Ölümsüzlük İstermisiniz ???

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
xanax84

xanax84

Üye
    Konu Sahibi
Ölümsüzlük İstermisiniz ???
Sümer Kral listelerinde, Manethon’un Mısır hanedanlarına ilişkin kayıtlarında ya da Adem’den başlayan insan soyunun anlatıldığı Eski Ahit’in “Tekvin” kitabında sözü edilen, yüzlerce hatta binlerce yıl yaşamış “eski insanlar”a ilişkin hikayelerin, gerçeklik payı olabilir mi? Yüzyıllar boyunca bunlar fantezi ya da efsane kabul edildi ve hiç ciddiye alınmadı açıkçası ama o soru da hep varlığını korudu: Ölümsüzlük ya da bugünkünden çok daha uzun bir yaşam mümkün müdür? Seni Tılsımlar Korur‘un kahramanı Eser Büyükdere’nin farkında olmaksızın kalıtımsal biçimde sahip olduğu binlerce yıl öncesine ait o genetik miras, bugünün teknolojisiyle günümüz insanı üzerinde yapay olarak yaratılabilir mi? Eğer Cambridge Üniversitesi’nden Aubrey De Grey haklıysa, romanda Jason Redbridge’in “karanlık hedefi” olarak beliren “Horus Projesi” yakında bir kurgu ürünü olmanın ötesine geçecek gibi görünüyor. Binlerce yılın “Muhafızlar”ı şu an nerelerde neler yapıyor bilemem ama, haberlere bakılırsa bazı bilim adamları, bu sorunun yanıtına doğru hızla ilerliyor bugünlerde.

Yakın zamanda popüler bilim dergilerinde büyük yankı bulan haberler üzerine, NTV’deki “Pusula” programının başarılı yapımcısı Mithat Bereket İngiltere’ye dek giderek bu konuyu gündeme taşımış ve de Grey’in görüşlerini izleyicilerine aktarmıştı, anımsarsanız. Aradan yaklaşık iki ay geçti ve şimdi de Live Science‘ın haberiyle “ölümsüzlük mümkün mü?” sorusu yeniden ilgileri üzerinde topladı.
Aubrey de Grey’e göre, “nüfus kağıdındaki yaşı” kaç olursa olsun, bir insanın biyolojik yaşının ve buna bağlı olarak sağlık ve zindelik durumunun 20 ile 25 yaşları arasında tutulması mümkün. Dolayısıyla eski metinlerde ve kral listelerinde ya da Tekvin’de anlatılan uzun ömürlerin, hatta giderek “ölümsüzlük” noktasına yaklaşacak bir biyolojik konumun gerçekleştirilmesi hiç de sanıldığı gibi fantezi falan değil. Bütün iş, yaşlanmamıza ve sağlığımızın bozulmasına neden olan hücresel süreçlerin manipule edilmesi ve denetlenmesinde. Bu alanda uzun süredir çalışan de Grey, yaklaşık 25 yıl içinde araştırmaların nihai sonuçları verecek noktaya gelmesini umuyor ve ekliyor: “İşte o aşamadan itibaren, genetik müdahaleyle, 1000 yıl, hatta çok daha fazla yaşayabilen insan neslini yaratmak mümkün olacak.”
Bu tezlerin ve iddiaların ayrıntısına girmiyorum, orijinal kaynaklardan ve Batı basınındaki makalelerden, Aubrey de Grey’in çalışmaları ve tezleriyle ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz. Muhtemeldir ki, çok yakında bizim basınımızda da bunları tartışan yazılar ve röportajlar sıkça yayımlanacak. Ama benim gelmek istediğim nokta, başka.
Seni Tılsımlar Korur‘da, binlerce yıl öncesine ilişkin o gizemli kayıtlarda anlatılanlarla, modern bilimin izini sürdüğü hücresel süreçleri bir potada buluşturarak, “ölümsüzlük” faktörünü temel alan fantastik bir hikaye anlatmıştım sizlere. Ama oradaki belirleyici sorun, genetik biliminin vardığı noktalar ya da eski efsanelerde anlatılanların doğruluğundan çok, “ölümsüzlük” olgusunun içerdiği çok temel bir “politik” unsurdu: Kimin için ölümsüzlük? Bu muhteşem niteliğe sahip olma hakkı, binlerce yıl gerilere giden ciddi bir “iktidar mücadelesi”ni de getiriyordu gündeme. Neresinden bakarsanız bakın, “ölümsüzlük”, eğer bir biçimde gerçekleşebileceğini varsayarsak, yani Aubrey de Grey ve daha birçok bilim adamı, genetik uzmanı haklıysa, ister istemez “politik” ve “ekonomik” bir sorun olarak dikiliyor karşımıza: Kim karar verecek, bu “armağan”a kimin sahip olacağına? Bunun bedeli ne olacak? Herkes için ölümsüzlük, dünya nüfus ve kaynak dengelerinin iflası anlamına geleceğine göre, eğer böyle bir teknolojik “devrim”e gerçekten ulaşılırsa, bu bilgi ve teknoloji bütün kamuoyuna mal edilecek mi dersiniz?
Şu an gülümseyip, yalnızca fantezi olarak görerek geçebilirsiniz tabii bu konuyu. Ama su uyur, genetikçiler uyumaz. Birbirinden farklı yerlerde, farklı araştırmacılar ve uzmanlar, hızla yol alıyorlar ve görünüşe bakılırsa oldukça “kilit” aşamalara gelmiş durumdalar.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
dünya hayatında ölümsüzlük diye bir kavram yoktur sebebi kainatın sonunun olmasıdır kı kiyametle son bulacaktır

HaqperesT

HaqperesT

Üye
dunyaya kazık cakmak isteyenlerin hulyalarını susleyecek bir yazı. ben almıyım

larten123

larten123

Üye
sapıttınız mı siz ya yürü git

technicker

technicker

Üye
Bu mümkün. Günümüzde yaşam koşulları , çevre şartları ve benzeri unsurlar bile insan hayatını uzatıp kısaltabiliyor iken genetik biliminin bunu yapması olası.

turkmen619

Üye
konu uzun tam okuyamadım ama 150 yaşında yaşlı sürekli hastanede kalmaktansa ölmek çok daha iyi bence

atoubo

atoubo

Üye
ölecez ölecez dedim inanmadınız bak ne oldu şimdi he görüdünüz mü

• Beğen
Tepkiler: TheExplorer
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Bu mümkün. Günümüzde yaşam koşulları , çevre şartları ve benzeri unsurlar bile insan hayatını uzatıp kısaltabiliyor iken genetik biliminin bunu yapması olası.

doğru olası kendi üzerlerinde deneyip bir ömür biçsinler bakalım ne kadar olası

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Belki uzun bir ömür mümkündü doğal denge bozumadan önce
Ama artık etin bile sahtesini çıkarmışız var gerisini sen hesap et

Ölümsüzlük ise fasa fiso. kelin ilacı olsa başına çalar. O buluşu tılsımı bulanları aramızda göremiyorum, içlerinde yaşayanlar var mı?

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Nutkum tutuldu...:alkis

teşekkür ediim.

---------- Eklendi @ 00:57:48 ---------- Yazıldı @ 00:55:21 ----------

Belki uzun bir ömür mümkündü doğal denge bozumadan önce
Ama artık etin bile sahtesini çıkarmışız var gerisini sen hesap et

Ölümsüzlük ise fasa fiso. kelin ilacı olsa başına çalar. O buluşu tılsımı bulanları aramızda göremiyorum, içlerinde yaşayanlar var mı?

dolly'yı hepimiz biliriz dimi!

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Allah sana bir kader yazmış bırakta kader işini yapsın buna müdahale etmek günahtan başka bişey değil..
He diyelim DNA nı değiştirdin ve vücudun 2000 yıl yaşayabilecek bir fiziğe uyarlandı..
Allahın sana koyduğu ölüm saatinden bir saniye dahi öte gidemessin.. Oturduğun yerde bi kalp krizi bi beyin travması gelir yine gidersin.. Ağır bi kazaya gerek bile yok..

Hem hepsini geçtim.. Allah yolunda yaşayıp mis gibi ölüp sonsuz huzura ulaşmak varken ne diye insan bu pislik dünyada yüzyıllarca kalmak istesin ki..
Burda yaşayacağın en lüks hayat dahi cennetin en alt mertebesindeki keyf haz ve huzurun kalitenin yanından bile geçemez..
Ayette ne diyor: Şüphesiz Allahın gözünde dünyanın zerre değeri yoktur..

Bu değersiz bataklık sadece madde denen rüyadan ibarettir.. Gördüğümüz duydugumuz dokunduğumuz herşey fizik ve bizde fiziğin içinde hapisiz..
Ölüm bu hapisten bizi kurtaran bir anahtarken ne diye kendimizi bu kapalı kutuya daha uzun süre bağlayalım ?

technicker

technicker

Üye
Allah sana bir kader yazmış bırakta kader işini yapsın buna müdahale etmek günahtan başka bişey değil..
He diyelim DNA nı değiştirdin ve vücudun 2000 yıl yaşayabilecek bir fiziğe uyarlandı..
Allahın sana koyduğu ölüm saatinden bir saniye dahi öte gidemessin.. Oturduğun yerde bi kalp krizi bi beyin travması gelir yine gidersin.. Ağır bi kazaya gerek bile yok..

Hem hepsini geçtim.. Allah yolunda yaşayıp mis gibi ölüp sonsuz huzura ulaşmak varken ne diye insan bu pislik dünyada yüzyıllarca kalmak istesin ki..
Burda yaşayacağın en lüks hayat dahi cennetin en alt mertebesindeki keyf haz ve huzurun kalitenin yanından bile geçemez..
Ayette ne diyor: Şüphesiz Allahın gözünde dünyanın zerre değeri yoktur..

Bu değersiz bataklık sadece madde denen rüyadan ibarettir.. Gördüğümüz duydugumuz dokunduğumuz herşey fizik ve bizde fiziğin içinde hapisiz..
Ölüm bu hapisten bizi kurtaran bir anahtarken ne diye kendimizi bu kapalı kutuya daha uzun süre bağlayalım ?

Peki hasta olduğunda tıbba mı başvuruyorsun yoksa bu lanet dünyadan biran önce gerçek güzelliklere gitmek için bekliyor musun?

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Peki hasta olduğunda tıbba mı başvuruyorsun yoksa bu lanet dünyadan biran önce gerçek güzelliklere gitmek için bekliyor musun?

tıbba başvurmanın konuyla ne alakası varkı ALLAH C.C tedavi olunuz diyor kur'an da ve her insana biçilen ömür bellıdir o an geldığinde ne bir saniye geri alınır nede bir saniye ileri diye buyurur.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
sana verilen bedene elbette bakacaksın bu senin görevlerinden biri..
Lakin burda hastalıktan en çabuk kurtulma yöntemi diye bir konu işlemiyoruz değilmi?
1000 lerce yıllık bir ömür konunun içeriği..
yaşınızı bilmiyorum ama geçen ömrünüze şöyle bir bakın elinizde ne var? sanki 2 saatlik bir film izlemişsiniz gibi hissedersiniz.. Bu kadar zaman ne ara geçti?
gidin 100 yaşındaki birine sorun aynı cevabı verir..
1000 yılda yaşasan emin ol günü geldiğinde onu bile anlayamamış olacaksın..
ömrü uzatmaya çalışmak ölümden kaçmaktır.. topraktan geldin toprağa döneceksin.. Burada ne kadar yaşarım diyeceğimize öbür tarafa ne hazırladık ona bakmak lazım.. Ömründen geçen her gün seni ölüme bir adım daha yaklaştırıyor..
Bunu birde şöyle düşün
Mahşer günü hesabını hemen verip kurtulmak varken neden o dehşetli zamanı uzun uzun uzatalım :)
sadece fiziki olarak bakmayın...

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

sana verilen bedene elbette bakacaksın bu senin görevlerinden biri..
Lakin burda hastalıktan en çabuk kurtulma yöntemi diye bir konu işlemiyoruz değilmi?
1000 lerce yıllık bir ömür konunun içeriği..
yaşınızı bilmiyorum ama geçen ömrünüze şöyle bir bakın elinizde ne var? sanki 2 saatlik bir film izlemişsiniz gibi hissedersiniz.. Bu kadar zaman ne ara geçti?
gidin 100 yaşındaki birine sorun aynı cevabı verir..
1000 yılda yaşasan emin ol günü geldiğinde onu bile anlayamamış olacaksın..
ömrü uzatmaya çalışmak ölümden kaçmaktır.. topraktan geldin toprağa döneceksin.. Burada ne kadar yaşarım diyeceğimize öbür tarafa ne hazırladık ona bakmak lazım.. Ömründen geçen her gün seni ölüme bir adım daha yaklaştırıyor..
Bunu birde şöyle düşün
Mahşer günü hesabını hemen verip kurtulmak varken neden o dehşetli zamanı uzun uzun uzatalım :)
sadece fiziki olarak bakmayın...
Ağzına sağlık :oke: geçenlerde bir bardak su içtim genzime kaçtı ve inanmayacaksın belki 1,5 dakika nefes almak için neler çektim evde, o anda aklımdan o kadar fazla şey geçtiki sanki yaşadığım hayat 2 dakikaydı gözümün önünden perde perde geçti yahu...

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
bir şey daha..
diyorsun ya hastalanınca kendine bakmıyormusun..

Bunuda şöyle açıklayayım :)
Bana söyle bedeninin içindeki hangi organın kontrolu senin elinde?
Cevap = Hiçbiri ;)

Bedenindeki her hücre allahın her an her salise kontrolü altındadır ve her an yaratılmaktadır..
Allah Kuranda arkadaşımın söylediği gibi ne demiş?
Siz tedavinizi olun gerisine karışmayın..ki zaten böyle bir gücümüz yok..
İlaç sadece bir aracı sana sağlığını veren allahtır...

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...