Mavi ekran ..Yardım lütfen.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tunca23

Üye
    Konu Sahibi
Mavi ekran ..Yardım lütfen.
BCCode: 19
BCP1: 0000000000000020
BCP2: FFFFFA800D3E41A0
BCP3: FFFFFA800D3E4D40
BCP4: 0000000004BA0004
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1
sorun böle cıkıyor genelde farklı kodlarda hatalar veriyor..Windows acılıyor yaklaşık 30 sn sonra mavi ekran geliyor.bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayarım: Casper nirvana nb
özellikler : 8 gb ram,gt540 2 gb ekran kartı,i5 2.40 ghz işlemci.
şimdiden teşekkürler.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
mavı ekran hatasında oncelıkle format onerıyoruz sonra donanımsal hata gozuyle bakıyoruz... ama casper pc oldugu ıcın sanırım format koruması vardır garantı dolayısıyla... Bu nednle casper garantısıne yolla onlar ılgılensınler... Eger garantısı bıttıyse sen formatla yıne mavı ekran devam edrse donanımsal bır hata ramler 4 gbdual kit sanırım ramlerı sok cıkar ve yer degısme yaparak ram sorununu eleye bılırsın.. Ramledn dolayı degılse anakart veya harddısk sorunudur... Yıne teknık servıse goturmelısın :)

kolay gelsın kardes

Silinen Üye 524728

Silinen Üye 524728

Kapalı Hesap
Windows 7 kullanıyorsan mavi ekran hatası büyük ihtimalle RAM lerden kaynaklanır.. RAM lerden kaynaklandığını öğrenmek için bilgisayarın kasasını aç ve rasgele 1 tane RAM i sök sonra sonra bilgisayarı aç ve mavi ekran çıkıyormu bak. Böyle bütün RAM leri dene. Hangi RAM i çıkartınca bilgisayar mavi ekran hatası vermediyse o çıkarttığın RAM arızalıdır.

tunca23

Üye
    Konu Sahibi
mavı ekran hatasında oncelıkle format onerıyoruz sonra donanımsal hata gozuyle bakıyoruz... ama casper pc oldugu ıcın sanırım format koruması vardır garantı dolayısıyla... Bu nednle casper garantısıne yolla onlar ılgılensınler... Eger garantısı bıttıyse sen formatla yıne mavı ekran devam edrse donanımsal bır hata ramler 4 gbdual kit sanırım ramlerı sok cıkar ve yer degısme yaparak ram sorununu eleye bılırsın.. Ramledn dolayı degılse anakart veya harddısk sorunudur... Yıne teknık servıse goturmelısın :)

kolay gelsın kardes

Öncelikle teşekkür ederim bilgilerin icin.
Daha pc yi yeni aldım 1.5 ay fln oluyor böle bi sorun cıkması ilginc.
en iyisi teknik servise götürmek sanırım.

----------Eklendi @ 11:36:09 ---------- Yazıldı @ 11:34:56 ----------

Windows 7 kullanıyorsan mavi ekran hatası büyük ihtimalle RAM lerden kaynaklanır.. RAM lerden kaynaklandığını öğrenmek için bilgisayarın kasasını aç ve rasgele 1 tane RAM i sök sonra sonra bilgisayarı aç ve mavi ekran çıkıyormu bak. Böyle bütün RAM leri dene. Hangi RAM i çıkartınca bilgisayar mavi ekran hatası vermediyse o çıkarttığın RAM arızalıdır.

windows 7 kullanıyorum..Ve laptop daha önce laptop kurcalamışlığım yok:)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bencede kurcalama cunku garantısı dewam edıyorsa ramlerı sokerken felan garantı yapıskanı felan vardır belk yanlslıkla ısı olur yada sen yals bısı yaparsın garantı gecersız kalır.. En ıyısı servıse gotrmek

Silinen Üye 524728

Silinen Üye 524728

Kapalı Hesap
Öncelikle teşekkür ederim bilgilerin icin.
Daha pc yi yeni aldım 1.5 ay fln oluyor böle bi sorun cıkması ilginc.
en iyisi teknik servise götürmek sanırım.

----------Eklendi @ 11:36:09 ---------- Yazıldı @ 11:34:56 ----------

windows 7 kullanıyorum..Ve laptop daha önce laptop kurcalamışlığım yok:)

Eğer garantisi varsa zaten hiç kurcalama :)

istersensor

istersensor

Üye
Aygıt yöneticisine gir şüphelendiğin donanımları kaldır tekrar yükle sorun gidecektir.. Virüs kontrolü yapmayı unutma ..
Saygılar

typerr1982

typerr1982

Üye
peki recovery yapmayı denedinmi yada win7 onarma konsolu otomatik bozulan dosyaları tamamlar

erdemanil06

erdemanil06

Üye
mavi ekran gelmesi hardiskten olabilir elinde fazla harddisk varsa onunla kullanmayı dene

istersensor

istersensor

Üye
mavi ekran hatası yukarıda yadığınız gibiyse .. bir hata aalmış olmalısınız usb ile ilgili ..
mesela usb kablonuzu direkt çıkarmış olabilirsiniz... gecikmeli yazma başarısız veya donanım sırasında hata .. yada direct mavi ekran ..

bilgisayar açıldığında bütün usb portları kaldırın tekrar yuklaeyin sorun kalmayacktır ..

geçmiş olsn

----------Eklendi @ 13:34:47 ---------- Yazıldı @ 13:32:23 ----------

yani anlayacağın hardisk le oynama ;) bozarsın :

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...