmış zannedecek yapacak bir şey yoktu ve yapılabilecek en iyisi yapıldı Wp 7.8 ile.Bundan sonraki telefonlarda da 18 ay güncelleme garantisi olacak bu sorunda ortadan kalkacak ki şuanki telefonlar da 1 - 1.5 yıl güncelleme almış oluyorlar.6 ay daha güncelleme var denildiğine göre Lumia 900'e 1 yıl Lumia 800'e 1.5 yıl kadar güncelleme desteği devam edecek ki bu yeterli.
milletin anlamak istemediği nokta da bu işte.
android kurmak gibi bir dert yok, n9 bir open source proje olduğu için bunlara müsade ediyor android portu bunlardan sadece bir tanesi, en popüler işletim sistemi de android olduğundan dolayı portlanıyor. hem neden portlanmasın ki? aynı chipseti kullanan 4 cihaz var, her şekilde portlanacaktı. bunun ubuntusu da var ileride belki windows phone'u bile olacak.
- - - Eklendi - - -
hem wp ile meego'yu ezmeye çalışan bir arkadaş vardı neden karşılaştırılır diyene kadar onların dediklerine bakın.
- - - Eklendi - - -
dostum bu lumia 800 ve 900'ün artık alınmayacağı gerçeğini değiştirmez. istediği kadar güncelleme alsın, wp8 ile aynı şey olamayacağı için değişen bir şey olmayacak.
wp7 ile wp8 arasında sadece donanım eksikliği yok, wp7.8 görüntü olarak wp8'e benzeyecek ancak aynı olmayacaklar. en basitinden win8 entegrasyonu gibi kilit özellikler olmayacak veya win8'e yazılan oyun wp7'ye de ayrı olarak yazılacak.
iyide bu kadar güzel denen bir sisteme neden oyun ve uygulama yok yada eksik?
nokia'nın huyu bu zaten![]()
Şuç Nokia'da değil Microsoft'ta.Aslında onda da değil bu güncellemeyi yapmak zorundaydı.Tek sorun Lumia'ların çıkış tarihlerinde mesela 3-4 ay önce çıksalar sorun olmayacaktı ya da Wp8 gelince çıksalarSuçlu %55 microsoft %45 nokia hali hazırda piyasada olan wp7 li cihazların wp8 e tam adapte olamayacağını her ikiside biliyordu. Wp8 i oluşturan zaten microsoft değil mi? Nokia ise bu piyasada kaybettiği pazar payı ve imajı kurtarmak için nispeten acele etti. Belkide bu nokia için ilerisi için gerekliydi. Şimdi wp8 i daha efektif kullanmak için neler yapabileceğini daha iyi biliyor.
Nokia wp işine diger markalarla beraber girseydi şu an bunları konuşuyor olmazdık.![]()
Kimse mırın kırın etmezdi de.Nokia wp işine diğer markalarla yani wp'u kimsenin takmadığı 2010 sonunda girseydi iflas bayrağını çekerdi.

Bazı insanlar Nokia yüzüne böyle olmuş gibi konuşuyorda Nokia yapabileceğini yaptı zaten güncelleme konusunda.Ayrıca arkadaşın dediği gibi MeeGo ile Wp'yi kıyaslamak aynı Androidle IOSu kıyaslamak gibi yanlış.MeeGo olsa olsa Androidin Wp'de IOSun rakibi olabilir ki bana göre MeeGoda Wpde yarışmak için yeterince gelişmediler henüz
Hemen şu tarafa bakıyoruz:Android’in dört çekirdekle bile WP7.5 hızına bile erişememesi, WP8′in asla bir MeeGo hızına erişemeyeceği gibi.

Doğru diyorsun. Kaç kişiyi gördüm bana oradan buradan 'Nokia gelecek Windows Phone 8'in bu cihazları desteklemeyeceğini biliyordu' diye ÖM atanları. Nokia'nın burada yapabileceği bir şey yoktu. Sanki Nokia bilerek katletmiş gibi.
Şunu bilmeleri lazım, Lumia serisi cihazlarının hedef kitlesi normal seviye kullanıcılardır. Genellikle güncelleme istemez, gelse de güncelleyemezler. Telefonlarından Facebook ve Twitter'a girer, Angry Birds oynar, internette gezerler. Aynı zamanda kendilerini aynada çekmeye de bayılanları da vardır. Neyse. Katy Perry'nin Nokia Lumia 900'ünü Windows Phone 8'e güncellemek isteyebileceğini düşünmüyorum, çünkü normal bir kullanıcı gözüyle bakılınca WP8'de görünüm olarak değişen tek şey Live Tile'lardır.
Ama bu günlerde çevirisi yayınlayacağım yeni bir çalışma da, Windows Phone 7 cihazların asla ölmemesini, hatta bir anda tüm uygulama dünyasını yıkmayı başarabilir. Windows Phone 7 altında artık .exe dosyalar da çalıştırılabiliyor, üstelik Unlocked cihazlarda bile.
Windows Phone 8, geliştiricilerin ve diğerlerinin de ilgisini üstüne çekmeyi başarabilir diyorum. Bu konularla fazla ilgilenen biri, 64-Bit destekli bir akıllı telefona sahip olmak ister. Üstelik bu telefon 4 çekirdekli ise. (Aslında Windows Phone 8, yeni kerneli sayesinde 64 çekirdek destekliyor) İnternet tarayıcısı piyasadaki diğer tarayıcıların performanslarını neredeyse ikiye katlayabiliyor olması, benzersiz uygulama desteği ve Native C desteği de cabası. Daha fazlası da gelecek.
Bu nedenle de, ben ne MeeGo'nun, ne de Maemo'nun şimdiki Windows Phone 8 başarısını yakalayabileceğini düşünmüyorum. Açık kaynak olması harika, ancak kabul edilmesi gereken birşey var: Windows Phone 8, çok daha modern ve kullanıcı dostu. Windows Phone 8'in iOS 6 ile çok da güzel başa çıkabilir. Bu sırada Tizen da Android'in işini bitirir. iOS asla ölmez, ancak Android'in sonunun yakın olduğu kesin.
Son bir konudan daha bahsetmek istiyorum. Bu konuyu kimin yazdığı umrumda bile değil. Biraz Linux yanlısı, örneğin MeeGo ile yakından ilgilenen birisi tarafından yazılmış olduğu belli. Üstelik bu kişi Android'i hiç mi hiç sevmiyor.Hemen şu tarafa bakıyoruz:
Android'in hızlı olmadığı kesin. Dalvik bu konuda öncü zaten. Ancak hangi MeeGo hızının hangi Windows Phone 8 hızına erişemeyeceğini anlamadım. Sözüm bu konuyu daha önceden yazmış olan kişiye, artık kim yazdıysa, Windows Phone 8'in henüz beta sayılabilecek bir dönemde olup da milletin kullanabileceği donanımı 1 GHz + 1 GB RAM olan bir MeeGo cihazla karşılaştırılması çok komik. Hangi benchmark ile karşılaştırmış? Hangi donanıma sahip cihaz ile karşılaştırılmış? Windows Phone 7.5 Mango'lu bir Lumia 900 bile N9 ile karşılaştırıldığında arada gözle görülebilir bir fark varken, daha ortada kullanıcılara sunulmamış (ancak işin arka tarafında en üst donanımı yapmış olan bir WP8 Nokia cihaz var) bir cihazı nasıl karşılaştırabiliyorsunuz anlamıyorum. Cidden.
Özellikle bu satırı okumak, oldukça eğlenceliydi.![]()

Nokia wp işine diğer markalarla yani wp'u kimsenin takmadığı 2010 sonunda girseydi iflas bayrağını çekerdi.