hoşbuldukk
haklısınız beyler,modası geçti elbette... ama anlamadığım şey,bu ram değerine bu cpu ya ragmen işletim sistemi harikalar yaratıyor,bence androidden daha kaliteli... neden fişi çekildi akıl erdiremiyorum... parası olan sağlam özelliklere sahip androide geçer tabi,olmayan bizler için de n900 harika....
Neden biliyormusun ? Bazi arkadaslarimiz bazi noktalarda bilincsiz konusuyorlarda ondan
Mesela iphone 4s kullanicilari telefonlarinin demode oldugunu dusunuyorlarmi hayir ? Ama iphone kullanicilari daha telefonlarindaki bir dosyanin ismini degistiremiyor cektikleri fotografa bir klasor acip icine bile koyamiyor indirdikleri bir pdf e isim veremiyor ve zaten uzantisini telefonun tanimadigi dosyalari download bile edemiyorlar ki dusunun bir kere iphone un tanidigi kac uzanti var ?
Ama buna ragmen iphone cular ellerindeki cihazin aslinda anormal olcude yetersiz oldugunun farkinda degiller, evet program destekleri var ve bu da onlara telefonlarinin ve isletim sistemlerinin demode oldugunu anlamalarina engel oluyor.
Diger taraftan n900 neden teknik donanimindan fazla isler basarabiliyor ona gelelim
Herseyden once maemo android ten daha rahat calisan bir sistem ve beceri olarak daha ustun fakat androidin program destegi sayesinde android aciklari varsada onlari kapatabilirken n900 de arkadaslar hala bir ram sorunudur tutturmus gidiyorlar ve inatla ram i 256 mb olarak kabul etmek istiyorlar halbuki n900 ram i 1 gb tir 256 yi astigi anda 32 gb olan hafizadan 756 mb kullanarak ram i 1 gb ta tamamlar cpu ile hafiza arasi baglantilar paralel oldugu icin en kucuk bir yavaslamada olmaz ve n900 de 32 gb gibi yuksek bir hafiza oldugu icin ram i yuksek tutmanin fazla anlami olmadigindan boyle bir uygulama yapilmis olmaliyken bir cok arkadas bunu teknik yetersizlik olarak gorebilmektedir diger taraftan bircogumuz rezistif ve kapasitif ekrani dogru durust bilmemekte kapasitif ekran olmadigi zaman multitouch ozelligi olmayacagini dusunmekteyiz ve bu ozelligi rezistif ekranin bir eksi ozelligi olarak gormekteyiz halbuki bu rezistif ekranda degil isletim sisteminde olmayan bir ozelliktir ve zaten rezistif ekran kapasitiften daha iyi calisir, milimetreyi bile ayirt edip secebilirsiniz ekrani hic buyutmeden kucucuk bir noktayi secebilirsiniz ve en onemlisi cizim yapmak icin stylus kullanabilirsiniz ve bunlar kapasitif ekranda olmayan artilardir ama bize sorsan kapasitif ultra ileri teknoloji ve her yonden ustun derler
Kisacasi n900 evet eski bir cihaz ve herseyin bir omrunun de oldugu muhakkak ama bence kasasinin en basindan beri kaba olmasi disinda demode degil cunku bugun onbinlerce 2012 yilinda uretilen telefon modeli varken n900 hala onlarin icerisinde bircogundan iyi ozelliklere sahip durumda ve zaten maemo dogrudan linux kullanimina izin vermesiyle basli basina farka sahip bir sistem ama siradan kullanicilar bunun farkinda degil ve bence n900 den baska bir cihaz linuxa boyle gecis saglamadikca n900 zaten hic demode olmayacak
Cunku fark yarattigina inanilan hizinda bir siniri var cunku su andaki hizlara bakipta oyle 3000 mhz cihazlar on yil icinde cikacak sanmayin cunku silikonunda artik bir titresim siniri var ve zaten su anda oralara ulasilmis durumda