Sigaranın Cilde Zararları

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sigaranın Cilde Zararları
Sigaranın Sayısız zararlarının yanı sıra cilde de çok büyük zararı vardır.Sigara dumanı ve katran cildin ihtiyacı olan oksijeni almasına ve besin emilimine mani olarak kuru ve cansız görünmesine neden olmaktadır. Ayrıca sigara tüketimi zararlı serbest radikallerin oluşmasına sebep olarak ciltteki kolajen ve elastin liflerini zayıflatarak cildin zamansız yaşlanmasına neden olmaktadır.

Eğer sizde Sigara içiyorsanız cildinizin sağlığı açısından vitamin kullanımına daha da fazla önem vermeniz gerekiyor. Sigaranın cildinize verdiği zararları azaltmak ancak vitamin katkısıyla mümkün olmaktadır.

Eğer sigara kullanıyorsanız kozmetik ürünleri için harcağınız paralar boşuna gidiyor demektir. Hiçbir cilt tedavisi sigaranın ciltte neden olduğu hasarları düzeltemiyor. Sigara içmek cildin dokusunu bozar ve tüm besin değerlerinin yok olmasına neden olur.

Ayrıca Sigara içen genç kişiler kalp rahatsızlıkları ve kanser gibi sağlık sorunlarının sadece ilerleyen yaşla beraber ortaya çıkan sorunlar olduğunu düşünmektedirler.Sigaranın cilt üzerindeki olumsuz etkileri güneşten genen ultra viyole ışınlarının olumsuz etkileri kadar zararlıdır.
 


MaxipmaN

Üye
iğrenç birşey sigaradan nefret ediyorum
 

by-pegasus

Üye
ohhh olsada ciğerlerim bayram etse :eller:
hava serin.
mevzu derin.
yak bi sigara.
kafa on numara........
 
  • Beğen
Tepkiler: Ccihat67 ve huseyinwolf
222112

222112

Üye
@zxdelemi ne içtin knk :kop2:
 


Üst Alt