Nokia fanları Huaweiyi Kötüleyenler Bakabilirmi

Sponsorlu Bağlantılar

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
'512 mb ramin 300 mb'ını yiyen bir sistem bırakında az biraz hızlı olsun'
Demek isterdim ama yine stabil degil degilde degil.
Root atmadan daha marketi açılmayan ülkeye göre marketi kapatıp açan bir sistemi savunmayın burda ki market suan ***** sitelerindeki zararlı betik ve virüslerden daha tehlikeli durumda bilmem farkındamısınız.

baranselona

baranselona

Üye
seninle aynı seviyeye inmeyeceğim :)

şu dipnota bakmayı unutmuşsun :)

dipnot: Kvk bakıyor demek çok yanlış bir yorum bence... Kvk bakabilir yalnız parça ve teknik servis elemanı bulmak kolay değildir bazı telefonların...

hayır KVK distrübütörlüğünde gelen bi cihaza kvk gerekli parçayı bulmak sorunda ve yeni kanunlarla 20 güne inen teslim etme süresinde telefonu vermek sorunda aksi taktirde tüketici mahkemesine gidip değişim yada para iadesi gerçeleşir...

pRime.

pRime.

Üye
:zuhaha: Telefonum root'lu falan değil, girdim Android bölümüne istediğim oyunu seçtim, indirdim apk dosyasını kurdum telefonuma oynuyorum.. Root gerekiyormuş oyun kurmak için(!), sen bunu Symbian ios falan mı sandın hacklemek gereken :zuhaha:
Yine iyi salladın he çoğu uygulamada root atmadan kuramıyorsun ne işe yaradığını da anlatalım istiyosan :zuhaha: :zuhaha: :zuhaha:

Uruloki

Uruloki

Üye
ya biri her şeyi inkar eder biri seviyesizlik yapar bırakın bunları boş vetin sallayıp dursunlar

Navy Blue

Navy Blue

Üye
@Brnsl

İşte ben seninle tartışırım :)
Niye tartışırım çünkü sen bilgi edinip yazıyorsun ve kesinlikle seviyeni bozmuyorsun...

İşim geregi teknoloji dünyasının içerisindeyim... Bir markanın servis saglayıcısı olabilir ama marka geniş kapsamlı değilse o markaya ait parçaları ve teknik ekibi bulmak zordur...
Tabiki her telefonun servis sorunları yaşanabilir ama sonunda bir sonuç alınır...
Benim buradaki amacım kendi telefonum diye elimdeki telefonu şahlandırmak diğerini yerle bir etmek değil...
Ona bakarsak c6-01 ile c7 arasındaki 2 fark Nfc ve büyük ekran
Ama bahsettiğiniz telefonun birçok özellikleri c6-01'den iyi değil hatta eksileri daha çok...
Tabiki herkes kendine uygun telefonu alacak... bende küçük olduğu için bu telefonu aldım istersem iphone 4'te alabilirim bütçem bu konuda iyi yalnız ben bir nokia hayranıyım...
C6-01 kullanıyorum ama diğer birçok akıllı telefonuda kullandım... Bir bakarsın yarın başka bir telefonlada gelebilirim...
Ben şunu söylemek istiyorum size c6-01 bahsettiğiniz telefondan daha iyi bir telefon... eksileri olabilir her telefonun bir eksiği mutlaka vardır...
İşlmecisi yüksek diyorsunuz ama verimi düşük bunada bakmak lazım... ben c6-01'de hertürlü uygulamayı sorunsuz çalıştırıyorum Hd oyunları dahil çünkü grafik desteği çok iyi...

Bence karşıdaki insanla seviyesiz bir şekilde tartışmak yerine gerçekleri kabullenip doğruları söylemek daha iyidir...

Lenneth

Üye
Yine iyi salladın he çoğu uygulamada root atmadan kuramıyorsun ne işe yaradığını da anlatalım istiyosan :zuhaha: :zuhaha: :zuhaha:

:zuhaha: :zuhaha:

Sen iyi sallıyorsun apk dosyasını bulduğun an root olmuş olmamış bütün uygulamaları kurabilirsin.

_K@YIP_

_K@YIP_

Üye
Çİn malı :kop:

baranselona

baranselona

Üye

uygulamaların hepsini rootsuz kullanabiliyosunuz sadece gameloft un bazı HD oyunlarını wifi nız yoksa SD dosyalarını tanıtmak için telefonunuzu HTC ideos x5 olarak gösterirsiniz eğer wireless modeminiz warsa root suz kullanırsınız...

'512 mb ramin 300 mb'ını yiyen bir sistem bırakında az biraz hızlı olsun'
Demek isterdim ama yine stabil degil degilde degil.
Root atmadan daha marketi açılmayan ülkeye göre marketi kapatıp açan bir sistemi savunmayın burda ki market suan ***** sitelerindeki zararlı betik ve virüslerden daha tehlikeli durumda bilmem farkındamısınız.

zaten hızlı ama bazı arkadaşlar yavaş diyorlar yada stabil değil diyorlar bunu anlatmaya çalıştık arkadaşa ama.... market açık ideos x5 te diğer cihazlar içinde yüzlerce alternatif marketler var ve şu ana kadar marketten indirdiğim hiçbir program-oyun vb.. ne bir virüs nede extra bişey yaşadım.. ayrıca telefona indirdiğiniz program mesaj yazma programıysa doğal olarak mesajlarınızı okuyup düzenler.. indirdiğiniz oyun internetle ilgiliyyse girdiğiniz sayfaları düzenlemeyi ister ki internete gireceği zaman internet hizmetlerine bağlanabilsin ve online oyunu rahatça oynayabilesin.. gibi.. zaten uygulama yada uyunu yüklerken senden şu şu yerlere bağlanacağım izin veriyomusunuz diye sorar işine geliyosa yüklersin işine gelmiyosa yüklemezsin..

maNthis

Üye
Bilmem farkındamısınz maxicep ne kadar boş bir forum oldu. Konuya bak ne bilgi verici bişey ne işe yarar bişey. Amma kompleksli insanlarsınız be. Biraz rahat olun kime ne derse desin sen kullanmana bak. Ayrıca C6-01'de 12 mp kamera değil 8 mp kamera var git biraz araştır ondan sonra yaz bi de c6-01 kullandım diyosun bari yalan söyleme.
adam haklı ve bu tercıh meselısıdır kımısı goruntuye kameraya onem verıyodur c6-01 alır kımı ıllakı androıd der x5 alır memleket meselesı yapmaya gerek yok

Uruloki

Uruloki

Üye
@coacoa kimin liseli olduğu belli ayrıca liseli diyerekde neyi kasdediyorsun o da bir ayrı mevzu tabi adam liseye gidemez mi

Navy Blue

Navy Blue

Üye
Savunmamız gerekiyorsa savunuruz arkadaşım... Nokia gelen tepkiler yüzünden şuan için tam olarak kesinleştirmedi...
Belkide bundan sonra 2 farklı işletim sistemiyle piyasaya sürecek telefonlarını...

Symbian kötü bir işletim sistemi değil hele belle geldiğinde bunu daha iyi göreceksiniz... O zamanda işlemciden bahsedersiniz alın size 1 ghzlık işlemcili telefon 2 dakikanızı alır izlemek biraz objektif olun...

[video=youtube;gkT6TctOFmg]http://www.youtube.com/watch?v=gkT6TctOFmg[/video]

baranselona

baranselona

Üye
@Brnsl

İşte ben seninle tartışırım :)
Niye tartışırım çünkü sen bilgi edinip yazıyorsun ve kesinlikle seviyeni bozmuyorsun...

İşim geregi teknoloji dünyasının içerisindeyim... Bir markanın servis saglayıcısı olabilir ama marka geniş kapsamlı değilse o markaya ait parçaları ve teknik ekibi bulmak zordur...
Tabiki her telefonun servis sorunları yaşanabilir ama sonunda bir sonuç alınır...
Benim buradaki amacım kendi telefonum diye elimdeki telefonu şahlandırmak diğerini yerle bir etmek değil...
Ona bakarsak c6-01 ile c7 arasındaki 2 fark Nfc ve büyük ekran
Ama bahsettiğiniz telefonun birçok özellikleri c6-01'den iyi değil hatta eksileri daha çok...
Tabiki herkes kendine uygun telefonu alacak... bende küçük olduğu için bu telefonu aldım istersem iphone 4'te alabilirim bütçem bu konuda iyi yalnız ben bir nokia hayranıyım...
C6-01 kullanıyorum ama diğer birçok akıllı telefonuda kullandım... Bir bakarsın yarın başka bir telefonlada gelebilirim...
Ben şunu söylemek istiyorum size c6-01 bahsettiğiniz telefondan daha iyi bir telefon... eksileri olabilir her telefonun bir eksiği mutlaka vardır...
İşlmecisi yüksek diyorsunuz ama verimi düşük bunada bakmak lazım... ben c6-01'de hertürlü uygulamayı sorunsuz çalıştırıyorum Hd oyunları dahil çünkü grafik desteği çok iyi...

Bence karşıdaki insanla seviyesiz bir şekilde tartışmak yerine gerçekleri kabullenip doğruları söylemek daha iyidir...

sağol hocam

işte bende bunu söylüyorum senin telefonun sana göre iyi çünkü senin beklentilerin farklı... mesela ben c6-01 alsam çok pişman olacaktım çünkü ekranı küçük işletim sistemi symbian-işlemcisi yavaş-ramı düşük ha dersiniz ama performansı ram e işlemciye göre iyi ama en fazla ne kadar iyi olabilir ki? editlenmiş küçültülmüş oyunlara göre mi performansı iyi... siz tamamen kendi düşüncelerinizi söylüyosunuz ama bide gerçekler var şu an akıllı telefon alan insanların belirli kriterleri vardır ve nokia hayranları :) hariç herkes ideos x5 i önde görür bi akıllı telefonda işletim sistemi en önemli özelliktir(internet-oyun-program stabil-kaliteli ve çok olmalı) işlemcisi GPU su vb..flashplayer 10.3 şu an internet siteleri için en gerekli yazılım-ekran büyüklüğüde en önemli unsurlardandır- kamera önemlidir- işte bütün bu özellikleri bi arada toplamak meseledir yoksa tektek bakarsak her telefonun birbirine üstünlükleri vardır c6-01 in artıları bu şekildir nfc-yükek kamera vardır ama bu özellikler bi akıllı telefon kullanıcısı için okadar önemli özellikler değildir ekran önemlidir ama bu sefer de ekran küçüklüğüyle karşılaşıyosunuz... bence c6-01 oyun içiin yetersiz-program için yetersiz-internet için yetersiz kamera için yetersiz(en sevdiğim özellik makro çekim olduğu için)-tasarım olarak yetersiz bi telefondur bu yüzden onun yerine x5 i seçtim... senin içinde aynı düşünceler x5 e yöneliktir belki...

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
tartışmanın kavga değiL , biLgi aLışverişi oLduğunu unutmadan devam edeLim Lütfen arkadaşLar ..

aksi taktirde konuyu kapatmak zorunda kaLacağız !

Navy Blue

Navy Blue

Üye
Nokia c6-01 tv kablosu aracılığıyla tv ekranına yansıtılan need for speed shift HD oyunun ne kadar harika bir şekilde donmadan ve yüksek grafik desteğiyle oynandığına bakarsak ne dediğim daha iyi anlaşılır aslında... Bence performans bakımdan çok iyi bir telefon

[video=youtube;VBXfi2EuD48]http://www.youtube.com/watch?v=VBXfi2EuD48[/video]

Uruloki

Uruloki

Üye
@brnsl bir şey sorucam htc sensation 1.2ghz lik çift çekirdek işlemcili ve andreno220(ki tegradan daha hızlı) bir ikili ile 960*540 da fena biçimde sorunlar yaşarken ideos x5 1ghz(ben öyle biliyorum yanlışsam düzeltin) ve andreno 205 ile 800*484lük bir çözünürlükte nasıl bir performans sunuyor oyunlarda filan

----------Eklendi @ 21:25:31 ---------- Yazıldı @ 21:22:35 ----------

hdmi desteği olsa 60 fps de 1280*720 de oynatır aslında ama hdmi desteği yok N8 oynatabiliyor bu sayede ve oyunların kalitesi ps2 den daha iyi oluyor

Del Rey

Del Rey

Üye
Lenneth adlı arkadaşa buradan (zorla olsa da) bir cevap yazayım o zaman;

Nokia, hâlâ 5800'a güncelleme desteği veriyor. Hiçbir Android telefon, bu kadar uzun süre boyunca; orijinal dağıtıcısından bu kadar uzun süre güncelleme desteği görmemiştir. Hatta sürümü 1.5 senedir değişmeyen Samsung telefonlar bile var. Bu dağıtıcılardan çıksa çıksa 3 sene zor çıkar; o destekler de Amiral Gemilere verilir.

C6-01 l 1 - 0 l X5

Symbian, kesinlikle kullanımı daha basit, hızlı bir işletim sistemidir. Bu nedenle de hâlâ o klasörlü arayüzden vazgeçemeyenler bile var. Android kısmındaysa arayüzün her dağıtıcı ile farklı olduğunu görüyoruz. Örnek: HTC Sense, TouchWiz.

C6-01 l 2 - 0 l X5

Nokia C6-01 kesinlikle daha iyi kameraya sahip, ve bunu kimse inkâr edemez. 8 MP'lik Carl Zeiss optik bir kameradn bahsediyoruz. 5 MP kameralar yanında biraz uyduruk kalıyor. Hele de çekik malı olunca.

C6-01 l 3 - 0 l X5

Nokia C6-01, X5'den daha kaliteli bağlantı özelliklerine sahip. 3G - 3.5G'nin olmadığı telefondan adam olur mu arkadaşlar ya? Radyosuz telefon mu olur? Lenneth denilen şahsiyetin; uyduruk dediği C5-03'te bile İnternet Radyoları ve Radyo bulunuyor. X5 altında bulunmuyor.

C6-01 l 4 - 0 l X5

Nokia C6-01'de daha gelişmiş bir servis ve güvenebileceğiniz gerçek bir Marka var bu alanda. Hangi insan Nike veya Adidas alacak parası varken; aynı fiyata çin malı bir markadan ürün alır? Bunun gibi, telefon alırken de buna göre düşünmeliyiz. T10'un T20'nin üreticisi olsun fark etmez. T10 zaten berbat, T20 ortanın ortası; kısaca Huawei geri kalmış bir firma.

C6-01 l 5 - 0 l X5

Tabi eğer Nokia'ya karşı gıcık kapıyor, Çekik dostlarımızın hazırladığı üstün kaliteli(!) ürünleri almak istiyorsanız; o sizin sorununuz bilemem :)

baranselona

baranselona

Üye
@brnsl bir şey sorucam htc sensation 1.2ghz lik çift çekirdek işlemcili ve andreno220(ki tegradan daha hızlı) bir ikili ile 960*540 da fena biçimde sorunlar yaşarken ideos x5 1ghz(ben öyle biliyorum yanlışsam düzeltin) ve andreno 205 ile 800*484lük bir çözünürlükte nasıl bir performans sunuyor oyunlarda filan

800x480 piyasadaki android ve yüksek seviye cihazların çoğunda kullanılır(nasıl 240x320 birzamanlar java telefonların çoğunda varsa) oldukça rahat oyun uygulama bulabilirsiniz ama 960x540 gibi yeni yeni android telefonlarda kullanılmaya başlanmış bi çözünürlüğe oyun bulmak zordur (sıkıntılıdır) çünkü o çözünürlük için oyunu yeniden editlemek gerekir(yada sd dosyasını) buda oyunda yazılımsal performans düşüklüklerine neden olur... aynı düşük çözünürlüklü videoyu programla HD ye dönüştürünce oluşan kasmalar gibi düşünün...

ideos x5 800 mhz adreno 205 gpu ile geliyor siz isterseniz oc ile 1.6 da kullanabilirsiniz ama stabil(batarya vb..) 1.2 ghz de çalışır oc ile...

yani oyunlar 480x800 yapıldığı için çözünürlüğü yükseltilmiş yada düşürülmüş cihazlara göre çok daha rahattır...

anılbaran

anılbaran

Üye
:hih:

baranselona

baranselona

Üye
Lenneth adlı arkadaşa buradan (zorla olsa da) bir cevap yazayım o zaman;

Nokia, hâlâ 5800'a güncelleme desteği veriyor. Hiçbir Android telefon, bu kadar uzun süre boyunca; orijinal dağıtıcısından bu kadar uzun süre güncelleme desteği görmemiştir. Hatta sürümü 1.5 senedir değişmeyen Samsung telefonlar bile var. Bu dağıtıcılardan çıksa çıksa 3 sene zor çıkar; o destekler de Amiral Gemilere verilir.

C6-01 l 1 - 0 l X5

Symbian, kesinlikle kullanımı daha basit, hızlı bir işletim sistemidir. Bu nedenle de hâlâ o klasörlü arayüzden vazgeçemeyenler bile var. Android kısmındaysa arayüzün her dağıtıcı ile farklı olduğunu görüyoruz. Örnek: HTC Sense, TouchWiz.

C6-01 l 2 - 0 l X5

Nokia C6-01 kesinlikle daha iyi kameraya sahip, ve bunu kimse inkâr edemez. 8 MP'lik Carl Zeiss optik bir kameradn bahsediyoruz. 5 MP kameralar yanında biraz uyduruk kalıyor. Hele de çekik malı olunca.

C6-01 l 3 - 0 l X5

Nokia C6-01, X5'den daha kaliteli bağlantı özelliklerine sahip. 3G - 3.5G'nin olmadığı telefondan adam olur mu arkadaşlar ya? Radyosuz telefon mu olur? Lenneth denilen şahsiyetin; uyduruk dediği C5-03'te bile İnternet Radyoları ve Radyo bulunuyor. X5 altında bulunmuyor.

C6-01 l 4 - 0 l X5

Nokia C6-01'de daha gelişmiş bir servis ve güvenebileceğiniz gerçek bir Marka var bu alanda. Hangi insan Nike veya Adidas alacak parası varken; aynı fiyata çin malı bir markadan ürün alır? Bunun gibi, telefon alırken de buna göre düşünmeliyiz. T10'un T20'nin üreticisi olsun fark etmez. T10 zaten berbat, T20 ortanın ortası; kısaca Huawei geri kalmış bir firma.

C6-01 l 5 - 0 l X5

Tabi eğer Nokia'ya karşı gıcık kapıyor, Çekik dostlarımızın hazırladığı üstün kaliteli(!) ürünleri almak istiyorsanız; o sizin sorununuz bilemem :)

öncelikle size kim bu telefonda 3g 3.5g yok dediyse bu adamı bidaha kaale almayın cahilin en önde gidenidir.. ayrıca yukarda yaptığınız karşılaştırma tamamen taraflı ve bilinçsizce yapılmış bi karşılaştırma..

kamerasında aoutofocus bile yok bence çok büyük bi eksiklik ama ideos x5 c6-01 den iyi diyende yok..

5800 a 3 senedir v60 güncellemesi bekleyen arkadaşlar vardı ama nokia sürekli eksikleri kapatmayla uğraştığı için v60 geldi mi bilmiyorum... ayrıca bi sistemi ilk çıkarırken adam gibi çıkarırsınız ve sonrada hatalarını düzeltmeye çalışırsınız 1-2 güncelleme daha yapıp bitirirsiniz ama her ay her ay güncelleme çıkarmak hiç mantıklı değil hem kullanıcı için eziyet hemde telefon...

ideos x5 te radyo olduğu belirtilmiştir ama türkiyede kullanılmıyor bildiğim kadarıyla... tv out falan da yok..

çekik dostlarınızın yaptığı telefon o nokiadan iyi telefonu nokiadan ucuza satıyosa tebrik etmek gerek... hemde sattırabiliyosa

symbian kesinlikle hızlı bi işletim sistemi değildir yeni versyonları s^3 veya anna belle ile performans iyileştirmeleri olmuştur... klasör yapısını androidli telefonlarda çok daha özelleştirilebilir halde yapabilirsiniz...

telefonun arkasında turkcell-google-KVK var benim için hiçbir güvenlik vb.. soru işareti yok..

Üst Alt