Flash Atmaktan Korkanlar - Bilmeyenler # Risksiz Telefonunuzu Sıfır Gibi Kullanın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheMadness

TheMadness

Üye
aynen öyle sıfırlanıyor.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
z üstüne yazma engellidir. Güncellemelerde yazar sadece.

---------- Eklendi @ 18:21:42 ---------- Yazıldı @ 18:20:58 ----------

z asıl sistem dosyalarının bulunduğu yerdir.

yanı annadan belleye geçiştekı gibimi

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
MrExpert

MrExpert

Üye
bilmeyenler için iyi olmuş saol...

Polymath

Polymath

Üye
bu hard formati oneriyorsunuz her seferinde. Peki hard formattan sonraki durumlari biliyormusunuz? Hard format teldeki bir cok uygulamayi siliyor. Fotoraf duzenceyici, video duzenleyici, ovimagza vs guzel programlar. Ovi magza bir sekilde yukleniyor ya digerleri? Inadina hardformata hayir. Soft format atin. Yada flash. Flash atamiyorsaniz bilen birine attırin. yada forumda saolsunlar yardimci olan arkadas cok teamwieverdan yardmci olurlar

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
bu hard formati oneriyorsunuz her seferinde. Peki hard formattan sonraki durumlari biliyormusunuz? Hard format teldeki bir cok uygulamayi siliyor. Fotoraf duzenceyici, video duzenleyici, ovimagza vs guzel programlar. Ovi magza bir sekilde yukleniyor ya digerleri? Inadina hardformata hayir. Soft format atin. Yada flash. Flash atamiyorsaniz bilen birine attırin. yada forumda saolsunlar yardimci olan arkadas cok teamwieverdan yardmci olurlar

bu konuda format lafı geçmedıkı flash atma konusu konuşuldu

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi

İlk önce hard sonra yazılımı tekrar atıyoruz. Böyle anlattım. Arkadaş ondan bahsetti.

---------- Eklendi @ 22:50:47 ---------- Yazıldı @ 22:48:13 ----------

Denemediğim şeyi buraya yazmam ben :)
Ben bugün merak ettiğimden denedim. İlk hard format attım sonra yazılımı yeniden at dedim olumlu sonuç aldım.
Almasam yazmazdım.
Agresif tavıra gerek yok :) :tşk:

ANIL

ANIL

Admin
Arkadaş yazılımı yeniden yükleyecekler için hard format atın diyor..

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaş yazılımı yeniden yükleyecekler için hard format atın diyor..
Aynen öyle. Böylece flash kadar sonuç alıyoruz. Tek Z sürücüsü kalıyormuş oda fazla önemli değil. Ayda 1 yada 2 ayda 1 flashı telefoncuya attırırsınız.
Normal zamanlardada Hafıza kartı biçimlendirme + Hard + Yazılım yeniden yapın bence :) risksiz :)

TheMadness

TheMadness

Üye
zaten telefon brick olsa bile dead atılabiliyor. Hem en kolay yöntem.

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi

storovi

Üye
Merhaba arkadaşlar.

Bugün çok merak ettiğim bir konunun üzerine gittim. Aslında ben hep merak ediyordum hard formattan sonra yazılımı yeniden yüklesek flash atmış olur muyuz diye. Biraz mantık açısından düşününce yaptım.

Şimdi şöyle düşündüm. Benim gibi flaş atmaktan korkanlar ve eline sıfır cihaz isteyenler ne yapmalı?
Arkadaşlar flaş atmış gibi sıfır kullanacaksınız. Karışık değil çok basit.

Başlıyoruz.
1-) Hafıza kartı biçimledirme: Menü > Dosyalar > Hafıza kartınızın üstüne basılı tutup biçimlendir diyoruz ve biçimlendiriyoruz.
2-) Hard format atıyoruz.
a) C6-01 İçin: Ses kısma tuşu , Menü tuşu, kamera tuşuna basılı tutarken Telefonu açma(kırmızı tuşa) basılı tutuyoruz. Nokia yazısı geliyor bi 5-7 saniye daha tutuyoruz ve çekiyoruz. Telefon açılıyor. Ayarları yapıyoruz (Nokia hesabı vs.).
RESİMLİ ANLATIM ( http://www.maxicep.com/symbian-3-ci...1-soft-format-ve-hard-format-atma-556424.html )
b) N8 İçin: ses kısma tuşu, Kamera, Menü, tuşuna basılı tutarken güç düğmesini basılı tutun nokia yazısı geliyor. 5 Saniye bekleyin ve tuşlardan ellerinizi çekin. Hesap ayarlarınızı yapın.
RESİMLİ ANLATIM ( http://www.maxicep.com/symbian-3-cihaz-destek/nokia-n8-reset-hard-format-422455.html )
c) Diğer telefonlar için Forumda arama yapabilirsiniz. İyi bir arama için Google aramasını kullanın. Örn: N8 hard format yazarak bulabilirsiniz.
3-) Nokia suite giriyoruz. Güncelleştirmelere geliyoruz. Telefon güncelleştirmesinin altında "en son xxx.xxx güncellenmesi yüklenmiş" yazacaktır. Ve >>" YENİDEN YÜKLE "<< yazması gerekir. (yazmıyorsa yenileye tıklayın) Yeniden yükleye basıp koşulları kabul edip, yazılımı yeniden yükleyin.

İşte bu kadar.
Cihazınız hazır iyi kullanımlar
:)

Zaten biliyorduk yazacak olan olursa lütfen yazmasın. Bilmeyenler faydalansın diye paylaşıyorum :tşk:
Merhaba erdgnblt,öncelikle bu güzel anlatim icin tesekkürler...Emegine saglik...Bende Nokia 701 var ve bütün anlattigin islemleri yaptim...Fakat...Nokia Suiteden göncellemeye gelince önce 424 mb. indiriliyor yaziyor daha sonra kurulum yaziyor...15 dk sürer yazisi ve bitis...ama bende hic bir degisiklik olmuyor...Telefon hard format atilmis haliyle duruyor...ve bu bende hep böyle..o yüzden Phoenix kullaniyorum,,,ama Nokia Suite ile kurulum yapmak istiyorum...olmuyor olmuyor....iyi forumlar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Merhaba erdgnblt,öncelikle bu güzel anlatim icin tesekkürler...Emegine saglik...Bende Nokia 701 var ve bütün anlattigin islemleri yaptim...Fakat...Nokia Suiteden göncellemeye gelince önce 424 mb. indiriliyor yaziyor daha sonra kurulum yaziyor...15 dk sürer yazisi ve bitis...ama bende hic bir degisiklik olmuyor...Telefon hard format atilmis haliyle duruyor...ve bu bende hep böyle..o yüzden Phoenix kullaniyorum,,,ama Nokia Suite ile kurulum yapmak istiyorum...olmuyor olmuyor....iyi forumlar
Pardon yanlış anlamışım o yüzden sildim...

ANIL

ANIL

Admin
Flash konusunda yardımcı olacak çok arkadaşımız var burada dosyalar hazır olduktan sonra 5 dakika sürüyor korkmaya gerek yok yardımcı oluruz..

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
Flash konusunda yardımcı olacak çok arkadaşımız var burada dosyalar hazır olduktan sonra 5 dakika sürüyor korkmaya gerek yok yardımcı oluruz..

teşekkürler inşallah bugünlerde bir arkadaş teamviewer ile bağlanıp yapar bende öğrenmiş olurum :)

larten123

larten123

Üye
flash attıktn sonra telefonu zrar gören hatta hıc acamayanlar vae yani kim olsa korkar

Polymath

Polymath

Üye
Aynen öyle. Böylece flash kadar sonuç alıyoruz. Tek Z sürücüsü kalıyormuş oda fazla önemli değil. Ayda 1 yada 2 ayda 1 flashı telefoncuya attırırsınız.
Normal zamanlardada Hafıza kartı biçimlendirme + Hard + Yazılım yeniden yapın bence :) risksiz :)

iyide arkadaşlarım Hard formattan sonra tekrar pc Suitle yazılım yüklerseniz gidenler geri gelmiyor ki ? Ben 603 e denedim böyle birşey olmadı. Giden uygulamalar ancak flashla geliyor. İkincisi Hard format Telefonumu bozdu ama ben atmak zorunda kalmıştım telefon çökmüştü. Hard Format Nasıl bozdu bılmıyorum ama dün daha yeni geldi telefon elime bir parçayı değiştiler ama hangisini bilmiyorum yazmamışlar. Hard FOrmat Bana göre zararlı bir iştir. Kimseye önermiyorum. Çünkü benim teli bozdu

Ayrıca,
2-) Hard format atıyoruz.

Arkadaş Hard Format atmaktan bahsetmiş.

Sen Format Lafı konuşulmadı demişsin kardeşim :))

ANIL

ANIL

Admin
Hard formattan sonra suite ile geri gelmiyorsa ilginç. Hard formatla giden uygulamaları kullanmayanlar için kesinlikle bir sorun yok. Ben her zaman hard format şekilde kullanıyorum telefon çok daha rahat çalışıyor. Hard format atanlar o zaman phoenix ile flash atıcaklar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt