Neden Olmasın Nokia N8-S

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Neden Olmasın Nokia N8-S
Bildiğiniz gibi Nokia'nın belirli dönemlerde büyük satış yapmış ve efsaneleşmiş modelleri vardır.
Bu telefonlar arasında 5100 - 6600 - N70 - N95 - 5800 XM ve N8 ilk akla gelen telefonlardır.
Çünkü bu modeller hep yeni bir Nokia serisinin habercisilerdir.
Bu modellerde Nokia bulunduğu döneme göre en iyi donanımları kullanmaktadır. Buda telefonlara ayrı bir ilgi kazandırmaktadır...

Nokia'nın hala açık ara en iyi ve en çok satılan telefonu N8 birçok kişinin hayranlıkla kullandığı bir telefondur.
Özellikle başarılı kamerasıyla birçok akıllı telefondan daha iyi fotograf ve videolar çekebilmektedir.
Hatta kamerası birçok fotograf makinasıyla karşılaştıran tek akıllı telefondur...
Diğer özellikleriylede kendine hayran bırakan N8 malesef teknoloji geliştikce donanım olarak (işlemci, ram) yavaş yavaş yetersiz kalacaktır.
Şuana kadar üretilen telefonlarda N8 hayranlarının ilgisini pek fazla üzerine çekmemiş gibi görünüyor.
Yani iyi bir N8 hayranının kolay kolay başka bir modele geçmeside zor gibi görünüyor şimdilik...

Peki Nokia bu konuda ne yapmaktadır derseniz bana göre hiçbirşey...
Ne yeni çıkan 1 ghz'li telefonlar nede N9 yeterli ilgi görmemiş N8 hayranları tarafından...
Bu kadar çok N8 hayranını başka bir markaya kaptırmak istemiyorsa Nokia acilen onun yerini alabilecek bir model üretmelidir...
Bu telefon tasarım olarak N8'den biraz daha gelişmiş ve donanım olarakta güncel donanımlara sahip olması gerekir...

Nokia bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum ama benim aklımda yeni model ve isimle ilgili çok güzel şeyler var... Bunları sizilerle paylaşmak istiyorum...

Telefonun İsmi:
Nokia N8-S
Özellikleri:

1.4 Ghz Tek çekirdekli veya 1.2 Ghz çift çekirdekli işlemci
1 GB Ram
2 GB Rom
3.9 inc süper amoled plus cam ekran (gorilla glass) 480x800
32 GB ve 64 GB kapasiteli 2 farklı model
16 Megapiksel Carl Zeiss HD arka kamera 1080p 60fps 2 megapiksel Ön Kamera
HDMI çıkışı - Bluetooth 4.0 - USB 3.0 Ve daha fazlası...

Ayrıca Bu telefon Nokia Belle (symbian) ve Windows Phone 7.5 yakın gelecekte 8.0 işletim sistemlerini çalıştırma seçeneğide sunarsa tadından yenmez :) Sonuçta her 2 işletim sisteminide kullanıyor Nokia imkansız değil bence :)

Benim düşüncelerim ve olmasını istediklerim bunlar ya sizin? :)

• Beğen
Tepkiler: iatis, Cihanî Sultan, cihatyılmaz ve 1 kişi daha

salihk

salihk

Emekli Yönetici
süper fikir ama ya fiyatı nasıl olacak bukadar özellik ekledin ama :D bu kısmı hiç düşünmedin galiba

MertcaN9

MertcaN9

Üye
beni yanlış anlamasın kimse lütfen ama şunu söylemek istiyorum buraya herkes hayalini yazacak olsa ohoo forum yöneticilerine bir yığın iş çıkardı.
gelelim dediklerine

öncelikle hayalin güzel ama: N-O-K-İ-A piyasanın şu an lideri filan değilll
. en çok satan telefonda N8 değillll. ya kaç gün haberler yapıldı symbian akıllı telefon pazarnda dibe vurdu diye. lütfen dikkat edelim biraz. :oke:

bir ufak not: N9 tasarım olarak zaten N8 den üstün bir cihaz özellikler olarak da üstün ama N8 kullanlar 12 MP kamera ile sınırları zorlarken çok üstün fotoğraflar çekerken 8 mp ye düşmek istemiyorlardır eğer N9 tercih etmiyorlarsa. sonuçta ben bile N8 kamerasına hayranım. ama tasarım olarak N9 daha üstün N8 den. denenmemiş bir tasarıma sahip çünkü. ve de bitirmeden şunu söylemek istiyorum böyle bir cihaz yapılsa fiyatı 2.500 tl civarları olurdu o zaman da kimse almazdı. ya da herkesin bütçesine hitap etmezdi arkadaşım :good:

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 1876985
Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Zaten N8 ilk çıktığında 1.100 TL civarındaydı yanılmıyorsam böyle bir modelin gerçekleşmesi durumda 850 TL'ye kadar düşer böyle bir modelde 1400 - 1600 TL arasında satışa sununabilir bence ve alınabilirde :)
Ayrıca N8 ilk çıktığında fiyatıyla şaşırtmıştı :)

• Beğen
Tepkiler: esatgelmedi
MertcaN9

MertcaN9

Üye
Zaten N8 ilk çıktığında 1.100 TL civarındaydı yanılmıyorsam böyle bir modelin gerçekleşmesi durumda 850 TL'ye kadar düşer böyle bir modelde 1400 - 1600 TL arasında satışa sununabilir bence ve alınabilirde :)
Ayrıca N8 ilk çıktığında fiyatıyla şaşırtmıştı :)

senin özelliklerini söylediğin cihazı ki 2GB ROM filan Samsung Note ile rahat yarışır arkadaşım bu yüzden de 2500 Tl yi rahat zorlar. hayal kurmak güzeldir ama bu biraz fazla uzak bir hayal nokia çok geriden geliyor. ama Nokia tasarım olarak şu an zirvede o bir doğru diğer yönde N8 şuan dibe vurmuş durumda sadece N8 değil Nokia akıllı telefon pazarında dibe vurmuş durumda. WP'na bel bağlamış durumda Nokia kurtarıcısı olmasını umut ediyor.

cortex47

cortex47

Üye
beni yanlış anlamasın kimse lütfen ama şunu söylemek istiyorum buraya herkes hayalini yazacak olsa ohoo forum yöneticilerine bir yığın iş çıkardı.
gelelim dediklerine

öncelikle hayalin güzel ama: N-O-K-İ-A piyasanın şu an lideri filan değilll
. en çok satan telefonda N8 değillll. ya kaç gün haberler yapıldı symbian akıllı telefon pazarnda dibe vurdu diye. lütfen dikkat edelim biraz. :oke:

bir ufak not: N9 tasarım olarak zaten N8 den üstün bir cihaz özellikler olarak da üstün ama N8 kullanlar 12 MP kamera ile sınırları zorlarken çok üstün fotoğraflar çekerken 8 mp ye düşmek istemiyorlardır eğer N9 tercih etmiyorlarsa. sonuçta ben bile N8 kamerasına hayranım. ama tasarım olarak N9 daha üstün N8 den. denenmemiş bir tasarıma sahip çünkü. ve de bitirmeden şunu söylemek istiyorum böyle bir cihaz yapılsa fiyatı 2.500 tl civarları olurdu o zaman da kimse almazdı. ya da herkesin bütçesine hitap etmezdi arkadaşım :good:

Birincisi, Nokia telefon pazarının lideri, evet. Sadece akıllı telefon pazarında lider değil, ki biliyor olmalısın telefon ve akıllı telefn birbirinden farklıdır. İkincisi, tasarım olarak hangisinin üstün olduğu kişide gizlidir. Üçüncüsü, N9'un tüm özellikleri N8'den üstün değil. Örnek: GPU, Kamera, Bluetooth v. gibi...

----------Eklendi @ 20:32:47 ---------- Yazıldı @ 20:31:41 ----------

He bir de, konuyu açan arkadaş, N8 Nokia'nın ne en çok satan telefonudur, ne de en iyi telefonudur.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
Birincisi, Nokia telefon pazarının lideri, evet. Sadece akıllı telefon pazarında lider değil, ki biliyor olmalısın telefon ve akıllı telefn birbirinden farklıdır. İkincisi, tasarım olarak hangisinin üstün olduğu kişide gizlidir. Üçüncüsü, N9'un tüm özellikleri N8'den üstün değil. Örnek: GPU, Kamera, Bluetooth v. gibi...

----------Eklendi @ 20:32:47 ---------- Yazıldı @ 20:31:41 ----------

He bir de, konuyu açan arkadaş, N8 Nokia'nın ne en çok satan telefonudur, ne de en iyi telefonudur.

hem mesajımı alıntı yapıyorsun hemde doğru dürüst okumaya bile tenezüül etmiyorsun:hmmm arkadaşım ben orda akıllı telefon pazarında dibe vurdu demişim zaten neyin hesabını yapıyorsun anlaamdım ayrıca N9 N8 den kat kat üstün cihaz burda sana şu öyle bu böyle deme zahmetine girmeyeceğim en basitinden bir zahmet et de gir bir kıyaslama sitesine sonucu kendin gör.

_ardaa

_ardaa

Üye
Kusura bakmayın da saçmalamışsınız arkadaş belki istediği yada hayalinde ki özellikleri yazmış sizde gelmiş yok lider değil yok Nokia battı yok bilmem ne diye şeyler yazıyorsunuz, Adroid fanlarına laf atanlar aynı şeyi yapıyorlar farkında değiller.

Arkadaşın yazdığı özellikte bir telefon çıkacakmış gibi tartışmaya girmişsiniz:)

Bu arada konu için de birşeyler yazayım, Rahmetli Symbian için Nfc vs dahil olmak üzere 1gb rom yeterli ve 16mp kamera fazla bence ve 60fps bir video'da olmaz yüksek fps değerleri 3d oyunlar için geçerli videolarda 24-30 fps arası normaldir, daha yükseğinde video içeriği anlaşılmaz olur.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
Kusura bakmayın da saçmalamışsınız arkadaş belki istediği yada hayalinde ki özellikleri yazmış sizde gelmiş yok lider değil yok Nokia battı yok bilmem ne diye şeyler yazıyorsunuz, Adroid fanlarına laf atanlar aynı şeyi yapıyorlar farkında değiller.

Arkadaşın yazdığı özellikte bir telefon çıkacakmış gibi tartışmaya girmişsiniz:)

Bu arada konu için de birşeyler yazayım, Rahmetli Symbian için Nfc vs dahil olmak üzere 1gb rom yeterli ve 16mp kamera fazla bence ve 60fps bir video'da olmaz yüksek fps değerleri 3d oyunlar için geçerli videolarda 24-30 fps arası normaldir, daha yükseğinde video içeriği anlaşılmaz olur.

arkadaş böyle bir cihaz çıkabilir mi ve de çıkarsa ne olur yazmış biz de onu söyledik arkadaşım benim özellikle dediğim şu ki diyelim ki böyle bir cihaz çıktı fiyatı 2.500 tl den aşağı olmaz.:good:

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
cortex47

cortex47

Üye
hem mesajımı alıntı yapıyorsun hemde doğru dürüst okumaya bile tenezüül etmiyorsun:hmmm arkadaşım ben orda akıllı telefon pazarında dibe vurdu demişim zaten neyin hesabını yapıyorsun anlaamdım ayrıca N9 N8 den kat kat üstün cihaz burda sana şu öyle bu böyle deme zahmetine girmeyeceğim en basitinden bir zahmet et de gir bir kıyaslama sitesine sonucu kendin gör.

Girseydin de yapamayacaktın zaten. N9, N8'den kat kat üstün bir cihaz değil, hatta üstün bir cihaz değil...

_ardaa

_ardaa

Üye
Nokia'nın onbin dolarlık telefonu bile var hatta daha pahalıları da var bu 2500 TL olmuş çok değil üstelik o özellikler biraz fazla şuan için bence 16mp düşünmez hiçbir firma, bu özelliklere göre diyelim çıktı o zaman 2500 tl olmaz bence.

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Tartışma çıksın diye paylaşmadım arkadaşlar N8 kullananlar veya kullanmak isteyenler bu başlıkta görüşlerini paylaşabilir katılır yada katılmazsınız ama lütfen saygı duyalım görüşlere...
Şuanda piyasada 16 megapikselli telefon yok belki ama 2 - 3 firma 12 megapiksel kamera sahip telefonları yakında piyasaya sürecek...
Buda Nokia'nın kamerasıyla sürekli ön plana çıkan N8'i geri plana düşürecek...
Bence Nokia'nın bir telefonda daha çok aranan donanım haline gelen kamerayı dahada yükselterek bu alanda yine rakipsiz olması gerek...
Sadece işletim sistemiyle akıllı telefon pazarında iş yürümüyor başka özellikler ve donanımlarla piyasada yer edinmeye devam edebilirsin...

MertcaN9

MertcaN9

Üye
Nokia'nın onbin dolarlık telefonu bile var hatta daha pahalıları da var bu 2500 TL olmuş çok değil üstelik o özellikler biraz fazla şuan için bence 16mp düşünmez hiçbir firma, bu özelliklere göre diyelim çıktı o zaman 2500 tl olmaz bence.

Ama Note ile yarışacak bir cihaz olmaz mı bu Note bile 2.300 tl civarı hem özellikler gerçekten yıldızlar karmasını oluşturuyor. birde şunu merak ediyorum eğer yapılacak olsa böyle bir telefon bu özellikleri bu donanım kaldırır mı? ve de tasarımı nasıl olur acaba

ahmetdemircim

Üye
Tartışma çıksın diye paylaşmadım arkadaşlar N8 kullananlar veya kullanmak isteyenler bu başlıkta görüşlerini paylaşabilir katılır yada katılmazsınız ama lütfen saygı duyalım görüşlere...
Şuanda piyasada 16 megapikselli telefon yok belki ama 2 - 3 firma 12 megapiksel kamera sahip telefonları yakında piyasaya sürecek...
Buda Nokia'nın kamerasıyla sürekli ön plana çıkan N8'i geri plana düşürecek...
Bence Nokia'nın bir telefonda daha çok aranan donanım haline gelen kamerayı dahada yükselterek bu alanda yine rakipsiz olması gerek...
Sadece işletim sistemiyle akıllı telefon pazarında iş yürümüyor başka özellikler ve donanımlarla piyasada yer edinmeye devam edebilirsin...

n8 den önce 12 mp makinalar yokmuydu arkadaşım. Vardı ne oldu hiç birisi kamera konusunda karşısında duramadı. Şu an duyurulan cihazların da n8 karşısında durabileceklerini sanmıyorum. Bi defa hiç birinde xeon flash yok. Ayrıca kimse sensor büyüklüğü ve optik kalitesinden bahsetmiyor. bence arkadaşın dediği gibi bir cihaz ortalığı yıkar. Olan bizim n8 lere olur. Bu arada güçlü stereo hoparlör ve nfc yi unutmayalım

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia S 12 megapiksel Exmor R sensörlü 1080p HD video kamera ve 1.3 megapiksel ön kameraya sahip bir telefon yakında piyasada...
1.5 ghz hızında çalışan çift çekirdek ve diğer donanımlarını saymıyorum bile...

Buda Htc'nin 16 megapikselli telefonu Ces'de tanıldı oda yakında piyasada işlemci ve ram her zaman olduğu gibi iyi ve yüksek...

Belki benim bilmediğim birkaç 12 megapikselli telefon 1 - 2 yıldır piyasada olabilir ama bu yukarıda yazdığım ve yakında piyasaya çıkacak telefonlar kusura bakmayın ama kamera konusunda hayli iddalılar...
Böy bir durumu Nokia izlerse başarılı kameralarıyla yakaladığı satış bir hayli düşecektir ve ilgi dahada azalacaktır...
Ayrıca yazdığım özellikler öyle çok abartılacak özelliklerde değil güncel donanım özellikleri ve samsung note ile kıyaslanmasıda çok saçma...

polluxea♪

polluxea♪

Üye
adamım iyi hoşta bu kadar özellik fazla olmamısmı yav :)

• Beğen
qsaw

qsaw

Üye
10 bin tlye alır 2. elini 500 liraya satarız nokia politikası :zuhaha:

• Beğen
polluxea♪

polluxea♪

Üye
beyler nokia zaten gtti gider...devir artık htc devri cidden...nokia git gide düşcektir buna eminim...bu arada arkadasımızn yazdıgı özelliklerde o kdar abartılı degil ama bn o özellikleri nokia'nın saglayabilcegi konusunda hiç umutlu dglm.ha gücü yokmu ? VAR ama işte dertleri ne anlamadık gittii...:pro:

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi

Nokia'nın hali hazırda 1 Ghz'li telefonları var ve fiyatlarıda uygun 0.4 Ghz artırsa ve 1.2 Ghz çift çekirde olsa bence o kadar abartılı olmaz 1.5 Ghz'li çift çekirdekli telefonların olduğu bir dönemde... Ayrıca bu yıl içerisinde 4 çekirdekli telefonların piyasaya sürüleceğide biliniyor...
1 GB ram N9'da mevcut niye N8-S'de olmasın? 2 GB rom ise çok fazla bir maliyet getirmez
Ekran 0.4 inc daha büyük olacak yani N9'un ekran ebatlarıyla birebir...
HDMI, Bluetooth ve usb zaten mecburi daha iyiside olabilir...
16 megapiksel Carl Zeiss kamerada çok büyük bir maliyet getirmeyecektir N8'in ilk çıktığı zamanları hatırlayalım 1.400 TL'den bahsediliyordu ama daha ucuza satıldı...
Böyle Bir telefonda 1.600 TL civarında satılır... Tablet akıllı telefon karışımı olan Note ile kıyaslanmasıda komik bana göre :)

• Beğen
Tepkiler: polluxea♪
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt