Telefonu Şarj Aleti Olarak Kullanma

Sponsorlu Bağlantılar

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Doğrultmaç devresini biliyorsun umarım ;) 4 diyot 1 kondansatör ile yapıyorsun vay ismail abi yaktın beni deme sonra. Sorumluluk kabul etmem :kop2:

• Beğen
Tepkiler: M. tAHA

M. tAHA

M. tAHA

Üye
yok abi bana o gerek yok :D bir direkleme lazımdı.
ya benım batarya cabuk bıtıyorda ben baska bir minik akü diyim ondan elektiriği bataryaya verecem ondan sordum

---------- Eklendi @ 01:44:27 ---------- Yazıldı @ 01:36:49 ----------

bu arada ben aykutu okudum da :oha dedim ya :D biz ciddi değiliz bu konularda ha :D:D

---------- Eklendi @ 01:47:03 ---------- Yazıldı @ 01:44:27 ----------

bu arada ben aykutu okudum da :oha dedim ya :D biz ciddi değiliz bu konularda ha :D:D

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
yok abi bana o gerek yok :D bir direkleme lazımdı.
ya benım batarya cabuk bıtıyorda ben baska bir minik akü diyim ondan elektiriği bataryaya verecem ondan sordum

akü 6 volt ise sen onu 5 volta düşürmen lazım.(aküler doğru akım olduğu için doğrultmaç devresine ihtiyacın yok) Fazla voltaj telefonu yakar. Elektronikçiye git o sana gereken malzemeyi verir yada ne yapman gerektiğini söyler ;)

joker.lg

joker.lg

Üye
günaydın beyler :)

M. tAHA

M. tAHA

Üye
akünün voltajını ölçecek arkadas. el fenerinden cıkmaydı. insallah fazla yüksek çıkmaz. olmadı transformatörle bu işi çözerim diye düşünüyorum

---------- Eklendi @ 11:48:38 ---------- Yazıldı @ 11:47:54 ----------

günaydın beyler :)

günaydın :D

Dandanakan92

Dandanakan92

Üye

yeterli akımı vermez ki ancak bayağı patatesı paralel bağlamak lazım ki akımı yükseltelim. Birde seri bağlantı olması lazım voltajı biraz yükseltmek için. Bunları yaptıktan sonra zener diyot ve doğrultmaç devresi ile stabil bir enerji elde edersin. Ama patates tarlanın olması lazım bu iş için :kop2:

Tamam vazgeçtim :ehe

M. tAHA

M. tAHA

Üye
yok abi ne yaptın tarla diye ya :D sadece saat çalıştıracak :D

M. tAHA

M. tAHA

Üye

Ben aynı yöntemle telefon şarz edicektim :d:

ve beyin gider :kop2:

---------- Eklendi @ 15:38:48 ---------- Yazıldı @ 15:37:51 ----------

hönk !! Saat değil cep telefonu şarj edecek arkadaş. Yanlış anlama var.
açıkca hiç tahmin etmemiştim :D hatta ihtimal vermemiştim :d:

---------- Eklendi @ 15:40:17 ---------- Yazıldı @ 15:38:48 ----------

yanlış anlama Dandanakan92 şaka maksatlı )

Dandanakan92

Dandanakan92

Üye
Bi alet görmüştüm seyahat şarzı diye kalem pille şarz ediyodu öyle bişey mi yapsak? :d:

M. tAHA

M. tAHA

Üye
Bi alet görmüştüm seyahat şarzı diye kalem pille şarz ediyodu öyle bişey mi yapsak? :d:

sen benım mesajları okumadın galıba :D bende onun için uğraşıyorum :D el fenerinin aküsünden bataryayı sarj edecem inşallah :D

Dandanakan92

Dandanakan92

Üye

sen benım mesajları okumadın galıba :D bende onun için uğraşıyorum :D el fenerinin aküsünden bataryayı sarj edecem inşallah :D

Yok okumadım :ehe Mantıklı yaparsan anlat bizde yapak :D

M. tAHA

M. tAHA

Üye
:D arkadastan akü gelsin yapmaya calısacam :D büyük ihtimal olacak çünkü hiç bir şey mantık dısı değil :d:

Metin MF

Metin MF

Üye
    Konu Sahibi
:kop2:

M. tAHA

M. tAHA

Üye
gülünecek ne var:off:
:kop2::kop2:

joker.lg

joker.lg