Sigarayı bırakmak için bir neden daha

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sigarayı bırakmak için bir neden daha
Sigara kullanan kadınların cildi, kullanmayanlara göre, 4 kat fazla kırışıyor.
Sigaradaki 4 bine yakın zehirli madde, kanser başta olmak üzere birçok hastalığa zemin hazırlıyor.

Uzmanlar, sigaranın cilt üzerindeki etkisine de dikkat çekiyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Selek; "Sigara içimi cildin üst tabakasındaki nem oranını azaltır. Aynı zamanda üst tabakadaki A vitamini oranını düşürerek yaşlanmaya sebep olmaktadır. Kolajen hasarını önleyen A vitamini seviyesinin düşmesi kırışıklıklara neden olmaktadır."

Bu durum, özellikle kadınları tehdit ediyor.

Selek; "Yılda 40 paketten fazla sigara içen kadınlarda kırışıklık görülme oranı, içmeyenlere oranla 4 kat daha fazladır. Sigara içenlerde dudak çevresinde kırışıklıklar, yüzde çizgilenmeler, sarı mat grimtrak bir renk, kuru bir cilt ve cilt altındaki kemiklerde belirginleşme ile çökkün bir yüz görünümü oluşmaktadır."

Sigaranın fiziksel görünüme verdiği zarar bununla da kalmıyor. Selek; "Saçlarda kırılma, kuruma, kabalaşma, dökülme, tırnaklarda sararma gibi birçok yan etkileri var." dedi.

Anti-aging krem, cilt bakımı veya cerrahi girişimler hepsi yaşlanmanın önüne geçmek için. Ancak, yapılacak tek basit şey, "Sigarayı Bırakmak'' kaynak . samanyoluhaber

Sofya-

Sofya-

Üye
e yani :D

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bu zıkkımı bırakmak için birçok neden var ama
BIRAKAMIYORUUUUUUUUM :vur

Sinirlendim yakayım birtane daha :cigara:

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

Gerçekten çok uğraştım sigaratör migaratör hepsini denedim
iş irade ile alakalı bende de o zayıf

saglık bakanlığının sigara bıraktırma hattını bı arasaydın yardımcı olur belki arkadaşım

Emrgncy

Emrgncy

Üye

saglık bakanlığının sigara bıraktırma hattını bı arasaydın yardımcı olur belki arkadaşım

Onu da yaptım azaltmama yardımcı oldu
Aslında bırakmıştım tam 4 ay içmedim sıkıntı stres tekrar
Ama şu an azalttım önceye göre, bırakmaya çalışıyorum ama olmuyo

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ya önceden igne falan yapıyorlardı bu sayede bırakanları çok gördüm ama şimdi varmı bu bilmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt