Zamanı geldi ... !

Sponsorlu Bağlantılar

pRime.

pRime.

Üye
programcılığa ilgim var diyen sms atsın
isim verin ben ararım maksat bi ekip kurmak birlikten güç doğar bildiğim ne varsa öğreticem geçenlerde Amerikaya gittim ufacık çocuklar program yazıp satıolar ana dilleri ama biz neden yapamıyalım

Apk, ipa dosyalarını symbianda çalıştırmak için o işletim sistemlerinin sdk'larını bir şekilde symbiana uyarlamak lazım tabi bununla da bitmiyor donanımı var bunun bir de. Bana kalırsa bununla uğrasmak yerine o symbian kodlarıyla (tabi mümkünse) çok daha iyileştirilmiş bir sürüm yapılmalı.

nadir_89

nadir_89

Üye
c++ c# asp php java html javascript c as3 azbişey qt biliyorum ama görselliğin ilerisine gidibileceğini düşünmüyorum

exe dediğiniz olay çok kapsamlı bişey 50türlü exe dosyası oluşturabilirsiniz ama bunların telefonda çalışanı çok kısıtlı olur ayrıca telefonun exe çalıştırması hiçbirşey ifade etmiyor sonuçta windows işletim sisteminde çalışan bir programı alıp telefonda çalıştıramazsınız yeniden bir program yazıp exe formatında onu telefonda çalıştırırsınız bunuda yapacak programlamabilginiz varsa zaten direk symbian için yazın program yada oyununuzu

çomak sokmak gibi olmasın ama bir anlamı yok exe çalıştırmanın ... Ekip kuruyorsanız programcılık üzerine ekip kurun ve önce tek başınıza bişeyler yapmadan ekip kuramazsınız
ben 3-5 tane kendi oyunumu yazıp bişeyler isbat etmiş biri olarak bir kaç ay sonra bir yazılım ekibi kurmayı düşünüyorum beni tanıyanlar bilir zaten bayraktar medya & n-game olarak
sizede böyle bir yol izlemenizi tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve CanKartaL
oguz204

oguz204

Üye
    Konu Sahibi
qt sdk kütüphanesine ekleme yapılarak bahsettiğin gibi yeni bir firmware oluşturmak sorunlardan arınmış bir symbian exe açması eğer yapılabilirse daha fazla program demek exe apk ye takılmayın o bir uğraşı olacak birkaç telefon feda edeceğim maksat geliştirme ve sorunları giderme uyarlama

pRime.

pRime.

Üye
qt sdk kütüphanesine ekleme yapılarak bahsettiğin gibi yeni bir firmware oluşturmak sorunlardan arınmış bir symbian exe açması eğer yapılabilirse daha fazla program demek exe apk ye takılmayın o bir uğraşı olacak birkaç telefon feda edeceğim maksat geliştirme ve sorunları giderme uyarlama

Bence sadece yeni firmware oluşturulmalı. O işin içinden çıkılmaz.

oguz204

oguz204

Üye
    Konu Sahibi
yakında firmware upload edicem
güncellemeler;
klasör içinde klasör açma
kodu main_gate.folderlock=off
tek gelişme bu şimdilik istenilirse upload ederim

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
bence hiç bunlarla vakit kaybetmenin anlamı yok çünkü Symbian ı baştan bile yazsanız exe uzantılı dosyaları 360*640 çözünürlüğe uygun hale getirmedikçe randıman alamazsınız ayrıca windows programları çok mu az işlemci ve ram harcıyor ki Symbian üzerinde onları kullanacağız? bence yapılması gereken apk veya ios emülatörü özellikle 3gs oyunlarını yükleyebilecek bir ios emülatörü gerçekten süper olur. çözünürlük sorunu da olmaz alttan üstten kalan boşluklara da emülatör menüleri yerleştirilir gayet uygun olur ama bu emülatör resmen ios u n-gage gibi bir oyun modunda tekrar yazmak demek ki ios kapalı kaynak olduğu için bu da çok zor
bu yüzden en güzeli Nadir in de dediği gibi kendi uygulama ve oyunlarınızı yapmak

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
önce tarayıcıya flash ekleyinde gerisi sonra gelir

oguz204

oguz204

Üye
    Konu Sahibi
yapılan tek gelişme klasör içinde klasör açma
exe sıkıntı verecek sis e devam değişmesi gereken ne var editleyelim yazın.

nadir_89

nadir_89

Üye
yapılan tek gelişme klasör içinde klasör açma
exe sıkıntı verecek sis e devam değişmesi gereken ne var editleyelim yazın.

bellede bildirim menüsüne güçtasarrufu modu ucak modu ç.dışı widget modu gibi ek modlar olsun wifi aç kapa gibi yani bide gelen e-mail ler ordada görünsün mesaj gibi ...

MücahitTokgöz

valla konuyu açan arkadaşlar ve ona destek çıkanlar başarsanızda başaramasanızda hepinize helal olsun. Nokia dan hayır yok bari siz cihazı elinde kalanlara yardımcı olun. Bence Geliştirceğiniz şeyler şunlar olmalı ; Flash Player, klasör sorununu zaten halletmişiniz, apk dosyalarını açması çoğu oyun ve uygulama problemini ortadan kaldırır gibime geliyor o olursa çok güzel olur ve bazı hataların giderilmesi benim istediklerim sadece bunlar. Her zaman arkanızda olmak isterim başarılar..

_ardaa

_ardaa

Üye
Aslında geliştirmeye müsait bir sistem java bilgisi olanla güzel widget'lar yazabilir en basitinden.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
benim dediğim ne oldu ? :)

pRime.

pRime.

Üye
neden hep oyun?
mesela tarayıcıyla başlayın. sayfa yüklerken cihazı kitlemeyen bir orjinal tarayıcımız olsun. imkansız olmasa gerek eldeki kodlarla.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
hakan_710

hakan_710

Üye
konuyu açan arkadaş tartışma yaratmak için açmadı sanırım. ona muhalefet olmaktansa sadece isteklerinizi yazsanız fena olmaz. bak nadir arkadaşımız ne güzel yazmış. istekleriniz yapılabilirse zaten arkadaş elinden geleni yapacaktır. Boş yere tartışıp birbirimizi kırmayalım. Mesela ben mesaj geldiği zaman uyarı vermeden bildirim çubuğunda mesaj simgesi olmasını ya da mesaj geldiği an bildirim çubuğunda mesajın kimden geldiğini görmek istiyorum(tıpkı android de olduğu gibi) lütfen siz de isteklerinizi belirtin sadece

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Admin
sorunsuz her sayfayı açan hızlı bir tarayıcıyı parayla bile alırım valla

Tuba

Tuba

Üye
Yanlış anlaşılma olmuş sanırım tartışma yok :)

yanlız bazı mesajları editledim çünkü forum içerisinde mail adresi telefon mumarası vermek yasak pm ile bu bilgileri paylaşabilirsiniz...

Kolay gelsin....

• Beğen
lolaman

lolaman

Üye
Yasak olmasa iyi ama evimize FBI falan geliyo camdan giriyorlar içeri götürüyorlar bizi :ehe

Takipçi Satın Al

Üst Alt