Nokia'yı o mu satın alacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Yanlış, Symbian bilerek geliştirilmiyor. Yoksa, Opera Software'ın yaptığını neden Nokia yapamasın?

Bilerek yahut bilmeyerek;Allah aşkına o tarayıcıyı aşağı ittirmesi zulüm değil mi?Ha,Nokia satın alınmıştır,Microsoft'a bağlanmıştır,MeeGo ve Symbian çöpe atılmıştır vs vs olabilir.Beni ilgilendiren elimdeki cihaz ve yapabildiklerim.Ben,Allah aşkına, uyduruk deyip de telefondan saymadığım Ace gibi kendi C6'mı kullanabiliyor muyum?Hayır.Windows Phone'lu bir Lumia'yı kullanabilecek miyim?Hayır.MeeGo'yu kullanabilir miyim?Evet.İşte evet!MeeGo'nun çöpe atılması bir yanlış ama ne yapsın?Apple ve Android'in karşısında elindeki küçük miktarda para,tarayıcısı da dahil bir çok yeri zulüm olan bir sistem,gelişmemiş bir başka sistemle mi dursun?Yapabilir mi?Yapabileceğinin en iyisi Symbian'a iyi bir tarayıcı yazıp gerisini Microsoft'a ilave etmek.Biraz da bu yönden düşünün.MeeGo ve Symbian ile şansını zorlamak mı yoksa kendini büyük bir şirketin kucağına atmak mı?

Del Rey

Del Rey

Üye
Bilerek yahut bilmeyerek;Allah aşkına o tarayıcıyı aşağı ittirmesi zulüm değil mi?Ha,Nokia satın alınmıştır,Microsoft'a bağlanmıştır,MeeGo ve Symbian çöpe atılmıştır vs vs olabilir.Beni ilgilendiren elimdeki cihaz ve yapabildiklerim.Ben,Allah aşkına, uyduruk deyip de telefondan saymadığım Ace gibi kendi C6'mı kullanabiliyor muyum?Hayır.Windows Phone'lu bir Lumia'yı kullanabilecek miyim?Hayır.MeeGo'yu kullanabilir miyim?Evet.İşte evet!MeeGo'nun çöpe atılması bir yanlış ama ne yapsın?Apple ve Android'in karşısında elindeki küçük miktarda para,tarayıcısı da dahil bir çok yeri zulüm olan bir sistem,gelişmemiş bir başka sistemle mi dursun?Yapabilir mi?Yapabileceğinin en iyisi Symbian'a iyi bir tarayıcı yazıp gerisini Microsoft'a ilave etmek.Biraz da bu yönden düşünün.MeeGo ve Symbian ile şansını zorlamak mı yoksa kendini büyük bir şirketin kucağına atmak mı?

Senin dediğin gibi, aynı anda hem Windows Phone, hem Symbian hem de MeeGo olsaydı, olurdu. Nokia şu anda yalnızca Windows Phone ve Meltemi'ye odaklanbmış durumda. En azından 2013'te Meltemi geliyor da Nokia yazılımsal olarak az da olsa bağımsızlık elde edecek.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Senin dediğin gibi, aynı anda hem Windows Phone, hem Symbian hem de MeeGo olsaydı, olurdu. Nokia şu anda yalnızca Windows Phone ve Meltemi'ye odaklanbmış durumda. En azından 2013'te Meltemi geliyor da Nokia yazılımsal olarak az da olsa bağımsızlık elde edecek.

İyi de bunu da nasıl yapacak ki?Giderek batan ve popülaritesini kaybeden bir şirketse hem de?

Del Rey

Del Rey

Üye
İyi de bunu da nasıl yapacak ki?Giderek batan ve popülaritesini kaybeden bir şirketse hem de?

Soruyu pek anlamadım. Açıkçası herhangi bir şirket bunu yapabilir. Microsoft, Nokia'ya yüklü miktarda para yardımı yapıyor. Yardım için ayrılan parayı WP platformun, hazineyi de diğer platformlara bıraksa yeter.

doctorrr

doctorrr

Üye
denize düşen yılana sarılıyor yani değil mi hünkarım...:)

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Soruyu pek anlamadım. Açıkçası herhangi bir şirket bunu yapabilir. Microsoft, Nokia'ya yüklü miktarda para yardımı yapıyor. Yardım için ayrılan parayı WP platformun, hazineyi de diğer platformlara bıraksa yeter.

Sence Microsoft diğerlerini devam ettirmesine izin verir mi?Sorumsa şuydu ; nakit rezervi az olan ve giderek ününü,prestijini kaybeden bir şirket n'olur?Nakitini MeeGo'ya ve Symbian'a aktarabilseydi bile , adı çıkacağına canı çıksın hesabı kaç kişi bakardı o sistemlerin yüzüne?Bunu kastetmiştim.Hem bakacak olan olsa bile hiçbir şirket önünde engel istemez ; Apple'ın ve Samsung'un - senin tabirinle - "etik olmayan" davranışları gibi.

- - - Eklendi - - -

denize düşen yılana sarılıyor yani değil mi hünkarım...:)

II.Mahmut'un ruhu şâd olsun.

• Beğen
Tepkiler: doctorrr ve OttomaN TigeR
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
İyi tamam belki de öyledir.Mantıklı geliyor ama Symbian da çok başarısız.Biraz da bu yönden bakın.Elinize alın n8'i,bir de aynı fiyattaki Galaxy S'i;açın tarayıcıyı ve girin masaüstü görünümde maxicep'e.Aşağı doğru ittirin tarayıcıları.Farkı görünce de alın bir Lumia 710,açın tarayıcıyı ve girin masaüstü görünümde maxicep'e.Aşağı doğru ittirin tarayıcıyı ve görün akıcılığı.
eline bi 701 al masa üstü görünümde aç aşağı doğru ittir donanımhaberde. symbiandaki değişimi gör. yani yapınca oluyo. windowsla uğraşacağına bu sistemi güçlendirebilirdi. ama elop saolsun!

doctorrr

doctorrr

Üye
savaş zamanı bize ençok yardımı yapanlardır bolşevikler...

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
savaş zamanı bize ençok yardımı yapanlardır bolşevikler...

Bizim bahsettiğimiz Çarlık Rusyası.Yani Osmanlı'nın duraklamaya,Rusların ise yükselişe geçtiği dönemde bize sürekli saldıranlar.

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
doctorrr

doctorrr

Üye
Bizim bahsettiğimiz Çarlık Rusyası.Yani Osmanlı'nın duraklamaya,Rusların ise yükselişe geçtiği dönemde bize sürekli saldıranlar.
olabilir tarihi yargılamamak lazım kırımda onlara yaptıklarımız yer yutulur değil

SilentOne

SilentOne

Üye
o değil stove amca nokia olsaydı nokianın bugun kü halini düşünemiyorum

Türe

Türe

Üye
Ama çok zekice politikaları vardı Pedro'nun .

• Beğen
Tepkiler: doctorrr ve Cihanî Sultan
doctorrr

doctorrr

Üye
bizim padişahlarımız daha donanımlı ve birikimli sağlam karakterli insanlar ama son dönemlerde paşaların oyunlarıyla akli dengesi bozuk padişahlar çıkarılmış tahta...

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...