Nokia fanları Huaweiyi Kötüleyenler Bakabilirmi

Sponsorlu Bağlantılar

Navy Blue

Navy Blue

Üye
Birde şöyle bir durum var aslında androidciler bana kızmasın ama bu bir gerçek...

Diyelim ki samsung marka bir android telefon aldınız 1 ghz işlemcili ve android 2.3.4 gibi saçma bir kodla
1 ay sonra samsung 1.2 ghz lık android 2.4 işletim sistemli
2 ay sonra 1.4 ghzlık android 2.5 işletim sistemli
3 ay sonra çift çekirdekli android 3.0 işletim sistemli
5 ay sonra daha iyi çift çekirdekli ve android 3.1 işletim sistemli telefon çıkıyor...

Yani 5 ay içerisinde bir bakıyorsunuz telefonunuz son çıkan modelin %40'ı kadar bir özelliğe sahip
Bu kadar kısa bir zamanda bir sürü kod adıyla çıkan adeta kullanıcılarıyla dalga geçen bir işletim sistemi android
Ne yaparsınız bu durumda haliyle üzülür belkide gider yeni tel alırsınız bunlarmı kullanıcıları düşünen markalar?
Bu markalar resmen sizi soyuyor farkında değilsiniz...
Nokia 4 yıllık telefonuna güncelleme desteği veriyor samsung 1 yıllık telefonuna 2 güncelleme çıkarıp atıyor bir kenara aynı şekilde htc ve lg'de
neredeyse her allahın günü telefon çıkaran marka ve her ay yeni bir işletim sistemi sürümü yayınlayan sonrada desteğini çeken samsung, htc, lg ve androidmi yoksa daha kararlı giden uygun zamanlardan model çıkaran modeller arasında çok fazla uçurum bulundurmayan, iyi bir güncelleme desteği sunan Nokia ve symbian'mı?

Sizce hangisi iyi?

Nokia anna sürümünü yeni bir modelde pazarlayabilirsin, belle sürümünüde başka bir modelde ama ne yaptı nokia S3^ telefonlara 8 ayda ortalama 3 - 4 güncelleme çıkardı 4 ay sonra belle güncelleştirmesini sunacak...

Bizim milletimizde android, daha iyi işlemci, yeni işletim sistemi, adı var (iphone) diye 6 ayda bir para döksün elin adamlarına yazık...

İŞTE BEN NOKİA'YI BU YÜZDEN SEVİYORUM

Lenneth

Üye
Siz bu telefonları Symbian mı sanıyorsunuz sürekli sorunları olsun güncellemeye ihtiyaç duysun, stabil bir şekilde sunuluyor kullanıcıya işte!

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
3 senedir v60 mı? saka mı bu 5800 çıkalı zaten 3 yıldan biraz fazla oldu.V60 3 aydır dolaasıyor ortalıkta ve gelecek.
Cfw'lerden dolayı nokia çıkısına engellemisti v60'ın tepkilerden sonra en fazla 1 ay içinde çıkacak v60 ve diger s60v5lere de güncellemeler devam ediyor.

baranselona

baranselona

Üye
Birde şöyle bir durum var aslında androidciler bana kızmasın ama bu bir gerçek...

Diyelim ki samsung marka bir android telefon aldınız 1 ghz işlemcili ve android 2.3.4 gibi saçma bir kodla
1 ay sonra samsung 1.2 ghz lık android 2.4 işletim sistemli
2 ay sonra 1.4 ghzlık android 2.5 işletim sistemli
3 ay sonra çift çekirdekli android 3.0 işletim sistemli
5 ay sonra daha iyi çift çekirdekli ve android 3.1 işletim sistemli telefon çıkıyor...

Yani 5 ay içerisinde bir bakıyorsunuz telefonunuz son çıkan modelin %40'ı kadar bir özelliğe sahip
Bu kadar kısa bir zamanda bir sürü kod adıyla çıkan adeta kullanıcılarıyla dalga geçen bir işletim sistemi android
Ne yaparsınız bu durumda haliyle üzülür belkide gider yeni tel alırsınız bunlarmı kullanıcıları düşünen markalar?
Bu markalar resmen sizi soyuyor farkında değilsiniz...
Nokia 4 yıllık telefonuna güncelleme desteği veriyor samsung 1 yıllık telefonuna 2 güncelleme çıkarıp atıyor bir kenara aynı şekilde htc ve lg'de
neredeyse her allahın günü telefon çıkaran marka ve her ay yeni bir işletim sistemi sürümü yayınlayan sonrada desteğini çeken samssun, htc, lg ve androidmi yoksa daha kararlı giden uygun zamanlardan model çıkaran modeller arasında çok fazla uçurum bulundurmayan, iyi bir güncelleme desteği sunan Nokia ve symbian'mı?

Sizce hangisi iyi?

Nokia anna sürümünü yeni bir modelde pazarlayabilirsin, belle sürümünüde başka bir modelde ama ne yaptı nokia S3^ telefonlara 8 ayda ortalama 3 - 4 güncelleme çıkardı 4 ay sonra belle güncelleştirmesini sunacak...

Bizim milletimizde android, daha iyi işlemci, yeni işletim sistemi, adı var (iphone) diye 6 ayda bir para döksün elin adamlarına yazık...

İŞTE BEN NOKİA'YI BU YÜZDEN SEVİYORUM

android 2.1 işletim sistemli bi cihazda android 2.3 te çalışan oyunların çoğunu oynarsınız ama s^3 lü bi cihazın oyununu 5800 da oynayamazsınız editlenmişini bile zor bulursunuz belkide hiç çıkmaz... huawei ideos x5 aylardır piyasada huawei yeni bi telefon getirmedi daha türkiyeye hatta dünyayada öyle fazla bi telefon çıkartmadı x6 falan var bide bu yazdığınız samsung la ilgili şeyleri c6-01 ideos x5 karşılaştırmasının dışında bi yerde yapsanız daha yararlı olur burda huawei-nokia karşılaştırıyor samsungun htc nin hiçbir alakası yok... günümüz piyasasında bu işler hep böyle zaten nokia n8 çıktı sonra e7 çıktı şimdi 1GHZ lik cihazları çıkacak bu bi satış stratejisidir nokiada bunu gözle görülür şekilde yapıyor zaten...

Del Rey

Del Rey

Üye
Tebrikler. Az önce "tartışırım" dediğiniz adama "cahilin önde gideni" dediniz. Ama dedikleriniz dikatte alınır.

Yanlışlar yok mu, e var.

Symbian Belle güncellemesi ile performans son derece yükseltilmiştir.

5800 v60 güncellemesi bir şehir efsanesi. Ama yine de güncellemeler yapılıyor. Son genelleme birkaç ay önce duyuruldu ve birçok telefonda sunuldu. 5800 güncellemesi üzerinde çalışıyorlar.

Birinin otofokusu var ama kamera çözünürlüğü düşük. Özellikle video kaydederken c6 öne geçecektir.

Symbian belle, oldukça hızlı bir işletim sistemi, ancak elbette bu sistemin hakkını verecek olan Nokia 701 gibi yeni jenerasyon cihazlar.

baranselona

baranselona

Üye
3 senedir v60 mı? saka mı bu 5800 çıkalı zaten 3 yıldan biraz fazla oldu.V60 3 aydır dolaasıyor ortalıkta ve gelecek.
Cfw'lerden dolayı nokia çıkısına engellemisti v60'ın tepkilerden sonra en fazla 1 ay içinde çıkacak v60 ve diger s60v5lere de güncellemeler devam ediyor.

hala v60 mı bekliyolar çok ciddi söylüyorum yıılar önce adamlarla tartışırken sürekli v60 gelecek ozaman süper olacak diyolardı hatta artık birbirleriyle dalga geçiyorlardı yok 1 ay yok yarın falan :ehe

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Çogu üst düzey telefonda bile olmayan bu kullanımı tekrar koyuyorum ve konu kapansın artık diyorum.
İzleyin! İdeos'u geçtim arkadasın koydugu S+ bile bu denli bir ekran geçişine sahip olamaz.

[video=youtube;DT2Dl3Mlc_w]http://www.youtube.com/watch?v=DT2Dl3Mlc_w[/video]

baranselona

baranselona

Üye
Tebrikler. Az önce "tartışırım" dediğiniz adama "cahilin önde gideni" dediniz. Ama dedikleriniz dikatte alınır.

Yanlışlar yok mu, e var.

Symbian Belle güncellemesi ile performans son derece yükseltilmiştir.

5800 v60 güncellemesi bir şehir efsanesi. Ama yine de güncellemeler yapılıyor. Son genelleme birkaç ay önce duyuruldu ve birçok telefonda sunuldu. 5800 güncellemesi üzerinde çalışıyorlar.

Birinin otofokusu var ama kamera çözünürlüğü düşük. Özellikle video kaydederken c6 öne geçecektir.

Symbian belle, oldukça hızlı bir işletim sistemi, ancak elbette bu sistemin hakkını verecek olan Nokia 701 gibi yeni jenerasyon cihazlar.

1.si ben tartışırım demedim o dedi okuyun önce
2.si o arkadaşta yanlış yerden bakmışım gibi bişeyler dedi yani aldığı bilgi yanlış yazımdada SİZE dedim o bana tartışırım diyen arkadaşla sana söyledim...

işte senin için 8 mp önemlidir benim için autofocus..

zaten yukardaki yazımda anna s^3 vb.. performans iyileştirmeleri olmuştur yazdım herşeyi böyle ikişer defa mı yazayım

Türe

Türe

Üye
lenneth tartışma çıkaracak hareketlerde bulunma ve biraz saygılı ol admin haklı tartışma kavga değil bilgi alış verişidir.

baranselona

baranselona

Üye
ayrıca bi anna videosunu sürekli paylaşıyosunuz bi işletim sisteminin stabilitesi yada kullanılırlığı videoyla anlaşılmaz önceki sayfalarımdada yazmıştım ne temalar ne telefonlara uygulanıyor videoya bakıyosunuz süper ama telefona yükleyince nasıl... olduğunu anlıyosunuz... forumda birçok konu var c6-01 e anna yükleyip sorun yaşayanlar...

ayrıca videodaki cihaz türkiyede değil yani türkiyede çıkan cihazla yurtdışındaki cihazların arasında farklılıklar olabiliyor..

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
ayrıca bi anna videosunu sürekli paylaşıyosunuz bi işletim sisteminin stabilitesi yada kullanılırlığı videoyla anlaşılmaz önceki sayfalarımdada yazmıştım ne temalar ne telefonlara uygulanıyor videoya bakıyosunuz süper ama telefona yükleyince nasıl... olduğunu anlıyosunuz... forumda birçok konu var c6-01 e anna yükleyip sorun yaşayanlar...

ayrıca videodaki cihaz türkiyede değil yani türkiyede çıkan cihazla yurtdışındaki cihazların arasında farklılıklar olabiliyor..

C6-01'in kullanıcıları artınca flash atmayı bilmeyen afedersiniz bebeler telefona anna kurmaya kalktı ve flash programları kolay çömez isi degildir.
Düzgün kuruldugu halde o videodan farkı kalmaz telefonun ve onlarca video var o seklide ben o video'da ekran geçisleri gösterildigi için koydum çünkü onu tartısıyorduk.Daha sürüsüyle koyabilirim anna videosu gerek oyunlar gerek sample video falan.

anılbaran

anılbaran

Üye
tum kullanıcılar :baslıcam sımdı ısletım sıstemınzıe yaa sınırlendır meyelım bırbırımızı sakın sakın dolasalım forumda lutfen :pro:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Yurt dısı ile türkiyede ki cihazlar arasında fark olmaz. Bu nasıl bir laf?

pRime.

pRime.

Üye
@coacoa kimin liseli olduğu belli ayrıca liseli diyerekde neyi kasdediyorsun o da bir ayrı mevzu tabi adam liseye gidemez mi
Inci sözlük jargonuda moda oldu, 'liseli' lafını diyen kişi de liseye gidiyo zaten.

baranselona

baranselona

Üye
Yurt dısı ile türkiyede ki cihazlar arasında fark olmaz. Bu nasıl bir laf?
ciddimisin firmalarin sitelerine gir yada cihazlarin tanitiminin altini oku sikca sorulan sorulari oku...:) nedeyse tum cihazlarda farkliliklar gosterilebilir bunu kullandigim cihazlarin hepsinde yasadim fw ve benzeri olaylarda yurtsisi fw si sorunsuz calisirkn tr fw si sorun olusturuyordu... baska bi cihazda ise tam tersi. yani ulkeden ulkeye firmalar bazi degisikleri haber vermeden uygulayabilir vede. ozellkle sitelerindede yazarlar....

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
ciddimisin firmalarin sitelerine gir yada cihazlarin tanitiminin altini oku sikca sorulan sorulari oku...:) nedeyse tum cihazlarda farkliliklar gosterilebilir bunu kullandigim cihazlarin hepsinde yasadim fw ve benzeri olaylarda yurtsisi fw si sorunsuz calisirkn tr fw si sorun olusturuyordu... baska bi cihazda ise tam tersi. yani ulkeden ulkeye firmalar bazi degisikleri haber vermeden uygulayabilir vede. ozellkle sitelerindede yazarlar....

Kullandıgın cihazlara baglı o.
Ülkeler arasında sadece dil farkı olur baska fark olmaz.Ama kullanıcıya sunulan servera dikkat etmek lazım degistirlmis zararlı yazılım ile sunulmus olabilir.Normal sartlar altında imkansız.
Hersey aynı gelir telefon gelmezse hiç gelmez N900 gibi.

baranselona

baranselona

Üye
Kullandıgın cihazlara baglı o.Ülkeler arasında sadece dil farkı olur baska fark olmaz.Ama kullanıcıya sunulan servera dikkat etmek lazım degistirlmis zararlı yazılım ile sunulmus olabilir.Normal sartlar altında imkansız.Hersey aynı gelir telefon gelmezse hiç gelmez N900 gibi.
tabiiki kullandigin cihaza bagli her cihazi degistirecek halleri yok.. zaten yazimda yazdim yukarda.. firmalar bazi degisiklikleri haber vermeden yapabilirler diye. herseyi 2ser defa soyletiriyosunuz... ayrica olabilir diyorum kesin oyledir demiyorum bu sadece bi varsayim.. yoksa neden bukadar sikayeti olsun ki. kullanicilardan... var bi hata iste hatta birden fazla yibi gorunuyor... neyse ben sadece surekli ayni videoyu forumda her tartismada koymanizdan rahatsiz oldugumu ve video ile isletim sisteminin stabilitesinin olculemeyecegini anlatmaya calisiyodm...

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
tabiiki kullandigin cihaza bagli her cihazi degistirecek halleri yok.. zaten yazimda yazdim yukarda.. firmalar bazi degisiklikleri haber vermeden yapabilirler diye. herseyi 2ser defa soyletiriyosunuz... ayrica olabilir diyorum kesin oyledir demiyorum bu sadece bi varsayim.. yoksa neden bukadar sikayeti olsun ki. kullanicilardan... var bi hata iste hatta birden fazla yibi gorunuyor... neyse ben sadece surekli ayni videoyu forumda her tartismada koymanizdan rahatsiz oldugumu ve video ile isletim sisteminin stabilitesinin olculemeyecegini anlatmaya calisiyodm...

Nasıl videoyla anlasılmaz hocam adam deli gibi geçis yapiyor ekranda,görüntülerde zoom yapiyor,sarkılarda geçis yapiyor menüde uygulamalara girip çıkıyor menüyü kaydırıyor.Tamam video ile anlasaılmazgibi klasik bir laf var ama o videoda hersey gün gibi açık sistemin hakkını verin biraz.
Anna da sorun olabilir çogu yeni güncellemelerde sorun var mesela daha az önce ubuntu kurdum 11.04 onda da sorunlar var android 2.3'ün de bugları var ama forumdaki sorunlar çok çok saçma geldi bana sonuçta ben kullanıyorum sarjı biraz fazla yiyor dogru ilerde çözülecektir ama adam ne diyo 2 saat gidiyomus adamın sarjı?

baranselona

baranselona

Üye
Nasıl videoyla anlasılmaz hocam adam deli gibi geçis yapiyor ekranda,görüntülerde zoom yapiyor,sarkılarda geçis yapiyor menüde uygulamalara girip çıkıyor menüyü kaydırıyor.Tamam video ile anlasaılmazgibi klasik bir laf var ama o videoda hersey gün gibi açık sistemin hakkını verin biraz.Anna da sorun olabilir çogu yeni güncellemelerde sorun var mesela daha az önce ubuntu kurdum 11.04 onda da sorunlar var android 2.3'ün de bugları var ama forumdaki sorunlar çok çok saçma geldi bana sonuçta ben kullanıyorum sarjı biraz fazla yiyor dogru ilerde çözülecektir ama adam ne diyo 2 saat gidiyomus adamın sarjı?
o deli gibi dedigin gecisleri androidli herhangi bi cihazda cok rahat hemde cok daha gorsel olarak. bi launcher ile halledebilirsin. en basidinden vdf 945 e adw launcher kur. kaydirmalar gecisleri duzenle. gor bakalim menudeki akiciligi menuleri... 600 mhz de... nokia daha yeni yeni bu islemleri yaparken android 2.1 li 945 e bi launcher ile neler yapabilirsin

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
o deli gibi dedigin gecisleri androidli herhangi bi cihazda cok rahat hemde cok daha gorsel olarak. bi launcher ile halledebilirsin. en basidinden vdf 945 e adw launcher kur. kaydirmalar gecisleri duzenle. gor bakalim menudeki akiciligi menuleri... 600 mhz de... nokia daha yeni yeni bu islemleri yaparken android 2.1 li 945 e bi launcher ile neler yapabilirsin

Hocam launcher olayını geç cfw olayı var nokialarda bence hiç bulasma ekran geçis olayına rezil olursun demedi deme.
Hatta 5800 bile deli gibi efektler kullanabiliyor.Qt ile tasarlanan home screenler var harika arayüzler bunlar.
Adam koymus oraya 1.4 ghz S+ onda bile rahat geçis yapamıyor ekran.

Üst Alt