Vatan Borcu Para İle Ödenmez...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SHS

SHS

Üye
Komutan: 'Günaydın Askerler'

Askerler: 'WWAADDDAAAA'

Burak

Üye
bugün açıklama yapıldı.

bedeli için en az 30 yaş
30bin lira para

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
aslinda bazi konularda iyi olabilir neden mesela kendi ailemden ornek vereyim babam da annem de ogretmen babam askere gidince maasi kesmis devlet annem de ablam a hamile bu durumda annem cok sIKINTi yasamis hem tek basina kalmis maas teke dusunce babama para godermekte zorlanmis falan aslinda devlet maasi kesmeseymis sorun olmazmis ve babam diyo o zaman bedelli olsaydi kredi ceker bedelli yapardim en azindan daha az para sIkIntisi yasardik ve annen hamile hamile yalniz kalmazdi yani bazi yonleriyle iyi oldu diyebiliriz

• Beğen
Tepkiler: EroL
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
Karşı olan gitmez :D

SHS

SHS

Üye
Komutan: Şafak Kaç?
Askerler: Üç Taksit Komutanım

greenmile

greenmile

Üye
Karşı olan gitmez :D

Karşı olan gitmezle bitmiyor herşey.Bu bedelli herkese sağlanan bir hak olsa hiç kimse tek laf etmez

----------Eklendi @ 21:05:46 ---------- Yazıldı @ 21:03:52 ----------

yeni gördüm bence çok anlamlı

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Herkese bedelli olanağı sağlanması vicdani red oluyor. Vicdani red ile askere gitmemeyi tercih eden birisi, vatan haini ilan edilebilir şuanki Türkiye'de

greenmile

greenmile

Üye
Türkiye'de şuan vicdani red yapan insanlar var ancak sayısı çok çok az.

Bedelli ise tamamen ayrımcılık oluyor bu durumda.Bu hakkı herkese tanıyabilirler.Ama fiyat uçuk bir rakam olması gerekli yoksa piyasada askere gidecek adam bulunmaz.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Çok tartışmalı ve yanlış anlaşılmaya açık bir konu. Savaşta değiliz neden askere gidiyoruz yada 15 ay askerde kalıyoruz diyenler olabilir.

• Beğen
Tepkiler: greenmile
DPool

DPool

Üye
Bedelliyi destekliyorum.Van depreminden sonra ülke maddi olarak büyük hasar aldı.Bu açığın kapatılması için bedelli askerlik gerekli.

Burak

Üye
Bedelliyi destekliyorum.Van depreminden sonra ülke maddi olarak büyük hasar aldı.Bu açığın kapatılması için bedelli askerlik gerekli.

tvlerin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının topladığı yardımların para olarak miktarı 400trilyonu geçti.

bu paraya oraya herkese rahatça ev yapılabilir.

ama gelin görünki toplanan paraların sadece yüzde 17si ulaşmış şu ana kadar van'a...

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Onun sebebi tvlerde bağışlıyorum deyipte, bağış yapmayan değerli insanlarımız. Bu konudada "dövlet yardım etmiir, paraları cebe atiyır" gibi bir çıkarım yapılmasın.

• Beğen

Burak

Üye
Onun sebebi tvlerde bağışlıyorum deyipte, bağış yapmayan değerli insanlarımız. Bu konudada "dövlet yardım etmiir, paraları cebe atiyır" gibi bir çıkarım yapılmasın.
ben parayı devlet cebine attı demedim

zaten başbakan söyledi, paraların çoğu daha tahsil edilmemiş

ozzytaste

ozzytaste

Üye
Bana sormadan benim adıma PKK ile gürüşme yapıyorsa, yada dedikleri gibi muzakere. O zaman paralı askerlik olur kardeş. Ha adam gibi kökünü kazırım der, sert politika izlersin, özel tim dahil herşeyi sürersin eyvallah derim. Ama benim askerimin başına cuval geçirecekler çıt yok sadece sinema filmleri ile cevap vereceksin (kurtlar vadisi), Israil 9 vatandaşımı vuracak sen özür deyip duracaksın...O zaman kendi gitsin askere. Haa parası olmayan vatandaşıma bi haksızlık bu kesinlikle doğru!!!

DPool

DPool

Üye
Türkiyenin kasasında 95 milyar tl para bulunmakta.Van depremi 20 milyar tl lik bir zarar çıkarttı.Eğer 400.000 kişi bedelli askerliğe başvurursa ülke 11.8 milyar tl kazanıcak.
Ülkeye maddi destek sağlamakta ülkeye hizmet değil midir ? Bedelli askerlik ücreti 30.000 tl.Rakam biraz yüksek ama sonuçta ülke bu parayı yine vatandaşa harcayacak.

greenmile

greenmile

Üye
Bu depremin altından 83 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti Devleti bedelli askerliği çıkarmadan kalkamıyorsa,bunun sorgulanması gerekir.Tahmin depremle alakası yok bu olayın.

haltie

haltie

Üye
Benim asker arkadaşım vardı ama 37 yaşında tarım ilçe müdürü iki çocuğunu bırakıp askere gelmişti.Eşi ev hanımıydı asker olduğu içinde kendi maaşı kesilip 17lira asker maaşı alıyordu.

Diğer bir arkadaşım 38 yaşında teb bankası şube müdürüydü bir çocuğu vardı eşinden ayrılmıştı çocuğuna ailesi bakıyordu.

Ve bunun gibi bir çok örnek bir çok hikaye var emin olabilirsiniz.

Diyebilirsiniz abi adam ozaman herkes gibi zamanında gitseymiş askere.Eğitimine devam ettiği için gelememiş,karısı ve ailesini zor durum altında bırakmamak için para biriktirmiş yıllarca askere geldiğinde geliri olmayacağı için.Ve bir sürü geçerli neden sayarız.

Şimdi her askere giden şırnakta hakkaride çatışmıyor onuda bilelim.Askere gittiğinizde anlarsınız ne demek istediğimi.Bir arkadaş kendi cebimden bazı şeyler alıyordum demiş doğrudur.Benzer çok örnek var.

Bedelli eğer 25 yaş civarı olsa bende karşı çıkacaktım.Ama o yaşta olan insanların askere gitmemesi ülkeye daha çok yarar sağlar.Birde işin maddi bir boyutu var tabi umarım hayırlı yerlere harcanır.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Bu depremin altından 83 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti Devleti bedelli askerliği çıkarmadan kalkamıyorsa,bunun sorgulanması gerekir.Tahmin depremle alakası yok bu olayın.

20 milyar tl'lik bir zarar var ortada.
Bedelli çıkmasın madem, 1 ekmegi veya yarım litre suyu 2 liraya almaya hazır mısın?

greenmile

greenmile

Üye
20 milyar tl'lik bir zarar var ortada.
Bedelli çıkmasın madem, 1 ekmegi veya yarım litre suyu 2 liraya almaya hazır mısın?

Her yerde ekonominin iyiliğinden bahsediyorlardı ne oldu bir depremle afrikaya falan mı döndük? 1 ekmeği 2 liraya falan almaya gerek yok her gün benzine öyle yada böyle bindiriyorlar birşeyleri zaten.

Ancak fakirin çocuğu hunharca katledilip,zenginin askerlik yapmamasını sindiremiyorum.Ha diyeceksiniz zengin çatışıyor mu elbette hayır.

• Beğen
Tepkiler: Burak

Burak

Üye
Her Türk Asker Doğar" sözünün, "Gariban, Parası Pulu Olmayan Her Türk Asker Doğar" olarak değiştiği gündür bugün.

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt