a.s kardeş kalanı boşver ben totalden bahsettim xploreden yada pcden görebilirsin bakarsan ilgin için tşklrSelam,
bendede su anda telefon hafiza:450 mb(tüm orjinal ve extradan programlar kuruluyken) , e hafiza:5,3 gb yani bu degerler normaldir heralde cünkü telefon cok hizli ve hersey yolunda...iyi forumlar
arkadaşı total diyorum yani olması gereken nasıl sorun yok iyi oku anlatamadım galiba tşklrozamn sorun yok![]()
tkşlr c7de böyle değildi 701c:1gb değil o zamanbende de aynıydı aldıgım zaman
tşklr701deki1gb ne o zaman tel hafıza değilmi?701 C:640MB dır.
tşklr aynen bende o kadar bekliyordum 7.4 olması gereken 6.6 olmuş sistem 1.4 ayırmış çok değilmi? C7de senin anlattığın gibiydi.arkadaşım tel kendı hafızasını ve hafıza kartının küçük bir bölümùnü kendine saklar hafızayı tam doldurup telı yormamak icin test etmek isterseniz misal boş bır hafıza kartınin 8gblık oldugunu duşunursek bunun 7.5 veya 7.4 olarak boş gôsterır
kardeş bendeki görüntü şu (boş 6.0 tamamı 6.6) ben 7.4 bekliyodum c7 olduğu gibi.boş'kenmi 6.6 gözüküyor hafıza
doğru ama 1.4 çok. bide romdan 400mb ayırmış tel hafıza rom değilmi?öyleyse sorun yok arkadaşım 701 ın işlemcısı daha farklı 1gb işlemcı oldugunu bilıyoruz 1.4 lük bölümü işlemcıye ayırması dogal bence sonuçta ayıracağı bölümü tel kendi belırlıyor bosuna akıllı tel demıyorlar.
tşklr bunları bende biliyorum başka bir 701e bakma şansım olmadı ben bendekiyle aynımı onu araştırıyorum sistemin ayırdığı değerler bana fazla geldi hepsi o. O zaman sistem tam sürüm olduğundan kaynaklanıyor hepinize çok tşkrlr...işlemci ile hafıza arasında ne fark var bu arada çok fark var işlemci asla telefon hafızasından yemez remden yerse yer
bide nokianın programları işletim sistemlerini bazı dosyaları flen fisman fındık fıstık derken 1 gb den sana 600 kalıyordur diyecen 400 mb ye noldu bunun 100 unu çıkar 300 diyelim bırakta belleyi tam sürüm olarak kullanıyonuz ve belle 2 işletm sisteminin birleşimi ile oluşuyor oda normal yani
işlemci hızı 1 Ghz rom 1 Gb doğrusu bu değilmi?1 Gb işlemci hızı oluyor.
tşklr c7 sistemi nasıl peki.linux ün kernal çekirdek tabanı var yoksa hayatta symbian okadr açık kaynakla değiştirilemez
çünkü bir çok kod tabanı linüx in ki ile aynı yani bu farkettim![]()