İstediğin oyunu oyna. Bana mısın demiyor. Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben de oyun amaçlı aldım. Hatta PSP 1000 serisi çıkmış. Ya onu alsam dedim ama iyi ki almamışım. Hem PSP yi çok kullandığın zaman tuşları yıpranıyor hem hafıza kartı alıp oyun yükletmek sorunlu ( daha doğrusu pahalı) hem de internet olayı berbat. Herneyse... Ben alır almaz appstore den oyun indireyim dedim. Real Soccer 2012 yi indirdim ücretsiz. Görüntü muhteşem, oynanabilirlik muhteşem, hız muhteşem ve dahası... asphalt 6 yı indirdim. Aynı şeyleri yazmayayım.Kesinlikle sorunsuz. Sana geçenlerde de demiştim. 8 GB yeterli değil zira ben 2 oyun 4 uygulama indirdim. şimdiden 2 GB doldu. Onun için en iyisi 32 GB. Tabi paran varsa 64 daha iyi. Ben Vatan Computer den aldım. Alırken Muvit marka kılıf da aldım. Dediklerine göre çok hassas bir arka paneli varmış ki gördüm doğru! Hemen kılıfa yerleştirmek en mantıklısı. Kutudan priz şarj aparatı çıkmıyor. Bilgisayar da USB ile şarj oluyor ( USB kablosu var). Ama prizden şarj etmek istiyorsan ki ben öyle yaptım şarj aparatı alman gerekiyor. Ben aldım ama Apple onaylı alman lazım. İlerde sorun çıkarsa garanti dışı kalıyormuş, araştırdım. Sonuç olarak bana bedeli: 800 TL cihaz + 25 TL kılıf +30 TL priz şarj aparatı = 855 TL param gitti. Bazı arkadaşlarım bu kadar para vereceğine 200 TL daha koyup İphone 3GS al dediler. Ama o da 8 GB hafızaya sahip. Bildiğin üzere bu apple ürünlerine hafıza kartı takılmıyor. Herneyse... Aldığıma kesinlikle pişman değilim. Bence tek eksiği konuşturmuyor. Videolar sorunsuz çalışıyor, kamera çok iyi değil ama idare eder. Kapalı mekan zayıf ama manzara iyi. Şarjı da iyi gidiyor. Tam şarjla 3 saat oyun oynattı bana, denedim. Hoparlör çıkışı süper değil ama kulaklığı tak da müzik dinle! 30 dakika kulağında tutamazsın, rahatsız ediyor. Yani neredeyse sağır edecek anlayacağın. Çok tuhaf değil mi? Üstelik kutunun içindeki kulaklığı çoğu forumda yazı yazanların aksine süper bence. Piyasa da apple kulaklığı dışında böyle ses veren kulaklık yok eminim. Şunu da söyleyeyim uygulamalar ve oyun indirmeden önce daha doğrusu ipod u kullanmadan önce şunları yapman gerekiyor:
1 - Bilgisayarına Apple sayfasından İtunes in son sürümünü indiriyorsun.
2- İpod u açıp bilgisayara bağlıyorsun.
3- İpod ayarlamaları otomatikmen gerçekleşiyor. (Seni yönlendiriyor)
4- Kullanıma hazır hale geliyor.
5- Her uygulama ve oyun indirmede pc den itunes e tıklıyorsun.
6- İtunes store butonu var sol tarafta ona tıklıyorsun.
7 - Oyun ya da uygulamaları seçip Itnes e indiriyorsun.
8- Son olarak da indirdiklerini ipod a eş zamanla diyorsun.
Şimdilik bu kadar. Belki uzun oldu yazdıklarım ama İpod un özelliklerinin % 20 sini bile karşılamıyor bunlar.
Alalı 2 gün oldu. Özellikleri kavradıkça paylaşırım. Kesinlikle pişman olunmayacak bir cihaz...