Nokia'da tırpan harekatı! :(

Sponsorlu Bağlantılar

kenan_dkaya

kenan_dkaya

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'da tırpan harekatı! :(
Yönetim değişiyor, 10 bin kişi işten çıkarılıyor, fabrikalar kapanıyor!

Cep telefonu üreticisi Nokia 2013 sonuna kadar 10 bin kişinin işine son verecek. Nokia, ALmanya, Fransa ve Kanada'daki fabrikalarını kapatmayı kararlaştırdı. Nokia, üst düzey yönetim değişikliği çerçevesinde 3 başkan yardımıcısı değiştirildi. 10 bin kişinin işten çıkarılma kararından sonra hisse senetleri %10 geriledi.

Kaynak : HaberTürk Ekonomi

2013 Destek bitecek gibi görünüyor :)

u_cosar

u_cosar

Üye
Yazık o çalışanlara

Lumisland

Lumisland

Üye
Nokia nın gereğinden fazla fabrikası var maliyeti yükseltiyor buda apple ın bile tek fabrikası var o da çinde.

Polymath

Polymath

Üye
Nokia lumialar yok satiyormuş ya yalandır o haber:D

ergene123

Üye
ben nokia bitiyor yavaş yavaş dedikçe millet bana cephe aldı ...

pRime.

pRime.

Üye
aln size microsoft egemenliği gençler. :)

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ben nokia bitiyor yavaş yavaş dedikçe millet bana cephe aldı ...

nokia batsın da görün savunduğunuz sistemleri kaç paraya alacaksınız.şimdi bile fiyatları çok yüksek dıyorsanız

• Beğen
Tepkiler: Hakanmtn54, Esendağlı ve paşa06.40
Polymath

Polymath

Üye
[ENGİN];4824911' Alıntı:

nokia batsın da görün savunduğunuz sistemleri kaç paraya alacaksınız.şimdi bile fiyatları çok yüksek dıyorsanız

Kardeşim biz Nokia'nın batmasından yana değiliz. Kullandığım telefon 603. 2.nesil telefonları satıp üstünden 6 7 ay geçmeden destek geri mi çekilir ? Nokia bu kafayla ne satış yapar daha ? Ben yıllardır nokia aldım. Şimdi nokia bizi yüzüstü bıraktı. Ben gidip nokia mı alacağım bir daha ? Lumia serisi olay yaratacakmış. Satış rakamları ortada. Apple, Htc, Samsung 3 katı satmış. Htc nin mazisi ne kadar şurda. Ama adamların piyasa değeride nokia yı geçti. Daha Türkiyeye bile getiremediler ciddi pazar payı olduğu halde. Ne yapıyor bu noka gerçekten? S3 tüm dünyada nerdeyse aynı anda çıktı. Biz halen lumia 800 900 beklıyoruz. Üstelik bu cihazlar tek çekirdekli işlemcilere sahip. Kullanıcıların yüzde 70 i bilinçsiz kullanıcı dersek, hangisi gider tek çekirdekli telefonu alır.?

Lumisland

Lumisland

Üye
Nokia nın desteği çektiğini kim söyledi fp2 hazır bile.. Lumiaların gelmeme sebebi microsoftun wp için Türkçe dili hazır edememesidir hepsi bu. Bilinçsiz kullanıcı çekirdeğe bakmaz işini görür mü diye bakar merak etme sen. Lumia lar ın satışıyla samsungun tüm telefon satışlarını kıyaslamak mantıksız ki ne mantıksız.

Polymath

Polymath

Üye
Nokia nın desteği çektiğini kim söyledi fp2 hazır bile.. Lumiaların gelmeme sebebi microsoftun wp için Türkçe dili hazır edememesidir hepsi bu. Bilinçsiz kullanıcı çekirdeğe bakmaz işini görür mü diye bakar merak etme sen. Lumia lar ın satışıyla samsungun tüm telefon satışlarını kıyaslamak mantıksız ki ne mantıksız.

Gözlüğünü çıkar kardeşim. Az eleştirin. Benim bir sürü yazım var Nokia'nın güzel yanlarını savunduğum. Ama eksikliklerinide yazıyoruz burda. Bize Nokiadan gelen açıklamalar neydi? Fp1 gelecek Fp2 gelecek sonrasında Carla sonrasında Donna. Şimdi ne oldu Fp1 = Carla Fp2 = Donna. Bu aldatmacayla mı sen desteğini çekmediğini söylüyorsun ? Türkçe dil hazırlamak bu kadar mı zormuş ? Htc one X geldi, S3 geldi. Nokia lumialar halen gelecekk :) Kendinizi kandırın. Nokia çok güzel hiç etkilenmedi hatta. Nokianın satışarı hepsinden iyi. Lumialar Dünyanın en iyi telefonları. Lumia900 S3 ve Htc One x i 10 katlar sonra çarpar böler karesini alır. En gral nokia. Nokia büyüksün. |-)

• Beğen
Tepkiler: paşa06.40
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

Kardeşim biz Nokia'nın batmasından yana değiliz. Kullandığım telefon 603. 2.nesil telefonları satıp üstünden 6 7 ay geçmeden destek geri mi çekilir ? Nokia bu kafayla ne satış yapar daha ? Ben yıllardır nokia aldım. Şimdi nokia bizi yüzüstü bıraktı. Ben gidip nokia mı alacağım bir daha ? Lumia serisi olay yaratacakmış. Satış rakamları ortada. Apple, Htc, Samsung 3 katı satmış. Htc nin mazisi ne kadar şurda. Ama adamların piyasa değeride nokia yı geçti. Daha Türkiyeye bile getiremediler ciddi pazar payı olduğu halde. Ne yapıyor bu noka gerçekten? S3 tüm dünyada nerdeyse aynı anda çıktı. Biz halen lumia 800 900 beklıyoruz. Üstelik bu cihazlar tek çekirdekli işlemcilere sahip. Kullanıcıların yüzde 70 i bilinçsiz kullanıcı dersek, hangisi gider tek çekirdekli telefonu alır.?

desteği geri çekmiş diyorsun iyide kim dedi bunu nokia'mı?ayrıca neden androidli bir cihaz almadınız ki şimdi keyfinize bakardınız

cortex47

cortex47

Üye
Nokia nın gereğinden fazla fabrikası var maliyeti yükseltiyor buda apple ın bile tek fabrikası var o da çinde.

aslında bu fabrikaların gereği vardı, akıllı telefon pazarıyla gümledi...

Polymath

Polymath

Üye
[ENGİN];4825036' Alıntı:

desteği geri çekmiş diyorsun iyide kim dedi bunu nokia'mı?ayrıca neden androidli bir cihaz almadınız ki şimdi keyfinize bakardınız

Engin kardeşim. Bunu bana 3.kez söylüyorsun. :) Bende bir başka konudada açıklama yaptım. Ben 603 aldım memnunum zaten bunu diyorum sürekli. Ayrıca Nokiacıyız. Ama eleştirmeyide doğruları kabul etmeyide biliyoruz. Halen aşırı nokiacılar Lumia serisini S3 ten, Htc One X ten üstün tutma çabaları beni deli ediyor. Lumia 900 en iyisiymiş. Bu kanıya nerden vardınız arkadaş. Tasarım olarak güzel olabilir filanda halen tek çekirdekli bir telefondan bahsediyoruz. Donanım olarak diğer markalara oranla geride kalmış bir telefondan bahsediyoruz. S3 , Htc One X , 4S in satışlarının Nokiayı katladığını halen kabullenemiyoruz. Nokia bu kafayla bu markalara yetişmesi imkansızzzz. Nokia w8 ile çift telefonlara geçiş evresi ilgi çekecekmiş. Böyle mi pazarlama olur. Koy arkadaş 4 çekirdekli telefon yap. İşe yaramasada adı var. Sen 8 çekirdekli telefon çıkar. Sükse yapsın. Ne biliyim birşeyler yapmadığı sürece o lumialarda symbiadan farkı kalmayacaktır emin olun. 808 pureviewi symbianla çıkarıyor. Var mı böyle akılsızlık. Diyeceksiniz kamera telefonu. İnsanlar kameranın yanında Oyun istiyor uygulama istiyor. Bütün özelliklerin olmasını istiyor. Anlatabildim mi ?

Ayrıca Nokia'nın lumia başarısı 10 bin kişi işten çıkarmak. :) Lumia yok satıyor ya.

• Beğen
Tepkiler: mesut1979
rapman

rapman

Üye
İphone 4 de berbat bir telefon o zaman. Cunku tek cekirdek. Bedava verseler almassiniz dimi ? Cunku tek cekirdek..

polo128

Üye
Nokiadan bişey beklemeyın bu saatten sonra.Artık apple dedin mi iphone, samsung dedin mi akıllı telefon, nokia dedin mi de 3310 gelecek aklınıza. Bosuna ıkınmayın burda cunku ıkınınca bısey degısmıyo guzel arkadasım :D Biraz mantık olda savundugun telefonu adil bi şekilde elestir. Nokianın krallıgı bitti o kadar . Ne ben konusunca ayaga kalkacak o marka ne de sen konusunca . Bısey yapacaksa eger bunu nokia kendi yapacak bizler degıl

• Beğen
Tepkiler: Norm_Gkhan
Del Rey

Del Rey

Üye

Gözlüğünü çıkar kardeşim. Az eleştirin. Benim bir sürü yazım var Nokia'nın güzel yanlarını savunduğum. Ama eksikliklerinide yazıyoruz burda. Bize Nokiadan gelen açıklamalar neydi? Fp1 gelecek Fp2 gelecek sonrasında Carla sonrasında Donna. Şimdi ne oldu Fp1 = Carla Fp2 = Donna. Bu aldatmacayla mı sen desteğini çekmediğini söylüyorsun ? Türkçe dil hazırlamak bu kadar mı zormuş ? Htc one X geldi, S3 geldi. Nokia lumialar halen gelecekk :) Kendinizi kandırın. Nokia çok güzel hiç etkilenmedi hatta. Nokianın satışarı hepsinden iyi. Lumialar Dünyanın en iyi telefonları. Lumia900 S3 ve Htc One x i 10 katlar sonra çarpar böler karesini alır. En gral nokia. Nokia büyüksün. |-)

FP1 ve FP2'den sonra Carla ve Donna gelecek diye resmi bir açıklama yapıldı mı? Bağlantısını verebilir misin?

Lumia serisinin tanıtımı için şu anda eğitim verilmekte İstanbul'da. Büyük bir tanıtım olacak.

Neden hırsını burada almak istediğini bilemiyorum, Nokia'nın seni desteksiz bıraktığını falan sanıyorsun ancak kimse 603'e desteği kesmiş değil. Şu anda yeni güncellemeler hazırlanıyor. FP2 gelmeden bile ara güncellemeler gelebilir. 5800 gibi bir telefona 3 yıl boyunca destek vermiş bir üretici olarak Nokia 603'e desteğini verecektir. Resmi bir açıklama yapılmadı, kendi kendine gelin güvey olma lütfen, çünkü yazdıklarının doğruluk payı sıfıra yakın, tamamen taraflı ve o elindeki telefon ile daha neler yapılabildiğini bilmeden gelmiş ateş püskürüyorsun. Onun yerine git Qt, C++ falan öğren çok destek istiyorsan. İstediğin uygulamayı sen geliştir, markete ekle.

Ne oldu? Bir afalladın, ağzın gözün birbirine karıştı. Nokia'yı kimseye ezdirmem çünkü Nokia benim
dünya görüşüm, siyasi partim, gelecekteki işim, gençlik arzum, çocukluk hayalim, en sevdiğim rüyam ve hatta gölgede 90 dereceymiş kızz diye bağıran Necla Ablamdır. Hangi rakamlarla konuşuyorsun? Ben ki Nokia için bu kadar emek, göz yaşı, alın teri, parmak kası ve beyin gücü vermiş biri olarak; şu anda Lumia 900'den daha iyi bir akıllı telefon göremiyorum ortalıkta. Neden mi? Çünkü Lumia 900 elegant, güzel, çekici, hoş, alımlı ve hızlı. Metro arayüzü sayesinde SGS3'ten bile daha hızlı hareket ettiğine bahse varım. Ki, o SGS3'teki tasarım nedir öyle. Zaten gördüğümüz üzere, Nokia Lumia 900 Amazon gibi nacizane(!) bir online-alışveriş sitesinin gösterdiği rakamlara göre hala satışta birinci. Buna ne diyorsun anacım?

'Nokia hâlâ çift çekirdeğe geçemedi, rakipleri 4 çekirdekle uğraşıyor' gibisinden beyhude bir örnek vermek üzereysen lütfen tut kendini. Nokia Lumia 900'den daha hızlısını gördün mü? 4G LTE ağını aç, IE ile herhangi bir sayfayı göster. 4 Çekirdeğe ihtiyacın dahi olmaz.

Teşekkürler Nurhayat!

• Beğen
Tepkiler: famemonster16, Hakanmtn54, iatis ve 1 kişi daha
Takipçi Satın Al

Üst Alt