BlackBerry® Curve 8520 Kullanıcı yorumları bekliyorum..

Sponsorlu Bağlantılar

check16

Üye
curve 9300 almayı planlıyorum aralarında pek bir fark yok bu modelde iyimidir sizce?

gizemasli3

Üye
Bende telefonu almayı dusunuyorum vodefone'dan fakat turkcell hat kullanıyorum sim kilidi var mı ? ve vodafoneda beyaz rengi mevcut mu ? yardımcı olursanız sevınırım

dijiin

Üye
Merhaba arkadaşlar BlackBerry® Curve 8520 almayı düşünüyorum vodafone kampanyasıyla ucuza geliyor hem.. ama telefon hakkında tam olarak bir bilgiye sahip değilim eksileri artıları neler biraz yazabilirseniz çok sevinirim.. kullanışlı mıdır yoksa gereksiz mi önemli olan bu.. bunu alırsam uzun bi süre telefon alamayacağım o yüzden yorumlar çok öenmli.. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum..
Nokia dururken...Samsung dururken, blacbery hangi model olursa olsun.... Alın diyenin aklından şüphe ederim... En baba telefon 1. Iphon.... 2. Nokia 3. Samsung.... Şaşmayın... Üzülürsünüz... Benden tavsiye...

----------Eklendi @ 05:44:04 ---------- Yazıldı @ 05:33:35 ----------

Bence amblem olsaydı daha hoş olurdu :D Bu arada 12 aydan sonra 31 tl olduğu kesinmi çünkü bana pahalı geldi ben şuan 4gb bis i 42.15 tl te aldım 100mb bis e 31 lira fazla değilmi?
ya siz nasıl rakamlardan söz ediyonuz? Paranız çok galiba? Bende Nokia E71 var...on numara telefon... Vodafone 7.99 cepnetim var....sınırsız internete giriyorum....youtube nimbuz. Facebook.twitter aklına ne gelirse mp3 sınırsız indir deli gibi telefon... Blackbery ye gelince neyi var? Bis diyolar? Yok telefonu aldığında şifre istiyomuş bimemne bilmemne? Paso sorun yumağı... Artı blackbery de hiç bi uygulama yok.... Berbat ötesi ama nokia da birton uygulama siteleri var.... Blackbery alanın aklına şaşarım :))

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Nokia dururken...Samsung dururken, blacbery hangi model olursa olsun.... Alın diyenin aklından şüphe ederim... En baba telefon 1. Iphon.... 2. Nokia 3. Samsung.... Şaşmayın... Üzülürsünüz... Benden tavsiye...

ya siz nasıl rakamlardan söz ediyonuz? Paranız çok galiba? Bende Nokia E71 var...on numara telefon... Vodafone 7.99 cepnetim var....sınırsız internete giriyorum....youtube nimbuz. Facebook.twitter aklına ne gelirse mp3 sınırsız indir deli gibi telefon... Blackbery ye gelince neyi var? Bis diyolar? Yok telefonu aldığında şifre istiyomuş bimemne bilmemne? Paso sorun yumağı... Artı blackbery de hiç bi uygulama yok.... Berbat ötesi ama nokia da birton uygulama siteleri var.... Blackbery alanın aklına şaşarım :))

Blackberry kullanmayan biri olduğun çok belli :D öncelikle şunu söyleyeyim Nokia 3-4 yıl önce iyi bir markaydı bunu satışlarındaki düşüşlerden de anlayabilirsin :D Nokia tam bir çıkmazda Symbian günümüzde nanay olan bir işletim sistemi ki bahsettiğin Nokia E serisinde donma sorunları ve telefon resetleme sorunları var hatta bu sorun Nokia Symbian işletim sisteminin hepsinde var. Zaten bu yüzden Nokia Windows Mobile 'ı kullanmaya karar verdi : )

Blackberry işletim sistemi gayet stabil çalışmakta. Telefon çok kullanışlı mesajlaşmak hiç bir telefonda bu kadar kullanışlı değil. Bilgisayardan yazar gibi yazıyorsunuz alıştığınızda. Ve Bis olmadan da internete girebiliyorsunuz böyle bir saçmalık yok.

Blackberry olumlu yanları - Kullanışlılık - Sorun çıkarmayan bir işletim sistemi (Donma reset gibi sorunlar yok) - İletişim için kullanılacak en iyi telefon.

Blackberry olumsuz yanları - Kamerası kötü - 3G yok - Telefonun orjinal uygulamaları için BİS gerekmekte (Altını çiziyorum orjinal uygulamaları için yoksa diğer uygulamalar normal çalışır)

Ve Blackberry alanın aklına şaşarım diyen arkadaşa şaşacak aklın olsa donma sorunları reset sorunları yapan Nokia'yı bu devirde dahi övmezdin :D Arkadaşım E72 kullanıyor arama yaptıktan sonra arama bittiğinde telefonun 5 dk kendine gelmesini bekliyor çünkü tel donuyor ya pili çıkarıp takacak yada bekleyecek :D

----------Eklendi @ 17:10:08 ---------- Yazıldı @ 17:04:04 ----------

Ayrıca Nokia 5800 XM kullandım bazı arkadaşlarda donma sorunu ve reset sorunu vardı neyseki benimki sadece resetliyordu ... İşkence gibiydi bir uygulama açıyorsun en önemli yerinde pat telefon ekran kararıyor 2 saniye sonra beyaz ekran geliyo Nokia nın elleri sıkışıyo telefon açılıyor en önemli an diyorum çünkü telefondan işcep kullanırken bunu yapıyor sonuçta banka işlemi bu sorun çıkarmaması lazım Blackberry aldım Nokia N70 'ten sonra kullandığım en sorunsuz en iyi telefon !

----------Eklendi @ 17:16:05 ---------- Yazıldı @ 17:10:08 ----------

Bende telefonu almayı dusunuyorum vodefone'dan fakat turkcell hat kullanıyorum sim kilidi var mı ? ve vodafoneda beyaz rengi mevcut mu ? yardımcı olursanız sevınırım

Ben cihazı aldığımda da sim kilidi vardı Müşteri hizmetlerini aradım telefonun sim kilid kodunu istedim sadece imei numarasını söyler misiniz dedi anında kilid kodunu verdi. Ardından sizi teknik desteğe yönlendireyim mi bu kodu nasıl gireceğinizi biliyor musunuz dedi gerek yok teşekkürler biliyorum dedim bu kadar 5 DK sürmedi hallettim. Turkcell'den de alsan kilid kodu yaşamazsın onlarda söyler. Vodafone'de beyaz rengi mevcut mu sorusunun cevabı yok. Yani mevcuttur da bazı bayide vardır bazısında yoktur ellerindeki ürüne göre değişir yani.

Sen öyle diyince şu konuşma geldi aklıma cihazı Vodafone'den almaya gittiğimde adamın birisi oğluna alacak çocuk ısrarla beyaz istiyordu bayide cihazın beyazı yoktu elimizde siyah renklisi var beyaz yok dedi babasıda işi halletmek istiyor belli çocuğa aynen şöyle demişti ' Oğlum napıcan beyazını siyah daha iyidir hem adı üstünde 'Black'berry bu siyah olur demişti.' :D içeride garip gülümsemeler oluştu çocuk 'Baba rezil ettin bizi dedi.' :D :D

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Blackberry kullanmayan biri olduğun çok belli :D öncelikle şunu söyleyeyim Nokia 3-4 yıl önce iyi bir markaydı bunu satışlarındaki düşüşlerden de anlayabilirsin :D Nokia tam bir çıkmazda Symbian günümüzde nanay olan bir işletim sistemi ki bahsettiğin Nokia E serisinde donma sorunları ve telefon resetleme sorunları var hatta bu sorun Nokia Symbian işletim sisteminin hepsinde var. Zaten bu yüzden Nokia Windows Mobile 'ı kullanmaya karar verdi : )

Blackberry işletim sistemi gayet stabil çalışmakta. Telefon çok kullanışlı mesajlaşmak hiç bir telefonda bu kadar kullanışlı değil. Bilgisayardan yazar gibi yazıyorsunuz alıştığınızda. Ve Bis olmadan da internete girebiliyorsunuz böyle bir saçmalık yok.

Blackberry olumlu yanları - Kullanışlılık - Sorun çıkarmayan bir işletim sistemi (Donma reset gibi sorunlar yok) - İletişim için kullanılacak en iyi telefon.

Blackberry olumsuz yanları - Kamerası kötü - 3G yok - Telefonun orjinal uygulamaları için BİS gerekmekte (Altını çiziyorum orjinal uygulamaları için yoksa diğer uygulamalar normal çalışır)

Ve Blackberry alanın aklına şaşarım diyen arkadaşa şaşacak aklın olsa donma sorunları reset sorunları yapan Nokia'yı bu devirde dahi övmezdin :D Arkadaşım E72 kullanıyor arama yaptıktan sonra arama bittiğinde telefonun 5 dk kendine gelmesini bekliyor çünkü tel donuyor ya pili çıkarıp takacak yada bekleyecek :D

----------Eklendi @ 17:10:08 ---------- Yazıldı @ 17:04:04 ----------

Ayrıca Nokia 5800 XM kullandım bazı arkadaşlarda donma sorunu ve reset sorunu vardı neyseki benimki sadece resetliyordu ... İşkence gibiydi bir uygulama açıyorsun en önemli yerinde pat telefon ekran kararıyor 2 saniye sonra beyaz ekran geliyo Nokia nın elleri sıkışıyo telefon açılıyor en önemli an diyorum çünkü telefondan işcep kullanırken bunu yapıyor sonuçta banka işlemi bu sorun çıkarmaması lazım Blackberry aldım Nokia N70 'ten sonra kullandığım en sorunsuz en iyi telefon !

----------Eklendi @ 17:16:05 ---------- Yazıldı @ 17:10:08 ----------

Ben cihazı aldığımda da sim kilidi vardı Müşteri hizmetlerini aradım telefonun sim kilid kodunu istedim sadece imei numarasını söyler misiniz dedi anında kilid kodunu verdi. Ardından sizi teknik desteğe yönlendireyim mi bu kodu nasıl gireceğinizi biliyor musunuz dedi gerek yok teşekkürler biliyorum dedim bu kadar 5 DK sürmedi hallettim. Turkcell'den de alsan kilid kodu yaşamazsın onlarda söyler. Vodafone'de beyaz rengi mevcut mu sorusunun cevabı yok. Yani mevcuttur da bazı bayide vardır bazısında yoktur ellerindeki ürüne göre değişir yani.

Sen öyle diyince şu konuşma geldi aklıma cihazı Vodafone'den almaya gittiğimde adamın birisi oğluna alacak çocuk ısrarla beyaz istiyordu bayide cihazın beyazı yoktu elimizde siyah renklisi var beyaz yok dedi babasıda işi halletmek istiyor belli çocuğa aynen şöyle demişti ' Oğlum napıcan beyazını siyah daha iyidir hem adı üstünde 'Black'berry bu siyah olur demişti.' :D içeride garip gülümsemeler oluştu çocuk 'Baba rezil ettin bizi dedi.' :D :D

:d::d:

bold_9700

bold_9700

Üye

gerçekten blackberry kullanmadığın belli ki adını bile doğru düzgün yazamıyorsun yani telefon harika herkese tavsiye ediyorum ilk blackberrym oydu :) böyle bilip bilmeden yorum yapıp alıcıların kafasını karıştırmayın :S

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
gerçekten blackberry kullanmadığın belli ki adını bile doğru düzgün yazamıyorsun yani telefon harika herkese tavsiye ediyorum ilk blackberrym oydu :) böyle bilip bilmeden yorum yapıp alıcıların kafasını karıştırmayın :S

Sana katılıyorum dostum... :oke:

ececuuu

ececuuu

Üye
şarj olayı nasıldır ?

• Beğen
Tepkiler: S.c.k.N

deorock

Üye
şarj olayı nasıldır ?
Sarjı maalesef 1 gun dayanıyor. Sımdı sıze bıraz telefonu anlatıyım oncelıkle 3g yok ama 3g lı nokia telefonumdan fazla bır farkını goremedım. Bbm (Blackberry messenger) cok kullanıslı bır anlık mesajlasma servısı muzık resım vs paylasımıda saglıyor kullanıcılar arasında. Kendı proıfılınız profıl resmınız. Kısısel durumunuz ne dınlıyorum ozellıgı dahı var :D app world pek ıyı degıl uygulama sayısı maalesef az. Fakat facebook twitter tumblr vs ıcın cok ıyı bır telefon. Ayrıca mesaj falan geldıgınde sag ustte sınyal vermeye baslıyor. Renklerıne gore anlamları degısıyor. genel olarak o fıyata daha ıyı bır telefon bence sımdılık yok..

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Nasıl 1 gün yav sürekli internette misin ?

Ben günlük 100 DK konuşma + 110 SMS kullanıyorum 2 günü biraz geçiyor ama hiç internet kullanmıyorum gerek duymadığım için : )

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
şarj olayı nasıldır ?

Arkadaşım pm göndermişsin cevap yazdım ama gelen kutun dolu olduğu için mesajı gönderemedim onun yerine sana yazdığım cevabı buraya kopyalıyorum...

ececuuu' Alıntı:
selam ben bb8520 almayı düşünüyorum ama bazı sorularım var.
mesela ben avea hat kullanıyorum ve sim kilidi olduğuna dair bi mesaj geldi mesajlaşıyorum mesaj hafızası nasıldır?
wifi olayı hızlı mı:) şimdiden teşekkür ederiimmm =))

Hemşerim diyerek konuya gireyim Manisa doğumluyumda :D neyse sorularına gelirsek bb8520 yi ne amaçla alacağınız çok önemli. Ben size olumlu olumsuz yönlerini söyleyeyim değerlendirmeyi siz yapın.
MSN Facebook twitter gibi siteleri çok güzel kullanabilirsiniz. Ama siz telefonda sayfa sayfa gezerim diyorsanız bu verimi alamazsınız. Yani atıyorum bu forum sayfasına girmek ayrı dert kullanması ayrı dert olur. Film izleyemezsiniz kısa videolar izlemek için ekranı uygun. Ama şunu çok açık ve net söyleyebilirim konuşma ve özellikle mesajlaşma için alabileceğiniz en iyi telefon. Mesajlaşma uygulaması harika. Klavye 1 haftada alıştım pc de yazar gibi yazıyorum çok seri şekilde. Şarjı benim 2 günü geçiyor ama hiç internet kullanmıyorum gün içinde 100 DK konuşma 120 SMS şeklinde kullanımımda 2 günü çok az geçiyor. Sim kilidi ile geliyor cihaz müşteri hizmetlerini aradığınızda tam 5 dk süren bir konuşmada sorun çözülüyor. Sizden cihazın imei numarasını isteyecekler verdikleri kodu telefona girdiğinizde sim kilit açılacak. Çok kolay bir işlem sorun olarak görmek bile yanlış. Mesajlaşma hafızası demişsiniz hafıza olayında herhangi bir sorun yaşamazsınız. Wifi hızlı mı demişsiniz wifi hızlıdır çok büyük sitelere girmediğiniz sürece telefonun internet hızı ve tarayıcısı sizi memnun edecektir. Başka sorularınız olursa yazmaktan çekinmeyin. :)

ececuuu

ececuuu

Üye
teşekkür ederim soru işaretleri kayboldu :)

kmrlfrkn

Üye
arkadaşlar ben de bb 8520 almayı düşünüyorum da bazı arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla bazen takılıyormuş ve birkaç tane daha böyle sorunları varmış sizce telefonun takılması çok sorun oluyor mu , bu telefonu alayım mı?

ayrıca ben 14 yaşındayım sizce memnun kalır mıyım? en kısa zamanda sorularımı yanıtlarsanız sevinirim saygılar..