Alın kırışıklıkları nasıl giderilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Alın kırışıklıkları nasıl giderilir
Kişilerin yaşları ilerledikçe yüzlerinde önce göz çevreleri ve alınları kırışmaya başlar. Alın kırışıklığı kişinin yaşını eline verirken, günümüzde pek çok kozmetik ürün ya da bakımla bu kırışıklıkları azaltmak, daha genç ve bakımlı görünmek mümkün. Özellikle doğam yöntemlerle kırışıklıkların görünümünü azaltmak istiyorsanız, “alın kırışıklıkları nasıl giderilir” diye soruyorsanız uzmanların görüşlerine kulak verin. Her şeyden önce bol su tüketmek, hem sağlığımız ve hem de geç yaşlanmamız için çok önemli. Bol su içerek cildinizin yenilenmesini ve kuruyarak kırışmasını engellerseniz. Su içerek cildinizi sıkılaştırabilirsiniz. Kırışıkların oluşumunu geciktirerek bu sorunu bir süreliğine ortadan kaldırmanız mümkün. Alın kırışıklarını önlemenin bir başka yolu da fazla güneşe maruz kalmamak. Unutmayın güneşin zararlı ışınları hem cilt kanserine neden olabiliyor ve hem de cildi kırıştırıyor. Güneşli bir havada bulunacaksanız yüzünüze mutlaka yüksek faktörlü güneş koruyucu kremi sürün. Yüzünüzü güneşten koruyarak da kırışıklığı önleyebilirsiniz. Yüzdeki kırışıklıkları engellemenin bir başka güzel yolu da egzersiz yapmak. Tıpkı vücudumuz için düşündüğümüz şeyleri yüzümüz için de uygulamalıyız. Yüz egzersizi yaparak yüzün sıkılaşmasını sağlayabiliriz. Sigara içmek de cildin erken kırışmasına neden olur. Cilt güzelliğiniz ve sağlığınız için sigarayı bırakmalısınız. Yoksa yaşlanmadan kırış kırış bir cilde sahip olacaksınız. Dengeli ve düzenli beslenmeyle, mevsim sebze ve meyvelerini yiyerek de cilt kırışıklıklarının önüne geçebilirsiniz.
Ayrıca gece uyumadan önce ve sabahları uyandıktan sonra nemlendiricili kremler sürerek yaşlanmayı geciktirip, kırışıklığı önleyebilirsiniz.

Peki yüz egzersizi nasıl yapılır:
Başımızı dik tutalım, kolları omuzlarımızın hizasında kaldıralım ve elleri kafamızın üstüne koyalım. Baş parmakla kafanın arkasına bastırıp, öteki 4 parmakla saç diplerinin hizasında alın bölgesine koyalım. Şimdi 4 parmağı, baş parmağın hizasına doğru baş derisinde güçlü bir basınç oluşturacak biçimde bastıralım. Sonra parmakları serbest bırakalım ve bu egzersizi üç kez tekrarlayalım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt