lg optimus black n9 karşılaştırma

Sponsorlu Bağlantılar

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Xperia Neo'yu biliyorum, ekranı çok cansız. CPU-GPU ve Chipset'i daha iyi ama ekranı vasat.

Bu konulara bu sekilde bakarsan her telefon kendine has özelliklerde kraldır.
Xperia neo'nun ekran çözünürlügüde daha yüksek.Black nova'dır ekranı iyidir,n8'in kamerası,x6'nın hoparlörü,evo 3d'nin video kaydı vs uzar gider.
Öncelikle neyi tartısman gerekli onu bilmen lazım.İlk olarak donanımların aynı oldugunu vurguladın ben Neo örnegini verince ekrana sardın isi.
Peki tamam N9'daki tasarımı,ses sistemini,malzeme kalitesini,nfc destegini,usb on the go destegini,fisek gibi hızlı resim isleme özelligini,carll zeiss mercegi,amoled ekranı(ki bana göre daha iyidir novadan) optimus black'de bulabilirmisin.

baranselona

baranselona

Üye
Neo tasarım olarakta Optimus Black'in gerisinde ayrıca. Optimus'tan daha kalın, daha ağır , ekranı küçük..

----------Eklendi @ 00:48:59 ---------- Yazıldı @ 00:47:22 ----------

F/P telefonu değil midir ? Yok artık..

Bizim milletin huyudur, çok para verdiğini en iyisi sanar. 1500 lira telefonun(N9( fiyatı ama kime sorsan o fiyatı haketmediğini söyler.

arkadaşım iyimisin verdiğin cevaba bak ben ideos x5 kullanıyorum hani şu fiyat performans kralı olandan... bilmem bilirmisin... ama gidip galaxy sL lerle 3d lerle kıyaslamıyorum ne milletinden bahsediyrsun sen..

evet black 1000 tl lik fiyatıyla hiçte f/p telefonu değildir derken ondan daha iyi rakipleride vardır e doğal olarak o fiyata daha iyi rakipleri varken tam olarak f/p telefonuda sayılmaz...

Lenneth

Üye
Bu konulara bu sekilde bakarsan her telefon kendine has özelliklerde kraldır.
Xperia neo'nun ekran çözünürlügüde daha yüksek.Black nova'dır ekranı iyidir,n8'in kamerası,x6'nın hoparlörü,evo 3d'nin video kaydı vs uzar gider.
Öncelikle neyi tartısman gerekli onu bilmen lazım.İlk olarak donanımların aynı oldugunu vurguladın ben Neo örnegini verince ekrana sardın isi.
Peki tamam N9'daki tasarımı,ses sistemini,malzeme kalitesini,nfc destegini,usb on the go destegini,fisek gibi hızlı resim isleme özelligini,carll zeiss mercegi,amoled ekranı(ki bana göre daha iyidir novadan) optimus black'de bulabilirmisin.

Tasarım görecelidir, ben Optimus Black'in inceliğini ve hafifliğini beğeniyorum ve tasarımı daha iyi diyebilirim, sizde kendinizce N9'un tasarımını beğenebilirsiniz. Nova Ekran 700 nit'lik aydınlatma gücü var, güneş altında Amoled falan tanımaz ama telefona yandan baktığınızda görüntü kayıpları meydana gelir. O da kişiye bağlı denebilir.

N9'un artılarını daha çok Multimedya altında toplarız, Optimus ise Oyun ve Uygulama konusunda öne çıkar..

Ben hala N9'un 1500 lirayı hakettiğini düşünmüyorum.

baranselona

baranselona

Üye
Evet ekran görüntüsü ve aydınlatma olarak vasat, güneş altında sorun yaşatacağını düşünüyorum güneş altına çıkarma fırsatım olmadı.Samsung'un Super Clear LCD'si bile daha iyidir.

Her telefonun ekranı vasat demiyorum ki, getir Galaxy S'i Süper Amoled renk şöleni yaşatsın. :) 1200 liradan satılıyor hala ama.. Fiyatınıda hakediyor.

galaxy s 1200 lira derken??

Lenneth

Üye
arkadaşım iyimisin verdiğin cevaba bak ben ideos x5 kullanıyorum hani şu fiyat performans kralı olandan... bilmem bilirmisin... ama gidip galaxy sL lerle 3d lerle kıyaslamıyorum ne milletinden bahsediyrsun sen..

evet black 1000 tl lik fiyatıyla hiçte f/p telefonu değildir derken ondan daha iyi rakipleride vardır e doğal olarak o fiyata daha iyi rakipleri varken tam olarak f/p telefonuda sayılmaz...

Arkadaşım sen kıyaslamıyorsun diye bizde mi kıyaslamayacağız ? İster kıyaslarız ister kıyaslamayız zarar mı veriyor, Nokia'da hisseniz falan mı var ? Bu arada iyiyim ben ama aynısını sizin için söyleyemeyeceğim.

baranselona

baranselona

Üye
Tasarım görecelidir, ben Optimus Black'in inceliğini ve hafifliğini beğeniyorum ve tasarımı daha iyi diyebilirim, sizde kendinizce N9'un tasarımını beğenebilirsiniz. Nova Ekran 700 nit'lik aydınlatma gücü var, güneş altında Amoled falan tanımaz ama telefona yandan baktığınızda görüntü kayıpları meydana gelir. O da kişiye bağlı denebilir.

N9'un artılarını daha çok Multimedya altında toplarız, Optimus ise Oyun ve Uygulama konusunda öne çıkar..

sizce 1500 lirayı haketmemesi optimus tan kötü olduğu anlamına mı geliyor

Lenneth

Üye
baranselona

baranselona

Üye
Paralel ithalat ürünleri..

----------Eklendi @ 00:59:54 ---------- Yazıldı @ 00:59:15 ----------

Optimus'u deli gibi ezer anlamınada gelmiyor, deli gibi ezdiğini iddia edenler var..

paralel ithalat?? i

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye

N9'da android emulatörü var.
Yani çok güvenilen android uygulamalarını zaten çalıstırabilecek.

Sayfalar dolusu yazılar yazdık hala multimedya agırlıklı diyosun.Ya ben anlamıyorum multimedyadan ya da sen.
Tepeden tırnaga kadar N9 ezip geçiyor o dedigin telefonu ve ben yakınlarda HTC sensation vs N9 | Galaxy S2 vs N9 videoları beklerken böyle bi konu beni baslarda çok güldürdü.
Ayrıca N9'un fiyatı hakkında kesin bi açıklama yok diye biliyorum.1300'e kadar ederi olan bir telefon.

baranselona

baranselona

Üye
Paralel ithalat ürünleri..

----------Eklendi @ 00:59:54 ---------- Yazıldı @ 00:59:15 ----------

Optimus'u deli gibi ezer anlamınada gelmiyor, deli gibi ezdiğini iddia edenler var..

al işte dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz....:vur sonuçta n9 optimustan iyi mi değil mi kardeşim benle sabahtan beri neyin muhabbetini yapıyosun....

Uruloki

Uruloki

Üye
boşverin devam etmeyin biz zamanında çok tartıştık ama nafile olmuyor cevap çıkmıyor bir türlü iyiyi kime sorduğuna bağlı bence çünkü birkaç sayfa önce yazdım yani hintlileri geçtim büyük teknoloji sitelerinde yazanlara sordum dh gibi bir site değil emin olun adamlar hala ne işlemci dediler ne de ram adamların tek derdi işletim sistemi olmuş ki MeeGo yu tam olarak ios alternatifi olarak görüyorlar ve android i asla yanına yaklaştırmıyorlar soruyorum iphone os ilk çıktığında uygulama sayısı ne kadardı 0 hatta uygulama bile yazamıyordunuz android peki o da 0 değil mi ee ama MeeGo ya bakıyorum satılmamasına rağmen dolu uygulama çıkmış durumda hergün MeeGo nun fanları twitterda paylaşıyor e sonra artık intelde desteği çekmiş diyorsunuz ama samsung zorla girmeye çalışıyor aylar öncesinde yazdım intele yalvardığını çünkü google a güvenmiyor e madem kötü bir işletim sistemi neden samsung gelmek istiyor ve birkaç ekleme nokia bırakmadı yakında anlarsınız bu bir iki olarak eğer hala optimus black in N9 dan iyi olduğunu düşünüyorsanız işletim sistemi faktörünü unutmayın ve birkaç sayfa önce gökhanın paylaştığı videoyu izleyin

61semih

61semih

Üye
fazla sayfaları okumadım fakat android kullananlar/sevenlerı megoo dusmanı gbı bır algı bıraktı bende.oyle bırsey yok zaten android kullananlar yenılıklere acıktır dıye dusunuyorum,zira okadar sene hepmız sanbyanı kullandık ve sanbyandan daha iyi bir sistem cıkınca onu tercıh ettık.megoo da umarım başarılı olur arayuzlerı cok hoş,n9 da tasarım olsun özellıklerı olsun cok guzel n9 dakı tek sıkıntı fiyatı olabılır eğer fiyatı 1500 tl cıvarında olursa hayal kırıklıgı yaşatır,samsung un wave serılerınde yaptıgı gıbı (bada ornegındekı gıbı)yuksek donanımlı telefonları bırazdaha uygun fıyattan vermesı ve ısletım sıstemının yayılmasını yani oyun uygulama gelıstırıcılerını megoo ya teşvik etmesi gerektiğini düşünüyorum

----------Eklendi @ 04:59:36 ---------- Yazıldı @ 04:53:12 ----------

N9'da android emulatörü var.
Yani çok güvenilen android uygulamalarını zaten çalıstırabilecek.

Sayfalar dolusu yazılar yazdık hala multimedya agırlıklı diyosun.Ya ben anlamıyorum multimedyadan ya da sen.
Tepeden tırnaga kadar N9 ezip geçiyor o dedigin telefonu ve ben yakınlarda HTC sensation vs N9 | Galaxy S2 vs N9 videoları beklerken böyle bi konu beni baslarda çok güldürdü.
Ayrıca N9'un fiyatı hakkında kesin bi açıklama yok diye biliyorum.1300'e kadar ederi olan bir telefon.
sana katılıyorum fakat lg optımus black ıle n9 arasında ucurum yok n9 bir iki adım daha ustun bır telefon fakat aradakı muhtemel fıyat farkınıda gözetmemek lazım.mesela bazıları n8 ile htc sensation ile kıyaslaması gibi yanlış arada cok fıyat farkı var.
ben telefon tercıhımı yaparken galaxy ace ile gio yu dusundum ace daha ustun bır ıkı adım fakat ben gio aldım arada fiyat farkına değecek kadar bir fark olmadıgını dusundum

fireman87

fireman87

Üye
Aradaki fiyat farkını göz önünde bulundurursan optimus black o kadarda kötü değil. N9 nokia'nın ilk 1GHZ'lik cihazı olarak biliniyor buda bişey..

uribaju

uribaju

Üye
bu optimusu kendi c7imle bile karşılaştırabilirim n9 nereye ya uçmuşsunuz :ehe

----------Eklendi @ 08:47:11 ---------- Yazıldı @ 08:41:19 ----------

ayrıca sar değerlerini de unutmamak gerekir

N9=1.16
Lg Optimus Black=1.27

• Beğen
Tepkiler: Necmati
fireman87

fireman87

Üye
bu optimusu kendi c7imle bile karşılaştırabilirim n9 nereye ya uçmuşsunuz :ehe

----------Eklendi @ 08:47:11 ---------- Yazıldı @ 08:41:19 ----------

ayrıca sar değerlerini de unutmamak gerekir

N9=1.16
Lg Optimus Black=1.27

Genel bi değerlendirmede N9 önde fakat unutmayalımki aradaki fiyat farkıda göz ardı edilebilicek cinsten değil.. @AnTi aplle arkadasımız sürekli saçma karşılaştırmalar yapıyor ilginç..

saruman_me

saruman_me

Üye
Ben düşünüyorum, buyrun bana gülebilirsiniz :)

N9 oyun, uygulama ve destek konusunda sıkıntısı olan bir telefon, intel'in bile MeeGo'yu bıraktığı yönünde haberler çıkmışken N9 almanın hata olduğunu düşünüyorum. N9'da 1 gb ram var, ama 1 gb ram için oyun ve uygulama var mı ki ?

Optimus Black'in güneş altı okunabilir ekranı, inceliği , tasarımı N9'dan öte.. Android 2.3 güncellemesini alınca cihazın hiç bir eksiği kalmayacak.
senin oyun ve uygulama yok dediğin meego cihazını ben barındırıyorum hocam bence bu kadar emin olma daha piyasaya çıkmamış olan bi cihazın deposunda 1000 e yakın pro var ki hadi 500 yaramaz desek diğer geri kalan 500 inanılmaz faydalı bide düşünsene bu cihaz piyasaya çııktı ve 5 ayını doldurdu eyvah eyvah prog beğenemicez kim ne derse desin meego her türlü black tan üstün artı benim tlf n950 ekranı amoled dahi değil n9 un ekranı kusursuz olduğu halde ben kendi tlf ekranını bile lg ekranından daha ii fiyebilirim iddam şu aylarca x2 kulandım ne lg nede android daha çok çalışmalı hemde fazlasıyla laf olsun diye yorum yapılmaz gerçekleri paylaşalım ki konu sadece konu olarak kalmasın..

Üst Alt